Bajnokok Ligája

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

Re: Bajnokok Ligája

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. április 23., szerda 19:06

pedig úgy tudtam, hogy itt bastian is meg kroos is álomjátékoskategória nálunk. már amit az elmúlt hetekben, hónapokban olvasgattam.
Hát Kroos tényleg az, ma is villanthat, a hosszú passzai, a meglátásai kiválóak, ráadásul a mi védelmünk bőven kapható arra, hogy ziccerben hagyja a három támadó valamelyikét. Bastian sokat volt sérült ebben a szezonban, nem tudom mennyire lesz ma komoly fegyvertény, ő sem a gyorsaságáról híres de rendkívűl inteligensen játszik, és ő szervezi az egész kp-s mozgást és védekezést.

Amúgy meg hiába futja szét a középpályájukat Modric meg Dm, ha ők a labdát futtatják mi meg az után ...
Épp ez az, hogy zavarni kell őket, mert nem kifejezetten gyors és fordulékony játékosok, én azt mondom meg lehetne őket lepni egy-egy jó letámadással, mert nem azok az Iniesta féle kp-sok akik 3-4 ember szorításában is meg tudnák jól játszani a labdát kis területen.

Na jó taktikusságbú ki, megyek lehűtöm a söröket inkább. :Đ

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2014. április 23., szerda 19:00

Amúgy meg hiába futja szét a középpályájukat Modric meg Dm, ha ők a labdát futtatják mi meg az után ...

Ez nyilván arról szólt, amikor nálunk van a labda. Alapesetben azt várom, hogy visszaállunk (legalábbis erre leszünk kényszerítve), majd igyekszünk gyorsan befejezni a támadásokat. Reményeim szerint viszont nem csak az előrevágott labdákból fog ez állni, hanem megpróbáljuk párszor földön is kihozni a labdát, ilyenkor pedig kulcsfontosságú lehet, hogy a visszatámadó Bayern középpályások közül egyet-egyet képesek legyenek megverni egy az egyben Modricék, és lehessen indulni a "csupasz" védelemre. Ebben látom a legkomolyabb sanszunkat.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. április 23., szerda 18:45

realistahuni írta:Még egy valamiben azért titkon reménykedek. Ez a Bastian-Martinez-Kroos kp nekem elsőre nem tünik olyan hú de ijesztőnek, ha minden klappolna akkor Modric és DM szét kellene fussa őket, 1v1-be verhetőek mind. Azt se igazán látom valószinünek, hogy kipasszolgatnak ők minket hárman és kényszerítőből megteremtik a helyzetet, egyszerűen nem elég gyorsak ahhoz. Itt a széleket fogja erőltetni Pep ma én azt mondom, ott vannak olyan emberek akik megbonthatják a védelmünket és megteremthetik a gólhelyzetet. Rögzített szitukból ugye ha a barca veszélyes tudott lenni, akkor bárki az lehet, attól még tartok, viszont ma a győzelemhez azt mondom kellene egy jó DM, Modric és egy ütős Benya aki beveri amit lehet.
Kíváncsi vagyok milyen mértékben cáfol rám a meccs, igazából tűkön ülök már, egész nap csak ezen járt az agyam, illetve azon, hogy hogyan lehetne elbaszni az időt minél jobban a meccsig. :mrgreen:
eddig is a szélen erőltették igazán a támadásaikat. Lehetetlen Messinél nélkül nem ezt csinálni, egyszerűen előre nincs olyan mozgékony emberük, viszont ez talán sokkal jobb nekik így, mert szélen brutálisan jók, középen jól tartják a labdát, több jó lövőjük van(próbálkoznak távolról) és van akinek lehet a fejére nyomni a beadásokat is. Amúgy meg hiába futja szét a középpályájukat Modric meg Dm, ha ők a labdát futtatják mi meg az után ...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2014. április 23., szerda 18:45

Modric és DM szét kellene fussa őket, 1v1-be verhetőek mind.
Konkrétan én a sorsolás óta ebben látom a sanszunkat. Ennek a két embernek kell ma minden eddiginél nagyobbat játszania. Di María is képes bárkit megverni, de Modric az alacsony súlypontjával, kifogástalan technikájával, hajszálpontos passzaival és gyilkos meglátásaival képes lehet lenullázni a Bayernt. Nagyon bízom a horvátban.

Persze önmagában az Ő jó teljesítménye nem elég, elöl nagyon koncentráltnak kell lenni és a lehető legmagasabb százalékban értékesíteni kell a helyzeteinket.

Amúgy nagyon bizakodok, nem is vagyunk esélytelenek, de reálisan nézve jelenleg sajnos előrébb tartanak a németek, x-re, vagy szoros vereségre számítok. Aztán cáfoljanak rám a fiúk.

bastian is meg kroos is álomjátékoskategória nálunk.
Szerintem mindkettő nagyon komoly játékos, itt a sebességük miatt lehetnek bajban. Nálunk egy DM, Modric vagy esetleg Pogba mellett azért bőven elégedett lennék mindkettőjükkel.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. április 23., szerda 18:42

pedig úgy tudtam, hogy itt bastian is meg kroos is álomjátékoskategória nálunk. már amit az elmúlt hetekben, hónapokban olvasgattam.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. április 23., szerda 18:34

Még egy valamiben azért titkon reménykedek. Ez a Bastian-Martinez-Kroos kp nekem elsőre nem tünik olyan hú de ijesztőnek, ha minden klappolna akkor Modric és DM szét kellene fussa őket, 1v1-be verhetőek mind. Azt se igazán látom valószinünek, hogy kipasszolgatnak ők minket hárman és kényszerítőből megteremtik a helyzetet, egyszerűen nem elég gyorsak ahhoz. Itt a széleket fogja erőltetni Pep ma én azt mondom, ott vannak olyan emberek akik megbonthatják a védelmünket és megteremthetik a gólhelyzetet. Rögzített szitukból ugye ha a barca veszélyes tudott lenni, akkor bárki az lehet, attól még tartok, viszont ma a győzelemhez azt mondom kellene egy jó DM, Modric és egy ütős Benya aki beveri amit lehet.
Kíváncsi vagyok milyen mértékben cáfol rám a meccs, igazából tűkön ülök már, egész nap csak ezen járt az agyam, illetve azon, hogy hogyan lehetne elbaszni az időt minél jobban a meccsig. :mrgreen:

DavieS
Kedvenc játékosaid: #2 #12 #19

HozzászólásSzerző: DavieS » 2014. április 23., szerda 18:07

hehe írta:carvajalnál ott rutintalanság jelentkezhet, igen.
nem hinném, hogy rajta fog elmenni, szépen lehozta a szélen Iniestát is múltkor - ősz ta lépett legalább 2 szintet, akkor voltak még gondok - sztem most se lesz baj, mert nem egyedül kéne levédekezni a jobbost, modricnak is szépen ki kell zárnia a szélre, pepének kilépegetni stbstb.

a kérdés az, hogy higuaín belövi-e végre...

oh, wait... :mrgreen:
92:48

#2 #8 #12 #19 #23

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. április 23., szerda 18:01

támadásban is lófasz volt már idén amit marcelo mutatott, a védekezése pedig továbbra is katasztrolfális szinten van.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. április 23., szerda 17:58

CS0ki írta: Amire nagyon kiváncsi leszek, hogy Carvajal mit kezd Ribery-vel,
Szerintem nem lesz nagyobb baj, mint bal oldalon.
És ez sajnos nem feltétlen jelent jót.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. április 23., szerda 17:51

Nos az lehet,de remélem hogy inkább középre rakja DM-et ahová való,
Hova középre? Én a középpálya bal szélére gondoltam. persze alapesetben Robben Coentraoval fog találkozni, de biztos előfordul majd, hogy DM zár vissza rá, és akkor érdekes lesz a két koordinálatlan mozgásu futógép találkozása. :)
de hát egyik edző se tanul, nem tudom hány évnek kell még eltelnie, hogy rájöjjenek, hogy a mélységből érkező technikás támadó szélsőhátvéd miatt nyertük szarrá magunkat mindig is.
Marcelo a sérülése előtt is szar volt, most biztos nem tenném a csapatba még plusz ennyi kihagyás után.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 23., szerda 17:41

Amire nagyon kiváncsi leszek, hogy Carvajal mit kezd Ribery-vel, illetve a Robben-DM versenyfutás vicces lesz. :lol:
Nos az lehet,de remélem hogy inkább középre rakja DM-et ahová való,Coentrao meg elszórakozhat Robbenal,remélem a latinos rafkósság megállítja a dinamikus hollandot...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. április 23., szerda 16:52

Müllerrel az a baj, hogy kiszámíthatatlan. Nem fog egy meccsen sem szétcselezni 5 embert, vagy esernyőzni, de ha olyan napja van mindig megtalálja a laszti a 16-oson belül, és ha nincs nagyon olyan napja, akkor be is lövi. Kellemetlen faszi, nem mondom hogy kedvelem, de nem árt egy csapatnak, ha van hasonló játékosa. Én a hollandtól tartok, arra van egy mogyis M&M'sem, hogy ribery nulla lesz.
Nem illik.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. április 23., szerda 16:47

Amire nagyon kiváncsi leszek, hogy Carvajal mit kezd Ribery-vel, illetve a Robben-DM versenyfutás vicces lesz. :lol:
carvajalnál ott rutintalanság jelentkezhet, igen.

viszont az coentrao-robben lesz, az meg kb ugyanaz a végkimenetel, mint a marcelo-robben, csak a brazil támadóképességei miatt legalább robbennek nem lenne akkora pofája és tere támadásban, lekötné védekezésben is egy kicsit legalább.

de hát egyik edző se tanul, nem tudom hány évnek kell még eltelnie, hogy rájöjjenek, hogy a mélységből érkező technikás támadó szélsőhátvéd miatt nyertük szarrá magunkat mindig is.
Kép
Kép
Kép

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. április 23., szerda 16:40

Nagy talán még a 3. kp-s Modric és María mellett. Itt sajnos valahogy úgy vagyok vele, hogy melyik rossz a jobb. Mert szerintem se Xabi, se Illarra nem megoldás, (az előbbi már, utóbbi meg remélhetőleg még (de ebben nem bízok nagyon)). Xabit játszatnám, a rutin miatt. Bár semmi más pozitívumot nem láttam a játékában sajnos az elmúlt hónapokban, csak hogy rutinból megoldja, és még azért a szeme is a régi.
Jó eséllyel nem fogunk kitámadni, a Bayern se a gyors támadásépítés híve manapság, ilyen szempontból talán nem lesz akkor probléma Xabi lassúsága.

Amire nagyon kiváncsi leszek, hogy Carvajal mit kezd Ribery-vel, illetve a Robben-DM versenyfutás vicces lesz. :lol:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 23., szerda 16:29

pont ő járt az eszemben. egy fullátlagos játékos, aki a megfelelő rendszerben kiemelkedőt tud nyújtani. több társával együtt.
szerintem az egyik legjobban lenézett focista a jelenlegi bővebb elitből.
tény, hogy képességekben nem kiemelkedő, de fejben nagyon erős a pali, és az ilyen fontos meccsek, mint amilyen akár a mai, tényleg inkább mentálisan szoktak eldőlni.
Egy az egyben adom.mind a két hszt....a csóka leveszi magát a töltőről,aztán bekapcsolja az android aplikaciot...semmi emberi tényező...teszi a dolgát mint egy ultramodern gép.Nem fog nyafogni mint Robben vagy Ribery ha Ramos vagy Pepe bekóstolja...teszi a dolgát,amit tud,azt kinyomja magából.Ha még lenne benne egy kis finesz,olyan magasságokba juthatna mint a híres névrokona,a "nemzet bombázója" :D Átlagos játékos ő,de nagyon hasznos..(sajnos)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. április 23., szerda 16:27

A spanyol-kupa döntő előtt, bár fórumra nem írtam akkoriban, úgy éreztem, hogy az lesz a mindent eldöntő mérkőzés. Ha ott nyerünk, akkor nem létezik, hogy ne adjon az a győzelem akkora erőt, és lendületet, hogy ezek után végigsöpörjünk a világon. Nos azt a meccset ugyebár így, vagy úgy, de behúztuk. És mégis közeleg a ma esti meccs, és egyre jobban tartok a Bayerntől. Kemény ellenfél lesz, nagyon, még ha csak árnyékuk tavalyi önmaguknak, akkor is az lesz. Mert ők a Bayern. Mi meg, mi vagyunk a Real Madrid, és szomorú ezt mondani, de az elitből, egy nálunk fejben gyengébb csapatot... hosszas gondolkozás után sem tudok mondani. Nem akarok pesszimista rinyálást ide írni, de ezt így érzem, és félő, hogy ezen sok fog múlni. Egy ilyen kiélezett csatánál ez az ami leginkább számít. A másik nagy hátrányunk, hogy -ahogy hehe is mondja- nem vagyunk igazán csapat. Szóval nagyon nincs már meg bennem az a múlt heti optimizmus, hogy ha azt a meccset behúzzuk, nincs mi megállítson. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy ma nyerhet, és nyerni is fog a csapat, a párharcot tekintve pedig nem bocsátkoznék jóslásokba. Nem mondom, hogy lebőgünk, de azt sem, hogy tuti mienk a továbbjutás. Abszolút nyitott a párharc, de sokkal nyugodtabban ülnék le este, ha tudnék abban hinni, hogy a múltheti győzelem erőt, és lendületet adott a csapatnak. Ez viszont nincs meg, sőt kicsit félek, hogy pont nagy pofával mennek ki egyesek, ami megbosszulhatja önmagát.
Olvastam délelőtt, vagy talán tegnap, hogy ment a vita Cristianoról. Én nem tenném kezdőbe, akkor sem, ha sokan itt ezért karóba húznátok. Fontos ember, igen, hiányozni fog, igen, de úgy érzem, hogy ha nincs teljesen száz százalékos állapotban, én nem kockáztatnék. És nem vagyok bent biztos, hogy full felépült CR, még Carlo is bizonytalan. Másik, hogy régen játszott már, akármekkora játékos is, kell neki, hogy visszaszokjon. Ezek ellenére is be lehetne dobni persze, de én saját véleményem az, hogy kezdjen helyén Isco, és a 60. perctől egy fáradt Bayern ellen, egy friss Ronaldo nagy kulcs lehet, a végjátékra. Aztán az állapotától függően hétvégén kezdetném, de nem feltétlen játszatnám végig, aztán mehet 90 percre a visszavágón immár teljes erejével segítve a csapatot.
Másik nagy kérdés, ami megfogalmazódott bennem az Varane. Nagyon szívesen nézném a franciát a védelemben, de talán biztonságra törekedve inkább azt mondanám, hogy ne bontsuk meg inkább a Ramos-Pepe párost.
Nagy talán még a 3. kp-s Modric és María mellett. Itt sajnos valahogy úgy vagyok vele, hogy melyik rossz a jobb. Mert szerintem se Xabi, se Illarra nem megoldás, (az előbbi már, utóbbi meg remélhetőleg még (de ebben nem bízok nagyon)). Xabit játszatnám, a rutin miatt. Bár semmi más pozitívumot nem láttam a játékában sajnos az elmúlt hónapokban, csak hogy rutinból megoldja, és még azért a szeme is a régi.
Summa summarum: Casilla; Carvajal-Pepe-Ramos-Marcelo; Modric-Xabi-di María; Bale-Benzema-Isco;
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2014. április 23., szerda 16:24

'shutterisland írta:
Müller
Remélem annyira lesz ma ott fejben mint az Arsenal elleni visszavágón a büntetőnél. :) Persze ha játszani fog ma.
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. április 23., szerda 16:02

Müller
szerintem az egyik legjobban lenézett focista a jelenlegi bővebb elitből.
tény, hogy képességekben nem kiemelkedő, de fejben nagyon erős a pali, és az ilyen fontos meccsek, mint amilyen akár a mai, tényleg inkább mentálisan szoktak eldőlni.

egyébként ezt a kezdőt vártam azzal a különbséggel, hogy mandzukic kezd, illetőleg arra voltam még kíváncsi, hogy lahm vagy martínez megy a kp-ra, avagy fürgeség vagy fizikum.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. április 23., szerda 15:52

morientes írta:
mia san mia írta:A Kicker így várja: Neuer Lahm Boateng Dante Alaba Martinez Robben Schweini Kroos Ribéry Müller.
Durva...Martinez lehet a középpályán a kulcs,és megmondom őszintén hogy Müllertől jobban félek mint Robbentól vagy akár Riberytől...
pont ő járt az eszemben. egy fullátlagos játékos, aki a megfelelő rendszerben kiemelkedőt tud nyújtani. több társával együtt.
meggyőződésem, hogy egy thiagoval a soraiban esélyünk se lenne a bayern ellen, mert a madrid már hosszú évek óta jó játékosok gyülekezete és nem csapat.
Kép
Kép
Kép

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 23., szerda 15:48

mia san mia írta:A Kicker így várja: Neuer Lahm Boateng Dante Alaba Martinez Robben Schweini Kroos Ribéry Müller.
Durva...Martinez lehet a középpályán a kulcs,és megmondom őszintén hogy Müllertől jobban félek mint Robbentól vagy akár Riberytől...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Vissza: