Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. február 2., vasárnap 23:27

dannen írta:
L.Miki írta:Életük meccsét játszották a hazaiak,

bírom, hogyha szarok vagyunk mindig ez jön valakitől ezen a fórumon
:lol:
úgy gondolod hogy az AB mindig így játszik? kétlem.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. február 2., vasárnap 23:25

dannen írta:
L.Miki írta:Életük meccsét játszották a hazaiak,

bírom, hogyha szarok vagyunk mindig ez jön valakitől ezen a fórumon
:lol:
Ettől függetlenül szarok voltunk én nem tagadom, ahogy azt sem, hogy baromira agresszíven játszottak a hazaiak mindent beleadva már rögtön az elején.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. február 2., vasárnap 23:18

h3x0r írta:Akar mikor pontot vesztunk es/vagy gyengen jatszunk, sokan rogton cserelnek le az edzot es a fel keretet.
Gyengen jatszottunk, a bilbao nagyot kuzdott (a legtobben pont azt szeretnek hogy eros csapatokkal talalkozzunk a bajnoksagban is), a biro idiota volt (nem csak a piros miatt, hanem az egesz meccset nem tartotta a kezeben) es igyis elhoztunk egy pontot. Megjegyzem, hogy a barca itt kikapott es az Atletico is fog meg oda menni.
Ez az egy pont, tökéletesen megfelel. Életük meccsét játszották a hazaiak, igazi spártai harcosként küzdöttek végig. De van egy pontunk, ami még mindig jobb, mint a nulla. Idegölő meccs volt, de nagy gratula az ellenfélnek. Nem mondom, hogy tisztelet, mert nem, hisz millió aljasságot elkövettek, de iszonyatosat küzdöttek a kis szemetek.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. február 2., vasárnap 23:15

kiki. írta:Na erről beszéltem tegnap. Egy iksz a Bilbao otthonában (ahova nem nyerni járnak a csapatok), és már mindenki eret vág. Tisztelet a kivételnek, de vannak kemény hozzászólások.
Akar mikor pontot vesztunk es/vagy gyengen jatszunk, sokan rogton cserelnek le az edzot es a fel keretet.
Gyengen jatszottunk, a bilbao nagyot kuzdott (a legtobben pont azt szeretnek hogy eros csapatokkal talalkozzunk a bajnoksagban is), a biro idiota volt (nem csak a piros miatt, hanem az egesz meccset nem tartotta a kezeben) es igyis elhoztunk egy pontot. Megjegyzem, hogy a barca itt kikapott es az Atletico is fog meg oda menni.

A barcas kollegaktol kerdem: Szerintetek igazsagos volt CR kiallitasa?

kiki.
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: kiki. » 2014. február 2., vasárnap 23:01

Na erről beszéltem tegnap. Egy iksz a Bilbao otthonában (ahova nem nyerni járnak a csapatok), és már mindenki eret vág. Tisztelet a kivételnek, de vannak kemény hozzászólások.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2014. február 2., vasárnap 20:49

Ez az utánpótlás kérdés mindig is igen érdekes kérdés volt. Amikor elkezdődik az elnöki kampány akkor ez az egyik amit azonnal elő vesznek hogy igenis jó az utánpótlás és jó játékosok is vannak és majd be is építjük őket. De ez olyan mint Guti(örök ígéret marad). Ha jól emlékszem akkor legutóbb Perez össze is állított egy kis listát hogy mennyi utánpótlás játékos játszik most a komolyabb bajnokságokban. Elég szép kis szám jött ki belőle.
Amugy szerintem nem rossz a mi utánpótlásunk csak épp abszolút nem használjuk ki. Meg persze az is közre játszik hogy nem is igazán vagyunk rákényszerítve. Amíg pénz lesz addig nem sok utánpótlás játékos lesz a kezdőben. Kivéve ha nem találunk olyat akit érdemes lenne hozni egy posztra és kipróbálunk egy utánpótlás játékost aki beválik akkor van esélye hogy megragadjon a kezdőbe.
Itt van például a most feljött srácok esete.
-Carvajal : a legjobbkor sikerült kölcsön adnunk hogy fejlődjön és hogy tapasztalatot szerezzen és szerencsére a lehető legjobb helyre adtuk kölcson.

-Nacho : ő már azért annyira nem fiatal. Viszont amikor láttam játszani szerintem nagyon jó volt. Nem is értem hogy őt miért nem adtuk kölcsön. :hmmm:

Jesé : a srácban van potenciál bőven. a nagy kérdés már csak az hogy megkapja -e a kellő játékperceket, mert ha nem akkor ő is nagyon felejtős lesz.

Valaki itt felhozta (nem találom most hirtelen meg hogy ki volt) Marcelo és Higuain esetét. Szerintem annak idején legalábbis ahogy én emlékszem egyik sem úgy indult hogy ők majd akár itt valakik is lehetnek. Megkapták a rendszeres játéklehetőséget és tudtak is élni vele. Marcelo a világ legjobb balhátvédje lett. Higuain is azért valameddig eljutott. És ami talán a legérdekesebb hogy és itt ismét kihangsúlyoznám hogy ahogy én emlékszem Gago-tól várta sok mindenki a nagy durranást. Ő lesz majd az új Redondo meg hasonló dolgok meg hogy megvan neki a tehetsége hozzá. Aztán pont ő belőle nem lett semmi.
Ezt csak azért hoztam fel mert itt nagyon sok minden közre játszik hogy valaki egyáltalán ilyen szinten profi labdarúgó(tehetség;akarat;mentálisan is bírja stb...) legyen, az meg hogy valaki klasszis legyen oda már nem elég a tehetség.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. február 2., vasárnap 16:20

Ja bocs, nem tudtam, hogy az utánpótláslétesítményeinket, szakembereket, játékosmegfigyelőket dísznek tartjuk. Elég drága dísz, de ha egyszer "nem ez a filozófiánk", és ti ezt ráadásul meg is beszéltétek, akkor mit lehet tenni?
Ja,én meg nem tudtam hogy nekünk kellene kinevelni europa meg a világ legjobbjait... :roll: Mint ahogy az sem rémlik hogy mindig az utánpótlásból teremtettünk magunknak világverő csapatot....de lehet.
Arra meg nincs idő,nincsenek évek,hogy majd egyszer csak összeérnek,a Real egy olyan Brand,egy üzleti vállalkozás,ahová kellenek a nevek,mert bárhogy is,a show megy tovább,nem állhat le,egy picit sem,és elhiszem hogy fájdalmas ezzel tudatosulni,főleg olyanoknak akik teli vannak idealizmussal,de az élet már csak ilyen...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. február 2., vasárnap 16:08

Kompany lő, gól blogon volt, hogy miért nem tudnak a Barca nevelések máshol játszani és miért sülnek be rendesen. Elég j videó blog volt és ott is teljesen ezt írták le. Mondjuk engem nem érdekel, mert ez a Barca problémája. :D Ja igen, és ezzel úgy vagyok, hogy nálunk meg tényleg csak az kerülhet fel így komolyabban a nagy csapathoz, akiben benne lehet az a plusz. Legjobb példa Morata. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. február 2., vasárnap 15:52

(ezért se fogunk soha változtatni a taktikán)
Jó meglátás,én is igy gondolom.

kiki.
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: kiki. » 2014. február 2., vasárnap 15:45

Mourinho nyilatkozta anno, hogy problémája, hogy a Castilla nem az első csapat kezére játszik. Nálunk már a 10 éves srácok is a tiki-takát 4-3-3-at tanulják (ezért se fogunk soha változtatni a taktikán), nálatok pedig egy olyan focit tanulnak, ahol más csapatokba is simán betudnak illeszkedni. Pl, egy Busquets, Bartra, Sergi Roberto tökéletesen beillink hozzánk, de máshol elvesznének, úgy egy Mata, Callejon, Morata más csapatba is megállnák a helyüket.

A Camp Nouval kapcsolatba nem a nézőszámmal, hanem a hangulattal van baj. Mindig is irigyeltem a Realt e tekintetben, mert nálatok amikor kell akkor euforikus hangulat van és felrobban a stadion, nálunk pedig az ázsiai vendégek csak fényképezkednek.

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2014. február 2., vasárnap 15:37

Továbbra is igazoljunk Ronaldokat, Zidaneokat, Cristiano Ronaldokat, ezzel nincs baj. Kellenek, mert ugye a presztízs, a marketing, stb. Ne álszenteskedjünk, mint a másik oldal, nekünk ez is fontos, és hasznos dolog. Tőlük is Real Madrid a Real Madrid. De ilyen Coentrao, Di Maria, Sneijder, stb. vonulatot simán ki lehetne nevelni, 3-4 évente, hogy ne kelljen az ilyen (nem klasszis, szinte 0 marketingérték) játékosokért 30 milliókat fizetni. A fizetésükről nem is beszélve. Simán megodlható lenne, és nem is kell hozzá aranygeneráció, csak egy kis hozzárétés, és bátorság kellene. Ott van Marcelo, Higuaín, Varane vagy Jesé példája, akik nem 13 évesen érkeztek, de sokkal jobb befektetések voltak, mint Sneijder, Kaká vagy Coentrao. Az ilyenekből kell sokkal több. De akár serdülőkorban is meg lehet őket szerezni. Ha 10-ből 3 bekerül a felnőtt keretbe, már bőven megérte. Nem is kell egyből a mély vízbe dobni őket, menjenek kölcsönbe, opcióval a Bundesligába.
Szerintem sem dolgoznak jól a megfigyelőink utánpótlás szinten, én már rég lecseréltem volna az egész garnitúrát, és allinone átcsábítottam volna mondjuk a Porto embereit :mrgreen:
Merci Zizou!

Gascoigne
Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto

HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2014. február 2., vasárnap 15:26

egy saját nevelés sem éppen olcsó(rengetegbe kerül)......és a legtöbb selejt,vagyis a befektetett lóvét nem raulra,gutira és ikerre kell számolni,hanem a teljes generációra ahonnan kikerültek.....és úgy nem annyira olcsó az az olcsó.
Szó nincs róla, hogy olcsó lenne. De ezek a költségek 99%-ban most is felmerülnek, a létesítmények, személyzet, nevezési díjak, stb mind-mind fix költség. Most is fenntartjuk ezt a gyenge, fantáziátlan utánpótlást. Ugyanennyi erővel és ugyanennyi pénzből már lehetne minőségi munkát is végezni.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. február 2., vasárnap 15:19

A marketing is benne van....azért egy drágán vett(euromilliós) játékos,elméleti szinten azonnal hozza a bevételt,pl egy brazil,francia vagy más ország képviselője......egy saját nevelés,ha nem lesz belőle raul vagy iker,akkor annyit nem fog hozni soha.
Oké,van sok aki effektive drága volt 20-30 milla és nincs egetverő marketing értéke,vagyis nem hozza azonnal a hasznot vagy nem akkorát,de azért egy saját nevelés sem éppen olcsó(rengetegbe kerül)......és a legtöbb selejt,vagyis a befektetett lóvét nem raulra,gutira és ikerre kell számolni,hanem a teljes generációra ahonnan kikerültek.....és úgy nem annyira olcsó az az olcsó.

Szerintem.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2014. február 2., vasárnap 15:19

Egyetlen példát nem tudok mondani erre az elmúlt 15 évből, ami egyszerűen SZÁNALMAS.
A Barca utánpótlás neveléséhez képest valóban az.
(De ugye ahogy RMCF is írta, a Barcanál most összejött egy fantasztikus generáció)

DE azért valahogy összejött egy Mata meg egy Negredo akik azért most (vagy az elmúlt 1-2 évben) a Premier League legmeghatározóbb játékosai közé tartoztak (tartoznak). (Negredo idén sztem Suarez után a 2. legfélelmetesebb csatár Angliában..)
Nekik lett volna helyük a Real Madridban is, csak elszórták őket.
Amit én sajnálok.

Gascoigne

HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2014. február 2., vasárnap 15:15

a Real Madridnál sose az volt a filozófia, hogy az utánpótlásra építünk
Ja bocs, nem tudtam, hogy az utánpótláslétesítményeinket, szakembereket, játékosmegfigyelőket dísznek tartjuk. Elég drága dísz, de ha egyszer "nem ez a filozófiánk", és ti ezt ráadásul meg is beszéltétek, akkor mit lehet tenni?

Pár megjegyzés ehhez:
1. Az utánpótláscsapatok, létesítmények, edzők, személyzet, megfigyelők fenntartása ugyanannyiba kerül akkor is, ha reménytelen tucatjátékosok szaladgálnak a pályán, és akkor is, ha a világ legígéretesebb csiszolatlan gyémántjait gyűjtöttük össze. A jelképes fizetésük ebben a szakaszban a teljes költségek 1%-át nem teszi ki.

2. Ez egy hatalmas, kihasználatlan potenciál, amit a Madrid presztízse tesz lehetővé. Nem kihasználni egetverő baromság.

3. Felejtsük el az anyagiakat. Szerinted milyen érzés lenne, ha egyszer az életben nem kellene választani a tehetséges zsoldos és a mezhez kötődő, de kicsit defektes saját nevelés között?

Másrészt rohadtul nem igaz, hogy mi mindig összevásároltuk volna a csapatunkat. Mostanában ez történik, kényszerűségből, mivel a castilla ipari mennyiségben termeli ki magából a fölösleges tucatjátékosokat.
Van valami abban, amit Gascoigne mond. A játékosmegfigyelőink vagy félnek a repüléstől, vagy csak simán szarul végzik a munkájukat.
Pedig úgy tudom, bőven népszerűek vagyunk Latin-Amerikában, az a kontinens pedig valóságos aranybánya, amióta világ a világ. Beilleszkedési gondjaik pedig se a nyelv, se a kultúra, se a játékstílus miatt nem nagyon lennének.

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2014. február 2., vasárnap 15:10

Kerlon írta:Szerintem Mata-ra és Negredora se lehet panaszunk. Sőt Arbeloara sem, VB és EB bajnok.
Mata és Negredo... aha. Annyira tucatjátékos mind a kettő, hogy az már fáj. Normális esetben is 2-3 évig kiegészítő emberek lennének a Real Madridban, vagy haosnló szintú más klubban Európában. Nagy a mázlijuk, hogy saját nevelésekben az angolok egyszerűen még nagyobb balf@szok, és van kereslet az ilyen közepes játékosok iránt, és meg is fizetik őket.
Már többször említettem, hogy a Madrid túlságosan is a spanyol játékosokban bízik utánpótlás szinten, alacsonyabb krosztályba csek elvétve hoznak dél-amerikai, afrikai, stb. játékosokat. Jó, az autánpótlás fele, 60%-a legyen spanyol, de a maradék 40%-ot igenis töltsék fel tehetségekkel a világ minden tájáról, és ne Portugáliából és Franciaországból giazoljuk le őket pár évvel később minimum 30 millióért.
Van valami abban, amit Gascoigne mond. A játékosmegfigyelőink vagy félnek a repüléstől, vagy csak simán szarul végzik a munkájukat.
Merci Zizou!

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. február 2., vasárnap 15:02

De összességében a fenti játékosoktól eltekintve nem rosszabb pl a Ti utánpótlásotok,csak kevésbé vannak használva a nagy csapatnál. De a bajnokságban,vagy külföldön legalább,ha nem több játszik az első osztályú csapatoknál.
Ezzel egyetértek, kivéve az elmúlt 10 évben,ahol a barcában egy olyan generáció nőtt össze,amire alig példa a világban.
Ehhez szakma és főleg szerencse is kell,főleg utóbbi,hiszen ha a szakma alapjaiból ilyeneket mint messi,iniesta,xavi lehetne gyúrni-gyártani,akkor a kispénzűek(ajax,porto stb...) már régen tonnaszám termelték volna az efféle ritka és nagyon magas minőséget. Ekkorát nem tudtak,és nem is fognak tudni,ehhez nagy szerencse is kellett,hogy pont jókor jó helyen.... :D

A real utánpótlása amúgy elég komoly,talán nekik van a legtöbb 1 és 2 osztályban játszó játékosuk(sajnos sok a töltelék)....ezek az idők nem jöttek össze,gutik,raulok,ikerek most nincsenek.....
Hogy miért? a fene sem tudja...biztos van aki szerint perez miatt,de én nem hiszem,sokan már idejekorán továbbálltak,20-22 évesen,és attól hogy mi nem épitettük esetleg be jókor,jo helyen attól még a tehetségnek utat kellett volna törnie.
Jelenleg nem volt megfelelő anyag.

Azzal sem feltételen vitáznék,hogy maga a madrid politikája a rossz,vagyis hogy az is rossz....lehet. De egyet ne felejtsünk el,mi EGY azaz egy darab csapat vagyunk,és másutt,más csapatoknál(20 laligás mondjuk) sem kerül ki mindenkinél pár évente egy raul.....az 20 raul lenne mondjuk 10 az elmúlt 10 évben,és nem hogy 20....talán alig akadt nagyon nagy ász.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. február 2., vasárnap 14:59

Hosszú, hosszú idő után Jesé lehet az első játékos, akiben benne van a klasszissá válás lehetősége.
Szerintem Mata-ra és Negredora se lehet panaszunk. Sőt Arbeloara sem, VB és EB bajnok. :shifty:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. február 2., vasárnap 14:53

Hosszú, hosszú idő után Jesé lehet az első játékos, akiben benne van a klasszissá válás lehetősége.
Ezt már annyiszor kibeszéltük,de akkor megint röviden,hogy a Real Madridnál sose az volt a filozófia,(na jó valamikor,még a bosman szabály előtt,de akkor is a spanyol élvonalból szedték össze a legjobbakat,meg igazolták europa aktualis sztárjait),hogy az utánpótlásra építünk.Amúgy a barcanal sem,csak jött az az aranygenerácio,és aztán arra felépítettek egy kampányt,hogy ott mindenki,még a döner árus is,sajátnevelés...:)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Gascoigne

HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2014. február 2., vasárnap 14:41

csababarca írta:De összességében a fenti játékosoktól eltekintve nem rosszabb pl a Ti utánpótlásotok,csak kevésbé vannak használva a nagy csapatnál. De a bajnokságban,vagy külföldön legalább,ha nem több játszik az első osztályú csapatoknál.
Ezzel nem értek egyet. A Madrid- és Barca-szintű csapatoknak nem az a célja, hogy tucat- és tucatnál kicsivel jobb képességű játékosokkal szemeteljék tele a spanyol és angol elsőosztályt. Igenis összehasonlíthatatlanul rosszabb a Madrid utánpótlása az utóbbi bő másfél évtizedben. Csapnivalóak a játékosmegfigyelőink, pedig a csapatnak a pénze, presztízse és rajongótábora is meglenne Dél-Amerikában és Európában ahhoz, hogy a legígéretesebb csiszolatlan gyémántokat elhozzuk, feltéve, hogy a megfigyelőink felfedezik őket. Egyetlen példát nem tudok mondani erre az elmúlt 15 évből, ami egyszerűen SZÁNALMAS.

Aztán ott vannak azok a spanyol fiatalok, akiket helyben szednek össze, és nevelnek ki. A nagy számok törvénye miatt akadnak köztük tűrhető focisták, de még ők is olyan alapvető technikai hiányosságokkal érkeznek a nagycsapathoz, ami komolytalanná teszi a középtávú esélyeiket.

Vissza: