HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. április 23., szerda 16:27
A spanyol-kupa döntő előtt, bár fórumra nem írtam akkoriban, úgy éreztem, hogy az lesz a mindent eldöntő mérkőzés. Ha ott nyerünk, akkor nem létezik, hogy ne adjon az a győzelem akkora erőt, és lendületet, hogy ezek után végigsöpörjünk a világon. Nos azt a meccset ugyebár így, vagy úgy, de behúztuk. És mégis közeleg a ma esti meccs, és egyre jobban tartok a Bayerntől. Kemény ellenfél lesz, nagyon, még ha csak árnyékuk tavalyi önmaguknak, akkor is az lesz. Mert ők a Bayern. Mi meg, mi vagyunk a Real Madrid, és szomorú ezt mondani, de az elitből, egy nálunk fejben gyengébb csapatot... hosszas gondolkozás után sem tudok mondani. Nem akarok pesszimista rinyálást ide írni, de ezt így érzem, és félő, hogy ezen sok fog múlni. Egy ilyen kiélezett csatánál ez az ami leginkább számít. A másik nagy hátrányunk, hogy -ahogy hehe is mondja- nem vagyunk igazán csapat. Szóval nagyon nincs már meg bennem az a múlt heti optimizmus, hogy ha azt a meccset behúzzuk, nincs mi megállítson. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy ma nyerhet, és nyerni is fog a csapat, a párharcot tekintve pedig nem bocsátkoznék jóslásokba. Nem mondom, hogy lebőgünk, de azt sem, hogy tuti mienk a továbbjutás. Abszolút nyitott a párharc, de sokkal nyugodtabban ülnék le este, ha tudnék abban hinni, hogy a múltheti győzelem erőt, és lendületet adott a csapatnak. Ez viszont nincs meg, sőt kicsit félek, hogy pont nagy pofával mennek ki egyesek, ami megbosszulhatja önmagát.
Olvastam délelőtt, vagy talán tegnap, hogy ment a vita Cristianoról. Én nem tenném kezdőbe, akkor sem, ha sokan itt ezért karóba húznátok. Fontos ember, igen, hiányozni fog, igen, de úgy érzem, hogy ha nincs teljesen száz százalékos állapotban, én nem kockáztatnék. És nem vagyok bent biztos, hogy full felépült CR, még Carlo is bizonytalan. Másik, hogy régen játszott már, akármekkora játékos is, kell neki, hogy visszaszokjon. Ezek ellenére is be lehetne dobni persze, de én saját véleményem az, hogy kezdjen helyén Isco, és a 60. perctől egy fáradt Bayern ellen, egy friss Ronaldo nagy kulcs lehet, a végjátékra. Aztán az állapotától függően hétvégén kezdetném, de nem feltétlen játszatnám végig, aztán mehet 90 percre a visszavágón immár teljes erejével segítve a csapatot.
Másik nagy kérdés, ami megfogalmazódott bennem az Varane. Nagyon szívesen nézném a franciát a védelemben, de talán biztonságra törekedve inkább azt mondanám, hogy ne bontsuk meg inkább a Ramos-Pepe párost.
Nagy talán még a 3. kp-s Modric és María mellett. Itt sajnos valahogy úgy vagyok vele, hogy melyik rossz a jobb. Mert szerintem se Xabi, se Illarra nem megoldás, (az előbbi már, utóbbi meg remélhetőleg még (de ebben nem bízok nagyon)). Xabit játszatnám, a rutin miatt. Bár semmi más pozitívumot nem láttam a játékában sajnos az elmúlt hónapokban, csak hogy rutinból megoldja, és még azért a szeme is a régi.
Summa summarum: Casilla; Carvajal-Pepe-Ramos-Marcelo; Modric-Xabi-di María; Bale-Benzema-Isco;