Csak azt ne. Ide a number one is elég lesz, köszönöm. Benzemának amúgyse jön be ez a harcolásos téma, ezt azért már láthattuk az elmúlt években. Én már akkor is meglepődnék, ha Benzema itt kezdené a következő szezont, mert:találnunk kéne egy fiatal, olcsó, benz stílusú 9est és ketten harcolhatnának a posztért
Én most úgy vagyok vele mint tavaly ilyenkor Higuval, számomra sok a hasonlóság a tavalyi szituációhoz képest.;
Benzemának másfél év múlva lejár a szerződése. Ha tavasszal nem lesz megújitva, akkor biztosra veszem hogy nyáron távozik. Erre most elég sokmindent fel mernék tenni, és abban is biztos vagyok -persze nyilván nem tudom mi zajlik a szinfalak mögött-, hogy az elmúlt félévben nem küzdötte ki magának az új szerződést. Úgy hiszem van még neki durván két, talán 3 hónapja, hogy valami egészen maradandót alkosson (amit még nem láttunk tőle, amivel feledtetné az elmúlt másfél évet), és akkor talán maradhat.. talán. Többet nem adnék, mármint a 2-3 hónapnál; nem azért mert köcsög vagyok, hanem azért mert tavasz végére a vezetőségnél nyilván lesz egy szilárd elképzelés az átigazolási szezonról. Perez nem igazán szokott improvizálni.
Esetleg Zizou még befolyásolhatná a dolgot*, de szerintem már hiába duruzsolna Perez fülébe, önmagában az nem lenne elég, Benzemának a teljesitményével kell elérnie a hosszabbitást. A semmire nem hinném hogy megkapja, nem bevett szokás nálunk, hogy szerződéssel kinálgatjuk azokat a játékosokat, akik szemmel láthatóan nem nyerik sorra nekünk a meccseket és nem pótolhatatlanok, kvázi nem fontosak. Talán jól is van ez igy, kell is egyfajta egészséges vérfrissités a csapaton belül.
Az egyetlen számomra kérdéses tényező, hogy vajon Ancelotti mit gondol. Mennyire fontos neki Benzema? Tavaly elment Higu, nyilván kellett a francia, mert nem dőzsöltünk a csatárokban, nameg még Ancelotti is csak ismerkedett a csapattal. Most talált egy szisztémát, amiben csapaton belül Benzemával meg tudott oldani egy fontos posztot. De vajon mennyire elégedett vele, illetve ha tehetné, keresne-e alternativát a csapaton kivülről...
*Nekem csak nemrég tűnt fel, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy látom hogy Zidane már nem igazán karolja fel Benzemát, nekem úgy tűnik hogy amióta az edzői stábnál dolgozik, azóta nem kivételez a honfitársával, nem klikkesednek, a játékosok ügyeit bajait Ancelottira bizza, mig ő meghúzza magát a kisdiák szerepkörében. Azt hiszem ez jó dolog.