Matt009 írta:Én nem azt mondtam, hogy a meccsen voltak jobbak, hanem alapból erősebbek, mint mi. Mert még mindig a gyengébb csapat adja fel a saját játékát, és mi bizony feladtuk azt. Még akkor is, ha ez a játék passzol leginkább a csapathoz.
Az meg, hogy mi voltunk a legjobbak, mert megnyertük?
Nem akarok beleszólni (dehogynem
), de szerintem elég durván elbeszéltek egymás mellett.
Mi számít jónak, erősnek? Abszolút nem mindegy hogy miben, milyen időintervallumot vizsgálva, és milyen kontextusban.
Tegnap labdabirtoklásban, kapuralövésben is gyengébbek voltunk a Bayernnél, de kidolgozott helyzetekben, taktikában, védekezésben, morálban és győzni akarásban klasszisokkal jobbak voltunk, és ezt az eredmény is tükrözi, ezek közül van ami mérhető dolog, van ami szubjektív.
Csak egy példa kedvéért. Jobbak vagyunk mint a Dortmund? Tavaly szénné szívattak minket, majd következő meccsen még így is majdnem visszajöttünk, idén pont fordítva volt.
A foci egy szubjektív sport ami ezer és ezer változótól függ, vannak esélyek, de mindig mást kapunk, ettől szép és ettől élvezzük, ahogy egy szerencsejátékos is bedobálja az aprót a félkarú rablóba.
------------------------------------------------
Mit értesz az alatt hogy feladtuk a játékunkat?
A fociban két dolgot lehet kontrollálni csapatszinten a labdát és a területet, ezekben rengeteg taktikai elem segít a passzpontosság, a presszing, a lokális emberfölény, a védelmi vonal magassága, az ellenfél játékosainak kihúzása a pozíciójukból, a pontrúgások kiharcolása és még sorolhatnám.
Nekem a Real Madrid azt jelenti, hogy szerezzük meg a bogyót és a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb és a lehető legszebb módon juttassuk el az ellenfél kapujába, rúgjunk mindig legalább eggyel többet mint az ellenfél, és nem érdekel hogy ezt reaktív kontrajátékkal, pontrúgásokkal, az ellenfél hibára késztetésével vagy egyéni villanásokkal érjük el.
Ugyanúgy élveztem a Dortmund elleni 3-0-át ahol a labdát kontrolláltuk és ugyanúgy élveztem a tegnapit, ahol a területet. Melyik a mi játékunk?