Dortmund jobb csapat volt tavaly mint mi
Sose volt jobb. Nem tudom honnan szeditek ezt a marhaságot, biztos egy kitalálta, a többi meg megy utána. Az a Dortmund egy kibaszott makker csapat volt, utolsó perces góllal mentek tovább a Pelle-féle Malaga ellen is, náluk sem voltak szignifikánsan jobbak a két meccs során, pedig az a Malaga azért nem mérhető hozzánk. Előtte meg nekünk köszönhetően könnyű ellenfelet kaptak a nyolcaddöntőben, ahol tényleg esélyesebbek voltak. Volt 4-5 csapat a BL-ben, ami simán megcsapkodta volna őket, és mi is ebbe a kategóriába tartoztunk, csak sikerült harmadjára is lebecsülnünk őket. Nézd meg a visszavágót. Feltörte a picsájukat a háló, és baromira nem múlott sokon, hogy ne ejtsük ki őket. Ott megmutatkozott a különbség a két csapat között. Ha jobbak lettek volna nálunk, akkor nem kerül veszélybe a továbbjutásuk. Ha Götze ott marad, idén akkor sem tudták volna megismételni a tavalyi eredményt, így sem fogják, a nyolc között bárki ellen kizuhannak, kivéve, ha nem kapnak megint egy jó gyenge ellenfelet, de azért arra kicsi az esély.
Mi az első meccset basztuk el. Nem gondolnám, hogy ott edzőbuktatásról lett volna szó, a probléma sok összetevős, kezdve az elkúrt nyári felkészüléssel, a csapat látványosan erőnléti gondokkal küzdött egész szezonban, az egy gól után visszaállás is részben ennek volt köszönhető, Mou helyesen felmérte, hogy nem bírjuk végighajtania meccseket, spóroltuk az erőt ott, ahol lehetett. Ezen felül voltak öltözői problémák, vélhetően Mou elvesztette az öltözőt, a morál sem volt a tetőfokán, a bajnokira fel sem pörögtünk motiválatlanok voltunk, nem voltunk élesek az egész szezonban, és ehhez még hozzájött a nagyképűség, amivel lebecsültük a BVB-t, és visszanyalt a fagyi.
Persze a BVB jól volt összerakva, jó csapat voltak, talán az utóbbi 10 év legjobb outsider csapata volt a BL-ben, de ettől még nem voltak top csapat. Ez egy kiugró eredmény volt, semmi több. Hiába vagy jó csapatként, ha nincsenek klasszisok, akik eldöntik az éles meccseket, akkor nem vagy top csapat, mert lesz olyan klasszis csapat, amelyik csapatként is jó, és lesz meccs eldöntő embere is (Lewát én személy szerint nem tartom sokra, Higuval egyenértékű csatár, mindent elmond róla, hogy Benzemára nem cserélném el, pedig ismeritek a véleményem a franciáról..., egyedül Götze volt a meccs eldöntő ember, de az igazi élcsapatoknak van ilyenből 2-3, Reus meg hát ő is az a játékos, akinek még nagyobb a füstje, mint a lángja, hangsúlyozom még). De a BVB pont arra volt jó, hogy az olyan válságba került, egység nélküli csapatokat felpofozza, mint amilyenek mi voltunk. De nincs kétségem afelől, hogy egy egységesebb élcsapat ellen simán kizúgnak.
És hogy ne legyen teljesen off:
Persze Arsenalnak még van esélye a bajnokságban is, de szerintem nem érnek oda az első helyre,
Szerintem sem érnek oda, de efelől ősszel sem volt kétségem. Rövid a kispad, lyukas a kezdő, Özil nem teljes szezonos játékos, így hosszú távon nem lehet sikereket elérni. Persze ez a csapat jobboson Bale-lel, középen Suarezzel Európa legerősebb csapata lehetne, de hiányzik nekik két monster a csatár/szélsősorból. Szóval Wenger helyébe én ebbe az irányba mennék el.
A szavazásról: ismét a Chelseat nyomtam, holott jelen állás szerint a Cityt tartom egy hajszállal esélyesebbnek, ők a jobb csapat, de azért lesznek gondok a CItynél, ha továbbmennek a BL-ben, és a Chelsea a 2 frontos harcra jobban fel van készülve. Ráadásul két komoly meccsünk lesz a Barca ellen, ami biztosan meg fog pontvesztésben mutatkozni.