Szeretném megköszönni heccsatnak, hogy ezt a két kiváló albumot ajánlotta!
Igazából én azért is akartam zeneklubos lenne, mert ilyen albumokat szerettem volna ajánlani. Rengeteg ember nem tölt elég időt különböző zenei stílusok megismerésével. De érthető, rengeteg idő, és szelektálás mire az ember megtalálja a maga kis stílusát, bandáját. De vannak emberek, akiknek ez a kutakodás örömet okoz. Persze pont azért mert iszonyat nagy élmény egy új bandára bukkani, akinek a zenéje nagyon megfog. Én ilyen ember vagyok, és maga a zene hihetetlen komplex, leírhatatlan és összetett érzéseket vált ki belőlem. Emiatt imádok új bandákat megismerni.
Az XX egyik nagy kedvencem. Egyértelműen a britek egyik legjobb bandája jelenleg. Borzasztó tehetségesek. Egyenként külön lehetne elemezni a tagokat, de talán Jami XX-et a banda dj-jét emelem ki. Ő hihetetlen zenei érzékkel rendelkezik. Ezt számos saját szerzeményével, vagy koprodukciós számmal bizonyította már. Illetve nem kicsit változatos és kellemes mixeket készít. Az egyik legtehetségesebb elektronikus zenei producer. Nicolas Jaar, Four tet, Burial mellett. No persze szerintem.
Megértem azokat az embereket, akiknek lassú az xx zenéje. De ez talán olyan mint, anno egy ismerősöm mondta, hogy a Radioheadet valaki vagy átérzi és szereti, vagy nem érti/érzi és nem fogja soha. Valahogy az XX is ilyen, vagy tetszik valakinek és akkor beszippantja, vagy nem tetszik és lehúzza az egészet. Ami külön öröm a lelkemnek, hogy ők nem a hírnévért csinálják, nem adják el a lelküket a pénzért, hanem ők mindig is csak 3 fiatal maradnak, akik imádják a zenét, és azt amit csinálnak. Ezt manapság a sikertől megrészegült fiataloktól ritka. De ők inkább a minőségre mennek, nem a mennyiségre. Ez borzasztó szimpatikus bennük.
Ezt még ajánlom tőlük ( és a második, Coexist nevezetű albumukat!
)
The xx - Finally (Kings Of Tomorrow cover )
Bonuszként:
The XX + BBC Philharmonic Ez meg egy csoda!