Először is minden kommentól eltekintve,tetszik az új oldal és nagyon is jól működik szeretném megköszöni mindazoknak akik belefektették/fektetik a munkájukat
Edzőkérdés
Nos az igazolási híreket tekintve el vagyunk látva erre a nyára játékossal. Már csak ezekből kéne valakit meg is szerezni.
Elsősorban mielőtt mindenki kitalálna a Fifabeli államcsapatot ahol Torghelle Sanyi a gólkirály még a Blb-ne is stbstb mi lenne ha megvárnánk ki lesz az új edző? Nem is lenne rossz. Mint látszik két alternativa van :
1.Ancelotti: Tipikus nyerőember,ahol megfordul mindenhol nyer valamit csapataival,jobban a korosabb ismertebb játékosokat preferálja,ritka esett ha fiataloknak ad lehetőséget bizonyítani,de mind ezek mellet rengeteg munkáját siker koronázza,kíváncsi lennék rá Madridban,de csak ha a második alternatíva nem jönne össze,számomra nem ő az elsődleges jelölt.
2.Heynckes: Egyszer már bizonyított Madridban és el is hódította a BL-t a Lehetségese az ismétlés vagy egyszer csinált csak nyarat a fecske? Én úgy vagyok vele hogy a Bayernt is elég szépen felépítette az öreg, bár erős tény kész keret volt a kezébe már mikor odaérkezett is de azért tudott rajta hova szépíteni(Martinez,Mandzukic). Nem véletlenül javult fel a Bayern a második félidőre,felrázta játékosait,és ennek is köszönhetően a játékosok felpaprikázva mentek ki a második félidőre.Szerintem ő lenne a tökéletes választás, minden szempontból jót tenne a csapatnak az ő ideigazolása.
Csapat szerkezete
Mint látszik a csapatnak nem megy jól a tipikus 4-4-2-es felállás inkább a 4-3-3-as az ami beválni látszik. Bár nekem speciel a Juve féle felállás a kedvencem a 3-5-1. Nem tudom a mi csapatunkkal mennyire lehetne ezt megjátszani,de egy próbát megérne.
Átigazolások
l.Csatárkérdés
Sokan még mindig a csatárokat hajtják ami egyrészt hiányposzt másrészt nem. Ha úgy nézem hiányzik egy vérbeli csatár mint anno Raúl&Morientes,Raúl&Ronaldo/Owen,Raúl&Nistelrooy stbstb...de ha azt nézem Barca,City kivételével mondjatok már egy olyan csapatott ahol két klasszis támadó van? Dortmund (Lewandowski),Atletico(Falcao) Manchester United(Rooney),Chelsea(Torres),Liverpool(Suarez),Milan(Balotelli)stb. Ezeknek a csapatoknak mind 1 jobb gólvágójuk van ami van nekünk is CR személyében.A Barcában azért ott van Messin kívül egy Villa,Pedro ,Tello hármas akik azért kisegitik a barcát ha bajban is vannak.Cityt nem is kell szerintem hogy magyarázzam(Tevez,Agüero,Dzeko).És mots jön a híres Bayern.Nézétek meg az ő csatárjaikat: Mandzukic,Gomez,Müller(bár ő inkább szélső),Pizzaro(aki csere de hamburgnak is 4-et vert pl).Semmi szokatlan Egy tehetséges Akadémista(Müller) aki jól választottak ki a saját neveléseik közül illetve, van tehetsége(ez nálunk is benne lehet akármelyik felhozott emberkében aki ért kicsit is a focihoz),azon kivül egy átlag csatár Mandzukic és egy tipikus befejező Gomez. Még se kelletek nekik Falcaók,Cavanik,Rooneyik stb,hanem képesek középszerű támadókkal erős csapatokat verni és a kp-én van a lényeg nekik,lentebb kitérek rá hogy miért,de most a csatárkérdéssel foglalkozom Na most Itt van még Benzema és Higu. Tény eddig Hitem abban hogy Higuaín szintet tud lépni és klasszis lehet belőle,de már eldőlt végkép hogy ez nem igy van és jobb ha az ő helyére veszünk mást. Benzema viszont nem körvonalazódott ki bennem, egy töretlen tehetség volt a Lyonban Manchesternek,Barcának gólt lőtt a BL-ben mindenki egy Fenomeno típusú csatárnak gondolta,manapság pedig elég lent beszélnek róla. Nem tudom mi történhetett vele de ahogy elnézem belőle még lehet játékost faragni.Ha viszont mindenképpen csatárt kell igazolni én maradnék Agüero mellet,sajnos már Falcaót lekéstük akkor amikor az Atleticoba igazolt,Cavani nagy kérdés mi lenne belőle,Lewandowski pedig számomra egy nagy kérdőjel . Megmondom miért Agüerót választanám:
-ismeri a spanyol bajnokságot és jól telljesitett itt
- bár a cityból nehéz kiszabadulni szerintem ő az egyik könyebben megszerezhető csatár az átigazolási pletykák közül hiszen rajta kivül a Cityben még mindig ott marad Tevez és Dzeko
-szeretne több idők a gyerekével lenni amit Madridban meg is tehetne
Az pedig hogy Higuaín cseréje a válogatottban
, mint is mondnjak ez most olyan mintha kb Torghelle cseréje Szalai lenne,most érjen kevesebbet csak ezért egy játékos? Na ne már. Szóval nálam ő a nyerő.
ll.KP
Mint már leírtam előbb a Bayernek a KP volt az ütőfegyvere a BL-ben,nem véletlenül ott van nekik a tökéletes szervező Schweini személyében,aztán megszerezték a vízhordót ez lenne Martinez és köréjük épülnek olyan apró cserelehetőségek mint Kroos,Timoshchuk,Gustavo. Aztán a két szélen remek szélsők rohangálnak Robben és Ribery(Bár Robbent akárki akármennyire lehúzza azért valjuk be szélsőnek tökéletes csak nagyon sérülékeny) és ezt megspékelve vannak a csatárok akikről szó esett. Nos a Juve is hasonló kp-vel rendelkezik bár náluk a Vidal-Pirlo kettős emelkedik ki. Na nálunk is egy ilyen rendszert kéne kiépíteni amihez az építő már megvan(Modric) már csak a romboló kéne(egy Vidal tipúsú emberke) Bár nem akarom lehúzni Khedirát,de ami igaz az igaz hogy ide nagyobb munkabírású ember kell de cserepadra tökéletes választás lenne. Kérdés az vajon Perez fejében újból csak a támadó szekció bővítése forog-e vagy belátja hibáit és végre elkezd igazolni a közzépálya felé is.Nos részemről egy vkp szerzése lenne az első számú feladat ,nyitott a kérdés ki legyen? Igazoljunk egy biztosnak tűnőt vagy igazoljunk egy ifjoncot vagy esetleg hozzunk valakit a B csapatból? Számomra 3 ember neve merül fel ebből 2 elérhetetlen az kettő pedig Vidal,Yaya Toure. Viszont az én listám tartalmaz még egy megoldást ami akár jó is lehet a brazil válogatott által is elhanyagolt
Sandro a Tottenhamból!
Nem véletlenül esett rá a választásom,látom benne azt dinamikát ami kell ennek a csapatnak és a Tottenhamben is abszolút húzóember, az őszi sérülése óta sajnos még tudtommal nem játszik de meg is látszott a Tottenham idényén a hiánya Huddlestone nem is tudta megfelelően pótolni,szóval a Spurstól én egy Sandro+Bale csomagnak örülnék a legjobban. Én a szélekre fektetném a hangsúlyt. Nem érzem azt az igazi klasszikus szélsőt DM-ben Callejónban pedig pláne nem,igy én őket tenném ki,illetve megpróbálnék egy Kaká+pénz vagy Callejón+pénz vagy Callejón+Kaká= Silva cserét a Citynél.Ez ésszerű lenne és mint látszik a Citynél oda vannak a spanyolokért és egy aranylabdás ha mást nem a mezeladást feldobhatná. Bale érkezése számomra nem lehet kérdés csupán napok vagy hónapok kérdése de szeptember 1-én már nálunk kezdi a szezont mindenképpen.
lll.Védelem
Nem beszélnék túl sokat róla
mivel alapjaiban rendben vagyunk a védők szempontjából és Carvajal érkeztével feltehetőleg más nem is érkezik a védelembe a nyár folyamán.
lV.Kapusok
Ez is egyértelmű.Iker az első számú Lopez pedig ha marad a tökéletes cseréje,nem is értem mi ez Mourinho&Casillas affér.
Tehát összegezve
Személyem szerint az igazolások
Be
Edző: Heynckes
Védő: Carvajal
KP: Sandro,Bale,Silva
Csatár: Agüero
Ki
Kapus: Adán
KP:Kaká,Callejón,DM,
Csatárok:Higuaín
Más
Valaki akinek van kedve kifejteni számomra a témát igazán leírhatná nekem hosszabban-rövidebben hogy szerintük mi az oka annak hogy Kaká a bombasztárnak tűnő igazolás hogy sült el ilyen rosszan?