OFF
- realmadridfan
Re: OFF
Géci írta:. Néha azon gondolkozok, hogy jobb lenne, ha felküldenének pár parasztbácsit akinek nem azon jár az esze, hogy mennyit kéne zsebrevágni, hanem, hogy mindenki dolgozzon...
Igen, bárcsak még mindig kádárék lennének hatalmon, akkor nem lenne sikkasztás, lopás, felfoghatatlan hitelekből műjólét, ami hazavágta az országot egy jó 50 évre legalább.Géci írta: csak maradni kellet volna a ruszkiknál.
De persze jobb volt régen, mert akkor 300 kocát vágtak nádudvaron,volt kabai cukorgyár és a vas és acél országa voltunk.
RUSZKIK VISSZA!!!44!!!!444
Azé' csak kijön mi a fórum nívója mikor hasonló a téma. Apám miket le nem ír itt egy két ember.
Jobb mint a humor topik.
Jobb mint a humor topik.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
ajjajajjajjjajjjajjj. Az ukránoknak is jót tesz az orosz-függőség, nekünk is az hiányzik. (bár ahogy füst mondta, nekik nem nagyon van más választásuk, nekünk szerencsére van. Csak elfele haladunk tőle. )csak maradni kellet volna a ruszkiknál
Na én kiszálltam.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Hát amikor azt hitték a nagyok, hogy ha az amcsiknak nyalunk azzal nagyot hùzunk. Ott elég nagyot hibázott az ország... Ha mái napig abból élnénk amink van (pontosabban amink lenne) akkor vígan élnénk, csak maradni kellet volna a ruszkiknál. Emlékszem, hogy milyen mennyiségben hordták el a gabonát, de az akkor még működő nádudvari sertéstelepen NAPI 300 hízót vágtak... Kabáról hordták a cukorrépát, de az ment a németekhez is. A lényeg, hogy mivel keményen ment a ruszkikkal a kereskedelem ők sem voltam g*cik és nem kaptuk csillagász összegért a gázt és minden mást ami ott volt itt pedig nem, de a lényeg az, hogy volt egy csomó gyár ami szinte oda termelt és rengeteg embert foglalkoztatott. Most nádudvaron a hùsüzem nincs és a helyén pár asszony tekergeti az agyonmosott töltöttkáposztát. Kabai cukorgyár nincs már, és ennek örömére a németek építettek ide egy Evonikot ami nukleinsavakat készít, és külföldről hozzák be a silány cukrot... De itt van még a Nagisz, Nádép, Hage ezek mind nagy cégek voltak és egész nádudvart foglalkoztatták, most meg alig dolgoznak náluk tized annyian kb... Néha azon gondolkozok, hogy jobb lenne, ha felküldenének pár parasztbácsit akinek nem azon jár az esze, hogy mennyit kéne zsebrevágni, hanem, hogy mindenki dolgozzon... Nyomják, hogy nincs munkanélküliség... Hát ja... Itthon nyáron 800!!!! segédmunkás seperte az utcákat meg támasztotta a lapátot 30-40 ezer huf-ért... Na mind1, ez csak egy észrevétel, csak szerintem ez volt az első számù ok, hogy itt tartunk...L.Miki írta:És ez a tény megállapítás, bármennyire is fájó, mégis igaz és rossz belegondolni, hogy mi miért nem tudunk olyan sikeres országként élni a világunkat, mint a nyugati hatalmak? Miért? Mi miért nem élhetünk úgy?peti_madrid írta:Sehol... Nem is leszünk egy jó darabig
- Anis
- Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter
Szerdán voltam Ausztriában: Ausztriában 400 a dízel, nálunk a legtöbb helyen 420+.
De nagyon sok olyan dolog van amiért megéri kimenni és kint megvenni. Tucatnyi magyar jár ki vásárolni a környékbeli boltokban (ahogy mi is). De az osztrákok békében és nyugalomban élnek már jóideje, míg nálunk 89 után datálódik ez, és nem is olyan békés azóta sem. Szóval hatalmas előnyük van minden tekintetben. nem is igazán lehet velük összehasonlítani az országunkat. Néha kimegyek Bécsbe Media Marktba, sokan mennek megpakolt "szekerekkel" vagy 5+ tárggyal a pénztárhoz; megtehetik; az ő fizujukból ez semmiség.
De nagyon sok olyan dolog van amiért megéri kimenni és kint megvenni. Tucatnyi magyar jár ki vásárolni a környékbeli boltokban (ahogy mi is). De az osztrákok békében és nyugalomban élnek már jóideje, míg nálunk 89 után datálódik ez, és nem is olyan békés azóta sem. Szóval hatalmas előnyük van minden tekintetben. nem is igazán lehet velük összehasonlítani az országunkat. Néha kimegyek Bécsbe Media Marktba, sokan mennek megpakolt "szekerekkel" vagy 5+ tárggyal a pénztárhoz; megtehetik; az ő fizujukból ez semmiség.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
És ez a tény megállapítás, bármennyire is fájó, mégis igaz és rossz belegondolni, hogy mi miért nem tudunk olyan sikeres országként élni a világunkat, mint a nyugati hatalmak? Miért? Mi miért nem élhetünk úgy?peti_madrid írta:Sehol... Nem is leszünk egy jó darabig
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Szerintem nincs mit mondania a "mieinknek", az ukrán belügy az pont nem az a terület amibe bele kellene avatkoznia a magyar államnak. A mi feladatunk -szerintem- annyi lenne, hogy a menekülteket befogadjuk, ha úgy alakul. Pont.Pipita írta:Ukrajnáról
Röviden a szabadságukért küzdenek, meg az elnyomás ellen.
Gyakorlatilag egész Európa felszólalt csak a mieink kussolnak. Szép jövőkép. Sosincs olyan, hogy legalja...
Saját vélemény, néhol demagóg-szagú lehet:
Egész Európa meg bekaphatja, Ukrajna ezernyi szálon kötődik (kereskedelem, hitelek, energia, üzemanyag, stb. röviden minden) Oroszországhoz, amit az EU csinál, az nem más mint egy kövér mézesmadzag amit elhúznak az ukránok előtt azért, hogy hátha esetleg tudnak egy kis felvevőpiacot találni a saját termékeikre kicsit keletebbre. Az se baj, ha a térség (főleg az ukrán-orosz viszony) közben ilyen-olyan módon gyengül. De a kőkemény valóság az, hogy az ukránok csak az oroszoktól számithatnak bárminemű segitségre hogyha gond van. Az EU-nak egyelőre annyit köszönhetnek, hogy az eddigi széthúzás a társadalmon belül már nem csak békés kereteken belül zajlik. Most itt van például ez az állitólagos államcsőd. A franciák, lengyelek, stb. nyilatkozata finoman szólva sem számit segitségnek. Ténylegesen csak Oroszország lenne hajlandó pénzt utalni a szükséges költségek fedezésére. Nyugatról jobb esetben csak nyilatkozatokról rosszabb esetben szankciókról lehet hallani.
Meg amúgyis, Ukrajna energiaszegény ország, a szükséges energiát az oroszoktól kaphatják meg csak. Nincs más opció. Az olajat, földgázt pedig nem csak az ukránok kapják az oroszoktól hanem fél Európa. És ha sérül az orosz érdek, az fájdalmas lehet Európának. Ezért nem kéne játszani a medvével...
De ami a lényeg, és amiért azt hiszem nekem sem kellett volna érdemben foglalkoznom a dologgal; nem hiszem hogy jól tájékoztatnak minket arról hogy pontosan mi és miért zajlik ott. A BBC, az Index, az Origo, minden hirportál épp eléggé szenzációhajhász ahhoz, hogy csak az olyan információkat közöljék amit érdemesnek látnak arra. Vagy pedig amiről értesülnek, az csak hellyel-közzel fedi a valós tényeket. Aki ténylegesen tisztában van az ottani dolgokkal, azok maguk az ukránok, akik szemtanúi, illetve önmaguk is átélői az eseményeknek.
- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Sehol... Nem is leszünk egy jó darabigGéci írta:Igazából nem is tudom mikor lesz az, hogy azt mondja a nép, hogy elég... Haverék most jöttek haza ausztriából, és meséltek pár dolgot... A lényeg, hogy mint segédmunkás kap 1200 eurót a barátnője meg ilyen mireliteket dobozol ő pedig 1500 eurót kap. Az albérlet viszonylag drága mert közel ezer euro rezsivel, de ott kint baromi drága viszonylag egy ingatlan és sokan inkább bérlik a házakat. Aminél tátva maradt a szám az az volt amikor mondta, hogy teletankolta a kocsit 60 euróból. Mellé raktam azt, hogy segédmunkásként keres 1200 eurót, de 60 euróból teletankol az olyan mintha én a havi 80-ból kiszámolva 4000-ből tankolnám tele a kocsit ami nem hangzik rosszul... Meg adidas csukát vett 40 euróért, meg unta a német csatornákat aztán gondolt egyet és 400 euróért vett egy PS3-at... Egy 99-es kombi Passattal jött haza ami 2000euró... Ami ott drága a kocsiknál az a szervízdíjak, mert azik ilyen közel 1000 eurós történetek. Van 13 és 14. havi fizu, karácsony előtt meg jùliusban. Hát hol vagyunk mi ehhez?!
-
Igazából nem is tudom mikor lesz az, hogy azt mondja a nép, hogy elég... Haverék most jöttek haza ausztriából, és meséltek pár dolgot... A lényeg, hogy mint segédmunkás kap 1200 eurót a barátnője meg ilyen mireliteket dobozol ő pedig 1500 eurót kap. Az albérlet viszonylag drága mert közel ezer euro rezsivel, de ott kint baromi drága viszonylag egy ingatlan és sokan inkább bérlik a házakat. Aminél tátva maradt a szám az az volt amikor mondta, hogy teletankolta a kocsit 60 euróból. Mellé raktam azt, hogy segédmunkásként keres 1200 eurót, de 60 euróból teletankol az olyan mintha én a havi 80-ból kiszámolva 4000-ből tankolnám tele a kocsit ami nem hangzik rosszul... Meg adidas csukát vett 40 euróért, meg unta a német csatornákat aztán gondolt egyet és 400 euróért vett egy PS3-at... Egy 99-es kombi Passattal jött haza ami 2000euró... Ami ott drága a kocsiknál az a szervízdíjak, mert azik ilyen közel 1000 eurós történetek. Van 13 és 14. havi fizu, karácsony előtt meg jùliusban. Hát hol vagyunk mi ehhez?!
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Ukrajnáról
Gyakorlatilag egész Európa felszólalt csak a mieink kussolnak. Szép jövőkép. Sosincs olyan, hogy legalja...
Sziasztok ! VAlami aki jó, nagyon jó angol-levélírásból, kérem jelentkezzen !!!! )
Fontos lenne nagyon! Köszönöm!
Fontos lenne nagyon! Köszönöm!
"If you don't like your destiny, don't accept it."
- chosenone46
nekem is ez lenne a logikus, de azért nem annyira bízok már meg az ilyen egyértelmű dolgokban.
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Gondolom csak van annyi bennük, hogy olyat adnak, ami a telóhoz kellchosenone46 írta:ha online rendelek telót a T-től, új feltöltőkártyával, akkor kapok microsimet is vagy csak simát?
- chosenone46
ha online rendelek telót a T-től, új feltöltőkártyával, akkor kapok microsimet is vagy csak simát?
"...csak a kedvesség, az öröm,
-
Tudomásom szerint azért mert államicsőd szélén vannak...
Amit írtam azért írtam, mert sok uniós ország gyengült a csatlakozás után, ami hosszù távon nem vezet majd jóra... Ezt írtam arra, hogy GT írta, hogy durva az, hogy ilyen lázadások MÉG előfordulnak... Ilyenek mindig is voltak és lesznek is...
Amit írtam azért írtam, mert sok uniós ország gyengült a csatlakozás után, ami hosszù távon nem vezet majd jóra... Ezt írtam arra, hogy GT írta, hogy durva az, hogy ilyen lázadások MÉG előfordulnak... Ilyenek mindig is voltak és lesznek is...
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Igazából a külföldiek nem is tudnak teljesen képben lenni a történésekkel, nálunk az ÖSSZES magyar és ukrán csatorna fogható, a magyar Euronews az egyetlen, amely nincs teljesen lemaradva, az ukrán csatornákon mindent mutatnak 0-24-ben, szó szerint mindent.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Pipita írta:Géci, ezt fejtsd már ki légyszi. Szerinted az ukránok az EU ellen tüntetnek?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema