Supernatural 9x11
Istenem de rég vártam egy ilyen részre...
A 7x01 óta nem volt részünk ilyen részben, a 8x23 ugyan nagyon jó volt, de az nem ütötte meg a legfelső szintet, mert túl kiszámítható volt. Ez a rész viszont 10/10. A sorozat legjobb 10 része között biztos benne lesz, pedig lesz 200+ mire véget ér. Szeretem azokat a részeket, amikor egy csipetnyi múlt is vegyül a történésekbe, azok a részek amelyek a múltban játszódtak, vagy felfedtek egy csipetnyi elemet a múltból mindig a legjobb részek közé tartoztak. A mostani részben ugyan nem a szereplők múltjáról, hanem a
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pokol lovagjainak a múltjáról tudtunk meg nem is keveset. Ráadásul régen volt már ilyen jól felépített "híresebb vendégkarakter", mint
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Káin. Jól felépített rész volt,
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Crowley és Dean közös vadászata kellően meglepő, friss ötlet, és hihetetlenül jól működő volt. Több ilyet kérek a jövőben.
Crowley a kedvenc vendég karakterem, egyszerűen feldob minden részt, amiben szerepel.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A 8 évadban kicsit azt éreztem, hogy elfáradt a karakter, a "hello boys"-on és a "mus"-on -a fenébe is nem tudom, hogy kell írni -kívül nem igazán tudott mit hozzátenni, a karaktere rosszul volt írva, nem csinált a felszínes bábmesterkedésen kívül semmit, de idén végre többször is jó szerepet kapott. A 9x10-ben is nagyon jó volt, és a korábbi részekben is üde színfolt volt. Ki gondolta volna, hogy az 5x10 rész beszari kis démona ekkora karriert fut be. Nincsenek illúzióim, az utolsó évadban valószínűleg meg fog halni, de remélem, hogy karakterhez méltó halált kap, mert jelenleg őt érzem a sorozat legjobbjának.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Káin remélem még visszatér, és nem csak annyira,
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy Dean megölje. A harci jelenetek is jók voltak, kár, hogy démonokról lévén szó, nagyon ordító a "mojo"-juk hiánya. Sokkal jobb lenne, ha Deannek lenne egy kis varázsigéje, vagy valami hihető eszköze arra, hogy miért kényszeríti bunyózásra az angyalokat és a démonokat. Ez volt a rész egyetlen negatívuma, de a harc közben meg epik volt, ahogy
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Káin nekiállt főzni, és leszarta, ahogy Dean verekszik egyedül a démonhordával. Valamint az is hihető volt legalább, hogy miért nem nyírta ki kérdés nélkül Deant és Crowleyt.
Hala Supernatural még sok-sok ilyen színvonalú részt kérek, mert ilyen részért érdemes leülni a Supnat elé.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azért egy Kraken vadászatot megnéztem volna, kár, hogy Crowleyval ilyen amatőr módon oldották meg a Kraken esszencia kérdését. Még sosem volt hajós vadászat, és ez egy új utakat nyithatna meg, vagy legalább adna egy különleges részt. Nagyon remélem, hogy Jeremy Carver tudja, hogy merre halad, és képes lesz produkálni idén még 2-3 ilyen részt, meg legalább 2-3 olyat, ami az előző évad fináléjának szintjét megüti, és akkor a 9. évad bőven a legjobb évadok közé tartozhatna. Bármennyire is szidtuk Sera Gamblet, azért a 6 évad utolsó 4 része mocskosul jól sikerült, és hiába javult a színvonal a 8.dik évaddal, azért zsinórban 4 remek részt nem igazán kaptunk. Most jött 3 egymás után, amiből ez utóbbi kiemelkedett, kellene még egy, és Gamble csúcsát sikerül beállítani. Azt meg elvárom, hogy legyen minden évadban legalább 3db 10/10-es rész. Az 5. évad óta nem volt erre példa, most féltávnál meg van az első, a finálék általában nagyot szoktak szólni, kellene még 1 valamikor féltávon és akkor elégedett leszek.
Jah és kérek még
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Káinon felül több Malakiás és Bartolomew összecsapást, különösen előbbi karakterben én látnék potenciált. De sajnos a bukott angyalok sztori eddig rémesen gyenge, és az Abaddon szálat én egy második főszálnak érzem a gyengus angyalháború mellett. Utóbbiba kellene egy kis kakaó és minden jó lesz.