Sokban hasonlít, ez igaz. De van pár alapvető különbség.Sierra írta:Azért akárki akármit mond, ez a mai játék kicsit hasonlított a "csúcsbarca" játékára, ami ilyen 2008-2010-ig ment, magabiztos labdatartás, magabiztos középpályásokkal, rengeteg mélységi passz, rövid passzos játék, nagyon sok kidolgozott helyzet, és villámgyors támadások, emlékszem én erre a Barcára még, az nagyon adta, minden egyes passzukban ott volt a veszély, még ha az a kp-n is volt. Na én ilyennek láttam ezt a mai Madridot, talán annyiból más, hogy kevesebbet passzolgatunk a középpályán, de a lényege szerintem ugyanaz.
- Merünk kockáztatni. A Barca ha a szélen megakadt, akkor inkább a hátra passz, akár Valdesig. Nálunk többen is vannak, akik meg merik húzni, be merik vállalni az 1 vs 1-eket.
- A támadás vezetés. A Barca a tiki-takázás után középen Xavi adott egy bepasszt a visszamozgó Messinek, aztán általában oldalirányú kényszerítővel mentek el a kapuig. Nálunk sokkal szélesebb a repertoár. Mi kevesebb horizontális kényszerítővel operálunk (és az is kevesebb érintéssel megy), nem ritka, hogy elölről hátra, és azonnal vissza előre rúgjuk a labdát. Nem egy helyzetünk fakad ebből. Meg ugye nekünk vannak távoli bombáink. Jók vagyunk és merünk kontrázni. A Barca inkább itt is a biztosra játszott, és kontra/lövés helyett tiki taka ment a "gólvonalig".
- Más a letámadásunk. Mi minden emberre átlag egy embert állítunk, kivétel a vonal mentén, ott előferdül 2 is. És így zárjuk a passzsávokat. A Barca a területet szűkítette. Sokan rohanták meg egyszerre azt a pár embert. Betolták a vonal mellé, és úgy szereztek labdát.
- Nálunk végre nem csak egy emberre van kiélezve a csapat. Most már Benzema is jó formában van, és Bale is kezd belejönni. (Bár beismerem, hogy én a leigazolása ellen voltam, és még mindig nem vagyok teljesen elégedett Vele.)
- És a középpálya. A Barcánál lényegében csak 1 karmester volt. Xavi. A "mi Xavink" védekezőbb, és hátrébb játszik, jóval több hosszú labdával és íveléssel operál. És ha ráállítanak valakit? Ott van Modric, de még Di María és egész jól teszi-veszi mostanában. Marceloval nagyon jól megértik egymást.
Ja, és a meccs. Zseniális volt. Még pár ilyen és akár tripla is lehet, pedig szezon elején nem számítottam még ilyen játékra, sem trófeára. Meglátjuk. Sok múlik még a szerencsén is.