HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. június 11., szerda 9:50
Azon gondolkodtam az éjszaka, hogy ha most újra kéne építeni úgy a Real kezdőjét, úgy hogy bárkit betehetsz a kezdőbe a világ minden tájáról, és ki kéne választani 11 embert, amolyan Fifa módra, akkor se lenne túl nagy változtatás a részemről.
Neuer-Carvajal-Varane-Ramos-Marcelo-Verratti-Modric-Vidal-jobbszélső-Ronaldo-Suárez
A kapus poszton nem fogunk változtatni, és nem is kell. A védelem számomra tökéletes, ha Marcelo összeszedi magát. Középpályán szerintem hatalmasat ütne ez a névsor. Modric természetesen alap, Verratti nagyon jó mélységben, annak ellenére, hogy sokkal komplettebb játékos, mint Alonso vagy Illarra (gyorsabb, technikásabb, fineszesebb náluk). Vidal remekül segítené a támadásokat amellett, hogy jól is védekezik. Kell egy ilyen pitbull box-to-box, akinek a fizikuma is megvan hozzá. Jobb szélen se fogunk változtatni, nem is kell, de egy játékosabb csapatban mondjuk Neymart szívesebben nézném, mint Bale-t, de szeretem a wales-it is. Ronaldo adott, csatár poszton jelenleg megkérdőjelezhetetlenül Suárez a legjobb, de ő se feltétlen illene ebbe a csapatba.
Igazából arra szerettem volna kilyukadni, hogy kurvajó keretünk van, és ezt a nyarat elbaszni se tudjuk, ha hozzuk legalább az egyiket a Pogba-Vidal-Verratti-Kroos-Matuidi fogatból. Igaz, hogy Kroosra szavaztam, mert ár/érték arányban ő lenne a legjobb, de nem vagyok benne biztos, hogy a játék szépségét ő segítené elő a legjobban közülük. Ha ezt is jelentősen figyelembe vesszük, akkor nálam Verratti a nyerő, szélen Neymar, elöl meg Suárez és Benzema közül talán inkább a francia.
Persze, ha Verratti jönne, akkor Alonsonak vagy Illarrának nálam mennie kéne, de egyiket se passzolnám el szívesen.
A névsorból mondjuk látszik, hogy elfogult vagyok a madridi játékosokkal szemben, de szerintem ebből a csapatból bármit ki lehet hozni mind játékminőség, mind eredményesség terén.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.