Premier League

Foci a Real Madridon túl...

Ki lesz a bajnok?

A szavazás 2024. szeptember 1., vasárnap 13:05-kor befejeződött.

Arsenal
29
30%
Chelsea
3
3%
Liverpool
8
8%
Manchester City
51
53%
Manchester United
3
3%
Tottenham
3
3%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 97

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Premier League

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. február 4., kedd 19:58

kiki. írta:Szerintem pedig pont hogy a játék az első. Emlékszik valamelyikőtök még a 2010-es Interre? Pedig sokmindent nyertek abba az évbe, majdnem 6 kupát. Julio Cesar már a 4. percbe húzta az időt a Nou Campba. A Pep-féle Barça, a galaktikus Real, az aranycsapat, a Cruyff vezette Ajax, és nem számszerüen hogy mikor nyertek mit. Általába azért a jó játék, eredménnyel is párosul, kivéve mondjuk az Arsenalt, bár ők egy tipikus örök vesztes banda, akik idén márciusra már sehol nem lesznek.
Mindenki emlékszik a 2010es Interre, a 2006os olaszválogatottra, a 2004es görög válogatottra,a 2012es Chelsea-re...csak a Barca és a Real szurkolók körében divat lenézni egy nem világsztárokból vagy übertechnikás játékosokból álló csapat kirívó sikerét,ezek a csapatok mind hatalmasat küzdöttek a cél érdekében, az hogy a kis spanyol fanok nem rántanak rá ettől még a világ labdarúgása nem felejti és tiszteli az ilyen teljesítményeket is, máskülönben minek állnának ki világtornán vagy a bl-ben azok a csapatok ahol nincsenek Messik meg Ronaldo-k? Nevetségesnek tartom ezt a felfogást, egy bl győzelem mindig bl győzelem lesz, ahogy egy vb és eb siker is...
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. február 4., kedd 19:52

dzsi91 írta:2003-ban valószínüleg levágtad volna az egyik golyódat egy trófeáért(vagy egy BL helyezésért :mrgreen: ),így jóllakva könnyű ilyen kijelentéseket tenni de ahogy a körülmények változnak úgy az igények is.Persze attól még lehet ,hogy nálad így van de az ilyen nagyon ritka és a mai korban életképtelen(vesztes) felfogás.
Majd meglátjuk, mi lesz a helyzet, ha egy hosszú sikertelenségi sorozat következik a Barçánál. :D :'(

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. február 4., kedd 19:51

és folyton adta el a jó játékosokat.
Szerinted jókedvéből teszi? :smile:
Szerintem még a következő évet minimum neki kell elkezdenie, meg azért pont nem egy ilyen szezon után kérdőjelezném meg a helyét...

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. február 4., kedd 19:51

morientes írta:
10 év alatt sok minden változik, Zizu visszavonulásával az a stílus vele halt...
Raul,Marcelo,Robinho,CRonaldo,Kaká,Modric,Isco,Özil...csak a teljesség igénye nélkül...Igaz nem jártak Zidane-i magasságokban,de ott csak nagyon kevesen...

"Zizu visszavonulásával az a stílus vele halt"- mint 10es ő volt a Real Madrid irányítója ő szabott fazont a támadásoknak, ő adta meg azt a stílust amiért Madridisták lettünk...Raúl abból a korszakból egy befejező,Cé egy gólgép de nem irányító,nem ad stílust a támadásoknak, Kaká nevét felhozni a Real Madriddal kicsit túlozva olyan mint Faubertét (szart se csinált itt Kaká a vigyorgáson kívül)[mindjárt előkotor majd valaki valami statisztikát róla ,hogy de mégis de nálam ő sohase lesz említésre méltó Real játékos], Isco a 10 meccsével szintén nem értem mit keres itt...szerintem félreértettél, Zizu volt az utolsó aki Real Madriddá tette a Real Madridot(mert ő volt a karmester akit azóta se tudunk pótolni),Özil-ben megvolt a képesség,hogy átvegye ezt a helyet,de kiderült ,hogy egy kis boleró...Modric talán de ő meg túl mélyen van játszatva...
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

kiki.
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: kiki. » 2014. február 4., kedd 19:41

Szerintem pedig pont hogy a játék az első. Emlékszik valamelyikőtök még a 2010-es Interre? Pedig sokmindent nyertek abba az évbe, majdnem 6 kupát. Julio Cesar már a 4. percbe húzta az időt a Nou Campba. A Pep-féle Barça, a galaktikus Real, az aranycsapat, a Cruyff vezette Ajax, és nem számszerüen hogy mikor nyertek mit. Általába azért a jó játék, eredménnyel is párosul, kivéve mondjuk az Arsenalt, bár ők egy tipikus örök vesztes banda, akik idén márciusra már sehol nem lesznek.

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. február 4., kedd 19:39

GT37 írta: Ebben akkor különbözőek vagyunk. :) Számomra ugyanis legalább olyan fontos a szép játék, mint az eredményesség. És ha választani kellene, hogy a kedvenc csapatom gyönyörűen játszik egy szezonon keresztül, de nem nyer semmit, vagy pedig nem kifejezetten szép, nem élvezhető focival lesz bajnok/BÉ-győztes, akkor az előbbit választanám.
2003-ban valószínüleg levágtad volna az egyik golyódat egy trófeáért(vagy egy BL helyezésért :mrgreen: ),így jóllakva könnyű ilyen kijelentéseket tenni de ahogy a körülmények változnak úgy az igények is.Persze attól még lehet ,hogy nálad így van de az ilyen nagyon ritka és a mai korban életképtelen(vesztes) felfogás.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. február 4., kedd 19:35

10 év alatt sok minden változik, Zizu visszavonulásával az a stílus vele halt...
Raul,Marcelo,Robinho,CRonaldo,Kaká,Modric,Isco,Özil...csak a teljesség igénye nélkül...Igaz nem jártak Zidane-i magasságokban,de ott csak nagyon kevesen...

A másik...már megint sikerült megérteni a mondandóm lényegét,látom.Egy szóval sem mondtam hogy ne győzzünk.Sőt,Sonic hsz-ára reagálva azzal kezdtem,mikor azt írta hogy a realnal is a győzelem a legfontosabb,hogy ez így igaz...
De azt nem vagyok hajlandó elfogadni,hogy sokan mindent feladnának a klub stílusjegyeiből,csak azért hogy minden évben megnyerjük a BL-t....kis túlzással.Akkor ezeknek csak "menő" a realnak szurkolni,de halvány lila gőzük sincs hogy mitjelent a Real Madrid igazán...na befejeztem ez a PL topic nem az off....
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. február 4., kedd 19:30

Én nagyon régóta ót szurkolok az Arsenalnak is a Real Madrid mellett. Annak idején Zidane miatt lettem realos és Henry miatt Arsenalos. Kicsit furának tűnhet, hogy egyszerre két nagyon kedvenc csapatom is van, amiért elég sokat szoktak heccelni, de ez van. De ha már itt tartunk, hogy wenger így-úgy. Az arsenalos odalon én mondjuk úgyhogy a wengerellenesek közé tartozom, mert egyszerűen nem tudom fel fogni az öreg hülyeségeit. Olyan igazolásokat csinált h nem igaz (Park, Santos, Källström stb...). Erőlteti éveken keresztül a selejtet: Almunia, Squillaci, Bendtner, Chamakh és folyton adta el a jó játékosokat. Én már régóta Papa elküldését forszírozom. Szerintetek is lejárt már az ideje az Arsenalnál?

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. február 4., kedd 19:21

Csakhogy ez a klub termtett egy stilust...és igen magasra rakta a lécet..
Győzelmek nélkül a stílus maga semmit sem ér, csak röhögnek rajtunk, mint ahogy röhögtek a Zidane, R9 féle csapaton is. Az első a győzelmek, és utána komolyan lehet venni magunkat, amíg nincsenek sikerek, addig üres beszéd meg erőlködés van, semmi több.
igazolunk inkább játékosabb futballistákat,nem pedig erőgépeke
Hát igen Bale pont ez az irány. Az oké, hogy Isco vagy Illara már inkább, de 100 millióért nem tölteléket vettünk, hanem meghatározó embert. Kár, hogy az elvről Bale esetében elfeledkeztünk...
kedvenc csapatom gyönyörűen játszik egy szezonon keresztül, de nem nyer semmit, vagy pedig nem kifejezetten szép, nem élvezhető focival lesz bajnok/BÉ-győztes, akkor az előbbit választanám.
Mondanád ezt akkor is, ha a csapatod évek óta szopóágon lenne, trófeát szökő évente nyerne, miközben az ősi rivális hülyére nyeri magát trófeákkal?
a szimpatikus vesztes szerepkör is aranyos, meg minden, de általában csak a győztesek neve marad fenn.
Nincs mit hozzáfűzni. A kutya nem fog emlékezni 20 év múlva arra, hogy 2006-ban az argentinok a VB-n milyen szépen, ötletesen játszottak, de arra fogunk, hogy Olaszország kibrusztolta a győzelmet.

Amúgy én is azért lettem Real szurkoló, mert a győzelem mellett elvárom a szép játékot is. Ezért is az Arsenal a kedvencem a PL-ből már régóta. Nekem is fontos a szép játék. De az a tapasztalatom, hogy olyan nincs, hogy szép játék győzelem nélkül. Engem az nem nyűgöz le, ha a liga utolsókat 4-5 góllal hazaküldjük, de a komolyabb meccseken csak blama meg szenvedés van. Mert kb. ez volt a definíciója az R9, Zidane, Beckham féle csapatnak. A kicsik ellen volt szép játék, de máskor nem.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 4., kedd 19:11

Pipita írta: Akkor te Mourinhot marasztaltad volna még?
Nem egészen. Én imádtam azt, amit Mou csinál egy darabig. Egy darabig azt csinálta amit vártam. A győzelem volt a cél (nyilván később is..) de a makacssága, és a folyamatos bekkelései miatt egyszerűen nem tudta elérni azt, amit amúgy a filozófiája mutatott. Csak a győzelem.

Sokkal sikeresebbek lehettünk volna vele, csak hiányzott belőle a vérszem, az ami által megsemmisíthettük volna az ellenfelet. 1-0 után nem bekkelni kell, hanem berámolni még egyet, aztán 2 gólos előnyből már nehéz pontokat hullajtani. (nem lehetetlen, de nehezebb jóval mint 1 gólosról.). Beszari volt, pedig a célegyenesig jó munkát végzett, aztán elhasalt. Én szerettem a felfogását, örültem, amikor idejött, de a makacssága lett a veszte. Emiatt nem akartam, hogy tovább itt maradjon.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. február 4., kedd 19:09

sonic írta:Aki meg bele akar halni a szepsegbe az igazolhat az Arsenalba, vagy ahova akar.
Arsenalnál belehalnak a szépségbe? :lol:
Hagyjuk már! Wenger ugyanúgy képes végigbekkelni meccseket, mint Mourinho. Csak vele nem elfogultak az emberek. Nemegyszer megcsinálta ő is a szezonban, hogy védőt hozott be egy TKP helyett
R.M.C.F írta:bár minden meccsét nem láttam, de amikor igen akkor mindig megkellett állapítanom hogy dávid lúízs egy gyenge focista.
Brazil, jól rúgja a szabadokat, védőhöz képes gólerős. Minden adott, hogy a fogalmatan embereknek jó játékosnak tűnjön.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. február 4., kedd 19:03

én a sonic féle elvet érzem magaménak, az eredményesség az első, a játék szorosan mögötte.
a mai labdarúgásban már hatványozottan nehéz úgy elérni eredményt, hogy ez szépséggel is párosuljon, van, mikor bekkelni kell, van, mikor brusztolni, ez van.
a szimpatikus vesztes szerepkör is aranyos, meg minden, de általában csak a győztesek neve marad fenn.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. február 4., kedd 18:51

Remy írta:Számomra az eredmény a fontos. Csak a győzelem számít. (ilyen voltam, amikor sportoltam, ilyen voltam a versenyeken, az edzésen.) Mindegy hogyan, csak győzni, győzni és győzni. (nyilván nem csalással meg ilyenekkel...)
Ebben akkor különbözőek vagyunk. :) Számomra ugyanis legalább olyan fontos a szép játék, mint az eredményesség. És ha választani kellene, hogy a kedvenc csapatom gyönyörűen játszik egy szezonon keresztül, de nem nyer semmit, vagy pedig nem kifejezetten szép, nem élvezhető focival lesz bajnok/BÉ-győztes, akkor az előbbit választanám.

Persze a legjobb az, amikor szép játékkal eredményes a csapat, lásd Guardiola-korszak. :agree:

Na de ez itt már off.

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. február 4., kedd 18:44

morientes írta:
. A Realnal is MINDIG a gyozelem volt, es lesz is az elso
Igaz.Csakhogy ez a klub termtett egy stilust...és igen magasra rakta a lécet...és ezt a stílust kutya-kötelessége továbbvinni..ezért is igazolunk inkább játékosabb futballistákat,nem pedig erőgépeket.Ha csak az eredményesség lenne a cél,akkor a bayernak szurkolnék.Ott valóban csak és kizárólag az a cél...de ennek a stilusnak egyedi letéteményese ez a klub,s bár változott a világ,azért szeretném ha ezekből a stílusjegyekből legalább egynéhány megmaradjon...
A Real Madrid nem csak a fehér mez,nem csak a Bernabéu,nem csak trófeagyár,hanem annak a stílusnak a letéteményese is,amit még a 60-as években honosított meg néhány zseni...
Nyilván ma már,a szurkerek többségének csak az számít,hogy minél több megnyert meccs,kupa,trófea legyen...de van néhány őskövület,(pl én :)),akiknek még számítanak az értékek,számít hogy a Real más felfogású,mint a többi klub.Szerencsére azért még ma is...
Én is ezekért lettem Real szukroló, de mára már leszarom, életemben nem örültem annyira trófeának mint a 2011es spanyol kupa győzelemnek és szerintem sokan örültek nagyon aznap és pont leszarták,hogy nem voltunk hűek a hagyományokhoz...

10 év alatt sok minden változik, Zizu visszavonulásával az a stílus vele halt...legalábbis én azóta nem láttam semmit a hagyományainkból, de ma már nem is nagyon érdekel, a foci átalakult így az igényeim is...2006 óta a 2012es évünk tetszett a legjobban, ott volt stílusunk csapategység, kemény védekezés és villámgyors kontrák, rengeteg gól...egyetlen buktató abban a fociban Mourinho makacssága volt.Mind1 sírhattok évtizedekig, soha nem lesz már olyan foci mint amin felnőttünk, amíg ahhoz mértek bármit is mindig elégedetlenek lesztek, én elégedett vagyok jelenleg,ha hagyunk végre egy Profit(Ancelotti az) végezni a munkáját (2-3 év) akkor meglesz a gyümölcse vagy most vagy jövőre vagy azután, ha meg nem akkor meg is érdemeljük ezzel a felfogással,hogy évente építkezzünk ezzel rengeteg bajnoki címhez segítve a Barcát és igencsak megkönnyítjük a többi európai klub dolgát is a bl címekhez...

Nagyon kíváncsi lennék,hogy akik 2006 után lettek Real szurkolók és nem voltak CR fanok mégis miért lettek madridisták, mert hogy focit(azt a focit amiért itt rinyáltok hétről hétre) 2012ig nem nagyon láttak az biztos(sőt van akinek még az se volt elég)...de én inkább úgy gondolom ,hogy a Real Madrid egy márka lett, egy divat(a "sikertelenség" ellenére) ez olyan mint amikor eldöntött ,hogy adidas vagy nike és onnantól csak az egyikben focizol, megszereted el se tudok képzelni ,hogy válts...

Minden ember más így az ízlések is mások, de akik évről évre várják a űrfocit +trófeákat azokra nagyon sanyarú szurkolói lét vár, akiknek meg sikerült át állni erre az eredménycentrikus labdarúgásra azok szerintem jóval higgadtabbak mondjuk egy ilyen Bilbao meccs után.Én személy szerint már ott tartok,hogy olyan értékeknek is tudok nagyon örülni mint Cé aranylabdája ez nekem felért egy BL-győzelemmel tudatában az előző éveknek,Ramos gólja a dortmund ellen még mindig óriási adrenalin bomba számomra akkor is ha nem sikerült tovább jutni...Van a fociban rengeteg érték, ha valakinek csak és kizárólag a joga boníto és a trófeák számítanak az hosszú távon rosszul jár szerintem...

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. február 4., kedd 18:44

Ez a lényeg. Én sose akartam, hogy szépen játsszunk, csak ne állt volna vissza 1 gólos vezetésnél... a győzteseket jegyzik meg, nem a szép focit játszó, de sikertelen csapatokat...

Itt is mindenki szép focit akar. Előtte szerintem jó lenne kupát nyerni, aztán foltozni a a hibákat...
Akkor te Mourinhot marasztaltad volna még?

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... -utan.html

ebből meg ilyen vezetéssl megint nem jutunk fel oda, ahol a helyünk lenne... :( nevetséges...

mondjuk ezt elég boldogan olvasgatom:
A csapat házi gólkirálya, Ross McCormack – aki órákkal korábban jelentette be, hogy hiába érdeklődnek iránta a Premier League-ből, maradni szeretne, és McDermott-tal dolgozni
:salute: :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pipita 2014. február 4., kedd 18:46-kor.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. február 4., kedd 18:10

. A Realnal is MINDIG a gyozelem volt, es lesz is az elso
Igaz.Csakhogy ez a klub termtett egy stilust...és igen magasra rakta a lécet...és ezt a stílust kutya-kötelessége továbbvinni..ezért is igazolunk inkább játékosabb futballistákat,nem pedig erőgépeket.Ha csak az eredményesség lenne a cél,akkor a bayernak szurkolnék.Ott valóban csak és kizárólag az a cél...de ennek a stilusnak egyedi letéteményese ez a klub,s bár változott a világ,azért szeretném ha ezekből a stílusjegyekből legalább egynéhány megmaradjon...
A Real Madrid nem csak a fehér mez,nem csak a Bernabéu,nem csak trófeagyár,hanem annak a stílusnak a letéteményese is,amit még a 60-as években honosított meg néhány zseni...
Nyilván ma már,a szurkerek többségének csak az számít,hogy minél több megnyert meccs,kupa,trófea legyen...de van néhány őskövület,(pl én :)),akiknek még számítanak az értékek,számít hogy a Real más felfogású,mint a többi klub.Szerencsére azért még ma is...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. február 4., kedd 18:09

Sonic
Az mas ha valakit egyáltalán nem erdekel a szep játék es ráadásul sosem érdekelte. Es mas az akinél a győzelem a fontos, de szorosan mellette van a másik tényező is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Drake
Kedvenc játékosaid: Henry
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Arsenal

HozzászólásSzerző: Drake » 2014. február 4., kedd 18:08

Nem értem miért nézitek le ennyire az Arsenalt.A BL-ből (szerintem) kizúgunk,és akkor már csak az FA kupára és a bajnokságra kell összpontosítani.Ilyen kerettel meg közel sem lehetetlen a 2 frontos harc.Ha meg nagyon szoros lenne a menetrend a bajnokság vége felé,szerintem a Papa szemrebbenés nélkül beáldozza az FA-t a bajnokság kedvéért.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2014. február 4., kedd 17:56

Jim írta:hát azért jelenleg nem halnak bele a szépségbe az Arsenalnál,
vezetik az angol bajnokságot :D
Szezon vegen visszaterhetunk arra a bronzeremre. :)
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2014. február 4., kedd 17:52

hát azért jelenleg nem halnak bele a szépségbe az Arsenalnál,
vezetik az angol bajnokságot :D

Vissza: