Meg kellene változtatni a topik nevét, nem?
Hogy ne legyen OFF:
Szerintem mindenki számára egyértelművé vált - kivéve a bohócoknak, akik Iscot hoznák, és Modricot eladnák, vagy akik gyakorlatilag kkp nélküli felállásokat írogatnak -, hogy a nagy pénzeket a kkp-ba kell beleölni. Nem kell sajnálni semmilyen pénzt onnan.
Kapusposzt tökéletes. Két klasszis, remek képességű kapusunk van. Egyik vonalon jobb, reflexeiből él, másikuk pedig kifutásokban, lábbal jobb, és magasabb hálóőr. Lehet versenyezni, teljesíteni.
Hátvédsor: Egy érkező szükséges jhv posztra:
Carvajal. Többi rendben van. Carvalho lép. És kb ennyi. Másik topikban írtam, hogy a Carvajal - Ramos - Varane - Marcelo sor megtámogatva egy Pepe, Coentrao duóval (ja igen, az utóbbi kettőt a hírek ellenére ÉN nem adnám el, aztán majd Perez eldönti, de szerintem hülyeség volna.) bitang erős védelmünk lenne. Arbeloával és Albiollal mint 4. számúak kiegészülve. Ha Albiol menni akar, hát hajrá, nem leszek szomorú, csak akkor pótolni kell, de nem hatalmas beruházással, hanem pár millióval csak, vagy akár Nachoval. Aki amúgy ilyen Jolly jokerként Castillából fellépve, ha szükség van rá, a hátvédsor minden posztján bevethető, szóval számolnék vele is.
Középpálya: Nem sajnálni az euró milliókat. Az álmom egy
Vidal -
Verratti duó lenne előttük, de még a támadók mögött egy Modric-csal. Kerül, amibe kerül. A padon mögöttük Xabi ellógatja még egy évig, amit kell. Aztán kiegészítő ember még lehetne felőlem
Casemiro is,
vagy akár
Kondogbia (mivel róla elég sok cikk van), csak Khedira ne maradjon, még padon se. Most még vannak hülyék, akik 20 milliókat kiadnának érte, most kell eladni, nehogy egy, vagy két év múlva rájöjjenek, hogy 2 forintot sem ér. Essien szerintem jövőre nem lesz a csapat tagja, bár nem bánnám, ha maradna, egy ilyen szerepkört, mint idén simán ellátna még. Többnyire padon, néha beszállva, néha kezdő. Nem lenne rossz erre ő sem, csak már idős, lassul etc. Továbbá azt sem bánom, hogy
Pogba jön, akár Vidallal karöltve is elbírná még a csapat, erre azonban semmi esélyt nem látok, örülni lehet akkor is, ha már az egyikőjük jön szvsz. Szóval összegezve: Vidal és/vagy Pogba, Verratti, Casemire/Kondogbia érkezne. Khedira (és Essien) távozna. De három minőségi erősítés mindenképp KELL, kerüljön, amibe kerül! És Khedira távozása is. Ezzel a középpályával aztán lehetne tolni a fentebb leírtat is, vagy a ténylegesen 3 kp-s rendszert, vagy akár az idei alakzatot is, de még a tegnap felvetett gyémántalakzatra is jó.
Támadórészleg: Én itt nem változtatnék feltétlenül. Nálam Benzema maradna a csatár, egy szemléletváltással ő szerintem bőven vissza fog javulni. CR adott, a harmadik ember meg nálam maradhatna Özil. di Maria és Kaká mehetnének, ők lennének az egyértelmű távozók. Higu opcionálisan(bár őt kedvelem, gyakorlatilag itt nőtt fel, de ne ez legyen a szempont, és erősítést igényel a csatárposzt, és ez a duo úgy érzem belefásult már a dologba), és Callejon is. Előbbi ha elviselné azt, hogy ő a csereember, és Benzema az alapkezdő, akkor felőlem maradhatna. BL-ben el kellene felejteni őt, spanyol középcsapatok ellen meg jó. Callejon pedig nagyon kiegészítő embernek maradna. Túl sok pénzt nem kapnánk érte, hogy megérje mindenképp eladni. Viszont spanyol, madridista, tűri a padot (vagy ha még oda se kerül), túl nagy fizetési igénye sincs.
Jesét felhoznám, aztán szorítsa ki Özilt a kezdőből. Így még a pad azért elég sovány, szóval rajtuk kívül egy embert hoznék, de nem sok pénzért. A napokban sokat emlegetett
Isco is jó lenne akár, csak sokallom az érte kért pénzt. VISZONT! Amennyiben a középpálya megerősítése megtörtént, és lezártuk, és Perez úgy gondolja, hogy van még pénz dögivel, én nem sírnám el magam egy
Falcao/Agüero - Naymar/Bale duó érkezése esetén sem. Prioritás szerint írtam őket. Ekkor Higu is beállnak a távozók közé, illetve Isco sem jönne. Viszont Jesé továbbra is. Özil meg pad. De előbb mindenképpen a kp-t kell rendezni. És utána ráérünk foglalkoznia támadókkal, mert az előbbi az égetőbb probléma.
Szóval nagyjából vázolom a prioritási sorrendet:
- mindenképp: Carvajal+kp-ok+Jesé érkezése, Khedira, di Maria, Kaká, Carvalho (Essien) távozása; aztán egy fokkal alacsonyabb prioritás: Özil alternatívájának valaki;
- pénz függvényében: Higu helyett valaki (Benzema elé, vagy mellé/mögé attól függően, hogy mennyi pénzt tudunk rááldozni, és kit tudunk hozni); aztán egy fokkal alacsonyabb prioritás: Özil mögé jövő helyett, Özil elé érkező; aztán a legkisebb prioritással bíró, hogy csinosítgassunk még a kereten, ha van rá pénz még, illetve igény, gondolok itt ilyenre, hogy: Albiol helyett valaki, Callejon helyett valaki, Arbeloa helyett valaki, de ezek már egyáltalán nem fontosak.
Nagyjából egy ilyen született meg a fejemben.