Megint a hangsúly a hogyanon van. Cigi témába nem szólok bele, ahhoz nem értek. 13 éves korom óta az engem körülvevő társaság 70%-a cigizik kb, és egyszer nem gyújtottam rá, és nem is akarok. Főleg hogy ezeknek az embereknek majdnem 90%-a úgy szokott rá, mert 12-13 évesen iszonyat menőnek érezte magát amiatt, mert cigizik, és ő a nagyfiú. Ezzel a felfogással nem tudok azonosulni.Remy írta:18 éves kor alatt nem lehet kiadni a piát meg a cigit, de mégis használják. Igenis van ezzel baj.
Inni lehet ésszel, kulturáltan, normálisan. (Hogy Hofi szavaival éljek: "Entellektüelül. Nem ám lumpen proli módra.") Nagyapám mondása volt: "Evés után negyven csepp." Ez annyit jelentett, hogy étkezések után egy deci bort megivott, és annyit, semmi többet. És ez egészséges is. El lehet menni haverokkal beszélgetni, élvezni a társalgást, és a társaságot, meginni közben egy-két sört. Ezzel nincs semmi baj. Igen, 18 év alatt sincs baj. Nem literszámra vedelni, nem hányásig leinni magad. Hanem szépen nyugisan, az ízéért, a fless kedvéért, a hangulatossága miatt. Nyáron kiültem pl olvasgatni egy kávézó, vagy bisztró teraszára, és megittam másfél óra alatt egy sört. Olvastam, és elkortyolgattam közben. Hát az nem hiszem, hogy túl nagy adag lenne. Lehet így is inni. Ezzel szerintem semmi baj sincsen. Én azokat sem értem, akik azt tolják, hogy elmegyünk bulizni, és előtte ilyen meg olyan rövidet összeiszunk, hogy jó részegek legyünk, mire megyünk bulizni. Ezzel nem tudok azonosulni. Persze benne van, ha az ember elkezd iszogatni, és azt érzi, hogy megütötte a pia, vagy be is rúgott. Előfordul. De rámenni direkt arra, és vedelni. Azzal szerintem probléma van, azzal a felfogással.
Szerintem..