Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Ki lenne nálad az edző jövőre?

A szavazás 2024. december 19., csütörtök 7:15-kor befejeződött.

Carlo Ancelotti
21
19%
Xabi Alonso
84
76%
Zidane
4
4%
Más, megírom kommentben
1
1%

Szavazatok száma: 110

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. május 27., hétfő 20:20

De Makelele tényleg nem volt Redondo,csak azt szerettem volna jelezni,hogyha amögött egy megfelelő kp szűr,akkor talán nem ilyen a trófeagyűjtemény...
Másfelől,a KÖD 3 év alatt,egy kupa,egy bajnokság,egy szuperkupa...na ez mennyivel is jobb??? :roll: utólsó szezonban nézhetetlen játékkal,teszem hozzá...
Ja amúgy,azé volt két BL trófea,ahol ott volt néhány "El Galacticos" ha még emlékszünk,ugye Zidane,Figo,R.Carlos,Raul...az most,hogy melyik volt melyik BL döntőbe,ne boncolgassuk,de lényeg hogy ott voltak...
De boncolgassuk, mert ez a lényeg. 98 csak Raúl és RC. 2000 Raúl, RC. 2002 Raúl, RC, Figo, Zidane.
Ronaldo és Beckham itt nem is nyert BL-t.

Én nem mondtam, hogy a mostani jobb, mint a 10 évvel ezelőtti, csak az van beállítva etalonként, holott kurvára nem volt az, és eredményekben semmivel sem jobb, mint a mostani. A játék a kicsit ellen szép volt, de a BL-ben a nagyok ellen... Katasztrófa.

A nagy galaktikus igazolások: Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham, Owen... Ezek voltak anno galaktikusnak kikiáltva, a többiek már nem igazán az elit volt. Ezekből Csak Figo és Zidane nyert BL-t velünk a többiek nem. Egyszóval az etalon csapat eredményességben semmivel sem jobb, mint a mostani, és ha megnézzük a kulcsmeccsek játékát, ahol szét alázott minket minden a BL-re esélyes csapat... A kicsik elleni villogás meg max a jutyubot megölteni jó, sokra nem mentünk velük.

Mielőtt valaki ezért is megtámadna... Én tisztelem ezeket a játékosokat, tudom, kik voltak, mit csináltak, láttam őket játszani. De eredményt nem mutattak fel.
Nem tudom ki írta, de kurvára meghívnám négy sörre.
jelen.

Samy: Rád nem hangadóként gondoltam...

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2013. május 27., hétfő 20:14

legendary írta: Miért, a Bayernben például Martinez vagy Schweinsteiger számított gyorsnak? :roll:

Előttük Kroos és Müller se villám. Szóval maradhatunk annyiban, hogy egyáltalán nem elvárás egy bajnokaspiránstól sem a BL-ben, sem a bajnokságban, hogy gyors legyen a belső középpálya, aminek amúgy is a stabilitás adása a legfontosabb feladata...

De folytathatom a Xavi - Busquets és a Thiago Motta - Cambiasso belső középpályákkal. Csak az elmúlt pár év BL-győzteseit nézve. A Chelsea-ben Mikel és Lampard se fog sose rövidtávú futóverenyt nyerni.
Miert lassunak szamitott? az o kozeppalyajuk joval mozgekonyabb es gyorsabb volt a mienknel. Ne mond, h csak azert mert taktikailag egyutt mozogtak. A kozeppalyank volt a leggyengebb az osszes top csapat kozul. De evek ota ez a leggyengebb resze a csapatnak, ha ez neked nem tunt fel akkor nincs ertelme itt magyarazon mi a lenyege. es az altalad annyira ragozott taktikai fegyelemmel megaldott Khedira es Xabi a ket tagja ennek a kp-nek mar 3. eve. Akkor ez hogyan elehetseges? :hmmm: Most akkor en erzek ellent mondast. Ket emberunk taktikailag tokeletes, szivvel lelekkel jatszanak es megis ok a az egyik leggyengebbek. :shutup:

Sokkal inkább a kellő intelligencia a fontos ott.
amivel Khedira el van latva. :lol:
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. május 27., hétfő 20:02

de a várt mindent elsöprő javulás nem történt meg.
Ahhoz első körben kellene középpályás játék......majd második körben modric játékát megértő,kis passzokban jeleskedő egyének.
Harmadik körben pedig az íveléseket el kellene majd felejteni,mert modric már csak napszemüvegben megy játszani mivel a szemébe süt a nap.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. május 27., hétfő 19:59

De nem volt Makelele, nem volt Redondo. Ne olyan csapatra mondj példát, ami sosem volt. 
Figo, Zizou, Ronaldo, Makelele együtt nyertek 1 bajnokságot. A mi KHÖDös csaptunk egy korszakos Barca ellen egy kupát és egy bajnokságot nyert. Szám szerint ugyanannyi. 
Makeleléről meg annyit, hogy azért adta el Perez, mert sosem passzolt 2 méternél messzebbre. Na most ez költői túlzás, de a lényeget fedi. Ha Makelelének kellet volna szerveznie, akkor a Real is szarul nyomta. 
Tényleg az utolsó....

De Makelele tényleg nem volt Redondo,csak azt szerettem volna jelezni,hogyha amögött egy megfelelő kp szűr,akkor talán nem ilyen a trófeagyűjtemény...
Másfelől,a KÖD 3 év alatt,egy kupa,egy bajnokság,egy szuperkupa...na ez mennyivel is jobb??? :roll: utólsó szezonban nézhetetlen játékkal,teszem hozzá...
Ja amúgy,azé volt két BL trófea,ahol ott volt néhány "El Galacticos" ha még emlékszünk,ugye Zidane,Figo,R.Carlos,Raul...az most,hogy melyik volt melyik BL döntőbe,ne boncolgassuk,de lényeg hogy ott voltak...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2013. május 27., hétfő 19:58

Ugyanis azért például az agyonszidott Khedira a jelenleg talán legjobb válogatott kezdőjátékosa, ott érdekes módon tud teljesíteni.
ja ilyen iszak-irorszag meg Kazasztanok ellen lehet nagyon jo. Ez a szint? A spanyolok v az olaszok ellen miert nem volt annyira jo? Mert keves az ember. Nemetben talalni nala jobb kozeppalyasokat erthetetlen, h miert stabil kezdo.
Kivancsi leszek, h azok utan, h Gundogan korbe szo*patta, Low meg mindig kezdokent szamit majd ra?
Ez a legnevetsegesebb erv amit mindig felhoznak Khedira,Ozil v Higu mellett.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2013. május 27., hétfő 19:52

Ilyen kommentektől viszont feláll a szőr a hátamon. Méghozzá azért, mert 1-2 hangadó ezen az oldalon, akik álomvilágban élnek, és azt hiszik, hogy csak az a csapat nyerhet BL-t, akinek 11 posztra van 11 világklasszisa. Az 1-2 ilyen hangadó miatt van folyamatosan utálva Khedira, Higuáin, Di Maria, Özil, és a hasonló hangadók miatt van túlsztárolva nálunk Modric, illetve az összes nem nálunk játszó tag, akik 2 egyeneset már rúgtak valaha a labdába.
Na most ezen hangadóknak köszönhetően meg lett fertőzve az oldal, és abból születnek az ilyen (már megbocsáss Samy nem csak neked szól, de a te kommented volt az utolsó csepp) gondolkodást mellőző, a hülyeséget libasorban hápogó kommentek.

Sajnos nagyon sok embert sikerült megfertőzni, és halomszámra olvasom a hülyeségeket, miközben ugyanezen emberek bőszen hangoztatják, hogy milyen kibaszott magas színvonalú ez a fórum. Hát nem az. Azért jövök fel, hogy értelmes kommenteket olvassak, és a kommentek 3/4 ilyen szenny. Néha leállok vitatkozni, akkor aztán jönnek azok a válaszok, hogy Khediránál mindenki jobb, és ezzel úgy érzik, hogy le van zárva a vita. Csak azt nem mérleglik, hogy hány hasonló embert üldöztünk el, mert nekünk/Real vezetőségének nem volt elég jó, és az esetek többségében a megváltóként várt ember besült, vagy semmivel sem volt jobb, mint aki helyére jött...

Modric is kurva jó példa erre. Nem egy ember hangoztatta, hogy na majd ő, így meg úgy, hű meg ha, most már rendben van a kp... Hát vele sem lett rendbe. Minden józan gondolkodású embert tudta, de a fórum, mint a birka meg lett babonázva. (mielőtt nekem estek: nem azt mondom, hogy Modric rossz, sőt az egyik legjobb játékosunk, de a várt mindent elsöprő javulás nem történt meg. Mint ahogy Vidallal sem történne meg, és Kondogbiával sem fog. Lehet, jobb lesz mint Khedira, de mivel nem Khedira az egyetlen probléma, ezért a gondok jelen lesznek...) De ugyanezek az emberek sztárolták túl anno Sahint, majd hőbölögtek, hogy miért nem játszik... Hát azért nem játszott a török, mert bűnrossz volt minden meccsén. Az ugyanilyen birka emberek vannak most Casemirora rákattanva, mert játszott egy meccsen, ahol a védekezési feladatait nem tudta ellátni, de volt 1-2 tetszetős passza, és 2 pozitív momentum elmossa, hogy halál szar volt egész meccsen...

Még egy dolog. Ehhez a minden posztra világklasszist hülyeséghez. A BM úgy nyert BL-t, hogy az a Mandzukics volt a kezdő csatáruk, aki 3 gólt rúgott az egész BL szezonban, és a bajnokság úgy lett házi gólkirály 15 góllal, hogy sok meccsen rúgott a BM 4-5 gólt. Ha Mandzukics elit csatár lenne, akkor egy ilyen BM-ben több gólt rúgott volna. De itt az élő példa, hogy ilyen csatárokkal is lehet eredményt elérni. De persze mi olyan Higuáint hibáztatunk, és akarunk elpaterolni már 3 éve, aki kb 2x jobb játékos Mandzukicsnál... Gondolkodni kéne, emberek!
De ugyanez a mostani Luis Gustavo mánia. Nem egyszer olvastam a nevét, de az az ember engem nem győzött meg. Egy színtelen, szagtalan játékos. Miért kellene nekünk? Mert technikailag jobb, mint Khedira. Ok, de kb ennyi amiben jobb Khediránál, minden másban a tunéziai jobb.
De menjünk tovább. Most az a Gündogan a sztár, akit a fórum 90% csak a BL döntőn, meg jutyub videókon látott, de már azt hiszik, hogy világklasszis, pedig hasonlóan jó videók össze voltak vágva Sahinról is anno, és visszaemlékezve az akkori BVB-s Sahinra, Sahin jobb játékos volt... De sorolhatnék ide még sok mindenkit.

Végezetül még egy költői kérdés: miért akar Perez hosszabbítani Khedirával? Miért akarja Mou magával vinni? Olyan buták ezek az emberek, hogy nem látják milyen szar Khedira? Vagy ők esetleg látják azt, amit a hangadók által befolyásolt szűk látókörű csürhe nem, hogy nem Khedirával van a legnagyobb gond?

Bocs a kirohanásért, de ez a hsz, már érlelődött bennem egy ideje, és most jutottam el oda, hogy leírjam. Aki magára ismer, az ne vegye támadásnak, nem nekik szól, hanem azoknak, akik ezeket a véleményeket borjúként követik. Mindenkinek lehet saját véleménye, de ha az nem saját, akkor bizony nem érdemes vele kardoskodni.
Nem tudom ki írta, de kurvára meghívnám négy sörre.
másodszor, egyáltalán nem fontos itt lenned, hogy ha szerinted kritikán aluli az oldal, pláne nem végigolvasni az összes hsz-t, csak az a baj, ha a te véleményeddel nem egyezik meg vki másé, akkor azt nem tudod elfogadni
egyébként akinek nem vagy kíváncsi a hsz-eire, haragosok közé teszed, aztán csókolom, nem lesz min pörögni
Ezeket a reakciókat meg nagyon bírom. :lol:
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2013. május 27., hétfő 19:51

legendary írta: Ha nálad egy védekező középpályás ebből áll, akkor ne nézz meccset, felesleges. Aki nem érti...

Martinez >>>> Gustavo. De úgy nagyon simán.

Labdaszerzés. Igen, ez egy (!) feladat. Ennél szerintem még fontosabb a helyezkedés, hogy megjátszható legyen, lezárja a passzsávokat, olvassa a játékot. Persze ez messze nem olyan látványos, aki nem érti, nézi, észre se veszi. Pedig ezen rengeteg múlik.

Az sokkal látványosabb, ha valaki fejetlenül rohangál, néha látványosan szerel, csak attól még simán kevesebbet tud, mint egy Martinez-féle valaki, akinek van ESZE a játékhoz, nem csak fizikuma.

Akinek egy védekező középpályás annyi, hogy szerezzen labdát, az sikeresen eljutott a faék szintjére.
ok idezzel. tolem vissza nezheted az elmult 3 ev hsz-met ahol azt irtam, h egy vkp csak abbol all, h labdat szerezzen.
Ha nem tudod ertelmezni amit irok akkor miert reagalsz?
Azt szajkozom, h olyan kell aki alap kepesegekben klasszissal jobb mint Khedira es tovabba megfelel a taktikai elvarasoknak bele illeszteni a csapat szerkezetbe.Veratti,Vidal,Luiz Gustavo mind ilyen. Lass kepesegekben joval jobb volt mint Khedira de taktikailag egy fejben gyenge ember volt. Talan vissza sirom? Miert Luiz Gustavo nem eleg jo taktikailag? mar ne rohogtess. :lol: A legprecizebb csapat egyik fontos tagja. Igy is jatszott 35 meccsen, h hoztak ele egy embert 40 millaert.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. május 27., hétfő 19:49

Ilyen kommentektől viszont feláll a szőr a hátamon. Méghozzá azért, mert 1-2 hangadó ezen az oldalon, akik álomvilágban élnek, és azt hiszik, hogy csak az a csapat nyerhet BL-t, akinek 11 posztra van 11 világklasszisa. Az 1-2 ilyen hangadó miatt van folyamatosan utálva Khedira, Higuáin, Di Maria, Özil, és a hasonló hangadók miatt van túlsztárolva nálunk Modric, illetve az összes nem nálunk játszó tag, akik 2 egyeneset már rúgtak valaha a labdába.
Na most ezen hangadóknak köszönhetően meg lett fertőzve az oldal, és abból születnek az ilyen (már megbocsáss Samy nem csak neked szól, de a te kommented volt az utolsó csepp) gondolkodást mellőző, a hülyeséget libasorban hápogó kommentek.

Sajnos nagyon sok embert sikerült megfertőzni, és halomszámra olvasom a hülyeségeket, miközben ugyanezen emberek bőszen hangoztatják, hogy milyen kibaszott magas színvonalú ez a fórum. Hát nem az. Azért jövök fel, hogy értelmes kommenteket olvassak, és a kommentek 3/4 ilyen szenny. Néha leállok vitatkozni, akkor aztán jönnek azok a válaszok, hogy Khediránál mindenki jobb, és ezzel úgy érzik, hogy le van zárva a vita. Csak azt nem mérleglik, hogy hány hasonló embert üldöztünk el, mert nekünk/Real vezetőségének nem volt elég jó, és az esetek többségében a megváltóként várt ember besült, vagy semmivel sem volt jobb, mint aki helyére jött...

Modric is kurva jó példa erre. Nem egy ember hangoztatta, hogy na majd ő, így meg úgy, hű meg ha, most már rendben van a kp... Hát vele sem lett rendbe. Minden józan gondolkodású embert tudta, de a fórum, mint a birka meg lett babonázva. (mielőtt nekem estek: nem azt mondom, hogy Modric rossz, sőt az egyik legjobb játékosunk, de a várt mindent elsöprő javulás nem történt meg. Mint ahogy Vidallal sem történne meg, és Kondogbiával sem fog. Lehet, jobb lesz mint Khedira, de mivel nem Khedira az egyetlen probléma, ezért a gondok jelen lesznek...) De ugyanezek az emberek sztárolták túl anno Sahint, majd hőbölögtek, hogy miért nem játszik... Hát azért nem játszott a török, mert bűnrossz volt minden meccsén. Az ugyanilyen birka emberek vannak most Casemirora rákattanva, mert játszott egy meccsen, ahol a védekezési feladatait nem tudta ellátni, de volt 1-2 tetszetős passza, és 2 pozitív momentum elmossa, hogy halál szar volt egész meccsen...

Még egy dolog. Ehhez a minden posztra világklasszist hülyeséghez. A BM úgy nyert BL-t, hogy az a Mandzukics volt a kezdő csatáruk, aki 3 gólt rúgott az egész BL szezonban, és a bajnokság úgy lett házi gólkirály 15 góllal, hogy sok meccsen rúgott a BM 4-5 gólt. Ha Mandzukics elit csatár lenne, akkor egy ilyen BM-ben több gólt rúgott volna. De itt az élő példa, hogy ilyen csatárokkal is lehet eredményt elérni. De persze mi olyan Higuáint hibáztatunk, és akarunk elpaterolni már 3 éve, aki kb 2x jobb játékos Mandzukicsnál... Gondolkodni kéne, emberek!
De ugyanez a mostani Luis Gustavo mánia. Nem egyszer olvastam a nevét, de az az ember engem nem győzött meg. Egy színtelen, szagtalan játékos. Miért kellene nekünk? Mert technikailag jobb, mint Khedira. Ok, de kb ennyi amiben jobb Khediránál, minden másban a tunéziai jobb.
De menjünk tovább. Most az a Gündogan a sztár, akit a fórum 90% csak a BL döntőn, meg jutyub videókon látott, de már azt hiszik, hogy világklasszis, pedig hasonlóan jó videók össze voltak vágva Sahinról is anno, és visszaemlékezve az akkori BVB-s Sahinra, Sahin jobb játékos volt... De sorolhatnék ide még sok mindenkit.

Végezetül még egy költői kérdés: miért akar Perez hosszabbítani Khedirával? Miért akarja Mou magával vinni? Olyan buták ezek az emberek, hogy nem látják milyen szar Khedira? Vagy ők esetleg látják azt, amit a hangadók által befolyásolt szűk látókörű csürhe nem, hogy nem Khedirával van a legnagyobb gond?

Bocs a kirohanásért, de ez a hsz, már érlelődött bennem egy ideje, és most jutottam el oda, hogy leírjam. Aki magára ismer, az ne vegye támadásnak, nem nekik szól, hanem azoknak, akik ezeket a véleményeket borjúként követik. Mindenkinek lehet saját véleménye, de ha az nem saját, akkor bizony nem érdemes vele kardoskodni.
először is kurvára nem vagyok hangadó, nem hiszem, hogy betegesen próbálnék is bemagyarázni mindenféle faszságot
vagy ha már esetleg van olyan ember akinek megegyezik velem a véleménye, akkor én már hangadó vagyok? vagy már azért is én vagyok a hibás ha vkinek nincs önálló gondolkodása és két szeme? komolyan nem értelek

másodszor, egyáltalán nem fontos itt lenned, hogy ha szerinted kritikán aluli az oldal, pláne nem végigolvasni az összes hsz-t, csak az a baj, ha a te véleményeddel nem egyezik meg vki másé, akkor azt nem tudod elfogadni
egyébként akinek nem vagy kíváncsi a hsz-eire, haragosok közé teszed, aztán csókolom, nem lesz min pörögni

és akkor most kitérnék az érdemi részre
khediránál nem igaz, hogy neked nem szúrja a szemed az, hogy mennyire ügyetlen egy játékos, lehet hogy fejben ott van, a mentalitásával sincs gond, de egyszerűen ilyen szinten már nem fér bele a csapat játékába egy ilyen ember
ez pont olyan dolog, hogy nem elég az, hogy vki tehetséges, mint ahogy az sem elég, hogy vki megbízható és taktikailag érett, mert egyszerűen nem tudja kompenzálni a hiányosságait vele
abban igazad van, hogy csapatként kell működnie a real madridnak, nem pedig az egyéniségekre építeni, de hiába lesz khedira körül csapat, nem lesz képes technikailag magasabb szinten játszani
és ez ugyanúgy igaz higura is, volt már körülötte csapat, mégsem tud egy guruló labdát átvenni úgy, hogy ne pattanjon el tőle 2 méterre, ez egyszerűen nem szint, bl-ről meg inkább ne is beszéljünk, mert az már tényleg a legalja

kondogbia meg nem tudom nálad lehet, hogy top játékos, de nálam egyáltalán nem
leírtam, hogy mi jött le nekem abból, amit eddig tőle láttam, meg hogy ügyesebb is, min khedira, ezzel meg abszolút nem értem mi a problémád

modric érkezésével meg azért voltunk annyira pozitívak, mert itt mindenki azt várta, hogy majd felállást és szisztémát fogunk váltani, mert ő sehogy sem illett abba a madridba, amit azelőtt láttunk
de nem váltottunk, és most verheted a melled, hogy te megmondtad, de modric ugyanolyan jó képességű játékos, mint eddig, és ezt egy másik edzővel biztos be is fogja bizonyítani

meg ha szerinted én azok közé tartozom, akik szerint csak 11 világklasszissal lehet bl-t nyerni, akkor nagyon el vagy tévedve
a többihez nem kívánok hozzáfűzni semmit, mert őket én nem dobáltam be a "szennybe"
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

legendary

HozzászólásSzerző: legendary » 2013. május 27., hétfő 19:47

Ha meg hozza vesszuk azt is, h Xabi helyere is jon egy Gundogan v Veratti, akkor maris sokkal gyorsabb kp-nk lesz ami elvaras egy bajnok aspiranstol(foleg a BL-ben).
Miért, a Bayernben például Martinez vagy Schweinsteiger számított gyorsnak? :roll:

Előttük Kroos és Müller se villám. Szóval maradhatunk annyiban, hogy egyáltalán nem elvárás egy bajnokaspiránstól sem a BL-ben, sem a bajnokságban, hogy gyors legyen a belső középpálya, aminek amúgy is a stabilitás adása a legfontosabb feladata...

De folytathatom a Xavi - Busquets és a Thiago Motta - Cambiasso belső középpályákkal. Csak az elmúlt pár év BL-győzteseit nézve. A Chelsea-ben Mikel és Lampard se fog sose rövidtávú futóverenyt nyerni.

Sokkal inkább a kellő intelligencia a fontos ott.

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2013. május 27., hétfő 19:41

Matt009 írta: 1. Gustavo sem Real kezdő.
2. A tavalyi BM-Realon a kp-t a BM uralta. De nem Gustavonak köszönhetően, hanem mert Schweinsteigert nem tudtuk semlegesíteni, ők pedig Xabit igen. Luis Gustavo elvolt, de sok vizet nem zavart. Khedira detto. Ha valaki azt hiszi, hogy Xabi lefogása után majd Luis Gustavo szervez az el van tévedve. A csapatunknak meg nem a kp-s labdaszerzés hiánya a gond, mert az van elég, hanem az impotens előre játék. Khedira feladata inkább a védekezés, többet elvárni tőle botorság...
3. Modric statisztikailag több labdát szerzett idén, mint Khedira. De emlékezz vissza a meccsekre. Mikor Modric volt Xabi párja sokkal gyengébb volt a védekezésünk, mint amikor Xabi Khedirával volt párban. Fenn lehet itt akadni apróságokon, csak az összképet nem látják sokan. Az összkép pedig nem a gyenge védelem, hanem az impotens támadójáték, és a 0 kupás szezon.
pont ez az, h rendszer kell. es oda lehet klasszis jatekosokat beepiteni. De...
kezdem a 3. pontal: szerinted miert nem mukodott a Modric - xavi kettos? mert ha ezt nem latod, akkor magyarazhatom neked ezt jov evig is. hianyzott a 3. kp(Vidal) melloluk. De nem mond nekem, h a Khedira-Xabi jobb volt, mert evek ota az a csapat leggyengebb resze. ez teny ezzel nem lehet vitatkozni.
2. lep mar tul ezen a 4-2-3-1-s sziszteman. Csak feltetelezes keppen, tegyuk fel, h Xabi lefogasanal nem Luiz Gustavo szervezne hanem Modric, a brazil gurizne helyettuk, de viszont a lenyeg, h joval teknikasabb es gyorsabb(mozgekonyabb) Khediranal igy tobb pulszt tudna adni, jobban tehermentesitene elore jatekban is a Xabi-Modric kettost. Ezen nem tudom, h mit nem lehet erteni. Ha meg hozza vesszuk azt is, h Xabi helyere is jon egy Gundogan v Veratti, akkor maris sokkal gyorsabb kp-nk lesz ami elvaras egy bajnok aspiranstol(foleg a BL-ben). A letszam is lenyeg(ahogy hehe mondana a 3 tobb mint a 2), de a minoseg a fontos. Luiz Gustavo, Vidal, Veratti, Gundogan mind bizonyitja, h 3 kp-s rendszerben nagyon jol tud egyutt mozogni masokkal.
1. Gustavo nem real kezdo?gyengebb kepessegu Khedira az :roll: . taktikai reszet megfejtsed el, brazilt mikor latod, h feljebb tartozkodik mint a csatar.

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. május 27., hétfő 19:33

morientes írta:
Én láttam azt. Szép volt, jó volt, de EREDMÉNYTELEN volt. Zizou, Figo, Ronaldo együtt 1 szem trófeát nyertek. Beckhammel már egyet sem... Csókolom. 
Most mennyirre voltunk eredményesebbek Khediraval,Di Mariaval?Mert nagyon kiálltál értük... :hmmm:
Egyébként ha akkor,mögöttük olyan játékos nyomta volna,mint Redondo,vagy Makelele,akkor nem a tizedikért nyafognának,hanem lenne 12 körül... :D
Tényleg utolsó...

De nem volt Makelele, nem volt Redondo. Ne olyan csapatra mondj példát, ami sosem volt.
Figo, Zizou, Ronaldo, Makelele együtt nyertek 1 bajnokságot. A mi KHÖDös csaptunk egy korszakos Barca ellen egy kupát és egy bajnokságot nyert. Szám szerint ugyanannyi.
Makeleléről meg annyit, hogy azért adta el Perez, mert sosem passzolt 2 méternél messzebbre. Na most ez költői túlzás, de a lényeget fedi. Ha Makelelének kellet volna szerveznie, akkor a Real is szarul nyomta.
csak neki nem fekszik ez a rotálós téma.
Higunak se fekszik a rotációs téma.
Lehet itt Vidallal is példálózni, de neki is jóval egyszerűbb dolga van, hiszen 2 klasszis játékos van mellette, plusz egy baromi tehetséges Pogba, aki szintén az lesz, ha benő a feje lágya. Azt elég merész feltételezni, hogy betesszük a jelenlegi Real középpályára Vidalt Khedira helyére, és hirtelen minden meg lesz oldva.

Csapatszinten kell a Realnak nagyon sokat fejlődnie, és lehet, hogy ez papíron a keret gyengülésével is kell, hogy járjon...

Ugyanis azért például az agyonszidott Khedira a jelenleg talán legjobb válogatott kezdőjátékosa, ott érdekes módon tud teljesíteni. Van valami nagyon érdekes abban, hogy a Real agyonvásárolja magát "remek képességű játékosokkal" (felesleges vitatkozni, a megvételükkor Özil, Khedira, Di Maria, Benzema, CR, Kaká nem átlagos játékosoknak számítottak), aztán csapatként rendre bukó. A legtöbb esetben egyénileg is. Most tényleg vagy világméretű balszerencse kíséri a Realt, mert a korábban csillogó játékosok rendre bedőlnek, vagy a szakmai stábbal (és nyugodtan ide lehet és KELL venni Pérezt is) vannak igen komoly gondok. Kezdem azt hinni, hogy olyan, hogy játékosmegfigyelők nincsenek is a Realnál, csak megnéznek pár youtube-videót, aztán ráböknek, hogy ez jó játékos, vegyük meg. Semmi mérlegelés, hogy illik-e a játékba, a keretbe, milyen a személyisége, milyen szerepet kell, hogy kapjon, mik a fejlődési lehetőségei... gyerekesen gyenge a felsővezetés.
Szó szerint ugyanezt gondolom, minden hsz-emet, amit ebben a témában írtam ez az alapgondolat vezetett. Mert ez az összkép.

Amit kiemeltem az pedig az alapvető tévedése a közösségünk 90%-nak. Csodát várunk 1-1 játékostól, aztán 1 év múlva kidobjuk, mert nem lett csoda. A miértre a nem vastagon szedettben van a válasz.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. május 27., hétfő 19:26

nmate írta:Gustavo tavaly szanaszét szopatott minket, nem Sweini volt ott mester. Minden Bayernesben úgy van meg Gustavo, mint aki bedarált minket.

Sima top5 a gyerek, csak neki nem fekszik ez a rotálós téma. El kéne hozni, de tényleg.
Jó az avád. :lol:

Szerintem nem sima top 5. Igazság szerint most, hogy ezen vitatkoztok így tűnt fel, mint lehetséges játékos, de eddig nem. Az is mellettem szól, hogyha annyira top 5-ös játékos lenne, akkor nem áldoztak volna Martinezért 40 milliót pedig ugyanaz a poszt csak más stílusban játszik a két játékos. A BL döntőn szerintem Martinez volt a legjobb mezőnyben.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. május 27., hétfő 19:25

Felejtsd el.
Inkább ezt a szezont :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

legendary

HozzászólásSzerző: legendary » 2013. május 27., hétfő 19:22

nmate írta:Gustavo tavaly szanaszét szopatott minket, nem Sweini volt ott mester. Minden Bayernesben úgy van meg Gustavo, mint aki bedarált minket.
Minden Bayernesben úgy van meg Gustavo, mint egy egyértelmű cserejátékos. Annak jó, többre nemigen. Legalábbis azon a szinten.

Azért pont az idei Bayern-teljesítmény után nem kéne megkérdőjelezni, hogy Schweini és Martinez egyértelműen jobb, mint Gustavo. Pláne, hogy Martinez a döntő legjobbja volt szombaton.
Egyébként ha akkor,mögöttük olyan játékos nyomta volna,mint Redondo,vagy Makelele,akkor nem a tizedikért nyafognának,hanem lenne 12 körül...
Felejtsd el.

Alapvető szerkezeti hibák voltak abban a csapatban.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. május 27., hétfő 19:21

Én láttam azt. Szép volt, jó volt, de EREDMÉNYTELEN volt. Zizou, Figo, Ronaldo együtt 1 szem trófeát nyertek. Beckhammel már egyet sem... Csókolom. 
Most mennyirre voltunk eredményesebbek Khediraval,Di Mariaval?Mert nagyon kiálltál értük... :hmmm:
Egyébként ha akkor,mögöttük olyan játékos nyomta volna,mint Redondo,vagy Makelele,akkor nem a tizedikért nyafognának,hanem lenne 12 körül... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára morientes 2013. május 27., hétfő 19:22-kor.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2013. május 27., hétfő 19:20

Közben meg Messit is nevezték az év bl csapatába. Why???
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. május 27., hétfő 19:18

Gustavo tavaly szanaszét szopatott minket, nem Sweini volt ott mester. Minden Bayernesben úgy van meg Gustavo, mint aki bedarált minket.

Sima top5 a gyerek, csak neki nem fekszik ez a rotálós téma. El kéne hozni, de tényleg.

legendary

HozzászólásSzerző: legendary » 2013. május 27., hétfő 19:11

Gustavot jobb jatekosnak tartom. Nem tudom Matt, neked mibol jon le az, h Khedira jobb taktikailag a brazilnal. Nekem nem jon az le, h annyira nagy taktikai huzas lenne Khedira . Labdat nem tud szerezni ami az elsodleges feladata lenne.
Ha nálad egy védekező középpályás ebből áll, akkor ne nézz meccset, felesleges. Aki nem érti...

Martinez >>>> Gustavo. De úgy nagyon simán.

Labdaszerzés. Igen, ez egy (!) feladat. Ennél szerintem még fontosabb a helyezkedés, hogy megjátszható legyen, lezárja a passzsávokat, olvassa a játékot. Persze ez messze nem olyan látványos, aki nem érti, nézi, észre se veszi. Pedig ezen rengeteg múlik.

Az sokkal látványosabb, ha valaki fejetlenül rohangál, néha látványosan szerel, csak attól még simán kevesebbet tud, mint egy Martinez-féle valaki, akinek van ESZE a játékhoz, nem csak fizikuma.

Akinek egy védekező középpályás annyi, hogy szerezzen labdát, az sikeresen eljutott a faék szintjére.

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. május 27., hétfő 19:10

Az fel sem merül benned, hogy esetleg Pipita is váltana már, mert picit ő maga is beleunt már ebbe az egészbe???
A fene akarja megtartani Higuáint. Csak én nem tartom annyira kutyaütőnek, mint itt jó páran.

Ami viszont zavar: Higu out 25-ért, Coentrao out 18-ért, Pepe out mondjuk 20-25 misiért (volt Pepe eladásáról is hír), és ott vagyunk, hogy 3 játékosból lett 68 milliónk, és 60 millióért veszünk egy Cavanit? Hát baromira megéri... Akkor inkább ne menjen el Pipita sem, és maradjon a másik két játékos is.

Nekem nem 1-1 személyes véleménnyel van bajom. Én általában a véleményeket tiszteletben tartom. Engem az átlag véleményekből kijövő diszkrepancia zavar, ami akkor születik, ha a véleményeket összerakom. És erre a diszkrepanciára a fenti példám a legjobb. A diszkrepancia oka pedig sokszor az, hogy nincsenek átgondolt vélemények, csak 1-2 felkapott dolog, és az van összegyúrva egy ember véleményévé. És közben ezt a véleményt leíró ember észre sem veszi, hogy mekkora ellentmondás van két félmondata között.

Nehéz vitatkozni azokkal, akik Higut szidják, mert igazuk van. Volt itt 1-2 rossz meccse Higunak. De nem csak ő a bűnbak. Volt legalább annyi jó meccse is, csak mivel a Real szurkolók csak az összes meccset látták, könnyű a keserűbb emlékekre visszaemlékezni. Nehéz vitatkozni azokkal, akik kedvelik Mandzukicsot, mert jó játékos. De Mandzukicsot sokan csak max 4-5x látták játszani, és akkor is azt látták, hogy jól játszik a BM. De Mandzukics volt az ász? Naná, hogy nem. De mivel a csapat jól működött, és a csatár rúgott egy gólt, sokak szemében Mandzukics mindjárt jobb lett Higunál.
De sokaknak ez alapján az jön le, hogy Mandzukics>>>>>Higuáin, na ők nem gondolnak végig semmit, csak hőbölögnek egy mástól hallott vélemény alapján.
Én csak attól fogadom el azt, hogy Higunál Mandzukics jobb játékos, aki látta a horvát elmúlt 2 évi meccseinek 30%-át, és látott köztük olyan meccset, amikor nem volt éppen jó, és gólt sem rúgott.

Mára ez a végszavam. A vitát le akarom zárni.

Most láttam pár új hsz-t:
Hagyjad már...ők nem értik...nem érzik...Ők nem látták soha,azt a könnyedséget,azt az eleganciát,azt a lazaságot ami ezt a csapatot jellemezte.Nem érezték át azt az eufóriát a bernabeuba,mikor egy Zidane,Ronaldo vagy Figo
Sokkal gyorsabb, tud fejelni és távolról is veszélyes. Nem egy cselgép, de jók a ritmus váltásai és abszolút nem ügyetlen botlábú.
Higuáin sem ügyetlen. Nem übertechnikás, és lehet nem Real szint technikailag, de ha Higu nem az, akkor Cavani sem.
Tud fejelni? Ez most érv? Mióta adogatjuk mi be a labdát? Nincs olyan játékosunk, aki be tud adni. A szögletnél meg veszélyes Ramos, CR, Varane... Nem kell több. Higunak is volt 1-2 távolról lőtt gólja. Ilyen alapon ő is veszélyes távolról. A ritmusváltás meg nem sokat ér, ha nincs területe...
Gustavot jobb jatekosnak tartom. Nem tudom Matt, neked mibol jon le az, h Khedira jobb taktikailag a brazilnal. Nekem nem jon az le, h annyira nagy taktikai huzas lenne Khedira :lol: . Labdat nem tud szerezni ami az elsodleges feladata lenne. Elore jatekban impotens. Akkor milyen szempont miatt tartsuk a Real kezdojeben?
1. Gustavo sem Real kezdő.
2. A tavalyi BM-Realon a kp-t a BM uralta. De nem Gustavonak köszönhetően, hanem mert Schweinsteigert nem tudtuk semlegesíteni, ők pedig Xabit igen. Luis Gustavo elvolt, de sok vizet nem zavart. Khedira detto. Ha valaki azt hiszi, hogy Xabi lefogása után majd Luis Gustavo szervez az el van tévedve. A csapatunknak meg nem a kp-s labdaszerzés hiánya a gond, mert az van elég, hanem az impotens előre játék. Khedira feladata inkább a védekezés, többet elvárni tőle botorság...
3. Modric statisztikailag több labdát szerzett idén, mint Khedira. De emlékezz vissza a meccsekre. Mikor Modric volt Xabi párja sokkal gyengébb volt a védekezésünk, mint amikor Xabi Khedirával volt párban. Fenn lehet itt akadni apróságokon, csak az összképet nem látják sokan. Az összkép pedig nem a gyenge védelem, hanem az impotens támadójáték, és a 0 kupás szezon.

... Lenne még kedvem válaszolgatni, de akkor reggelig itt ülnék.

Szerk: Petiamadritdista írta: először rendszer kell, bele játékos. Ez a lényeg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Matt009 2013. május 27., hétfő 19:12-kor.

numberone1

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2013. május 27., hétfő 19:05

petiamadridista írta: Egy működő rendszerbe nagyszerűen beleillő elitjátékosok voltak. Csak ez mind megváltozott bekem jöttével, és Makelele elmenetelével.

Először rendszer kell, majd játékos.
+1

bekem jottevel es del Bosque kirugasaval.
igen meg kell talalni az egyensulyt.... de attol meg lehet a klasszis jatekosok a sajat posztjukon.

szerk:
Lehet itt Vidallal is példálózni, de neki is jóval egyszerűbb dolga van, hiszen 2 klasszis játékos van mellette, plusz egy baromi tehetséges Pogba, aki szintén az lesz, ha benő a feje lágya. Azt elég merész feltételezni, hogy betesszük a jelenlegi Real középpályára Vidalt Khedira helyére, és hirtelen minden meg lesz oldva.
nem lesz megoldva. De nagyobb esely, h a Modric-Alonso-Vidal kp jobban muzsikalna mint Khediraval. mert ott Khediranak nincs szerepe, feljebb tartozkodik mint Modric sot mint csatar. Na ez a nem mindegy. Az sem oldana meg ha Khediranak megmondanak, h csak vedekezo feladatara koncentraljon mert akkor meg -1 ember tamadasban, amiben Vidal nagyon is jo.

Vissza: