Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 20., kedd 22:41

RMCF azért nem értek egyet, mert a brazilok pl mindig is hűek voltak a hagyományaikhoz (kivéve a 74-es rakkolósabb és a 2010 dungaféle lófasz vízhordó típusú csapatok), a stílusukhoz, persze mindig alkalmazkodtak, amikor gyorsult, fizikálisabb lett a dolog, de az alapjegyek, az mindvégig ugyanaz, most a vébén is lehet majd látni.
hogy mikor lesznek vele eredményesek?
ha megfelelő minőségű játékosok alkotják a csapatot. (pont ezért mondom, hogy most meglehet a hatodik vébécím, mert világviszonylatban jelenleg bőven van ott annyi képesség, hogy győzzenek)
ugyanez elmondható a hollandokról, ők is hosszú évtizedek óta ugyanazt a saját stílust nyomják.
vagy akár a barca, ugyanazt tanítják nekik cruyff óta, mindig. ugyanaz a stílus.
és akkor nyernek, ha megvan a megfelelő minőségű játékosállomány.

tökmindegy, hogy milyen a taktika, milyen a felállás, ezek mind alacsonyabb rendű dolgok, mint a stílus és a felfogás, amiben pályára lép egy csapat.
a brazilok a sajátos stílusukkal nyertek 424-gyel, 352-vel (vagy ha úgy tetszik 523-mal) és 442-vel is vébét. ugyanaz az elv, felfogás, más a felállás.
miről beszélsz akkor?
Kép
Kép
Kép

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2014. május 20., kedd 22:39

Ha már az eltűnt nagy brazil tehetségek:
Keirrison? Aki húhúúú ment a Barcába,aztán ide-oda kölcsönadogatják,de hát nem lett belőle se senki :)

A foci sajnos rossz irányba megy,és a "labdazsonglőrök" egy idő múlva teljesen el fognak tűnni,mert "felesleget kockázat" a két csel,amikor passzolhatna is...

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. május 20., kedd 22:34

iker-siker írta:
Időszerű lenne. Rivaldo - Ronaldinho - Kaká - Ronaldo szintű brazil játékosokra lenne szükség, nem pedig ilyen Douglas Costa, Ganso, Leonardo Damiao féle arcokra.
A jó kis Douglas Costa. Anno akkora hype-ja volt a tagnak, hogy engem is meggyőztek. Aztán eligazolt a Shakhtar... azóta se tudott feljebb lépni.
hehe írta:lucas is bőven beférne egy erősebb csapatba, erőssége lenne.
Hogymi? :lol: Mert a PSG kicsi neki, értem... :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

iker-siker
Kedvenc játékosaid: Ramos, Modric, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: iker-siker » 2014. május 20., kedd 22:22

garantálom, hogy a brazil vébé után nem sokkal berobban pár gyerek pl brazíliából.
aztán felkavarják ezt a poshadt állóvizet.
Időszerű lenne. Rivaldo - Ronaldinho - Kaká - Ronaldo szintű brazil játékosokra lenne szükség, nem pedig ilyen Douglas Costa, Ganso, Leonardo Damiao féle arcokra.
Neymar-Lucas-Ganso
Gansoból már szinte biztosan kijelenthető, hogy nem lesz nagy játékos. Már 24 éves, többször is szóba került már európai nagy csapatoknál, mégse igazolt sehová. Ha ennyi idősen nem került el abból a közegből, akkor már lehet, hogy nem is fog. Folyamatosan hátráltatják a sérülések is. Neymar, Lucas és Oscar azok, akik vihetik valamire, bár egyenlőre egyiküktől sem vagyok elájulva.

Közben meg ahogy látom, megint Ashley Cole a téma, nem tudom mit akarnak vele, vagy mi célból dobálják be a nevét, de semmi szükség nincs rá.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 20., kedd 22:18

Hehe:
Nem szoktam féligazságokat püffögtetni,sokat vetettek rám,de mindig leszartam,mert tudtam mit tudok,és látok....amiről Te beszélsz az ma már nem működik...ez nem ember kérdése...ma a fenomén sem lenne olyan mint anno....

Nem akarlak kioktatni,de a foci capello szerint 7 évente felülirja magát,szerintem 10 évente....de ezen nem veszek össze a kaptafával.......ma már az amiről Te beszélsz az letűnt dolog.....kérlek hidd el,ha másnak nem is nekem na.......
Tudod amikor a régi öregek az aranycsapatról beszélnek,na az is egy hasonló feeling......tényleg korrekt volt,és hihetetlen,de a foci TÖBB ennél....a focinak van egy sajátossága....a taktika,és ez MINDIG MINDENT meg fog változtatni.....tudás ide,sebesség oda.....az ész,a gondolkodás,a hatékonyság keresése,a másik lefedezése.....70 éve kulcsmomentum...a brazil foci csodálatos......volt.....de tényleg,ma már hidd el,de tényleg....kevés.....és egyre kevesebb.

Nem akarlak elszomoritani,de ez van....ezt még ma vitatni fogod,meg ha megkérded hegyit,zomborit,várhidit meg a sok sarlatánt akkor lehülyéznek.....de majd 10 év múlva be fogják ezt látni.......

Sajnos akkor majd úgy tesznek mintha ezt látták volna ma.....pedig nem.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 20., kedd 22:04

nem az ugribugri denilsonokra gondolok.

nálam az az übertechnika és fizikum, amitől összefosom magam, ha 3 védő közé berobbanva, hiába húzzák, lökik, rúgják, állva akar maradni! és nem pattan el tőle a cucc, hanem gólratör.
olyan passzai, meglátásai vannak, mint senki másnak a pályán manapság. (ezt nem nehéz kivitelezni, tekintve, hogy halomnyi betanított hülye van a pályákon most.)

kérdés: mikor láttál olyat utoljára, hogy pl egy támadó visszajön a pálya közepére (eddig oké), üresbe mozog és megkapja a labdát (eddig szintén oké). majd után megy a bratyónak a felpassz és már rögtön robban a passz után, hogy a lekészített cuccot átvegye, menjen a kényszerítő, folyik a labda, gyorsan, egyérintőből, nincs szarakodás, technika, robbanékonyság, kombinációs készség, kreativitás. segítek: 15 évvel ezelőtti brazil válogatott.
nehéz? lófaszt. csak megfelelő felfogás és tehetség kell hozzá.
ma nincs! ilyen játékos, és ezért röhögök az egész mai futballvilágon teli tüdőből, jönnek itt a nagy újításokkal pepperóni a barcával (közben nem is újítás, csak egy 50 évvel ezelőtt kitalált stílust hoz vissza), jön murinnyó a halálfocijával, szar az egész. istenítenek itt mindenkit, túlfizetett köpedék özilek, senkiházi argentinok és hulladék brazilok, betanított sablonspanyolok, mind mind a világ legnagyobb vicce, alig várom a napot, hogy feltűnjön pár igazi zseni, akik kb 16 éves korukban kezdenek el focizni és emiatt nem tudják őket elrontani a centralizált, egyéniséget, szikrát kiölő központosított edzésmódszerek.

mikor látok egy ronaldo típusú formát?
ő aztán nem az ugribugri cirkuszi bohóc volt, minden cselének célja, eredménye volt.
Én sem akarom bántani hehét,mert bírom az elkötelezettségét,de ezek 3an érnek ma egyet és akkor sokat nem túlzok.
azt is meg kéne nézni miért, mert most olyan vagy mint egy jó barcás, féligazságokat püffögtetsz.
neymarból kurvanagy player lesz. 2 év.
lucas is bőven beférne egy erősebb csapatba, erőssége lenne.
ganso szerencsétlen meg annyiszor volt sérült és műtve, mint egy balfasz gördeszkás.
patot is idevehetjük, ő fejben se százas sajnos, benyelte a korai pénz és siker meg a kurvák, na meg voltak bőven sérülései neki is.
hazard és reus soha nem lesznek aranylabdások, mint ahogy özil sem.
nincs is miről beszélni, pont ezt mondom, hogy ilyenek a szint manapság, közben fullátlag és erőlködés az összes.
Kép
Kép
Kép

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 20., kedd 21:57

Neymar-Lucas-Ganso
Én sem akarom bántani hehét,mert bírom az elkötelezettségét,de ezek 3an érnek ma egyet és akkor sokat nem túlzok.

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2014. május 20., kedd 21:52

hehe írta:garantálom, hogy a brazil vébé után nem sokkal berobban pár gyerek pl brazíliából.
Remélem nem veszed kötekedsnek, nem annak szánom; tavaly nem győzted hangsúlyozni, hogy Neymar-Lucas-Ganso packért le kell tennie Pereznek a dellát, és hatalmas királyság lesz Madrid fehérebbik felében. Egyelőre egyik sem néz ki a jövő aranylabdásának. Mondjuk 1-2 év még jár nekik mindenképpen szerintem (is), majd kiderül mi lesz velük. de Hazard és Reus egyelőre inkább tűnik a jövő Aranylabdásának.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 20., kedd 21:50

Az jó lenne.....sokan örülnének neki....de a foci ezen része eléggé letűnt már,igény még csak lenne ezekre a triblisekre,ez tény,és is bírtam őket....de a taktika,a csapatmunka,a hatékonyság,a sebesség,az erőnlét,az akarat már túlnőtt rajtuk,ma már ha valaki hipertechnikás az nagyon kevés....nagyon......de nagyon nagyon.Régen az istenitett sztár volt,ma nevetséges játékot lassitó bohóc.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 20., kedd 21:45

R.M.C.F írta:
egy fele ilyen tudással felvértezett brazil csodagyereket vennénk ilyen áron, vagy duplájáért.
Isten ments a brazil csodagyerekektől. 20-24 évig a neo pelé....neo ronaldo bemondva....24-27ig még nem forrta ki magát,vagy nem jó számára a taktika......27től odahaza virít mint a kiégett gyöp.
most nem azért, de hosszú évek óta egy kanyi gigatehetség nem jött ki sehonnan.
akitől lefostad a bokád, akinél hordágyon kellett kivinni a gyönyörtől beájult nézőket, mint egy michael jackson koncerten.

garantálom, hogy a brazil vébé után nem sokkal berobban pár gyerek pl brazíliából.
Kép
Kép
Kép

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 20., kedd 21:39

egy fele ilyen tudással felvértezett brazil csodagyereket vennénk ilyen áron, vagy duplájáért.
Isten ments a brazil csodagyerekektől. 20-24 évig a neo pelé....neo ronaldo bemondva....24-27ig még nem forrta ki magát,vagy nem jó számára a taktika......27től odahaza virít mint a kiégett gyöp.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. május 20., kedd 21:30

az ilyen rakiticsfélékkel nem leszünk jobbak.
kezdőbe nem fér be, ahhoz kevés, akkor minek akarjuk?
Kép
Kép
Kép

iker-siker
Kedvenc játékosaid: Ramos, Modric, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: iker-siker » 2014. május 20., kedd 21:22

Rakiticet én már a Schalkés korszakában kinéztem, akkor még csak óriási tehetség volt, azonban mára talán kicsit több lett belőle. Akkor még csak a középpálya szélén kapott lehetőséget, voltak felvillanásai, de igazán pengés játékos csak a Sevillában lett belőle szerintem. Kezdetben sokszor csere volt, már már lemondtam róla, de ahogy egyre inkább a pálya közepén kapott szerepet, beverekedte magát a kezdőbe, sőt, csapatkapitány is lett belőle. Nem egy világklasszis, nem egy Luka Modric, de szerintem a két horvát nagyon jól megértené magát nálunk. Rakitic, mint előttem említették nagyon jól osztogat távolra, egy az egy elleni szituációkban sem elveszett, kreatív, hajtós kis játékos. Védekezésben jóval gyengébb Modricnál, viszont agresszívebben támadja a kaput. Szerintem érdemes lenne szerződtetni, egy fele ilyen tudással felvértezett brazil csodagyereket vennénk ilyen áron, vagy duplájáért. Ráadásul még nagyon jó korban is van, ha szintet lép fejlődhet és óriási (pozitív) meglepetéseket okozhat.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 20., kedd 21:05

tubatibi írta:Rakiticről van véleményed papa? :)

Kb 3 meccset láttam tőle,nem igazán ismerem,annyi talán hogy a labdái nagyon pontosak, a haja ami elégtelen, azonnal mennie kellene borbélyhoz.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. május 20., kedd 19:58

Rakiticről van véleményed papa? :)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 20., kedd 19:28

ateeemadrid írta:sírjatok. a fél fórum akkor is sírt, amikor Modricot hozták szóba a Reallal. :)

A többség.....maradjunk annyiban,a többség zizeget....majd amikor már tény lett,és pár alak,akik ismerték konkrétabban is irtak róla,akkor már üdvözölték.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. május 20., kedd 19:27

Ezzel csak arra céloztam, hogy itt elég nagy divat lehúzni úgy játékosokat, hogy nem is nagyon ismerik a képességeiket. :)
Mennyire igaz...és felcopni is nagyon megy tudás nélkül,csak bemondásra.... :workout:

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. május 20., kedd 16:07

Modric azért más dimenzió. Nem rossz Rakitic, de nem egy szint a két spíler. Max 15-ért, kiegészítőnek.
Nem is azt mondtam, hogy egy szint. Ezzel csak arra céloztam, hogy itt elég nagy divat lehúzni úgy játékosokat, hogy nem is nagyon ismerik a képességeiket. :)

Egy 20 körüli összegért én simán hoznám, de persze megértem azokat, akik inkább khedirákat, illarrákat meg casemirokat akarnak nézegetni egy-egy sérülés esetén a kezdőben...

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. május 20., kedd 16:07

nmate írta: Modric azért más dimenzió. Nem rossz Rakitic, de nem egy szint a két spíler. Max 15-ért, kiegészítőnek.
messze nem, de most Rakitic a menő, őt kell hozni :D a vb-n is valakinek lesz jó két meccse őt kell hozni

Pogba/Vidal jöjjön, DM maradjon, Khedira/Casemiro el aztán csecsmag
Nem illik.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. május 20., kedd 16:04

ateeemadrid írta:sírjatok. a fél fórum akkor is sírt, amikor Modricot hozták szóba a Reallal.
Modric azért más dimenzió. Nem rossz Rakitic, de nem egy szint a két spíler. Max 15-ért, kiegészítőnek.

Vissza: