Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 8., szombat 18:59

kiki. írta:
nmate írta:De egyébként ilyenkor Barcelonában menő ez az álszent-pesszimista hangulat? :lol: Úgy beszéltek, mint egy kiesőjelölt csapatról. Felesleges, most van a mélypont, ennél csak jobb lehet az a csapat, és spoilerezek: lesz is még, ismerem a fajtátokat :mrgreen:

szerk: Persze, verhetőek vagytok és nem a Pep-féle csúcsforma fut most, de azért nem kell fejbe lőni magatokat.
szerk2: Real - Barca meg MINDIG 50-50.
Ennek egyszerűen az az oka, hogy rengeteg a divatdrukker. Én ezt régen nem hittem el, de tényleg így van. Sok gyökér azthiszi, hogy a hatkupás szezon a mérce. csababarca például azt állítja, hogy 17 éve szurkol a Barcának, ennek ellenére már egy kupadöntős, bl-negyeddöntős, szoros bajnokságos szezon után rituális öngyilkossággal fenyegetőzik. Az ilyen divatmajmok, nemhogy a Rivaldo-féle gyenge Barcára, de még a sorfalra se emlékeznek.
Én azon szakadok, amikor olyat olvasok, hogy eladna 5-6 valakit, és hozna tudja az isten kiket... Mintha az FM-be lennének, vagy én nem is tudom. Azt hiszik egyesek, hogy csik zsebből vesznek mindenkit. Közben meg ott is megy erősen stadion projekt...

lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2014. március 8., szombat 18:55

Matt009 írta:Én itt Iniestát raknám fel amolyan tízes pozícióba. Messinek ez a felállás talán kevésbé feküdne, kevesebb gólt lőne, de Neymarral az oldalán szerintem nem lehet úgy egészséges egyensúlyt teremteni, ha Messi megtartja a jelenlegi posztját.
Teljesen egyetértek. Évek óta mondom, amíg Messi ebben a szerepkörben van, igazolhatunk bárkit, töltelék ember lesz ott elöl. Elgondolkodtató, hogy míg Neymar a brazil válogatottban többnyire szárnyal, mi a vonal mellett parkoltatjuk 90 percen keresztül.
Leo ha nem megy a játék, kényszerből visszalép a középpályára, de ma például már a passzai sem ültek. A vicces, hogy Fabregas-ék akkor is vele akarnak kényszerítőzni a 16-osnál, mikor ott sincs. :lol: Volt ma példa rá többször is. zsigerből adják vissza oda a labdát, ahol Messi szokott érkezni, de a sérülése óta a sebessége is elveszett és a futó mennyiségből is visszavett. Ergo nem ér fel időben. Nem bántom őt, mert sokat adott a csapatnak, de ez a rá kihegyezett taktika ebben a formában halott.
A legszebb meccseinket idén akkor játszottuk, mikor sérült volt. Pedro, Tello, Alexis is szerzett mesterhármast és gördülékeny, változatos volt a támadó játék. El kéne ezen merengeni kicsit a vezetésnek, de tartok tőle nem fognak.

A City meccshez annyit, hogy ott legalább pörögtek a fiúk és betonstabil volt a védekezés és ment a letámadás. Sok esélye nem volt az angoloknak. Pep féle darálás már nem lesz, de azért még oda tudunk pirítani a nagyoknak. Ezért van nagyobb esélyünk a BL-ben nyerni, mint a bajnokságban. Más kérdés, hogy az sem olyan sok. :)

...és legyünk őszinték, a tavalyi Tito féle bénázás is annak köszönhette a bajnoki címet, hogy a Mou féle Real már ősszel darabjaira hullott...De azt a bajnokságot az erőviszonyok alapján a Real Madridnak kellett volna nyerni.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. március 8., szombat 18:54

dzsi91 írta: Miért várod el egy Real Madrid szurkolótol , hogy megtapsolja a Barcát egy olyan győzelemért ami azért betudható az ellenfél elkúrt taktikájával, egy piros+11 kombóval (ami jogos volt) , amikor ti minden egyes Real győzelembe belemagyarázzátok ,hogy a bíró így a szerencse meg úgy, van aki szerint Benzema gólja szabálytalan volt az atletico ellen( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ).Vagy lemaradtam valamiről és a Barca felmosta a city-vel a padlót? Szerintem csak szimplán kihozták magukból a maxot a City meg nem.

szerk: a tizenegyes nem volt jogos csak a piros*

nem várom el,csak megjegyeztem,hogy ott szervezetten,hiba nélkül játszottunk.
Ha ott annyi hibával játszunk mint pl ma,vagy két hete, akkor hiába a beszaribb City taktika,kikaptunk volna.
wZoLee7 írta:2-3 éve beültem pár barcás közé bl meccset nézni...sikítva nevettem mikor az egyik oldalba bökött és megkérdezte ki az aki fut a labdával...Alves volt :lol:
És?
tartottam már kiselőadást realosnak Raulról,vagy Gutiról, vagy bayernesnek Elberről,Lizarazuról...
semmit nem jelent,mindig vannak vakok, nem csak nálunk.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. március 8., szombat 18:47

jah city marhasága volt,hogy egyszer a szezonban nagyon szervezetten,szinte hiba nélkül játszottunk..ott ha akart volna a city se tudott volna sok mindent csinálni,egyébként is,akartak,de nem ment. Nem kell beállítani úgy,mintha a city lenne csak a hibás,hogy győztünk ott :roll:
tény, ott jó volt a barca, de azért a 11esig és a piros lapig túl sok helyzete a barcának sem volt. tehát a lényeg az, hogy a barca ott sem vt jobb ellenfelénél, meg sztem pl. a sevilla elleni meccsen se, + ma és a sociedad elleni meccsen sem. és ezért is gondolom/gondoljuk sokan úgy, hogy ha azért ez a City nem egy ilyen stílusidegen szar játékkal állt volna ki, akkor bőven izgalmasabb párharc lehetett volna belőle.
Na ahol, Benitez merül fel edzőként, na ott már nagy a gáz.... :lol: :lol: :lol:
egyébként ő sem olyan szar edző, mint ahogy beállítják. :)

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. március 8., szombat 18:45

Most lehet, hogy szabályt szegek, de nem érdekel. Átnéztem odaátra, és tudjátok mi jelzi legjobban az elkeseredettségüket? Hogy valakiben már felmerült lehetséges edzőként többek között Benitez. Na ahol, Benitez merül fel edzőként, na ott már nagy a gáz.... :lol: :lol: :lol:
Buta az aki csak a számokat nézi meg azt, hogy kikaptunk. Úgy az egészet kell nézni, ahonnan indultunk. A csúcsról. Már Pep utolsó éve sem volt olyan amilyennek lennie kellett volna, aztán Tito-val tovább zuhantunk és most tavaszra még jobban szétestünk. Csak a rangadókra szívjuk fel magunkat.
Aki sok sok éve néz focit az pontosan tudja, látja már, hogy egy csapat mikor közelít a végéhez. Nem kell messze menni, a Rijkaard korszak vége is így kezdődött. Aztán kaptak Dinho-ék még egy évet és jött a katasztrófa.
Motiválatlan, sétálgató, ötlettelen az egész banda. Ide szó szerint vérfrissítés kell. Nem 1-2 igazolás, hanem minimum 4-5 új ember a kezdőbe. Hogy ezek között, hogy oszlik el az igazolás és a saját nevelés az már a vezetés dolga, de ezt a keretet így együtt motiválni már képtelenség. Látszik.
Igazából én sokkal előbbre predesztináltam ezt a szétesést. Én már azon megvoltam lepődve, hogy a 2011-2012-es szezonra nem értetek el erre a szintre. Ez így elég hosszú regnálás volt, más hasonló csapatok 1-2 év alatt szétestek a nagy sikerek után, ti meg 5 évig húztátok a szétesést, még akkor is, ha tavaly már nagyon nem stimmelt sok minden.

Nem feltétlenül kell nektek 4-5 új ember a kezdőbe, csak az alapkoncepciót kell átalakítani. A középpálya volt a nagy fegyveretek (+ Messi), most pont a kp nem stimmel. Oda kell új alapkoncepció. Cesc + 2 ember kell a megfelelő egyensúly megtalálásával, míg a támadósorban Messi-Iniesta-Neymar triót optimálisan felpakolni a pályára. Én itt Iniestát raknám fel amolyan tízes pozícióba. Messinek ez a felállás talán kevésbé feküdne, kevesebb gólt lőne, de Neymarral az oldalán szerintem nem lehet úgy egészséges egyensúlyt teremteni, ha Messi megtartja a jelenlegi posztját.
Ugye most hiányzik nagyon Thiago, ő Cesc-kel meg még valakivel (talán Busquets-cel, talán egy új vkp-val) nagyon korrekt, félelmetes kis kp-t alkothatna, de szerencsére ti eladtátok a BM-nek, így kell egy hozzá hasonló típusú játékos.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. március 8., szombat 18:43

csababarca írta:
dzsi91 írta:
Így van, ezt mondom már év eleje óta, ezért is ért váratlanul a City marhasága.

jah city marhasága volt,hogy egyszer a szezonban nagyon szervezetten,szinte hiba nélkül játszottunk..ott ha akart volna a city se tudott volna sok mindent csinálni,egyébként is,akartak,de nem ment. Nem kell beállítani úgy,mintha a city lenne csak a hibás,hogy győztünk ott :roll:
Miért várod el egy Real Madrid szurkolótol , hogy megtapsolja a Barcát egy olyan győzelemért ami azért betudható az ellenfél elkúrt taktikájával, egy piros+11 kombóval (ami jogos volt) , amikor ti minden egyes Real győzelembe belemagyarázzátok ,hogy a bíró így a szerencse meg úgy, van aki szerint Benzema gólja szabálytalan volt az atletico ellen( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ).Vagy lemaradtam valamiről és a Barca felmosta a city-vel a padlót? Szerintem csak szimplán kihozták magukból a maxot a City meg nem.

szerk: a tizenegyes nem volt jogos csak a piros*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dzsi91 2014. március 8., szombat 18:45-kor.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. március 8., szombat 18:34

2-3 éve beültem pár barcás közé bl meccset nézni...sikítva nevettem mikor az egyik oldalba bökött és megkérdezte ki az aki fut a labdával...Alves volt :lol:

kiki.
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: kiki. » 2014. március 8., szombat 18:30

nmate írta:De egyébként ilyenkor Barcelonában menő ez az álszent-pesszimista hangulat? :lol: Úgy beszéltek, mint egy kiesőjelölt csapatról. Felesleges, most van a mélypont, ennél csak jobb lehet az a csapat, és spoilerezek: lesz is még, ismerem a fajtátokat :mrgreen:

szerk: Persze, verhetőek vagytok és nem a Pep-féle csúcsforma fut most, de azért nem kell fejbe lőni magatokat.
Ennek egyszerűen az az oka, hogy rengeteg a divatdrukker. Én ezt régen nem hittem el, de tényleg így van. Sok gyökér azthiszi, hogy a hatkupás szezon a mérce. csababarca például azt állítja, hogy 17 éve szurkol a Barcának, ennek ellenére már egy kupadöntős, bl-negyeddöntős, szoros bajnokságos szezon után rituális öngyilkossággal fenyegetőzik. Az ilyen divatmajmok, nemhogy a Rivaldo-féle gyenge Barcára, de még a sorfalra se emlékeznek.

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. március 8., szombat 18:28

lesliejr írta:Buta az aki csak a számokat nézi meg azt, hogy kikaptunk. Úgy az egészet kell nézni, ahonnan indultunk. A csúcsról. Már Pep utolsó éve sem volt olyan amilyennek lennie kellett volna, aztán Tito-val tovább zuhantunk és most tavaszra még jobban szétestünk. Csak a rangadókra szívjuk fel magunkat.
Aki sok sok éve néz focit az pontosan tudja, látja már, hogy egy csapat mikor közelít a végéhez. Nem kell messze menni, a Rijkaard korszak vége is így kezdődött. Aztán kaptak Dinho-ék még egy évet és jött a katasztrófa.
Motiválatlan, sétálgató, ötlettelen az egész banda. Ide szó szerint vérfrissítés kell. Nem 1-2 igazolás, hanem minimum 4-5 új ember a kezdőbe. Hogy ezek között, hogy oszlik el az igazolás és a saját nevelés az már a vezetés dolga, de ezt a keretet így együtt motiválni már képtelenség. Látszik.
Kb minden második ,hozzászólásom erről szólt ebben a topicban, de a barcás kollegák mindig találtak valami pozitívumot az egészben...

Igazából 2012ben kellett volna ezt meglépni, nem tartom Guardiolát egy edzőzseninek, de tudta ő pontosan mikor kell lelépni.Megvalahol meg is értem, ahhoz ,hogy ismét csúcsra vigye a barcát takarítani kellett volna és ezt tuti nemhagyta volna neki senki akkor...
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. március 8., szombat 18:27

ha eladnák Alvest,Mascheranot,Piquet,Xavit,Songot,Tellot és Pedrot az jó kezdés lenne...Előre nem kellene venni senkit, jó utánpótlás embereik vannak oda...KP is adott lényegében, ha venni akarnak oda egy nagyobb nevet akkor valakit el kell adni...két védőt kell venniük, mert a mostaniak közül az egyik nem védő, a másik meg vicc...de lehet csak akkor lesz bármi értelmes változás, ha először rendes edzőt visznek a csapathoz

kiki.
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: kiki. » 2014. március 8., szombat 18:26

Szerintem a Klasszikust behúzzuk és szoros lesz a bajnokság, de nem fogjuk megnyerni. Nem kell drámázni, a Real Madrid az Real Madrid, nem nyerhetünk mindig mi.

Sokat volt téma, hogy az Atletico leadja nekünk az utolsó meccset. És mi van, ha majd az Atleticonak kell a győzelem a bajnoksághoz, és mi szórakozzuk el a meccset, hogy ne a Real legyen a bajnok. Lenne itt lincshangulat. :mrgreen: :mrgreen:

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. március 8., szombat 18:25

Azért Tata nem volt semmi, amikor két percen belül kettőt cserélt (minőségről már inkább nem is beszélek) húzva ezzel a saját idejüket.

Másik kedvenc jelenetem, mikor a 80. percben kezezés miatt szabadrúgás 18-19-ről, valamelyik Barcás fut oda és már csinálja kicsiben :lol: Még véletlenül sem kell megvárni a sorfalat és ellőni.. ááá... (most az más kérdés, hogy a bíró visszafújta és utána Messi lőhetett szabadot)

Nem tudom mikor szoknak le erről a 16-oson belül is 8-at passzolok játékról, mert már nem jön be, már nem pattanak be az ellenfélről a labdák a hálóba.. De nekem mindegy. Én örülök.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. március 8., szombat 18:24

dzsi91 írta:
Így van, ezt mondom már év eleje óta, ezért is ért váratlanul a City marhasága.

álszent pesszimista hangulat?
egyik sem állja meg a helyét. aki látta a 2014es meccseinket az tisztában van vele,hogy középcsapat szinten mozgunk. Teljesen alkalmatlan játékosok alkotják a csapatot(Masch,Pedro,Sánchez),meg olyanok,akik a múltjukból élnek (Alves,Xavi,Piqué)...nagyon nehéz így.
Neymar is egy kalap lócitrom,de még ahhoz se lehet hasonlítani,nagy nulla amit előad. Ennyi pénzért ilyen gyenge teljesítmény senki nem mutat sehol. Egy kezemen meg tudom számolni,hány jó meccse volt. A rosszakat meg...De potenciál van benne azért,szóval meglátjuk,de ha a következő éve is ilyen förtelmesen gyenge lesz,akkor kijelenthető hogy rossz igazolás volt.

Odaát írtam egyébként,hogy én nem csodálkozok ezen, tavaly nyáron is mikor nem erősítettünk megmondtam,hogy baj lesz..lett is, idén nyáron meg csak gyengült a keretünk, vannak is problémák.
Frissíteni kell,mert csúnyán lemaradunk az élcsapatoktól,és nehezebb lesz egyre mélyebbről visszakapaszkodni. Egyszerűen 3-4 évente frissíteni kell minimum, muszáj.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

dzsi91

Re: Ne írjuk le a Barcát.

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. március 8., szombat 18:20

tubatibi írta:Vagy akár az is bennevan, hogy botlunk, vagy elveszítjük a kupadöntőt és kizúgunk a negyeddöntőben. Most kezdődik az igazi szezon...ez a Barcelona (egyelőre!!!) egy alvó oroszlán, de fognak itt még ők felkelni és akkor kumma nehéz lesz ellenük játszani.

Áldanám az eget, ha dupláznánk, vagy akár csak a bajnokságot megnyernénk, de még az út elején vagyunk és saját magunkra kell koncentrálni és nem elszállni(meg mire fel szállnának el a srácok?), küzdeni, hajtani, minél több pontot megszerezni...
Nehéz meccs lesz a Barcelona elleni, mind a kettő, nehéz lesz a BL is....nagyon nehéz.

Úgyhogy nyugodjon le mindenki a p'csába. :mrgreen:
Igazad van abban ,hogy magunkkal kell foglalkozni meg hogy a szezon még csak most kezdődik...De ez a Barcelona nem egy alvó oroszlán, ez egy kiöregedett oroszlán...Megkapták a lehetőséget, múlthéten ,hogy zárkózzanak , láttuk a 3 csapat sorsolását, lesz 1-2 nagyon rázós meccsük, erre pont kb a legkönnyebb ellenfél ellen lecidáznak...így nem lehet bajnokságot nyerni.

A bajnoki Classico tudjuk mind, hogy egy 3 esélyes meccs volt mindig is, de amit eddig láttunk idén azt mindenki leszűrheti ,hogy mi leszünk PAPÍRON az esélyesek és nyernünk is kell(ene) majd, mert jobbak vagyunk (de persze nem mindig a jobb nyer).

A kupadöntő megint teljesen más lesz, az valószínüleg az utolsó esélye lesz a barcának egy trófeára, ott harapni fognak, de az ő harapásuk már nagyon rég óta nem fáj annyira mint a Pep érában.

Na de mind1 nyerjünk holnap meg Malagán is és akkor nagy gond nem lesz.A Classico most már nem csak a bajnoki cím miatt írtó fontos hanem a bl miatt is, ha azután 7 pont lesz a difi nyugodtan lehet koncentrálni a bl-re annyit nem fogunk leadni.De haladjunk lépésőr lépésre ahogy írtad. :agree:

lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2014. március 8., szombat 18:20

Buta az aki csak a számokat nézi meg azt, hogy kikaptunk. Úgy az egészet kell nézni, ahonnan indultunk. A csúcsról. Már Pep utolsó éve sem volt olyan amilyennek lennie kellett volna, aztán Tito-val tovább zuhantunk és most tavaszra még jobban szétestünk. Csak a rangadókra szívjuk fel magunkat.
Nálam nincs világvége hangulat, átéltem párat már, tudtam, hogy a csúcs után ez jön. Aztán majd megint felfelé ívelünk, de ahhoz nyáron lépni kell. Ehhez kell egy olyan elnökség, aki meg meri lépni. A mostani, sajnos úgy látom szerelmes a keretbe.
Több mint 1 hónapja írtam, hogy a bajnokság tisztán a Real-é. Minden klappol hozzá, hozzák a meccseket. Nekünk ez nem fekszik, 1-1 meccsre felszívjuk magunkat, de stabil jó teljesítményt nem tudunk hozni. Nekünk maradt a kupadöntő és a BL, de a BL-ben is egyelőre a továbbjutás lehet meg, aztán ki tudja ki vár ránk a következő körben.
Géci írta:Volt, hogy én is ezt gondoltam, de már nem látom a barcán, hogy fel szeretnének "ébredni"...
Pontosan...

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. március 8., szombat 18:14

Géci írta:Nagyon nem!!
Sztem tudod, hogy értem... :)

Természetes, h nem, mégha 20 ponttal le lennénk maradva, akkor is hozni kéne ellenük.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 8., szombat 18:12

zalkrisz írta:még a Classicon is megengedhetnénk a botlást magunknak.
Nagyon nem!! :-@
tubatibi írta:ez a Barcelona (egyelőre!!!) egy alvó oroszlán, de fognak itt még ők felkelni és akkor kumma nehéz lesz ellenük játszani.
Volt, hogy én is ezt gondoltam, de már nem látom a barcán, hogy fel szeretnének "ébredni"... :hmmm:

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. március 8., szombat 18:08

Hát jah. Csak egy ilyen vereség után nehéz pozitívan gondolkodni. :D Térjünk vissza a dologra holnap délután. :D

Egyébként spoilerezek: nem biztos, hogy ennél csak jobb lehet a csapat. :hmmm: :lol:

Na, pesszimizmusbú' ki.

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. március 8., szombat 18:08

Elfogultság minden nélkül mostmár minimum 70-30 a javunkra... még a Classicon is megengedhetnénk a botlást magunknak.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. március 8., szombat 18:05

De egyébként ilyenkor Barcelonában menő ez az álszent-pesszimista hangulat? :lol: Úgy beszéltek, mint egy kiesőjelölt csapatról. Felesleges, most van a mélypont, ennél csak jobb lehet az a csapat, és spoilerezek: lesz is még, ismerem a fajtátokat :mrgreen:

Vissza: