legendary írta:Nzedge írta:
Hát azért a Cselzín egyre jobban látszódott az idény vége fele,hogy kezdenek összeérni..és azért egy EL is lepottyant,amit én egyáltalán nem nézek semmibe.
Ha megtartják a csapat magját,igazolnak a hiányposztokra(mondjuk egy gólerős csatár nem ártana oda se...),és érkezik José..szerintem megint bomba csapat lesznek.
Nálunk se várna senki egy nagy erősítés után egyből top szezont.Legalábbis én nem.
Ha láttad, hogy játszott a Chelsea a döntőben, hogy nyert (érdemtelenül), akkor nem mondanál ilyet.
Abszolút semmi előrelépés nem történt, hiába lett papíron jobb a keret.
Előre megmondom, hogy a Barca se lesz jobb Neymarral. Ugyanúgy le lesz butítva, mint Alexis. De elmondom, a Realnál ugyanez lenne vele.
Azok a csapatok, amik egy játékosra épülnek (Barca, Real főleg, de még a Spurs is ilyen Bale-lel) nem lesznek jobbak, ha jön egy másik nagy játékos, mert az is be lesz pakolva a sztár mögé. El lehetne gondolkozni, hogy anno Pérez nagybevásárlásából miért csak CR vált húzóemberré, az akkor Európa legnagyobb csatártehetségének tartott Benzema, a hatalmas argentin tehetség Di Maria, az ex-aranylasztis Kaká meg miért nem. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ezek a játékosok ha máshova mennek, most értük nyáladzana mindenki. De CR elnyomta a többit, köré épült a csapat, esélyük se volt kibontakozni. Neymarnak se lenne, ebben biztos vagyok.
Ha CR kapna idén egy fasza hátországot (Isco, Mata, Cabaye például, nem Bale-ek és Neymarok), akkor előre tudna lépni a Real. Addig, amíg csak szupersztárokban gondolkozok Pérez, mindenféle csilivili hülyegyerekben, addig nem.
Sajnos a madridisták nagy része a Galaktikusnak csúfolt bohócegyleten nőtt fel, ami, ismétlem, nem nyert együtt semmit, de kamaszok magukhoz nyúltak tőlük, mert hát együtt játszik Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham és a többi, mekkora királyság. Nem a 2000-es vagy a 98-as BL-győztes csapat elvei és CSAPATÉPÍTÉSI elvei maradtak meg, hanem ez a szánalomhegy. Amíg ez marad, addig a Real-drukkerek elfelejthetik az előrelépést.
Imádom, hogy sokan itt FIFA-znak, hogy ha sok sztárt összeveszünk, akkor az jó lesz. Persze, a Real is ezt teszi Pérez óta, jöttek is a BL-győzelmek.
Csapatot kéne építeni emberek, nem imázst és kirakatcsapatot.
Az elejével egyetértek, a Chelsea a döntőben,de úgy egyébként se nyújtott kiemelkedőt idén, ha (bár tudom ilyen nincs) a Benfica kicsit szerencsésebb, akkor a Chelsea simán kikap a döntőben,mert nem sokat tettek a győzelemért....
Az,hogy sztárok nem kellenek,mert itt van C.Ronaldo és ráépül minden, így fölöslegesek...na ez szerintem így nem állja meg a helyét....
Azért idén is volt helyzete a többi játékosnak is,csak a legtöbben nem voltak elég ügyesek (és itt finoman fogalmazok),hogy ki is használják (lásd, a legfontosabbak pl. Özil, Higuain a Dortumund ellen). Na ezért kell még sztár/sztárok, akik belövik a helyzeteiket, ilyen Falcao, Bale, Agüero, Neymar,(bár őt én továbbra is kissé túlsztároltnak tartom),...és még egy pár játékos. Ilyen játékosokra szükség van, mögéjük valóban nem kellenek labdazsonglőrök, de előre igen is jó képességű játékosok kellene akik nem csinálják össze magukat ha helyzetbe kerülnek..... A Perez féle galaktikus Real pedig három ponton bukott meg:
1, A "Pavon-Zidane vonal" egy halva született ötlet volt, nem volt minőségi utánpótlás (akik jók voltk, azok meg nem maradtak
2, A Real nem vesz védőt,mert az gyávaság
3, A minőségi kispad kiszórása/ eltékozlása
Ha az akkori Madrid megtartotta volna Makelelet, Mcmanamant, F. Conceicao, Hierro, és még lehetett volna igazolni Beckhamen kívül is játékost 2003 nyarán, akkor már lehetőség lett volna a sztárok pihentetésére és nem pukkadnak ki tavaszra. Azért Zidane-ék olyan focit játszottak, amiért most összetennénk a két kezünket, szóval lehet sikeres csapatot és jó "vállalkozást" is építeni, csak meg kellene találni az egyensúlyt és posztra igazolni, nem reklámértékre. Szóval jöhet Falcao, Cavani, Bale, Neymar, Agüero..akárki, csak mögéjük érkezzen vízhordó, illetve kreatív (nem feltételen "sztár")ember aki ellátja őket labdákkal....