GT37 írta:mia san mia, ha erre jársz, írnál pár sort Thiagóról, arról, hogy mennyire megy neki jól a játék mostanában, mennyire tudott beilleszkedni a Bayernbe? A Barçában egyik legnagyobb kedvencem volt, imádtam a stílusát, viszont az utóbbi időszakban nem tudom sajnos annyira követni, hogy mi történik vele, mint ahogy szeretném.
Néha nézek ilyen Thiago vs Nürnberg (Individual Highlights) jellegű videókat, de azért ez nem az igazi.
Pont itt vagyok.
Kezd belelendülni. Látszik, hogy más stílust képvisel mint amblokk a Bundesliga középpályások. Egyelőre üde színfolt. Képes egy egy megindulással 1-2 embert megverni a középpályán és ez fontos.
Nem azt mondom, hogy nálam alapember lenne, de más stílus mint Kroos Basti Javi. Kisebb csapatok ellen kell a játéka, mert eddig a széleken tudtuk igazán megbontani a védelmeket, de most Thiago és Götze középen is képes erre. Ezzel egyrészt könnyen kerülünk pillanatnyi létszámfölényekbe, másrészt nem elég a széleket megpróbálni lezárni még a tömörülő csapatoknak sem, mert középen is komolyan tudunk már veszélyt teremteni.
Ugyanakkor néha túlvállalja magát. Belemegy olyan szitukba amikbe nem kéne és ennek általában labdavesztés a vége. De az idő múlásával ez is javulni látszik. Ha megérzi a határait és csak feszegetni akarja azokat, de nem átlépni. akkor nagyon nagy játékos lesz belőle.
Egyelőre azt mondom, hogy értékes és hasznos tagja a keretnek, de a nagyobb meccseken én (még) nem őt favorizálnám.