Rush - Hajsza a győzelemért
Ismerősöm értékelése
Nah ez az F1. James Hunt nekem egy kicsit a fiatalkori Kimire hasonlít: mind kinézetre, mind viselkedésre és mind versenyzői stílusra (menni, menni, menni) - kivétel, hogy Huntnak nagy beszélőkéje van, míg Kimi csendesebb (magánakvaló [?]). Ekkor még voltak versenyek. Azok az autóhangok elképesztő gyönyörűek voltak az ideihez, de még a V8-hoz képest is. Továbbá amilyen veszélyes szituk voltak akkoriban: fotós csávó hasal a pálya melletti füvön - azt hittem rosszul látok. Ez a 2 óra több izgalmat adott mint egy 21. századi F1 idény!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon jó volt látni, ahogy az elején még két ellenségből végül normális/egészséges rivalizálás lett. Ahogy az ismerősöm is írta jellemfejlődés - ami sok mai filmből hiányzik. Elképesztő: hogy az utolsó futamot feladó Lauda is csak 1 pontocskával maradt le a végső győzelemről - micsoda tartás és akarás kellett ahhoz, hogy mindössze 2 futamot kihagyva visszaüljön a pilótaülésbe; de ahogy ő is elmondta a film végén nagy erőt adott neki a Hunttal való rivalizálás. És hogy még a film végéről essen szó: ahogy Lauda is elmondta és szerintem sok akkori F1-néző is így van vele (csapattól függetlenül) nagy kár és nagy veszteség egy ilyen remek pilóta a sportágnak. az az életmód amit Hunt választott nem volt sokáig tartható. meg is lett az eredménye.
Továbbá milyen fura és mai szemmel lehetetlennek tűnő dolog, hogy '84-ben Niki Lauda 5x kiesett és 1x nem szerzett pontot a 16 futamból, de még is világbajnok lett... teljesen más idők jártak akkor. ahogy nézem a régi futamok eredményeit wiki-n, jó sok kiesés volt.
Megy is rá a
nyócpertíz!
(ahogy látom benne is van az imdb top250-ben, jogosan!)
Továbbá:
Red 2. - Tűrhető folytatás, egyszer nézős akciófilm.
6/10
Elpuskázva - Vince Vaughn főszereplésével, 533 gyermeket nemz, és jó sokan meg akarják ismerni őt.
5/10