dzsi91 írta:Na meg a """szakértők""" is ott rejszoltak rá, aztán egy nagy semmi az ember, Bale egy kicsivel jobb de őt mindenki bántotta ,míg Neymar a jóisten volt , az új Pelé.
Az a baj, hogy te ezt komolyan is gondolod (no offense). Hol van az a pici amivel jobb bármelyik meccsen is? Tegnap az 5. percben kapcsolódtam be a derbibe és a 31. perc környékén tűnt fel, hogy Bale kezdő. Kb akkor ért először labdába és ez (kicsit sarkítva) nagyon sok meccsen így van.
Neymar idén először játszik Európában, kis türelmet neki. Persze lehet egy örök ígéret marad, ki tudja. Bale-nek előnye van, hiszen az agyonistenített, hiperszuper PL-ből jött, ahol állítólag az egyik legjobb volt. Lehet. De sír róla, hogy a Real féle focihoz hóthülye. Teljesen más közegből jött, egészen más felkészítést kapott gyerek kora óta. Én szinte biztos vagyok benne, hogy soha nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Ahogy általában nem szokták a brit játékosok Európában.
Fog még nagy gólokat rúgni? Persze. Ehhez ért. De képtelen a spanyol focihoz alkalmazkodni, pláne az olyan meccseken mint a tegnapi, ahol nincs hová szaladgálni, mert visszazár az ellenfél. Ott okoskodni, ügyeskedni kell, kicsiben megcsinálni, amihez ő nem ért. Ronaldo-val próbálja felvenni a versenyt, de a Real-nak már van egy gólvágója, aki ezt a szerepet betölti.
A tegnapi meccsekhez. A BL 1-6 után én is kezdtem hajlani rá, hogy ez a Real kezdi elkapni a fonalat. Persze mondogattam, hogy ez csak a Schalke, de amit Barca meccseken is szoktam érvként felhozni, hogy másnak is volt hasonlóan gyenge ellenfele, mégse rámolt be 6-ot és ez mutatja az erejét. Kíváncsian ültem le a tv elé a derbire, de az jött be, amit még a Schalke meccs előtt sejtettem. A Real még mindig súlytalan az olyan csapatok ellen, akik pontosan tudják mit akarnak játszani. Ilyenkor a gyorsaság eltűnik, a labdajáratás nagyon akadozik, mert erre alkalmatlan játékosok sora játszik. Élen a Bale-Ronaldo párossal. A walesi borzasztóan szenved, fogalma nincs merre hány méter, Ronaldo pedig erőlködik, de cselei nem ülnek, felpörgetni nem tudja a játékot, mert ő már évek óta egy gólvágó. Messze nem azt a cselezős, váratlant húzós játékot játssza, mint Manchesterben. Működik a taktika, ki van rá játszva, ott van a helyzet, kegyetlenül értékesíti. Mint tegnap a góljánál, igaz kellett hozzá, hogy előtte az Atlético védő sípcsonton rúgja saját magát. De az ilyen meccseken nem veszi hátára a csapatot.
Ezzel a 4-3-3-mal, közepén Alonso-val és Di Maria-val a BL-ben szerintem halott a dolog. Én valószínűnek tartom, hogy Ancelotti egy komolyabb csapat ellen nem ezzel fog próbálkozni, mert pl egy Bayern, de még talán egy szélvész gyors Dortmund ellen is átjáróház lesz az egész pálya.
Tegnap az Atlético elfáradt kb 1 óra játék után. Igen tudom, a Real hétközben játszott, de én inkább arra gondolok, amit ezen az oldalon lehoztak meccs előtt, nevezetesen, hogy kb 2x annyit voltak a pályán a matracosok kulcsemberei, mint a tiétek. Ez tavaszra nagyon kijön. Nem csak a fizikai, a mentális is. Ha az Atlético végig tudta volna tartani a tempót 90 percig és nem a csigalassú D.Costa szaladgál elöl, akkor ott komolyabb vereség is becsúszhatott volna.
Megjegyzem a BL-ben lesznek olyan csapatok, akik végig bírják és a tegnapi ellenfélnél képzettebbek. Ezért is gondolom, hogy ennek a Real-nak a BL csúcsmeccsein öngyilkos taktika a 4-3-3.
A Barca-ról sok újat nem lehet elmondani. Nagy fogadkozások, majd most, aztán az ember a félidőben inkább menne aludni. Ugyan az a semmilyen foci, mint eddig, csak most az Almeria nem volt képes többre. Azt a keretet képtelenség már motiválni ilyen meccsekre. Marad a klasszikus bajnoki, kupadöntő és a BL. Talán. De lehet ott is jönnek majd a pofonok. A City elleni visszavágón megkapjuk a képet, hogy Angliában az csak egy kifutott eredmény volt vagy az ilyen meccsekre még felszívják magukat. De nyáron nem szabadna tovább halogatni a keret frissítését, mert jövőre komoly bajok lesznek.
A Real-nak áll továbbra is a bajnokság, ez a Barca, még ha nyerne is a Bernabeu-ban, kizárt, hogy az élen végezzen. Az Atlético pedig elfogyott tavaszra teljesen.