hehe írta:
Mata ezen a szinten már nem ad pluszt, teljesen átlagos számunkra.
Na itt a lényegi eltérés.
Szerintem meg pont, hogy a Mata-féle emberek jelentik a különbséget ezen a szinten, pont ők a plusz.
Nálad az egy az egyben jó, gyors, technikás játékosok jelentik a különbséget a legmagasabb szinten (ahogy észreveszem, javíts ki, ha tévedek). Nálam meg pont, hogy az ezek mellett/mögött lévő baromi intelligens, labdabiztos, szervezőkészséggel megáldott játékosok, mint Mata, Götze, Kroos, Iniesta, és igen, ide lehet venni a jó formában levő Özilt is. Nem az ideit (mert az elég nulla), hanem a tavaly tavaszit vagy az első szezonbelit. Szerintem hamarosan Isco is ilyen lesz.
Egyénileg jobb egy Lucas, mint egy Mata, ezzel nem vitatkozom, Mata sose fogja végigcselezni magát 4-5 emberen (mondjuk 2-3-t elküld lazán). Viszont a foci nem egyéni sport, egyre inkább afelé haladunk, hogy nem az egyéniségek, hanem sokkal inkább a csapatjáték dönt a trófeákról, ezt mutatják a száraz tények is.
Szerintem sokkal inkább azt mondod, amit látni szeretnél, mint azt, ami valóban jó is lenne a Realnak.
Azzal sem értek egyet, hogy Mata kéne nekünk, a Chelseaből Hazardot kéne elhalászni, de esélytelen sajnos, róla is lecsúsztunk.
Mata >>> Hazard. Egyértelműen. Kérdezz meg bárkit, aki gyakran néz angol focit. Azért, mert valaki látványosabb cseleket csinál, még nem lesz jobb játékos. Hazardnak volt pár nagyon jó meccse, de azért összességében nagyon messze volt Matától. Mata nélkül az egész Chelsea ötlettelen volt, Hazard nem tudta őket játszatni.
Edennek ott se kellett volna lennie az Év játékosa jelöltek közt, ez általános vélekedés.