OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 4., kedd 23:43

pheco írta:Megérkezvén a szállodába, három amerikai kényelmes szállást kér a tulajdonostól, így egy háromszobás lakosztályt rendeltek. 30 dollárért fel is kínáltak nekik egy gyönyörű lakosztályt, a turisták pedig felmentek, hogy megnézzék. Megfelelőnek találtak mindent, s így fejenként 10-10 dollárt összeadtak, és átnyújtották az őket felkísérő háziszolgának. Mikor a háziszolga átadta a tulajdonosnak a 30 dollárt, az akkor jött rá, hogy tévedett, hiszen a háromszobás lakosztály ára csak 25 dollár. Így a háziszolgával visszaküldött öt darab egydollárost. A háziszolga felfelé menet arra gondolt, hogy nehéz volna az öt darab egydollárost három ember között szétosztani, s ezért kettőt zsebre vágott, a három turistának pedig 1-1 dollárt adott vissza. Így végül mindenki 9 dollárt fizetett, ami 3 x 9 = 27 dollár; két dollár a háziszolga zsebében maradt, s ez összesen 27 + 2 = 29 dollár, pedig eredetileg hárman 30 dollárt adtak össze.

Mi a megoldás? Fejtörő topikba lenne a helye, de azt kevesebben nézik. Nem tudok rájönni.

Petert idézve: lehet, hogy hülye vagyok, de egy biztos nem vagyok, még pedig hülye, na az nem vagyok :mrgreen:
Rossz a kérdés logikája.
25 van a tulajnál, kettő az inasnál, három a turistáknál. Az már más kérdés, hogy le lettek húzva :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. március 4., kedd 23:35

Megérkezvén a szállodába, három amerikai kényelmes szállást kér a tulajdonostól, így egy háromszobás lakosztályt rendeltek. 30 dollárért fel is kínáltak nekik egy gyönyörű lakosztályt, a turisták pedig felmentek, hogy megnézzék. Megfelelőnek találtak mindent, s így fejenként 10-10 dollárt összeadtak, és átnyújtották az őket felkísérő háziszolgának. Mikor a háziszolga átadta a tulajdonosnak a 30 dollárt, az akkor jött rá, hogy tévedett, hiszen a háromszobás lakosztály ára csak 25 dollár. Így a háziszolgával visszaküldött öt darab egydollárost. A háziszolga felfelé menet arra gondolt, hogy nehéz volna az öt darab egydollárost három ember között szétosztani, s ezért kettőt zsebre vágott, a három turistának pedig 1-1 dollárt adott vissza. Így végül mindenki 9 dollárt fizetett, ami 3 x 9 = 27 dollár; két dollár a háziszolga zsebében maradt, s ez összesen 27 + 2 = 29 dollár, pedig eredetileg hárman 30 dollárt adtak össze.

Mi a megoldás? Fejtörő topikba lenne a helye, de azt kevesebben nézik. Nem tudok rájönni.

Petert idézve: lehet, hogy hülye vagyok, de egy biztos nem vagyok, még pedig hülye, na az nem vagyok :mrgreen:

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. március 4., kedd 12:25

Pipita írta:
Putyin írta:"Bemehetsz egy boltba és vehetsz magadnak orosz katonai egyenruhát. A krími bázisokat elfoglaló katonák nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai, hiába volt rajtuk orosz egyenruha"
:lol: :lol:

Megnyugodtam, szerencsére háború sem lesz, csak megölnek majd pár millió embert és elfoglalják az országaikat, de háború az nem lesz. :lol:
True story.. :lol: :lol:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. március 4., kedd 12:17

Putyin írta:"Bemehetsz egy boltba és vehetsz magadnak orosz katonai egyenruhát. A krími bázisokat elfoglaló katonák nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai, hiába volt rajtuk orosz egyenruha"
:lol: :lol:

Megnyugodtam, szerencsére háború sem lesz, csak megölnek majd pár millió embert és elfoglalják az országaikat, de háború az nem lesz. :lol:

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. március 4., kedd 11:34

'shutterisland írta:eddig pár kivétellel csak párosával láttam őket, szóval tulajdonképpen három páros van a helyközi és helyi járatokra összesen, ami tekintve, hogy csak a békéscsaba-újkígyós-békéscsaba útvonalon megy mondjuk 30 járat naponta, és ez pár százaléka lehet a megye napi összesített buszközlekedésének...hát ha nem kamuzott, vagy nem változott azóta a helyzet, akkor nem viszik túlzásba.
Csak úgy mellesleg: a Szabolcs Volánnál sincsenek többen, sőt. Volt időszak tavaly, hogy egyáltalán nem is volt ellenőr, mert a volán nem jutott dőlőre az ellenőröket foglalkoztató céggel így időbe telt, míg maga a volán újra egy saját ellenőri csapatot kovácsolt össze. Most tartunk úgy, hogy cirka két pár dolgozik, azok is csak a neccesebb útvonalakon, ahol sokan bliccelnek, ahol úgymond kisebbségi falvak vannak, ezért leginkább ott járnak. Elvétve találkozom ellenőrökkel a mi útvonalunkon, két havonta ha ötször... és akkor már sokat sokat is mondtam.

DavieS
Kedvenc játékosaid: #2 #12 #19

HozzászólásSzerző: DavieS » 2014. március 4., kedd 9:35

Ha mondjuk 15-én jár le a bérleted, azzal még 16-án hajnali 2-ig utazhatsz, gyakorlatban az esetek többségében ha hajnal 5-kor mész vele, akkor is elszokták fogadni, mondjuk egyénfüggő, de hivatalosan hajnali 2-ig lehet vele közlekedni, direkt megkérdeztem egyszer egy hivatásost. :mrgreen:

de fejezzük be, mert lassan jönnek a pihenők. :lol:
92:48

#2 #8 #12 #19 #23

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2014. március 4., kedd 9:24

gkovi írta:Te ebből leszűröd, hogy buta vagyok. Gratulálok.
Aki egy ilyen egyszerű dolognak nem tudja felfogni a lényegét, arra már bocsánat, de nem tudok mást írni.
Mit kellett volna írnom? Hogy faszagyerek vagy mert bliccelsz? Ahogy Realista is írta, ez nem egy ingyenes szolgáltatás. Amit meg nem ingyen kapsz azért ugye bármilyen meglepő is de fizetni kell. Ha dolgozni fogsz elvárod majd, hogy kifizessenek az elvégzett munkádért? Te lennél legjobban felháborodva ha ingyen kéne dolgoznod.
Na hátha így már máshogy látod.
joabulicsak

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 4., kedd 1:55

'shutterisland írta:a másik az már jó pár éve volt.
éjszaka utaztam buszon, még az napra éppen érvényes bérlettel, viszont az utazás áthajlott éjfél utánra, és felszálltak az ellenőrök út közben.
amikor ránéztem a bérletre, rohadtul megijedtem, hogy 5.-ig érvényes, és ugye a telóm mutatta, hogy már 6.-a van, a parás énem egyből bevizionálta a 8.000 forintos csekket. :lol:
ráadásul elöl ültem, szóval még az sem volt, hogy előttem ülők közül valakinél hasonló eset van, és látom, hogy ez nem gond.
aztán végül is nem volt semmi, az ellenőr megnézte, aztán adta is vissza szó nélkül, szóval effektíve mai napig nem tudom, hogy ilyen esetben szoktak e büntetni, vagy éppen csak jó fej volt.
Haverom meg ugy jart hogy 10-en este mentunk valami ejszakai moziba meg kajalni es masnap az elso busszal jottunk is haza (5 korul lehetett). Neki 10-en jart le a berlete, jol meg is buntettek.

En mindig 14-en vagy 15-en szoktam berletet csinalni, egyszer viszont vakacio meg vizsgak miatt az egesz tolodott 3 hetet, tehat 7-en csinaltam. Ezt viszont teljesen elfelejtettem es egy hetig berlet nelkul utaztam ugy, hogy nem is tudtam rola. Mai napig se tudom hogy lehetett akkora szerencsem, hogy azon a heten haromszor is vot ellenor a buszon, de egyszer se neztek meg a berletem.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. március 4., kedd 1:43

nekem is van 3 ilyesféle utazós sztorim.

az egyik, hogy egyszer én hülye megszokásból nem vettem jegyet az esti buszra, hanem felugrottam hátul, mert ugye tanév közben bérletes voltam a helyközi járatra, viszont júniusra már nem volt bérletem, és abszolút kiment a fejemből.
elindult a busz, és elindult a két ellenőr a két sornál, akkor koppantam, hogy ezt benéztem.
olyan mákom volt, hogy sokan voltak a buszon, viszont volt pár hely még elvétve, szóval meg tudtam játszani azt, hogy mivel a másik sorban kb 10 sorral előrébb járt az egyik ellenőr, ezért mikor elhaladt mellettem, átültem a másik sorba egy nő mellé belülre, és szerencsémre mikor jött visszafele, akkor nem vett észre.
a másik pedig ugye mikor ellenőrizte az ő sorát, a mi sorunkkal nem foglalkozott, szóval megúsztam.
full para volt amúgy, volt vagy 220 a pulzusom.
mert ha észrevesznek, akkor már 100%, hogy megbüntet, és mellé elég égő is lett volna.

a másik az már jó pár éve volt.
éjszaka utaztam buszon, még az napra éppen érvényes bérlettel, viszont az utazás áthajlott éjfél utánra, és felszálltak az ellenőrök út közben.
amikor ránéztem a bérletre, rohadtul megijedtem, hogy 5.-ig érvényes, és ugye a telóm mutatta, hogy már 6.-a van, a parás énem egyből bevizionálta a 8.000 forintos csekket. :lol:
ráadásul elöl ültem, szóval még az sem volt, hogy előttem ülők közül valakinél hasonló eset van, és látom, hogy ez nem gond.
aztán végül is nem volt semmi, az ellenőr megnézte, aztán adta is vissza szó nélkül, szóval effektíve mai napig nem tudom, hogy ilyen esetben szoktak e büntetni, vagy éppen csak jó fej volt.

a harmadik csak egy kisebb érdekesség.
2-3 éve egyszer lekéstem a buszomat, és vártam a következőt, mikor beült mellém az ellenőr a buszmegállóba, ő is várta a járatot, hogy majd felszáll ellenőrizni.
elkezdtünk így beszélgetni, és a végén megkérdeztem, hogy egyébként hány ellenőr van a körös volánnál ?
erre mondja az ellenőr, hogy bár régebben voltak egy kassal, sokakat elküldtek, és már csak 6-an vannak, plusz néha nap a tisza volántól jönnek még le úgymond kisegíteni, ha valami dömping van.
eddig pár kivétellel csak párosával láttam őket, szóval tulajdonképpen három páros van a helyközi és helyi járatokra összesen, ami tekintve, hogy csak a békéscsaba-újkígyós-békéscsaba útvonalon megy mondjuk 30 járat naponta, és ez pár százaléka lehet a megye napi összesített buszközlekedésének...hát ha nem kamuzott, vagy nem változott azóta a helyzet, akkor nem viszik túlzásba.

delPotro
Kedvenc játékosaid: Villa
Kedvenc csapatod: Swansea, Barcelona

HozzászólásSzerző: delPotro » 2014. március 4., kedd 1:39

Egyesek itt komolyan a gyilkossághoz illetve lopáshoz hasonlítják a bliccelést? Ha valaki 100 km-en bliccel az rosszabb ember mint aki 5-10 km-en teszi? A bliccelés mi ahhoz képest amit a felsőbb vezetők/vezetőink tesznek? Ne gyertek azzal hogy ők mások, és hogy oda el kell jutni. A mai világban, a mai Magyarországon kevés becsületes ember jut egyről a kettőre. Aki médiát néz, mit lát? Berki, Győzike stb. Majd ha ezek az emberek megkapják a méltó büntetésüket, és a későbbiekben is megtorolják az ilyen viselkedést azokkal szemben akik adót csalnak, sikkasztanak stb, na majd akkor jöhetnek a kisebb "rosszak". Addig azt hiszem egy enye-benye belefér, de semmi több.

De persze könnyebb beülni a kocsiba és szidni a bliccelőket. Az angyalok köztünk járnak. :lol:

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. március 4., kedd 0:39

Mik vannak a tömegközlekedésben :D

Nekem egyszer volt egy igen speciális esetem, igaz, nem vonaton, hanem buszon. Pár éve 2 haverral bementünk Loki-Honvéd meccsre, uccsó busszal utaztunk haza este 10 után...felszállunk, jegyet kérünk, ahogy kell. Erre a buszsofőr a helyközi szokásos menetdíj felét kérte csak, jegy helyett meg csak egy üres cetlit adott. Kérdeztem tőle, hogy ez oké-e...Annyi volt a válasz, hogy ne foglalkozzunk vele, csak üljünk le a seggünkre, aztán haladjunk.(Értelemszerűen saját zsebre játszott) Induláskor még felszállt 2 faszi. Jegyet nem vesznek. Az egyikre emlékeztem, hogy korábban debreceni helyi járaton már igazoltatott, DKV ellenőr volt a faszi, egy pillanatra elkezdtünk gondolkozni, hogy mi van, ha igazoltatnak...nem tették. Pedig érdekes lett volna, már csak a sofőr szempontjából is.

A bliccelés meg...ahogy mondani szokták, addig jár a korsó a kútra...

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. március 4., kedd 0:35

tubatibi írta:A minap miközben mentem fel Szegedre azon gondolkodtam, hogy a kalauzok a vonaton, hogy a fenébe tudják megjegyezni kinek a jegyét nézték már meg? Mindig sikerül nekik a legnagyobb tömegbe is kiszúrni azokat, akik újak....sőt általában Orosházán kalauz csere is van és még az a kalauz is vágja, hogy kitől szedte már előzőleg a jegyet a másik kalauz...
Ez még nem is a szegedi járatokon érdekes, hanem pl egy pestin... :hmmm:

Én csak ennyit kérdeztem srácok, nem akartam itt tömegvitát indítani. :lol:

Egyébként meg a MÁV-ról annyit, hogy Békéscsaba-Szeged között szűk 100 km van és 2 óra alatt teszi meg, minden 2.-3. hónapban "vasútfejlesztés" van, ami miatt vonatpotló buszok lesznek, tehát átszállás és még több fáradozás...emellett tavasszal fűtenek, télen meg semmi, bár azt a mai napig nem értem, hogy miért... :mrgreen:
"If you don't like your destiny, don't accept it."

gkovi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Fradi

HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 23:57

nmate írta:
gkovi írta:Egyetértenék veled, ha ez valami kis járat lenne, de ez a legfőbb vonal itt. Szóval a milliós bevételükhöz képest ezen a vonalon, az én pénzem hianyát nem hiszem, hogy megérzik.
Ja, de nem csak Te gondolkodsz így ebben az országban és itt a problem.
Lehet, hogy többen is így gondolkodnak, csak nem lehet megvalósitani akárhol. Én pont olyan faluban lakok, és ilyen faluból nincs sok. Na mind1, befejeztem. Nincs értelme olyanokkal vitatkoznom (tisztelet a kivételnek), akik nem is utaznak rendszeresen vonattal.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. március 3., hétfő 23:41

Realista24 írta:Szerintem pusztán elkerülte a figyelmünket az ingyenes vasúti közlekedés, elvégre választás jön, lehet bevezették.
Lehet, én csak az ingyen sört keresem mindenhol :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 23:40

nmate írta:
gkovi írta:Egyetértenék veled, ha ez valami kis járat lenne, de ez a legfőbb vonal itt. Szóval a milliós bevételükhöz képest ezen a vonalon, az én pénzem hianyát nem hiszem, hogy megérzik.
Megfogadtam pátkán tanácsát inkább :lol: Te is jobban jársz.
Szerintem pusztán elkerülte a figyelmünket az ingyenes vasúti közlekedés, elvégre választás jön, lehet bevezették.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. március 3., hétfő 23:38

gkovi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos

HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 23:29

[quote="h3x0r"][/quote]
Egyetértenék veled, ha ez valami kis járat lenne, de ez a legfőbb vonal itt. Szóval a milliós bevételükhöz képest ezen a vonalon, az én pénzem hianyát nem hiszem, hogy megérzik.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 3., hétfő 23:19

csababarca írta:Én azt tartom érdekesnek,hogy állítólag 1 órát utazik hetente,naponta,nem tudom,nem emlékszem hogy írta...de ezen időben sose találkozott még kallerral? azért ez egész valószínűtlennek hangzik.
nem gondolom hogy neki kéne keresnie,de nem is elsunnyogva ülni,hátha nem szúrják ki. Internetes jegyvásárlás sem mindenkinél elérhető, szóval a lényeg,hogy egyszer egyszer elhiszem,hogy azért nem vesz jegyet mert a kaller nem ér oda,de hogy sose, azt nehezen képzelem.
Egyebkent ezt irta gkovi:
gkovi írta:Sehonnan. A mi falunkban az állomáson nincs jegyárus, a jegyet a kalauztól kéne venni a vonaton amikor jön. Én 1 órát utazok azzal a járattal, és majdnem mindig bliccelek, kb. 10-ből 1-szer veszek jegyet. Pedig van amikor marha kevés ember van a vonaton, akkor se bírja megjegyezni kinek nézte meg, kinek nem. Azért szúrja ki azokat akiknek még nem ellenőrizte vagy nincs jegyük, mert látni a viselkedésükön.
En hetente/kethetente utazok haza meg vissza, kb 3 ora az ut es altalaban latja hogy ki az aki most szallt fel, de van hogy vegig megy a vonaton, amikor mar vettem jegyet akkor a laptopot vagy konyvet nezem, nem is nagyon figyelem hogy arra jarkal, amikor nincs es pont erre jon masoknak jegyet adni, akkor en is szepen elokeszitem a penzt, ebbol pedig tudja hogy nekem is kell jegyet adjon.

Nyilvan en se kezdem el felkutatni az egesz vonatot erte, hogy marpedig en fizetni akarok, hanem amikor pont arra jar, akkor nem lapulok, hanem megkerdezem, hogy "maganal kell jegyet venni?".
Az utobbi 3 evben a 100-110 utazasbol egyszer fordult elo, hogy nem vettem jegyet, az utolso vagonban ultem egyedul, akartam is venni, de a kallernak valami mas dolga volt, beraktam valami zenet, elaludtam es a megallom elott par perccel ebredtem fel, akkor viszont mar nem lattam merre van. Az hogy 100-bol 1-szer vagy 10-bol 1-szer ne vegyen valaki, az elofordulhat. De az hogy 10-bol 9szer ingyen utazzon valaki, az mar nem szerencse, hanem pofatlansag. Es ebbol kovetkezik az, hogy felemelik az arakat vagy az ilyen kisebb jaratokat megszuntetik mert nincs rajta utas. Ez sajat velemeny, nem kell vele egyeterteni.

gkovi

HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 23:03

Realista24 írta: Miért nem veszel interneten jegyet?

Azért szépen próbálod kvázi kimosni magad, hogy a köcsög máv a hibás, amiért bliccelésre kényszerülsz. Illetve ugye nem is bliccelsz, csak igénybe veszel egy fizetős szolgáltatást, csak nem fizetsz érte.
Interneten személyvonatra, nem lehet jegyet venni nálunk.
pátkán írta: Hagyd rá, nem tudja felfogni, nem érti meg, egyszerűen buta..
Te ebből leszűröd, hogy buta vagyok. Gratulálok. :agree:
csababarca írta:Én azt tartom érdekesnek,hogy állítólag 1 órát utazik hetente,naponta,nem tudom,nem emlékszem hogy írta...de ezen időben sose találkozott még kallerral? azért ez egész valószínűtlennek hangzik.
nem gondolom hogy neki kéne keresnie,de nem is elsunnyogva ülni,hátha nem szúrják ki. Internetes jegyvásárlás sem mindenkinél elérhető, szóval a lényeg,hogy egyszer egyszer elhiszem,hogy azért nem vesz jegyet mert a kaller nem ér oda,de hogy sose, azt nehezen képzelem.
Odaér, de itt közbe már másról vitáztunk.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. március 3., hétfő 22:54

Én azt tartom érdekesnek,hogy állítólag 1 órát utazik hetente,naponta,nem tudom,nem emlékszem hogy írta...de ezen időben sose találkozott még kallerral? azért ez egész valószínűtlennek hangzik.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Vissza: