HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. április 18., csütörtök 20:06
Bale Madridba igazolásának csak akkor lenne értelme szerintem, ha Ronaldo távozna, ketten együtt nem valószínű, hogy elférnének a Madridban úgy, hogy mindkettejükből ki tudják hozni a maximumot.
Bale olyan, hogy ahhoz, hogy az igazi önmagát tudja hozni, kell az, hogy bizonyos mértékben köré épüljön az együttes, ő legyen a központi figura, és valamilyen szinten szabad kezet kapjon az edzőtől. Meg lehet nézni, mit művel idén a Spursben. Redknapp alatt is villogott, de ott sokkal kötöttebb szerepköre volt, Villas-Boas viszont felismerte, hogy Bale nem csak abból áll, hogy elviszi a szélen és belövi vagy beadja, ezért betette középre, a csatár mögé, ahol kreativitását is ki tudja élni (igen, van neki bőséggel), és gyakrabban lövöldözhet is, aminek meg is van az eredménye, két kezemen nem tudnám megszámolni, hány gólt lőtt idén a tizenhatoson kívülről. Emellett nem teljesen, de szabad kezet adott neki, így érzése szerint váltogatja a pozícióját, fel-feltűnik a bal, illetve a jobb szélen is, visszahúzódik mélyebben a középpályára a labdáért, satöbbi.
Ebben a pozícióban tudott kivirágozni, a Madridban is valami hasonlót kell megvalósítani, ha a stáb teljes mértékben ki akarja aknázni Bale képességeit. Viszont amíg van Ronaldo, addig ez lehetetlen, mert nem gondolom, hogy Bale kedvéért átalakítanák a csapat szerkezetét, úgy, hogy az inkább a walesihez mint a portugálhoz igazodjon.
Ellenben ha távozik Ronaldo, akkor szerintem Bale tökéletes utódja lenne. (Adja Isten, hogy ne legyen az, és maradjon minél tovább a Spursben!)
szerk.: Draxler engem sem győzött meg eddig, de még nagyon fiatal a gyerek, van ideje bőven fejlődni, elképzelhető, hogy pár éven belül sorban fognak állni érte az európai sztárcsapatok.