Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Mohamed Lali
Kedvenc játékosaid: Maradona, Messi
Kedvenc csapatod: F.T.C. F.C.B.

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Mohamed Lali » 2014. március 3., hétfő 22:27

Realista24 írta:
pl. Seedorf, Ferguson, Capello,Cruijff....stb,
Senki nem vitatta, hogy kivételes képességeik vannak. De miből jönnek ezek? Nézd meg Cét, munka, munka, munka tehetség és fizikum. Nézd meg Messit, hol lenne hormonok nélkül? Cirkuszban.

Aztán nézzél meg egy R9 vagy Zizou összeállítást, hogy csak a legnagyobbakat említsem.
Erről beszélek! Szerinted Zizou szerintem Messi és a fent említett urak szerint is ( mind lenyilatkozta már)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 22:23

Persze,hormonokkal injekciózták bele a tehetséget...beteg volt, nem tehetett róla, normális életet akartak neki a szülei, eleve akarták a kezelést,nem a barca erőltette.
Belem kifordul ettől,amikor valakit betegsége miatt vesznek elő...120 centisen is kimagaslott a korosztályából,tehetsége adott volt.Kb ugyanaz,mint hogy az amcsi focisok gyúrnak mint állat,hogy nagydarabok legyenek a falban,ezáltal jobbak. Csak Messi mondjuk a normális élet miatt lett kezelve. De olyan aspektusba helyezni,hogy ettől az aki...
Írtam én, hogy nem tehetséges? Pusztán csak annyit jegyeztem meg, ha már Puskásék szóba kerültek, hogy Messi 50 évvel ezelőtt falukban vitték volna körbe, hogy megmutassák, hogy milyen ügyesen bánik a labdával.
A másik CR, munka,munka, meg egy rahedli tehetség. Dolgozhatna bármelyikünk annyit mint Ő, vagy bármelyik magyar játékos az elmúlt 15 évből,tehetsége ettől függetlenül nincs meg,hiába dolgozna. Munkával Dárdai Pali lehet valaki,vagy Gattuso. Amit CR elért,csinál, az nem csak a munka miatt van, hanem egy toronyháznyi tehetség miatt tart ott ahol.
Egyébként olvasod, amit írok?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. március 3., hétfő 22:18

Realista24 írta:
Senki nem vitatta, hogy kivételes képességeik vannak. De miből jönnek ezek? Nézd meg Cét, munka, munka, munka tehetség és fizikum. Nézd meg Messit, hol lenne hormonok nélkül? Cirkuszban.

Aztán nézzél meg egy R9 vagy Zizou összeállítást, hogy csak a legnagyobbakat említsem.
Persze,hormonokkal injekciózták bele a tehetséget...beteg volt, nem tehetett róla, normális életet akartak neki a szülei, eleve akarták a kezelést,nem a barca erőltette.
Belem kifordul ettől,amikor valakit betegsége miatt vesznek elő...120 centisen is kimagaslott a korosztályából,tehetsége adott volt. Kb ugyanaz,mint hogy az amcsi focisok gyúrnak mint állat,hogy nagydarabok legyenek a falban,ezáltal jobbak. Csak Messi mondjuk a normális élet miatt lett kezelve. De olyan aspektusba helyezni,hogy ettől az aki...
A másik CR, munka,munka, meg egy rahedli tehetség. Dolgozhatna bármelyikünk annyit mint Ő, vagy bármelyik magyar játékos az elmúlt 15 évből,tehetsége ettől függetlenül nincs meg,hiába dolgozna. Munkával Dárdai Pali lehet valaki,vagy Gattuso. Amit CR elért,csinál, az nem csak a munka miatt van, hanem egy toronyháznyi tehetség miatt tart ott ahol.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 22:05

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Mohamed Lali

HozzászólásSzerző: Mohamed Lali » 2014. március 3., hétfő 21:34

Realista24 írta:Mesélj még, kérlek.
akire gondoltam:

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. március 3., hétfő 21:30

amíg nem nyernek vébét (egyik sem fog) úgyis tud rajtuk fogást találni aki akar.
amióta flopvb-vel is simán lehet aranylasztit nyerni, onnantól nem.

Mohamed Lali

HozzászólásSzerző: Mohamed Lali » 2014. március 3., hétfő 21:23

Realista24 írta:
.De nem csak szerintem mert rengeteg edző focista van ezen a véleményen akik testközelből ismerik Messit és CR-t (edzették őket játszottak velük vagy ellenük) és még a régi "nagyokkal" is találkoztak
Mi van?
Testközelből ismerik a 2013-as CR-t és Messit, de még Puskásékkal is találkoztak érdemben?? :ozil: Vagy a találkoztak az az, hogy egy jótékonysági meccsen egymás mellett ültek?
Mesélj még, kérlek.
amíg nem nyernek vébét (egyik sem fog) úgyis tud rajtuk fogást találni aki akar.
Jaj, szegények :'( :'(
Pontatlanul fogalmaztam. Nem a Puskásféle korosztályra gondoltam mint ahogy itt a fórumozók nagy része sem őket tartja a "nagy elődöknek".

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 21:15

.De nem csak szerintem mert rengeteg edző focista van ezen a véleményen akik testközelből ismerik Messit és CR-t (edzették őket játszottak velük vagy ellenük) és még a régi "nagyokkal" is találkoztak
Mi van?
Testközelből ismerik a 2013-as CR-t és Messit, de még Puskásékkal is találkoztak érdemben?? :ozil: Vagy a találkoztak az az, hogy egy jótékonysági meccsen egymás mellett ültek?
Mesélj még, kérlek.
Jaj, szegények :'( :'(
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. március 3., hétfő 21:01

Mi az amit ezek ketten nem tudnak mint a nagy elődök? Kik azok a nagy elődök?

Mohamed Lali

HozzászólásSzerző: Mohamed Lali » 2014. március 3., hétfő 20:46

Matt009 írta:CR és Messi kiemelkedik a generációjából, ez nyilvánvaló. Hogy nem tudják azt, amit a nagy elődök
Mi az amit ezek ketten nem tudnak mint a nagy elődök? Kik azok a nagy elődök?

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. március 3., hétfő 20:44

, miközben a Bayern mint egy gépezet, úgy játszik és szerintem mind a két csapatot nagyon megverné két meccsen jelenleg.

Ha ez igy lenne,akkor a foci már régen nem lenne a legnépszerűbb sportág.

De tegyük fel a BM ténylegesen jobb a két spanyolnál(én mondjuk ezt azért nem feltétlen hiszem el,mondjuk talán egy kicsit jobb,de a BM jó formát ad 1.5 éve,és ha a barca és a real is azt adja amit tud,értem alatta,hogy a legjobb arcát adja,akkor nem vagyok biztos a bajor győzelemben.
De másként is mondom.......ha a BM jobb,tegyük fel igen,akkor sem mindig a jobb szokott győzni,de még csak a nagyon nagy részében sem a mérkőzéseknek,elég megnézni mondjuk az elmúlt 15 év BL éveit,és évről évre ki volt a legnagyobb favorit,és az nyerte.-e meg valójában? Hát kétlem hogy ez tendencia volna.
Alig nyerte meg a legnagyobb favorit párszor. A foci már csak ilyen....és ez a legjobb benne.

A barca és a real is abszolut esélyes......legalább annyira mint a BM.
Persze ez csak az én véleményem.

Más:

Lajos itt vagy? Hát hívtalak angyalom. Szundikáltál?
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Mohamed Lali

HozzászólásSzerző: Mohamed Lali » 2014. március 3., hétfő 20:43

hehe írta:
a "legnagyobbak" pedig szerintem még mindig túl vannak misztifikálva a fórumon, sokan istenekként tekintenek rájuk, mert már nincsenek a pályán. nagyon sokszor volt szerencsém látni a brazil ronaldot (egyik kedvencem is ahogyan látod), de ő sem tudott mindig csodát tenni, bármennyire is fáj.

nincs olyan játékos, aki 100-ból 100-szor a hátára vette a csapatát, ha gond volt. persze messin kivül.
de ronaldo az interes korszakának 2., 3. évéig volt játékos, utána a sérülések, mütétek miatt 60-70%-os volt maximum, igy itt madridban is.
Az idő mindent megszépít! Messi és CR igenis zsenik akik bármelyik korban meghatározó játékosok lettek volna.Sőt ha azt veszem alapul hogy a foci egyre gyorsabb egyre kevesebb idő van lereagálni a szituációkat ergo minél többet megyünk vissza az időben annál nagyobb zsugások lennének. Nagyapám mai napig löki az igét hogy bezzeg az 50-es évek focistái (Puskás,Bozsik,Kocsis,Pelé,Didi.....stb. stb.) olyanok voltak amilyenek sosem lesznek már.Szerintem meg nem.De nem csak szerintem mert rengeteg edző focista van ezen a véleményen akik testközelből ismerik Messit és CR-t (edzették őket játszottak velük vagy ellenük) és még a régi "nagyokkal" is találkoztak. Na ők is elismerik a kivételes képességüket.És ha nem gáz inkább nekik hiszek és a szememnek mint a sok szubjektív elfogult drukkernek akik fotelból sörrel a kezükben bemondják hogy ki a tuti.

Boky
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Boky » 2014. március 3., hétfő 20:33

méltó utódja lesz valdesnek :D

eperlekvárosbukta
Kedvenc játékosaid: Faubert,Heinze,Pavon,Adan,Arbeloa

HozzászólásSzerző: eperlekvárosbukta » 2014. március 3., hétfő 20:29

http://sportgeza.hu/futball/2014/03/02/ ... szemeltje/

:D

lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2014. március 3., hétfő 17:55

madridronie írta: Hozzáteszem, mint ahogy mi itt sokszor a fórumon, úgy maguk a játékosok is találnak mindig valami pozitívumot, magyarázatot az oboák után, amivel megnyugtatják a lelküket! Elég csak megnézni az elmúlt hetek nyilatkozatait; azt hiszem R24 hozta fel, hogy a szívbaj kerülgeti amikor itt triplázásról olvas 1-2 embertől, nos mit várunk akkor, ha a nagy Casillas is ilyeneken mereng, vagy Marcelo mikor az utóbbi évek legjobb Madridjáról beszél, vagy tegnap Xabi azzal a szöveggel, hogy ha tovább tart a meccs akkor nyerünk, ehhez jön a média, ahol szintén ezt lehet olvasni, meg a 28 meccses veretlenségi sorozatot! A lényeg, hogy önbizalomból sosincs hiány!
Ezzel nálatok sosem volt baj. Mármint a klubnál és ez visszaköszön évről évre. Csak két példát említek. Az egyik Mourinho első éve, mikor hozzánk jöttetek. Addig szaladt a szekér, jöttek a gólok, vezettetek 2 ponttal ha jól emlékszem. Aztán beleszaladt a társaság egy pofonba. Annak a pofonnak minimum 1 évig éreztük a hatását. Mármint ahogy utána hozzáálltatok a meccshez.
A másik, mikor Pep-el vezettünk 12 ponttal és feljöttetek ha jól emlékszem 2 pontra. Casillas nyilatkozta akkor, hogy már látja a visszapillantó tükörben a Barca-t és többen is igen magabiztos nyilatkozatot tettek, miközben az egyszerű néző pontosan tudta, hogy az a Madrid köszönő viszonyba sincs a Barcelonával. 2-6 és világvége Madridban.
Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy nagyon sokszor ok nélkül nagy a mellény és ez az utóbbi évek egyik legnagyobb problémája szerintem. kell az önbizalom, de egy egészséges szinten. Különben átfordul egy kicsit nagyképű, lazább hozzáálláshoz.

De beszélünk itt a két csapatról, vhol mindkét szurkolótábor a BL győzelemről álmodik, miközben a Bayern mint egy gépezet, úgy játszik és szerintem mind a két csapatot nagyon megverné két meccsen jelenleg. Nagyon hasonlítanak a csúcs Barca-ra, csak ők talán még jobbak, mert centert is tudnak játszatni ha úgy hozza a sors. Véleményem szerint a következő körben kötelezően elkerülendő mindkét csapatnak ha elődöntős álmaink vannak.
...persze nekünk még tovább kell jutni, mert a mi társaságunktól kitelik, hogy kiesnek 2 gólos előnyből...

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. március 3., hétfő 17:05

van egyrészt az a játékosállomány a világon, amit biztosan állithatok, hogy lófasz a régebbi nagyokhoz képest, ebből a mezőnyből emelkedik ki céronaldo meg messi. ilyen szempontból igaz, hogy az aranylabdát céronaldo érdemelte meg teljesen egyértelmüen.
a másik oldala az érmének, hogy valóban sok dologban céronaldo nem képes arra, amit pl én elvárnék és amit te is irsz.
összességében mi nem állunk vitában egymással, pusztán ugyanazt a dolgot eltérő nézőponttal vizsgáltuk, attól függ honnan nézed, annak van igaza, de mindkét állitás igaz. (remélem érted faszomhegye
Mindkét állítás igaz. CR és Messi kiemelkedik a generációjából, ez nyilvánvaló. Hogy nem tudják azt, amit a nagy elődök az is igaz (most hogy ez annak tudható be, hogy agyon szervezetté vált a foci és ez hozta magával az ilyen egysíkú játékosokat, vagy a képességeik gyengébbek az tök mindegy). Azonban attól, hogy ők ketten kiemelkednek a generációjukból, az még nem jelenti azt, hogy náluk gyengébb labdarúgók 1-1 erőn felüli évet produkálva ne tudnának olyan jó évet (és ezzel együtt globális teljesítményt) produkálni, amit ez a 2 játékos a közepesebb éveikben. Tavaly én úgy ítéltem meg, hogy a folyamatos jó teljesítmény ér legalább annyi, mint rengeteg kupacszar teljesítmény + egy zsák gól. Az, hogy én ezt így értékelem, és valaki mást jobbnak láttam, mint CR-t, az az én saram, egyéni értékrendem látásmódom. Úgyhogy vita itt valóban nincs köztünk, remélem érted te is, hogy miért írtam anno azt, amiket írtam, és nem értetlenségből, vagy CR antipátiából. De ez nem jelenti azt, hogy CR-t azonnal el is cserélném. Kell ő nekünk. A klónjáról ebben már nem vagyok biztos, főleg nem együtt CR-rel. De ez már más tészta.
visszalép kp-ig, nem várja elöl a sült galambot. tisztára mozog. amint megkapja a labdát, nekiront a védelemnek, magára húz 2-3 embert és jó ütemben kipasszolja közülük, igy máris létszámfölényben vagyunk.
ha ő a csapat aranylabdása, legjobb játékosa, gólfelelőse és atyaúristene, akkor vegye a hátára a csapatot, legyen domináns, alakitsa át a játék képét egymaga, mint ahogy az elmúlt évtizedekben a legnagyobbak tették. főleg akkor, amikor szarban volt a csapat.
kurva könnyü nagy arccal beülni a ferrariba egy levante vagy mittomén valladolid utáni sokgólos győzelem után....
Ezzel meg maximálisan egyetértek. Pont ezért gondolom azt, hogy folyamatos jó teljesítmény, ami valami ilyeneket takar, ér annyit, mint kupacszar teljesítmény + egy zsák gól.
Amúgy ez az X aranyat fog érni
Azért még a Barcát meg kell verni, mert senki ne kételkedjen abban, hogy az Atma az utolsó fordulóban lefekszik majd a Barcának, ha úgy alakul a szitu, hogy azzal a Barcát bajnokká avathatják. Tehát minimum pontelőny kell a Barcával szemben az utolsó forduló előttre. Azt nem hiszem, hogy az Atma akkor még versenyben lesz.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. március 3., hétfő 16:49

Remy írta: Amúgy ez az X aranyat fog érni
Valakinek biztos :shifty:
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. március 3., hétfő 16:46

dannen írta:
hehe írta:alakitsa át a játék képét egymaga, mint ahogy az elmúlt évtizedekben a legnagyobbak tették.
a "legnagyobbak" pedig szerintem még mindig túl vannak misztifikálva a fórumon, sokan istenekként tekintenek rájuk, mert már nincsenek a pályán. nagyon sokszor volt szerencsém látni a brazil ronaldot (egyik kedvencem is ahogyan látod), de ő sem tudott mindig csodát tenni, bármennyire is fáj.
De, hát vele BL-t nyertünk...ja, nem... :roll:

Ha nyerünk egy nehéz meccset és CR lövi a győztes gólt, de közben szarul játszott, akkor jön az, hogy ezért van a legnagyobbak között, mert a semmiből villan, és dönti el a meccset.

De, ha szarul tolja, gólt lő, de nem nyerünk, akkor meg jön az, ami most... :roll:

Ez még mindig csapatsport, és 11 ember szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen egy csapat. Senki nem volt jó tegnap, sétáltunk, lazultunk, és ennyi...

Amúgy ez az X aranyat fog érni :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 16:41

írtam is, hogy vissza is lépett , nem is egyszer. konkrétan emlékszem két szituációra is, egyikben felrúgták (nem is volt kinek passzolni), másikban meg le is passzolta dm-nek. nem nagyon fogunk egyet érteni ebben ahogy látom, de én tartom, hogy mivel az egész rendszer szar volt, csodát ne várjunk tőle. de azért meg ehhez:
most kiemeltél 2-t, és nem hiszem, hogy ennél sokkal több volt.
tehát összességében megvolt a recept, csak túl hülye volt hozzá, hogy rájöjjön, hogy ezzel huzamosabb időre megboritható az atma védekezőjátéka.

a hülye is látja, hogy az isco tipusú tapadhozzáalabda és technikás, fineszes, kreativ játékosok teszik hozzá a szükséges pluszt, nem az erőből, agyatlanul, fizikumból mindent megoldani tudók és/vagy akarók.
futni ma már mindenki tud többékevésbé, ésszel játszani már elég nagy kihivás.

nincs olyan játékos, aki 100-ból 100-szor a hátára vette a csapatát, ha gond volt. persze messin kivül.
de ronaldo az interes korszakának 2., 3. évéig volt játékos, utána a sérülések, mütétek miatt 60-70%-os volt maximum, igy itt madridban is.
Kép
Kép
Kép

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 16:10

dannen:
pont leszarom messit :lol: lépjünk is tovább.
mit kellett volna, mit kellene ilyen helyzetekben céronaldonak, mint világ legjobbjának csinálnia?
visszalép kp-ig, nem várja elöl a sült galambot. tisztára mozog. amint megkapja a labdát, nekiront a védelemnek, magára húz 2-3 embert és jó ütemben kipasszolja közülük, igy máris létszámfölényben vagyunk.
ezt csinálta isco, direkten játszott, célratörően, nekikment, nem szarakodott, nem ment a sarokkal visszapassz és utána körbenéz, hogy hány millió kisribanc látta, hogy mekkora májer vagyok.
ha ő a csapat aranylabdása, legjobb játékosa, gólfelelőse és atyaúristene, akkor vegye a hátára a csapatot, legyen domináns, alakitsa át a játék képét egymaga, mint ahogy az elmúlt évtizedekben a legnagyobbak tették. főleg akkor, amikor szarban volt a csapat.
kurva könnyü nagy arccal beülni a ferrariba egy levante vagy mittomén valladolid utáni sokgólos győzelem után....
az írásomnak a lényege pedig nem messi volt, hanem, hogy emberileg képtelenség ennél többet tenni amikor ennyire 0 az egész csapat és nem jutunk előre csak passzolgatunk hátul és ívelgetünk.
ez nem igaz, van sok módszer, van sok megoldás. mind játékos, mind edző részéről.

Matt:
válasszuk ketté, mert a valóság is kétszinü:
van egyrészt az a játékosállomány a világon, amit biztosan állithatok, hogy lófasz a régebbi nagyokhoz képest, ebből a mezőnyből emelkedik ki céronaldo meg messi. ilyen szempontból igaz, hogy az aranylabdát céronaldo érdemelte meg teljesen egyértelmüen.
a másik oldala az érmének, hogy valóban sok dologban céronaldo nem képes arra, amit pl én elvárnék és amit te is irsz.
összességében mi nem állunk vitában egymással, pusztán ugyanazt a dolgot eltérő nézőponttal vizsgáltuk, attól függ honnan nézed, annak van igaza, de mindkét állitás igaz. (remélem érted faszomhegye :lol: )
(ugyanezt próbáltam előadni anno kaká esetében is, amikor még azt hittük, hogy nem lesz gyökkettő a sérülése miatt, hogy akkoriban jó üzletnek tünt, nagy reményeket füzhettünk az emberhez, de kaká úgy összességében a legjobb éveiben sem volt soha az igazi nagy brazil klasszisokhoz mérhető.)
Kép
Kép
Kép

Vissza: