Ezt már annyiszor kibeszéltük,de akkor megint röviden,hogy a Real Madridnál sose az volt a filozófia,(na jó valamikor,még a bosman szabály előtt,de akkor is a spanyol élvonalból szedték össze a legjobbakat,meg igazolták europa aktualis sztárjait),hogy az utánpótlásra építünk.Amúgy a barcanal sem,csak jött az az aranygenerácio,és aztán arra felépítettek egy kampányt,hogy ott mindenki,még a döner árus is,sajátnevelés...Hosszú, hosszú idő után Jesé lehet az első játékos, akiben benne van a klasszissá válás lehetősége.
Real Madrid vs. Barcelona
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Re: Real Madrid vs. Barcelona
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- Gascoigne
- Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto
Ezzel nem értek egyet. A Madrid- és Barca-szintű csapatoknak nem az a célja, hogy tucat- és tucatnál kicsivel jobb képességű játékosokkal szemeteljék tele a spanyol és angol elsőosztályt. Igenis összehasonlíthatatlanul rosszabb a Madrid utánpótlása az utóbbi bő másfél évtizedben. Csapnivalóak a játékosmegfigyelőink, pedig a csapatnak a pénze, presztízse és rajongótábora is meglenne Dél-Amerikában és Európában ahhoz, hogy a legígéretesebb csiszolatlan gyémántokat elhozzuk, feltéve, hogy a megfigyelőink felfedezik őket. Egyetlen példát nem tudok mondani erre az elmúlt 15 évből, ami egyszerűen SZÁNALMAS.csababarca írta:De összességében a fenti játékosoktól eltekintve nem rosszabb pl a Ti utánpótlásotok,csak kevésbé vannak használva a nagy csapatnál. De a bajnokságban,vagy külföldön legalább,ha nem több játszik az első osztályú csapatoknál.
Aztán ott vannak azok a spanyol fiatalok, akiket helyben szednek össze, és nevelnek ki. A nagy számok törvénye miatt akadnak köztük tűrhető focisták, de még ők is olyan alapvető technikai hiányosságokkal érkeznek a nagycsapathoz, ami komolytalanná teszi a középtávú esélyeiket.
Hosszú, hosszú idő után Jesé lehet az első játékos, akiben benne van a klasszissá válás lehetősége.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Ha nem is az utánpótlás, de az a periódus, amikor Iniesta, Messi, Busquets, Pedro, Thiago jött fel, az valóban egy jó anyag volt. A mostaniakban Rafinhaban és Bartraban látok egyedül valamit, Deut én még jól játszani sosem láttam.Remy írta:
Túl volt hypeolva a barca utánpótlás is...
De maga az utánpótlás képzés is elég magas szintű,csak most nem olyan az állomány,hogy kijöjjön akár egy Pedro kaliber is. Roberto is nem lesz több egy erős közepes játékosnál, Iscoval egy korosztály, mégis mennyivel előrébb tart nála Isco, ég és föld.
Mostani csapatból is Valdes elmegy, Puyol is szerintem abbahagyja, Xavit le kell ültetni padra,nem szabad kezdőnek lennie...és akkor marad Iniesta,Piqué (pff), Messi, Busquets, akik saját nevelések,és kezdők is lehetnek. Ahhoz képest,hogy a 2011es BL-győztes csapatunkban Villa,Alves,és Abidal kivételével mind saját nevelés volt,eléggé megcsappantunk minőségben ilyen téren.
De összességében a fenti játékosoktól eltekintve nem rosszabb pl a Ti utánpótlásotok,csak kevésbé vannak használva a nagy csapatnál. De a bajnokságban,vagy külföldön legalább,ha nem több játszik az első osztályú csapatoknál.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- morientes
Jaja a Rafinált gyereket meg ki is felejtettem...GT37 írta:Jövőre jön vissza elvileg. Ő is, meg Rafinha is.morientes írta:DFL meg elköltözött ugye liverpool-ba...
Thiagot meg nem írtam,nem tudtam hirtelen hogy saját nevelés e persze hogy az
LEGIO PATRIA NOSTRA
- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
Deulofeunal az a problema hogy jelenleg a helyen tobben is szerepelnek. Tamado ugyileg talan meg is van a csapat.(max egy csatar kene)
Thiagobol hozhattak volna ki tobbet.
De hat majd meglatjuk.
Thiagobol hozhattak volna ki tobbet.
De hat majd meglatjuk.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
az a rafinha gyerek még érdekes lehet, robertonál rosszabb nem lehetGT37 írta: Jövőre jön vissza elvileg. Ő is, meg Rafinha is.
Nem illik.
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Jövőre jön vissza elvileg. Ő is, meg Rafinha is.morientes írta:DFL meg elköltözött ugye liverpool-ba...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára GT37 2014. február 2., vasárnap 13:55-kor.
- morientes
Ki van most fenn ezekből az I.-be?Tello,Bartra,Sergie Roberto(???)...asszem ennyi.DFL meg elköltözött ugye liverpool-ba...Túl volt hypeolva a barca utánpótlás is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára morientes 2014. február 2., vasárnap 13:54-kor.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- Anyaka
- Kedvenc játékosaid: Raul
- Kedvenc csapatod: Hungary
Remy írta:Vagy éppenséggel nincs senki olyan, akit érdemes lenne felhozni. Egyedül Deu az, akit meg kellett volna tartani, de ő is csak kölcsönben van, még simán tagja lehet a nagycsapatnak. Volt egy jó generációja a barcának, de azért ne higgye senki, hogy ezentúl az összes ifijátékos megfordul majd a nagyoknál. Azért mégis csak egy barcáról beszélünk, ahol azért a padon is minőségnek kell lennie.Anyaka írta: A fiatalokat meg felhozni, mert nagyon megálltak ennél a jelenlegi keretnél, Pep óta nem igazán épült be senki az utánpótlásból, mert az edzők nem merik meghúzni.
Pedro, és Busquets sem egy irdatlan tehetségként került fel, nem is erről van szó. Olyanok kellenek ide, akik még küzdenek is, nem a jól lakott, kiégett játékosok. Ha nem is lesz kezdő, de legalább meghajtja a csapattársát, hogy megtarthassa a posztját.
Párszor például beállt már ez a Dongou gyerek is, ő többet tett hozzá a játékhoz, mint előtte a stabil kezdőjátékosok együttvéve, és nem a tehetsége miatt, hanem, mert bizonyítani akart, és nem céltalanul bolyongott a pályán.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Januári igen, mert előző szezonról szól.Ha jól olvasom, ez csak a liga meccsek átlag nézőszáma. (Tudom, hogy a Valencia elleni is az volt, nem azért írom. ) Összesített a BL-lel és kupával (utóbbin ugye kevesebben szoktak lenni a hétköznap este miatt) nincs esetleg?
Meg ha jól látom a dátumot, ez januári slide. Szóval nem lehet, hogy ezek az adatok a tavalyi szezonra vonatkoznak csak? (Ha jól tudom, van hozzá egy hosszabb cikk, de azt én nem olvastam. Ha Te igen, akkor írta, hogy mikori adatokat dolgoztak fel itt?)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Ha jól olvasom, ez csak a liga meccsek átlag nézőszáma. (Tudom, hogy a Valencia elleni is az volt, nem azért írom. ) Összesített a BL-lel és kupával (utóbbin ugye kevesebben szoktak lenni a hétköznap este miatt) nincs esetleg?Realista24 írta:http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/30308955#
Real Madrid 65.268
FC Barcelona 71.235 (és idén már csökkent ez a szám pár ezerrel az eddigi meccsek alapján)
Volt egy cikk, hogy szinte csak a BL meccseken (persze, ha van még tétje) és a Real ellenieken van fullon a stadion.
Meg ha jól látom a dátumot, ez januári slide. Szóval nem lehet, hogy ezek az adatok a tavalyi szezonra vonatkoznak csak? (Ha jól tudom, van hozzá egy hosszabb cikk, de azt én nem olvastam. Ha Te igen, akkor írta, hogy mikori adatokat dolgoztak fel itt?)
És ha Barca topic, előjött, hogy kell-e új taktika. (A szerintemeket képzeljétek oda a mondatokba. )
Messi nem megy ki középről, mert ott nem lenne annyira gól termékeny. Tudja, hogy ez kell az aranylabdához. Elé tenni még valakit ugyanezért nem lehet, és azért sem, mert akkor a középpályán nem lenne meg a létszám és a kellő stabilitás. Lehet oda tenni egy "Gündoganos" középpályást, de Messi nem védekezik annyit, hogy ott elég legyen. ("Özil szindróma".) Ha meg két melós középpályás van ott, akkor az lesz, mint nálunk a Mourinho időszakban, hogy kettészakad a pálya. Ennek a Barcának Messi az egyik legnagyobb erőssége, és az egyik legnagyobb hátráltatója. Amíg Messi van, ezt vagy ehhez hasonlót fognak továbbra is játszani. Ebbe kell megtalálni az új embereket a kiégettek helyére. Anno ezt Guardiola meg merte húzni, most megint kéne valaki. Elől szerintem jók, középen és hátul (beleértve a kapus posztot) kell rendbe tenni a csapatot.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Vagy éppenséggel nincs senki olyan, akit érdemes lenne felhozni. Egyedül Deu az, akit meg kellett volna tartani, de ő is csak kölcsönben van, még simán tagja lehet a nagycsapatnak. Volt egy jó generációja a barcának, de azért ne higgye senki, hogy ezentúl az összes ifijátékos megfordul majd a nagyoknál. Azért mégis csak egy barcáról beszélünk, ahol azért a padon is minőségnek kell lennie.Anyaka írta: A fiatalokat meg felhozni, mert nagyon megálltak ennél a jelenlegi keretnél, Pep óta nem igazán épült be senki az utánpótlásból, mert az edzők nem merik meghúzni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Én azért írtam azokat az átlagokat, mert az egy teljes szezon alapján került már kimutatásra. A Deloitte nem hiszem, hogy nagyon mellélőne a számaival. Mégiscsak Bigfour.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Anyaka
- Kedvenc játékosaid: Raul
- Kedvenc csapatod: Hungary
A Barcánál se 66 az átlag. Az idei adatok szerint. (ESPN)
Barcelona 74,775
Real Madrid 74,490
Mögöttük a többi csapat 50 ezer alatt.
Nem rossz, de emlékeim szerint volt ennél jobb év mind a két csapatnál már.
Ebben a Barcában sok változtatásra lesz szükség, Rosell halogatta, de talán most elindítják. Vagy nem.
Nyáron költeniük kell, ha versenyben akarnak maradni.
Akiknek menni kéne, vagy mennek is, legalábbis padra:
Valdes, Alves, Xavi, Puyol,
Akikre szükségük lenne:
Kapus, Védő(k), Irányító, illetve, ha nagyon ívelgetni szeretnének a jövőben is, mint mostanában, akkor egy magasabb csatár. A fiatalokat meg felhozni, mert nagyon megálltak ennél a jelenlegi keretnél, Pep óta nem igazán épült be senki az utánpótlásból, mert az edzők nem merik meghúzni.
Barcelona 74,775
Real Madrid 74,490
Mögöttük a többi csapat 50 ezer alatt.
Nem rossz, de emlékeim szerint volt ennél jobb év mind a két csapatnál már.
Ebben a Barcában sok változtatásra lesz szükség, Rosell halogatta, de talán most elindítják. Vagy nem.
Nyáron költeniük kell, ha versenyben akarnak maradni.
Akiknek menni kéne, vagy mennek is, legalábbis padra:
Valdes, Alves, Xavi, Puyol,
Akikre szükségük lenne:
Kapus, Védő(k), Irányító, illetve, ha nagyon ívelgetni szeretnének a jövőben is, mint mostanában, akkor egy magasabb csatár. A fiatalokat meg felhozni, mert nagyon megálltak ennél a jelenlegi keretnél, Pep óta nem igazán épült be senki az utánpótlásból, mert az edzők nem merik meghúzni.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
DE EZEK HAZUDNAK!!!44!!!NÉGYNÉGY!!Csabi írta:itt mást írnak: http://imagerz.com/QBZHDEtvAwMCAl1IFwVQ
Ez gondolom az ideit írja, nem?
Tavaly elhiszem, hogy kevesebben voltak kíváncsiak Mou Madridjára.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
csak nemet mondtak a biszem-baszomraPuding írta:Elnézést, ha volt már.
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... nk-2312315
Mi lehet az oka, hogy alig járnak ki a meccsekre? Kiégtek a divatdrukkerek, vagy Rosell, vagy egyéb, valamit tudtok erről?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/30308955#Csabi írta:a bernabeuban az átlag nézőszám 73 ezerAz a 66K nagyjából az átlagnézőszám. Semmi meglepő nincs ebben. A Real meccsekre átlagban valamivel még kevesebben járnak ki.
Real Madrid 65.268
FC Barcelona 71.235 (és idén már csökkent ez a szám pár ezerrel az eddigi meccsek alapján)
Volt egy cikk, hogy szinte csak a BL meccseken (persze, ha van még tétje) és a Real ellenieken van fullon a stadion.Hat azert egy Valencia elleni meccsen joval az atlagnezoszam felett kene lenni a telitettsegnek szerintem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Realista24 írta:Az a 66K nagyjából az átlagnézőszám. Semmi meglepő nincs ebben. A Real meccsekre átlagban valamivel még kevesebben járnak ki.El Sie7e írta:tegnap egyébként 66 ezren voltak kint, pedig délután 4 órakor volt a meccs, szombaton...
ez is elég vérszegény a körülményeket nézve, főleg hogy a vendégcsapat nem 1 celta vigo volt, hanem a valencia, ami igen is rangadónak számít- még így is!
de azért kell a 105 ezer férőhely
Hat azert egy Valencia elleni meccsen joval az atlagnezoszam felett kene lenni a telitettsegnek szerintem.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
a bernabeuban az átlag nézőszám 73 ezerAz a 66K nagyjából az átlagnézőszám. Semmi meglepő nincs ebben. A Real meccsekre átlagban valamivel még kevesebben járnak ki.