Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Anis » 2014. március 6., csütörtök 18:41

A magyar valóság, a német-magyar különbség, a játékosok felépítése:
Bajner sorsán látszik a magyar futballvakság
Bajner Magyarországon szívesen edzett volna a kiírt mennyiség után is, de hülyének nézték, amikor még a pályán maradt. Mindenki sietett haza, a szertáros is, ezért lekapcsolta inkább a lámpát, és így legalább a gyepben sem tett kárt.
Elég sok poszton hiány van a magyar fociban, a cikkben az is benne van, hogy itthon képtelenek képezni egy normális magyar csatárt: Böde vkp-ból lett csatár, Juhász csatárból lett védő (talán csatárban maradhatott volna), Szalait német+spanyolban építették fel, Kovács Pétert északon tették azzá, Rudolf is ha jól tudom Franciaországban tanulta a focit (Nancy), más nem is nagyon van/volt. Az utolsó talán Sanyiii, de ő is nagyon sokat tanult külföldi "portyája" alatt.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. március 5., szerda 23:21

Én addig a szavára se nagyon adok, míg a pályán nem bizonyít a csapatával.
Ő ugye (most) utánpótlás edző, egy utánpótlás edzőnek nem az eredményesség a feladata!Meg kell nézni, az ő srácait akiket edz milyen szinten állnak!Másrészt ő inkább játékelmélet kutató, így az ő eredményei inkább ezek:
A folyamatmodellezett labdarúgó játékelmélet megalkotója (világújdonság)

A folyamatmodellezett mérkőzésanalízis megalkotója (világújdonság)

A magyar tradíció szellemi örökségének a feltárása, eggyé szervezése (világújdonság)

Új játékmodell felállítása (világújdonság)

A brazil játékelmélet európaizálása, továbbépítése (újdonság)

Alap játékelméleti definíciók kiterjesztett értelmezése, új következtetések levonása (világújdonság)
Ez persze nem azt jelenti, hogy minden úgy van 100%-ig ahogy ő mondja! :)

Itt pedig egy táblázat a játékvezetők fizetéséről!

És ebben nincsenek benn az alapvonal bírók(70 ezer/meccs) illetve a hivatásos bírók akik ugye meccsek nélkül is kapják az alapbért...és akkor vessük össze a teljesítményükkel, nevetséges! :cens: :lol:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. március 5., szerda 23:07

Én addig a szavára se nagyon adok, míg a pályán nem bizonyít a csapatával.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. március 5., szerda 22:31

Annyira megnéznék/hallgatnék egy beszélgetést Ferenczi Attila vs a magyar edzők között! Sőőt. Egyetemi előadóterem. Ferenczi előad, egyik felén a sok magyar szakértő, másik felére pedig beültetném azt a pár minőségi külföldi szakembert aki megfordult az NB1-ben és xy lehülyézte anno hogy mit keresnek/kerestek itt (asszem volt egy Bognár Gyuri vs Sousa is)?
Ferenczivel beszéltem már 2x is, megvettem a könyvét is,bár még nem olvastam el sajnos....nekem kicsit "divat" a faszi...vagyis olyan kicsit feltűnési viszketegséges,aki direkt ellenmegy a közvéleménnyel,de az tény,hogy sok dolgokban jól gondolkodik.

érdemes meghallgatni.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2014. március 5., szerda 22:27

Leandrot már évekkel ezelőtt is meg kellett volna hívni, totál nulla volt a magyar védelem évek óta, egyedül Juhász volt kiemelkedő amíg az Anderlecht kezdőjében volt. miután onnan kikerült ő is leépült, de még úgy ahogy jó - főleg ha Liptákok vannak mellette. Anno amikor játszott Vasst is elfelejtették, talán MTK-ban újra felépíti magát és.... Buzsáky is sima válogatott szint volt - csak sajnos őt is tönkretették a sérülések. Marad Tőzsér aki x év olasz szenvedés (kispadozás, lelátózás, hébe-hóba játszás után végre valahára eligazolt és játszik is (bár lenyilatkozta hogy angol2-ben is totál más a tempó, mint amihez olaszban szokott - ami egyértelmű). Tőzsér-Varga kettőst kéne kp-ra tenni.
Pintér Ádámmal nem tudom mi van manapság, de vagy védőbe, vagy kp-ra még őt el tudnám képzelni.

csatárposzton pedig a Szalai-Rudolf nagyon jó volt még pár éve, talán a svédek ellen játszottak nagyot még (de Rudolf tuti), csakhát azóta Rudolfnak csatár létére volt pár 0-1 gólos szezonja, Szalai épp kispadot koptatja (és fogja is ha nem igazol el vagy ő vagy KJH).
Szélre se sok választék van, ha jól tudom, Bali, Lovrencsics és Stieber. Utóbbit preferálnám mindenképpen az egyik szélre, a másik kettőből meg... tökmind1. de inkább Gergőt.

Annyira megnéznék/hallgatnék egy beszélgetést Ferenczi Attila vs a magyar edzők között! Sőőt. Egyetemi előadóterem. Ferenczi előad, egyik felén a sok magyar szakértő, másik felére pedig beültetném azt a pár minőségi külföldi szakembert aki megfordult az NB1-ben és xy lehülyézte anno hogy mit keresnek/kerestek itt (asszem volt egy Bognár Gyuri vs Sousa is)?
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. március 5., szerda 21:40

Géci írta:
R.M.C.F írta:Nézd meg,elemezd hogy a magyar meddig versenyképes? Mi az a korosztály,ameddig ott van az élmezőnyben? Az sokat elárul. 18-20 éves kor....utána mélyrepülés.....hogy miért? Egyszer ha lesz 2 nap szabadidőm,akkor ennyi idő alatt elmondom.
Igen, ezzel kapcsolatban olvastam is talán egyszer egy cikket, de az utóbbi időkben már ott is bajok vannak. Első sorban motivációs gondokról irtak mert sok esetben kapnak ki nyert helyzetből, de igazából majd megköszönöm, ha leirod :)

ja....most hogy behozták a belga/svájci módszert kicsit elment a kedvem....de ez magánügy,nem maga a módszer miatt,mert az jó,hanem mert erről beszéltem az elmúlt 10 évben,és most úgy tálalják,mintha ez lenne a krézus.....holott amikor én ugattam,akkor legyintettek.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 5., szerda 21:36

R.M.C.F írta:Nézd meg,elemezd hogy a magyar meddig versenyképes? Mi az a korosztály,ameddig ott van az élmezőnyben? Az sokat elárul. 18-20 éves kor....utána mélyrepülés.....hogy miért? Egyszer ha lesz 2 nap szabadidőm,akkor ennyi idő alatt elmondom.
Igen, ezzel kapcsolatban olvastam is talán egyszer egy cikket, de az utóbbi időkben már ott is bajok vannak. Első sorban motivációs gondokról irtak mert sok esetben kapnak ki nyert helyzetből, de igazából majd megköszönöm, ha leirod :)

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. március 5., szerda 21:33

Annak idején amikor egy korosztályos tornán (Eb vagy VB) néztem őket ott örültem, hogy na akkor ha majd ezeket felhozzák a felnőtbe, lesz itt magyar foci kérem. Erre tessék

Nézd meg,elemezd hogy a magyar meddig versenyképes? Mi az a korosztály,ameddig ott van az élmezőnyben? Az sokat elárul. 18-20 éves kor....utána mélyrepülés.....hogy miért? Egyszer ha lesz 2 nap szabadidőm,akkor ennyi idő alatt elmondom.

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 5., szerda 21:30

BBarni írta:Knézy nem mész innen?
Ő Leandro!
:mrgreen: :lol: :lol:

Bocs akkor Leandro... :smile: A lényeg, hogy nem volt rossz :)
Kerlon írta:orosz első ligában az egyik kieső szurkolóit boldogítja Koman, de csak 10-15 percekre, mert a kutyának se kell...
Annak idején amikor egy korosztályos tornán (Eb vagy VB) néztem őket ott örültem, hogy na akkor ha majd ezeket felhozzák a felnőtbe, lesz itt magyar foci kérem. Erre tessék :x

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. március 5., szerda 21:25

Tök mindegy milyen taktikailag....nem azért voltunk esélytelenek,mert rossz volt a taktikánk,pár sorral lejjebb leirtam mik azok,amivel el kell kezdeni....azután kell továbbmenni.
A gyors és gépiró is először meg kell hogy tanulja az ABC-t....utána tud kalapálni betüket,a gépen.....ez tiszta.

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2014. március 5., szerda 21:23

sander írta: ha jól emlékszem amikor kinevezték Pintért akkor egyrészt azt mondták hogy a magyar edzők közül jelenleg az egyik legjobb és hogy taktikailag nagyon felkészült... egy ilyen gyenge és ötlettelen játékot bemutatott válogatottat felkészítő edző után milyen lehet a többi ? :hmmm:
azért az nem az első meccsen fog kiderülni hogy milyen taktikailag. A legnagyobb edzőknek se megy minden egyik napról a másikra...

ettől függetlenül még szarok vagyunk :lol:
még jó h évek óta messzire elkerülöm a magyar meccseket, lehet az tőlem válogatott is...
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. március 5., szerda 21:15

orosz első ligában az egyik kieső szurkolóit boldogítja Koman, de csak 10-15 percekre, mert a kutyának se kell... Hihetetlen, hogy leépült ez a szerencsétlen mióta eljött a Sampból... Neki is csak arca lett igazán.

Amúgy jók vagyunk, az u21 ég skótföldön 2-0ra egy fél idő alatt.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. március 5., szerda 20:33

és az Leonardo mint bal bekk

Knézy nem mész innen? :mrgreen:
Ő Leandro!

Egyébként ha valaki elmondja, hogy ez a Koman srác mit keres évek óta a válogatottban(úgy,hogy a klubcsapataiban (másod-harmad vonal) rendre kispados vagy még az sem) annak elintézek egy behívót a válogatottba! :lol:

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2014. március 5., szerda 20:26

Ez a magyar válogatott gyengébb mint a magyar forint :(

Amugy felvetődött még egy kérdés bennem.... ha jól emlékszem amikor kinevezték Pintért akkor egyrészt azt mondták hogy a magyar edzők közül jelenleg az egyik legjobb és hogy taktikailag nagyon felkészült... egy ilyen gyenge és ötlettelen játékot bemutatott válogatottat felkészítő edző után milyen lehet a többi ? :hmmm:

Mi miért nem tanulunk soha a hibáinkból ? :-@

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 5., szerda 20:26

Az egész meccsről egy pozitív dolog az amit le tudtam vonni és az Leonardo mint bal bekk. Vannak amùgy foltokban javulások, de ez kevés lesz...

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. március 5., szerda 20:19

Nyugodjunk bele,max. a harmadik helyért fogunk harcolni.

Miért? Ez volt akinek kérdés volt? Az a mi szintünk,ezt el kell tudni fogadni. Az az első lecke.....ha ez megy,akkor majd lehet beszélni,a további fejlődési folyamatokról,mint megfelelő mentalitás,ami nem ismert fogalom a magyar fociban-focisták köreiben,100% os koncentráció,egyéni felkészülés/ráhangolódás a mérkőzésre, kondició, fegyelem és figyelem, hit.

Ezek még érintőleg sem a tudás része a focinak,ez az alap,innen indulunk ki....ha ez megvan(ez nem egyszerű) akkor lehet továbbmenni,mint taktika,szerkezetek,egyéni és csapatfeladatok, védekező és támadó feladat adott meccsre/ellenfélre, technikai megoldások kivitelezése, pontrúgások,helyezkedések....stb......

Annyira messze vagyunk a megfelelőtől. A magyar edzői,vezetői kar,kevés és aluliskolázott(a prolicenc sok mindenre jó,de arra nem ami hiánycikk,arra a látásmódra,amivel azonnal meglátod a hibát,vagy a lehetőségeket),majd ezeket tudod megfelelőlen korrekciózni.

Dzudzsák va***gán meg feszült a gatya mintha a kék osztrigába lépett volna fel....fúúj,hogy lehet seggbevágóba focizni?

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. március 5., szerda 20:11

messideco írta: mögötte Dzsudzsi és Lovrencsics jó lesz.
Lovrencsicsnek szó szerint köze nem volt a meccshez, Dzsudzsáknak meg annyi, hogy a hosszún érkezett kétszer is kapáslövésre, és mindkettőt blokkolták. Na majd egyszer ha nem fogják :mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. március 5., szerda 19:50

Eremenko, Moisander, Pukki.

:coffee: Nyugodjunk bele,max. a harmadik helyért fogunk harcolni.

Remélem több van Pintérben, próbált egy defenzív taktikát alkalmazni, de hova, kikkel? Egyből Futács kellett volna, hogy kezdjen, mögötte Dzsudzsi és Lovrencsics jó lesz. Koman nagyon súlytalan, kallódik szegény az orosz bajnokságban :(
"And my heart will leave you never."

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. március 5., szerda 19:44

jó lesz ez pinyő...

:mrgreen:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. március 5., szerda 19:43

+1.

Elaludtam közben, nem láttam még a kapott gólt, de tõlünk eddig Leo is pozitív meglepetés.

Büntetõ, sikerül elbukni ezt is?!
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Vissza: