Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 22:25

Matt009 írta:
Jelenleg pont a halálán van a műfaj, és ilyenkor lehetne egy közepes filmmel is sikereket elérni, mert sokan (köztük én is) már megelégszek egy olyan horrorral, ami jól össze van rakva. Nincsenek már nagy elvárások, most kéne nekiülni.
Moziban sokan nem néznék meg, DVD-t nem vásárolnák meg, max akkor ha nagy hype és top film lenne. Utóbbira nincs sok esély.
Ha jó egy film reklámja, akkor maga a film lehet szar is, de megnézik. A magyarokat meg pláne meglehet venni 1-2 fasza reklámmal. + azért azt is vegyük bele, hogy egy horror azért új lenne, és szerintem meg pont emiatt lehetne sikeres, mert végre új dolgot is láthatnánk a mozikban.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. február 10., hétfő 22:23

Jelenleg pont a halálán van a műfaj, és ilyenkor lehetne egy közepes filmmel is sikereket elérni, mert sokan (köztük én is) már megelégszek egy olyan horrorral, ami jól össze van rakva. Nincsenek már nagy elvárások, most kéne nekiülni.
Moziban sokan nem néznék meg, DVD-t nem vásárolnák meg, max akkor ha nagy hype és top film lenne. Utóbbira nincs sok esély.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 22:14

Matt009 írta:Ott pont nehéz normális forgatókönyvet írni, ami a műfaji követelményeknek megfelel, nem csap át a trancsírozás irányába, nincs tele bugyuta párbeszédekkel, nem tucatsztorit dolgoz fel, nem fullad unalomba. A horror egy spéci műfaj, ott érezni kell az arányokat, és mivel nem a látvány, nem a sztori dominál, ezért a rendezői hibák többszörösen megbüntetik magukat a filmben.
Trancsírozzanak, de ne ész nélkül. Legyen sablon történet, mert JELENLEG AZ SINCS... nem kell megújítani a műfajt, egyszerűen csak készíteni kéne egy korrekt filmet. Egy horrornál, ha a zene a helyén van, és a fényképezés minőségi, akkor már meg lehet teremteni egy olyan hangulatot, ami miatt elismerően lehet csettinteni.

Ezeket most úgy mondom, mint egy néző, mert nekünk, nézőknek csinálják a filmet (meg persze a bevételért, de azt mi nézők szerezzük a stúdióknak...)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. február 10., hétfő 22:05

Egy horrorban semmi megerőltető nincs, csak egy jó forgatókönyv kell hozzá.
Nem láttam sok horrort, szóval talán nem mérvadó a véleményem, de szerintem az egy kezemen meg tudom számolni azt, hogy melyiknek volt jó forgatókönyve. De amik tetszettek ilyen szempontból, azok is inkább a thriller/misztikus krimi határterületén voltak. Ott pont nehéz normális forgatókönyvet írni, ami a műfaji követelményeknek megfelel, nem csap át a trancsírozás irányába, nincs tele bugyuta párbeszédekkel, nem tucatsztorit dolgoz fel, nem fullad unalomba. A horror egy spéci műfaj, ott érezni kell az arányokat, és mivel nem a látvány, nem a sztori dominál, ezért a rendezői hibák többszörösen megbüntetik magukat a filmben. Mivel jelenleg nincs jó magyar horror rendező (ha egyáltalán van olyan Magyarországon, aki ért hozzá), így ez is egy nehézkes kérdés. Ezen felül szerintem a horrorra sokkal nehezebb támogatást/pénzt szerezni, és mivel egy vígjátékra/krimire könnyebb becsalogatni a nézőket a moziba, ezért van plusz extra nehézség is. Nem állítom, hogy esélytelen projekt lenne, de annyira nehéz helyzetben van a magyar filmes szakma, és annyira meg van kötve a kéz, hogy jelenleg én esélytelennek érzem egy ilyen film leforgatását. De talán Faust jobban képben van ezzel kapcsolatban.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 21:11

Matt009 írta: Egész korrekt filmek jönnek ki ezen műfajokban, ezt a vonalat kell folytatni, nem olyanra vállalkozni, ami nem fog az elvárásoknak megfelelni.

Persze jó lenne újításokat látni, de tudni kell, hogy mire van kapacitásunk.
Ez kicsit ellentmondásos. Ki kéne próbálni, hogy mit tudunk elérni egy olyan műfajban, ami még nem volt. Jó, nem kell sci-fi, mert az tényleg sokba kerülne, de egy horror? Egy horrorban semmi megerőltető nincs, csak egy jó forgatókönyv kell hozzá. De meg se próbáljuk. És még azt sem lehet mondani, hogy sok magyar horror van, legyen itt szó minőségi vagy közepes filmről. Közepes sincs, mert nincs horror.

példának okáért:
- Paranormal activity --> 15 ezer dollárt (siker volt a mozikban, itthon is és külföldön is.)
- REC --> 1,5 millió dollár (ez se olyan sok...)

mégis működtek, imádták az emberek. Előbbit még akkor is, ha egy kalap szart nem ér...

Meg se próbáljuk, és ez a legnagyobb baj. Sok példát lehetne még írni...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. február 10., hétfő 21:02

Nincs pénz arra, hogy jó magyar sci-fit csináljanak, fél-gagyit meg nincs értelme. Akkor már inkább maradjunk a jól bevált romantikus vígjátékoknál, illetve alacsony költségvetésből megoldható inkább az erős sztori köré építő filmeknél. Egész korrekt filmek jönnek ki ezen műfajokban, ezt a vonalat kell folytatni, nem olyanra vállalkozni, ami nem fog az elvárásoknak megfelelni.

Persze jó lenne újításokat látni, de tudni kell, hogy mire van kapacitásunk. Én nem vagyok nagyon oda a romantikus vígjáték műfajért, és sok ilyen típusú film nekem nem tetszik, mert sok készül igénytelenül, rossz/sablon történettel, de azért 1-2 évente összejön egy-egy jó film, azokból kellene többet, jobban. Először igényesedni kellene a fő műfajokban, utána jöhetnének komolyabb elvárások.

Bár mondjuk több Vizsga/Isteni műszak típusú film készülhetne, azokhoz sem kell nagy költségvetés, mégis felüdülés a sok egyéb után.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. február 10., hétfő 20:52

Ha már magyar sci-fi, a Thelomeris-szel mi a bánat van? Már lassan 3 éve hogy kijött egy trailer, ami elég biztató volt.
Kép

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 20:51

P. Krisz írta:De én mondjuk animációs filmre gondoltam , főleg hogy Vajna társtulajdos lenne hátszele a filmnek , plusz a minőségre se lenne panasz , elég megnézni az eddigi munkájukat .
Azért azt nézd meg, hogy mennyibe kerül egy-egy animációs film. Brutális összegek, amit kétlek, hogy össze tudna szedni ez a stúdió.

A Lego-kaland 60 millió dollárba került, ami olcsónak mondható. Hát nem tudom, igazából nem vagyok jártas abban, hogy mennyi minden kell egy ilyen elkészítéséhez, de magyar viszonylatban bárhonnan is nézem sokba kerül. :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2014. február 10., hétfő 20:45

De én mondjuk animációs filmre gondoltam , főleg hogy Vajna társtulajdos lenne hátszele a filmnek , plusz a minőségre se lenne panasz , elég megnézni az eddigi munkájukat .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 20:31

P. Krisz írta:Én arra várok hogy egyszer a Digic Pictures készítsen egy egész estés filmet mert arra a nemzetközi sajtó is vevő lenne :)
Nem tudom mennyi pénzt tudnának belefektetni egy film elkészítésébe, de ha társulnának valamelyik stúdióval, akkor felhasználva a tudásukat, egy fasza sci-fit lehetne csinálni. :hmmm: Magyar viszonylatban nyilván nem egy Oblivion, vagy Elysium látványra kell gondolni, de ha csak kisebb kütyüket tudnának készíteni egy filmhez, már azzal le lehetne tudni a látványt. Egy faszán megírt story, és már kész is lenne a film. (jó, kissé leegyszerűsítettem, de na..)

Pálfi mehetne a rendezői székbe. B-)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. február 10., hétfő 20:17

Remy írta:
torjack írta:A moziba meg mennek a dilettáns csányisanyis "vígjátékok" :lol:
Ezért lehetne olyan zsánert is megcélozni, ami valószínűleg garantálná a látogatókat. Azért, ha lenne egy faszán reklámozott zombis film, akkor szerintem lenne rá elég néző a mozikban. De egy jó kis világvége film is adná. Vagy valami sci-fi (itt sem feltétlenül kell csak a látványra rámenni)

hagyni kéne a bugyuta vígjátékokat, meg a folyamatos drámázást.
Első körben már egy normális krimivel is megelégednék. Egy Prisoners tipusú film nem hinném, hogy többe kerülne, mint a kacat vígjátékok.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2014. február 10., hétfő 20:14

Én arra várok hogy egyszer a Digic Pictures készítsen egy egész estés filmet mert arra a nemzetközi sajtó is vevő lenne :)
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 20:05

torjack írta:A moziba meg mennek a dilettáns csányisanyis "vígjátékok" :lol:
Ezért lehetne olyan zsánert is megcélozni, ami valószínűleg garantálná a látogatókat. Azért, ha lenne egy faszán reklámozott zombis film, akkor szerintem lenne rá elég néző a mozikban. De egy jó kis világvége film is adná. Vagy valami sci-fi (itt sem feltétlenül kell csak a látványra rámenni)

hagyni kéne a bugyuta vígjátékokat, meg a folyamatos drámázást.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. február 10., hétfő 19:59

A moziba meg mennek a dilettáns csányisanyis "vígjátékok" :lol:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. február 10., hétfő 19:47

Final Cut, A nyomozó, A vizsga, ezek maximum 5 éves filmek és szerintem bőven megállják a helyüket. Tudnak ám jó filmeket csinálni a magyarok is, csak nincsenek promózva. Az állami támogatásokat meg elbasszák ilyen szutyok veszpákra, meg azokra a rendőrségi videókra. :lol:
De azért szerencsére vannak kivételek.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 19:41

torjack írta: Kéne jó magyar tinivámpíros is...az is tuti siker lenne. :hmmm:
Nem, de most komolyan... a magyarok annyi lehetőséget nem használnak ki, hogy az valami hihetetlen. Csak elég azt megnézni, hogy itt Európában mennyi jó film készül, de közülük egyik sem magyar...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

torjack

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. február 10., hétfő 19:30

Remy írta:Újráztam a Holtak hajnalát és a 28 nappal későbbet is, most meg a 28 héttel később következik. És azon gondolkodtam, hogy itthon miért nem készítenek zombis filmeket? Jó, oké újat nem fog nyújtani, de egy fasza filmet összelehetne dobni. Nem kellenek ehhez dollár milliók. Ki kell választani egy jó helyszínt, néhány főszereplőt, meg statisztákat, és már mehet is. Kár, hogy nem terveznek ilyet, pedig tuti, hogy megnézném, sőt tuti, hogy sikeres is lenne. :hmmm:

Na, majd Faust :D

Kéne jó magyar tinivámpíros is...az is tuti siker lenne. :hmmm:

:mrgreen:

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. február 10., hétfő 19:27

és ha zombidínók a jurassic parkban amikből alienek kelnek ki és terminátorok .. akarom mondani végrehajtók :D vadásznak rájuk ? :DDDD
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. február 10., hétfő 19:21

Zombifilmet soha nem csinálnék. Szégyen belekezdeni. :mrgreen:

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 10., hétfő 16:47

Újráztam a Holtak hajnalát és a 28 nappal későbbet is, most meg a 28 héttel később következik. És azon gondolkodtam, hogy itthon miért nem készítenek zombis filmeket? Jó, oké újat nem fog nyújtani, de egy fasza filmet összelehetne dobni. Nem kellenek ehhez dollár milliók. Ki kell választani egy jó helyszínt, néhány főszereplőt, meg statisztákat, és már mehet is. Kár, hogy nem terveznek ilyet, pedig tuti, hogy megnézném, sőt tuti, hogy sikeres is lenne. :hmmm:

Na, majd Faust :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: