Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Ki lenne nálad az edző jövőre?

A szavazás 2024. december 19., csütörtök 7:15-kor befejeződött.

Carlo Ancelotti
21
19%
Xabi Alonso
84
76%
Zidane
4
4%
Más, megírom kommentben
1
1%

Szavazatok száma: 110

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Toky » 2013. május 29., szerda 16:14

Matt009 írta:Sokszor inkább volt instabilabb a védelem Lass-szal, mint Khedirával, de jobb sosem volt.
Amikor Lass itt volt és már Alonso is, akkor romlott Lass játéka. Nem elsősorban Alonso miatt, hanem mert taktikailag nem volt fegyelmezett és mert már Pellegrini alatt is kevesen voltak ők ketten a középpályára. Aztán Mourinho 4-2-3-1-ben meg Özil volt előtte. Amit Özil művel, azt nehéz védekezésnek nevezni. Régebben egy-egy meccsen előfordul, hogy visszazárt rendesen, de ez is csak a második évben párszor, előtte és azóta se. Így óriási luk van ott a középpályán. Lass szarul zónázott. Ő pitbull módjára kergette a labdát, és így könnyen kipasszolták. Khedira nem kergeti a labdát, mert soha nem érne oda. Cserébe jól zónázik, és Özillel is volt összhang a válogatottból, ezért is választotta Őt Mourinho.
Matt009 írta:Ráadásul Lass technikailag zseni volt Khedirához képest, mégsem volt jobb a támadójátékunk. Lehetne azt mondani, hogy kőbuta volt Lass, ami igaz is, de a feladata is egyszerű volt támadásban, mint a bot. Passzolja le Xabinak, vagy ha előrébb jár, akkor folyjon át rajta a bogyó, s közben ne lassuljon le az akció. Akárhogy is nézzük, ez nem bonyolult feladat, és technikailag alkalmasabb rá Lass. De jobb, volt a támadójátékunk? Nem. És ezt nem lehet Lass butaságával magyarázni...
Lass támadásban ugyanazt csinálta, mint most di María. A különbség az, hogy Lass mindezt a saját térfelünk közepén. Nekiment 1-2, olykor 3 védőnek, aztán megpróbálta kicselezni őket. Nagyon ritkán "folyt" át rajta a labda.
Matt009 írta:labdaszerzés
Tényleg mindegy, hogy ki szerzi meg. De meg kéne szerezni. Nézzük a mostani gálakezdőt középpályától felfele. Alonso, lassú ahhoz, hogy labdáshoz odaérjen. Megvárja, míg a labda (emberestül vagy nélküle) ér oda. Kiválóan zárja a passzsávokat (messze jobban, mint Khedira) és mellé jól is szerel. Khedira, hát Ő nem igen szerel (persze azért előfordul meccsenként 1-2-szer, illetve párszor lekapcsol egy passzt, de ez kevés), Özil ő... őt hagyjuk, Ronaldo sem igen szokott labdát szerezni, Benzema hajtja az ellenfelet, de eléggé egyedül van, Higuaín az, aki néha lekapcsol egy passzt, vagy az ellenfél megajándékozza egy labdával, mint a Dortmund meccsen, végül di María az, aki visszazár, és viszonylag sokszor szerel. De többször adja el.
Ha fenn akarjuk tartani a labdát az ellenfél térfelén, akkor hatékonyabb letámadás és labdaszerzés kell, Özil helyett Modric, di María helyett aki kevesebbet szór el, és igen, Khedira helyett is kell valaki, aki visszatudja szerezni. Mert aki zónázik, és levadássza a passzokat, az Alonso lesz ebben a rendszerben.
Matt009 írta:Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Ezt én is így gondolom. És szerintem ő látta, hogy az idealizált, a fórum többsége által elvárt csapat nem összehozható.
Nehogy Mou-t éltessük már ezért. Neki kellett Sahin Vidal helyett, ha már az idealizált középpályáról beszélünk. Vagy másik fórum kedvencünk Verratti, Ő miért nem szúrta ki a megfigyelők szemét. Miért a PSG talált rá? (Róla természetesen nem Mou tehet, mert neki nem a megfigyelés a dolga.) De Lucas/Hazard vs. di Maríát már hányszor leírtuk. De erre hehe is válaszolt.
Ryel írta:illetve mivel a mi szélsőink basznak visszakisérni az ellenfél wingbackjeit
Ezt most gondold át még egyszer. Ronaldo kisebb csapatok ellen nem szokott, ez tény. De di María mindig visszarohan. Van hogy az alapvonalig visszazár, mintha 5-2-3-at játszanánk, és Ő lenne a jobb bekk.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. május 29., szerda 16:11

nekem khediránál akkor főtt le a kávé igazából, mikor a bl nyolcaddöntőben(!) az MU olyan taktikával ment ki, hogy khedirára nem osztottak ember, mert tudták, hogy egy színtelen-szagtalan a surmó
ennél nagyobb cink hova kell már? lehet hogy taktikailag nagyon fegyelmezett és nagy teherbírású játékos, de mint ahogy korábban is mondtam, ez sem elég magában, mint ahogy a tehetség sem elég magában

általában nem lenne feladata khedirának a támadás szervezése vagy építése, de a jelenlegi felállásban igenis ez lenne a szerepköre, és itt jön ki mennyire kevés az emberünk
távolról veszélytelen a kapura, mélységből nem tud indítani, lyukra futtatni, lassú, darabos a játéka, technikailag nem elég képzett, pedig pont ezek kellenének még hozzá, hogy a feladatát csont nélkül ellássa
ha beteszed xabi helyére, megint nem lesz jó, mert ő ott hiába zónázgat, annyira mélyen lenne, hogy már túl késő lenne az ilyesmihez, neki ott már ütközni kellene, meg labdát szerezni, amiben megint nem igazán erős
ő azt tudja, hogy lezónázza a passzsávokat, és a megszerzett labdát lepsszolja a legközelebbi embernek, csak hogy ez a mai fociban bőven kevés

egyébként lass pont a másik véglet, technikailag nagyon képzett, de taktikailag megbízhatatlan, míg khedira ennek pont a fordítottja, olyan ember kell, aki a kettő között van vhol

töltelék embernek maradhat, mert az ő kiválásával már túl radikális lenne a kp cseréje, de nem akarom folyamat a kezdőbe látni

elnézést az offért, legközelebb nem ide írom
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. május 29., szerda 16:06

Matt009 írta:Csakhogy ez védekezni tudó középpályások nélkül nem működik.
Nem ezt mondtuk Matt. Csak Khedira minden másban átlag alatti, de szerintem még védekezőként is max. közepes. Nem igaz nem látod, szörnyű a tag, hatalmas fail.
Ryel írta:Khedirát tényleg nem kellene szapulni, mert a posztján kifejezetten minőségi játékos.
Amennyiben a posztja kimerítené a krumplis zsák fogalmát, valóban az lenne.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. május 29., szerda 16:02

Anthony írta: Tottenhamból se nagyon igazolsz embert,
Akkor nem ismered Perezt B-)

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. május 29., szerda 15:58

hehe írta:akkor jövőre se nyerünk lófaszt se.
Ez bizony elég reális esély jelenleg (szerintem)
lucifer írta:lucifer
Csak így hirtelen: nem nagyon játszodtunk mi 4-4-2-őt, a 3-5-1-es felállásodban kicsit kevés ember van, Agüero nem jön, a Tottenhamból se nagyon igazolsz embert, Sandro a sérülése után amugy is valószínűleg Sahin kategória.

lucifer
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, Ronaldo, Laudrup, Özil, Zidane, Kaká, Casillas, Ramos, Guti, Varane, Benzema, Roberto Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Magyarország, Németország, Brazilia

HozzászólásSzerző: lucifer » 2013. május 29., szerda 15:44

Először is minden kommentól eltekintve,tetszik az új oldal és nagyon is jól működik szeretném megköszöni mindazoknak akik belefektették/fektetik a munkájukat

Edzőkérdés

Nos az igazolási híreket tekintve el vagyunk látva erre a nyára játékossal. Már csak ezekből kéne valakit meg is szerezni.
Elsősorban mielőtt mindenki kitalálna a Fifabeli államcsapatot ahol Torghelle Sanyi a gólkirály még a Blb-ne is stbstb mi lenne ha megvárnánk ki lesz az új edző? Nem is lenne rossz. Mint látszik két alternativa van :

1.Ancelotti: Tipikus nyerőember,ahol megfordul mindenhol nyer valamit csapataival,jobban a korosabb ismertebb játékosokat preferálja,ritka esett ha fiataloknak ad lehetőséget bizonyítani,de mind ezek mellet rengeteg munkáját siker koronázza,kíváncsi lennék rá Madridban,de csak ha a második alternatíva nem jönne össze,számomra nem ő az elsődleges jelölt.

2.Heynckes: Egyszer már bizonyított Madridban és el is hódította a BL-t a Lehetségese az ismétlés vagy egyszer csinált csak nyarat a fecske? Én úgy vagyok vele hogy a Bayernt is elég szépen felépítette az öreg, bár erős tény kész keret volt a kezébe már mikor odaérkezett is de azért tudott rajta hova szépíteni(Martinez,Mandzukic). Nem véletlenül javult fel a Bayern a második félidőre,felrázta játékosait,és ennek is köszönhetően a játékosok felpaprikázva mentek ki a második félidőre.Szerintem ő lenne a tökéletes választás, minden szempontból jót tenne a csapatnak az ő ideigazolása.

Csapat szerkezete

Mint látszik a csapatnak nem megy jól a tipikus 4-4-2-es felállás inkább a 4-3-3-as az ami beválni látszik. Bár nekem speciel a Juve féle felállás a kedvencem a 3-5-1. Nem tudom a mi csapatunkkal mennyire lehetne ezt megjátszani,de egy próbát megérne.

Átigazolások

l.Csatárkérdés

Sokan még mindig a csatárokat hajtják ami egyrészt hiányposzt másrészt nem. Ha úgy nézem hiányzik egy vérbeli csatár mint anno Raúl&Morientes,Raúl&Ronaldo/Owen,Raúl&Nistelrooy stbstb...de ha azt nézem Barca,City kivételével mondjatok már egy olyan csapatott ahol két klasszis támadó van? Dortmund (Lewandowski),Atletico(Falcao) Manchester United(Rooney),Chelsea(Torres),Liverpool(Suarez),Milan(Balotelli)stb. Ezeknek a csapatoknak mind 1 jobb gólvágójuk van ami van nekünk is CR személyében.A Barcában azért ott van Messin kívül egy Villa,Pedro ,Tello hármas akik azért kisegitik a barcát ha bajban is vannak.Cityt nem is kell szerintem hogy magyarázzam(Tevez,Agüero,Dzeko).És mots jön a híres Bayern.Nézétek meg az ő csatárjaikat: Mandzukic,Gomez,Müller(bár ő inkább szélső),Pizzaro(aki csere de hamburgnak is 4-et vert pl).Semmi szokatlan Egy tehetséges Akadémista(Müller) aki jól választottak ki a saját neveléseik közül illetve, van tehetsége(ez nálunk is benne lehet akármelyik felhozott emberkében aki ért kicsit is a focihoz),azon kivül egy átlag csatár Mandzukic és egy tipikus befejező Gomez. Még se kelletek nekik Falcaók,Cavanik,Rooneyik stb,hanem képesek középszerű támadókkal erős csapatokat verni és a kp-én van a lényeg nekik,lentebb kitérek rá hogy miért,de most a csatárkérdéssel foglalkozom Na most Itt van még Benzema és Higu. Tény eddig Hitem abban hogy Higuaín szintet tud lépni és klasszis lehet belőle,de már eldőlt végkép hogy ez nem igy van és jobb ha az ő helyére veszünk mást. Benzema viszont nem körvonalazódott ki bennem, egy töretlen tehetség volt a Lyonban Manchesternek,Barcának gólt lőtt a BL-ben mindenki egy Fenomeno típusú csatárnak gondolta,manapság pedig elég lent beszélnek róla. Nem tudom mi történhetett vele de ahogy elnézem belőle még lehet játékost faragni.Ha viszont mindenképpen csatárt kell igazolni én maradnék Agüero mellet,sajnos már Falcaót lekéstük akkor amikor az Atleticoba igazolt,Cavani nagy kérdés mi lenne belőle,Lewandowski pedig számomra egy nagy kérdőjel . Megmondom miért Agüerót választanám:

-ismeri a spanyol bajnokságot és jól telljesitett itt
- bár a cityból nehéz kiszabadulni szerintem ő az egyik könyebben megszerezhető csatár az átigazolási pletykák közül hiszen rajta kivül a Cityben még mindig ott marad Tevez és Dzeko
-szeretne több idők a gyerekével lenni amit Madridban meg is tehetne

Az pedig hogy Higuaín cseréje a válogatottban :mrgreen: , mint is mondnjak ez most olyan mintha kb Torghelle cseréje Szalai lenne,most érjen kevesebbet csak ezért egy játékos? Na ne már. Szóval nálam ő a nyerő.

ll.KP

Mint már leírtam előbb a Bayernek a KP volt az ütőfegyvere a BL-ben,nem véletlenül ott van nekik a tökéletes szervező Schweini személyében,aztán megszerezték a vízhordót ez lenne Martinez és köréjük épülnek olyan apró cserelehetőségek mint Kroos,Timoshchuk,Gustavo. Aztán a két szélen remek szélsők rohangálnak Robben és Ribery(Bár Robbent akárki akármennyire lehúzza azért valjuk be szélsőnek tökéletes csak nagyon sérülékeny) és ezt megspékelve vannak a csatárok akikről szó esett. Nos a Juve is hasonló kp-vel rendelkezik bár náluk a Vidal-Pirlo kettős emelkedik ki. Na nálunk is egy ilyen rendszert kéne kiépíteni amihez az építő már megvan(Modric) már csak a romboló kéne(egy Vidal tipúsú emberke) Bár nem akarom lehúzni Khedirát,de ami igaz az igaz hogy ide nagyobb munkabírású ember kell de cserepadra tökéletes választás lenne. Kérdés az vajon Perez fejében újból csak a támadó szekció bővítése forog-e vagy belátja hibáit és végre elkezd igazolni a közzépálya felé is.Nos részemről egy vkp szerzése lenne az első számú feladat ,nyitott a kérdés ki legyen? Igazoljunk egy biztosnak tűnőt vagy igazoljunk egy ifjoncot vagy esetleg hozzunk valakit a B csapatból? Számomra 3 ember neve merül fel ebből 2 elérhetetlen az kettő pedig Vidal,Yaya Toure. Viszont az én listám tartalmaz még egy megoldást ami akár jó is lehet a brazil válogatott által is elhanyagolt Sandro a Tottenhamból!

Nem véletlenül esett rá a választásom,látom benne azt dinamikát ami kell ennek a csapatnak és a Tottenhamben is abszolút húzóember, az őszi sérülése óta sajnos még tudtommal nem játszik de meg is látszott a Tottenham idényén a hiánya Huddlestone nem is tudta megfelelően pótolni,szóval a Spurstól én egy Sandro+Bale csomagnak örülnék a legjobban. Én a szélekre fektetném a hangsúlyt. Nem érzem azt az igazi klasszikus szélsőt DM-ben Callejónban pedig pláne nem,igy én őket tenném ki,illetve megpróbálnék egy Kaká+pénz vagy Callejón+pénz vagy Callejón+Kaká= Silva cserét a Citynél.Ez ésszerű lenne és mint látszik a Citynél oda vannak a spanyolokért és egy aranylabdás ha mást nem a mezeladást feldobhatná. Bale érkezése számomra nem lehet kérdés csupán napok vagy hónapok kérdése de szeptember 1-én már nálunk kezdi a szezont mindenképpen.

lll.Védelem

Nem beszélnék túl sokat róla
mivel alapjaiban rendben vagyunk a védők szempontjából és Carvajal érkeztével feltehetőleg más nem is érkezik a védelembe a nyár folyamán.

lV.Kapusok

Ez is egyértelmű.Iker az első számú Lopez pedig ha marad a tökéletes cseréje,nem is értem mi ez Mourinho&Casillas affér.

Tehát összegezve

Személyem szerint az igazolások

Be

Edző: Heynckes
Védő: Carvajal
KP: Sandro,Bale,Silva
Csatár: Agüero

Ki

Kapus: Adán
KP:Kaká,Callejón,DM,
Csatárok:Higuaín

Más

Valaki akinek van kedve kifejteni számomra a témát igazán leírhatná nekem hosszabban-rövidebben hogy szerintük mi az oka annak hogy Kaká a bombasztárnak tűnő igazolás hogy sült el ilyen rosszan?
Kép
Kép
Kép

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. május 29., szerda 15:40

ne mondd már Matt, hogy nem lenne jobb csapatunk, ha sahin helyett vidalt hozzuk például. vagy anno diarra helyett essient. és nem is folytatom a sort inkább.

most itt lenne a lehetőség hozni pl egy gündogant, aki középső kp-s és labdabiztos, technikás, okos, kétlábas, gyors játékos. be is baszna, ha nem lenne ez előrelépés egy kedirával szemben.
azt se mondja senki, hogy egy normális védekezni tudó kp-st nem tudunk venni, akár olcsón a franciáktól vagy bárkit, aki fizikumban és adottságokban jobb, mint kedira.

aki nekem ezt mondja, az menjen horgászni.
Lesz majd nagy meglepi, ha Khedira jövőre is alapember lesz...
akkor jövőre se nyerünk lófaszt se.
Kép
Kép
Kép

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. május 29., szerda 15:34

accel írta:én valamiért bizakodó vagyok. nem hiszem el, hogy ancelotti, vagy heynckes samit erőltetné a kp-ra. sztem fogunk oda hozni egy vagy két arcot legalább.

amúgy mikor lesz hivatalos az új mezünk? már szinte az összes nagycsapatnak megvan. :-)
Lesz majd nagy meglepi, ha Khedira jövőre is alapember lesz...

Rég rosszak ezek az érvek Matt,egy Real Madrid középpályásának inkább labdabiztosnak kéne lennie, mint taktikailag fegyelmezettnek. Nem védekezni kell, labda nálunk legyen és mi támadjunk. Nem érdekel, hogy milyen jól helyezkedik, ha egyszerűen balfasz, nem tud labdát kezelni se.
Úgy látom te is idealizált álomvilágban élsz, egy letűnt kor, letűnt eszméjét bemagolva hirdeted, ami már rég nem igaz. Illetve szép lenne, ha lenne lehetőségünk egy ilyen középpályás sor felállítására úgy, hogy közben nem sérül a csapat védekezőjátéka, és nem rohannak át rajtunk az ellenfelek. Csakhogy ez védekezni tudó középpályások nélkül nem működik.

Illetve dehogynem. Egyetlen egy módon, méghozzá azon a módon, hogy a Pep-féle Barcához hasonló intenzív 10 emberes letámadást folytatunk feltolt védősorral. Csak aztán idén Titonál látszott, ha nincs meg a fegyelem elől a letámadásban (márpedig ez a csatároknak nem szokott ízleni), akkor a középpálya átjáróház, és az egész egy meddő mezőnyfölénybe, középkör körüli passzolgatásba megy át.
A Pep-féle Barcához hasonló csapatot összerakni (pláne összevásárolni), lehetetlen. Megfelelő edző, megfelelő játékosok kellenek, és jelenleg erre CR-en és Modricon kívül nincs alkalmas emberünk. 4 posztra kellene embert venni úgy, hogy ezek az emberek az adott posztjuk legjobbjai, és min 50-60 millióban fájnak. És akkor a pénzen kívül még ott van a probléma, hogy a klubjuk nem akarja őket elengedni, vagy ők nem akarnak itt játszani.

Mivel ez tehát lehetetlen kompromisszumkötésre kényszerülünk.
Na most masodik lepes, azon kell elgondolkozni, hogy Mourinho mennyire rakta tele az eddigi csapatait kreativ technikas jatekosokkal, legalabbis ami ezt a posztot illeti. A lényege az egésznek: Jose Mourinho hozta ide, a koncepcio, amit o elkepzelt, abba Khedirat látta legalkalmasabbnak. Ennyi az egész.
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Ezt én is így gondolom. És szerintem ő látta, hogy az idealizált, a fórum többsége által elvárt csapat nem összehozható.
Khedirát tényleg nem kellene szapulni, mert a posztján kifejezetten minőségi játékos.
Ő nem labdaszerző középpályás, hanem védekező pivot. Az a dolga hogy a jelenlétével és a pozicionálásával kiszorítsa az ellenfél támadásait a szélre, tehermentesítse a középhátvédeket illetve mivel a mi szélsőink basznak visszakisérni az ellenfél wingbackjeit ezért a szélre kihúzódva a szélső és a középsőhátvéd mellett harmadik emberként semlegesítse az ellenfél szélsőjét és wingbackjét úgy hogy közben zárja a középpálya felé a passzsávot.

Elsődleges mutatóként nála nem a labdaszerzést kell nézni hanem az interceptionöket. Hozott ő is annyi labdaszerzést ezen a poszton mint Pepe vagy Lass csak mellette harmadannyit szabálytalankodik, mert ha belemegy egy ütközésbe, akkor szerezhet labdát, de ha nem sikerül, akkor szabadrúgás 30 méterre a kaputól, vagy 1-1 ben mehetnek a középső védőinkre.

Az viszont más kérdés hogy mivel Xabi fizikálisan már nem elég gyors és strapabíró hogy második hullámba ő nyomja 20-30-ról a bombájat ezért Mou őt küldte fel kisegíteni lesz, ami lesz alapon, ezt pl. az MU brilliánsan használta ki, ki se zártak Khedirára így védekezésben emberelőnyük lett, amit csak a kiállítás és Modric beállítása kompenzált a visszavágón.

Az más kérdés hogy pl. a Bayernnél is az volt az áttörés hogy két olyan pivottal játszanak, akik a védekező és a szervezői feladatokat is eltudják látni (Martinez, Sweini), így nincs az a problémájuk mint nekünk vagy a juvénak hogy ha Xabit illetve Pirlot komolyabban pressingelik akkor kinyírják a játékukat.

Modriccal karöltve vagy 4-3-3-ban tud ő hasznos ember lenni, csak ne kelljen felfutnia a támadóharmadba.
Minden mondattal egyetértek. Lényegében erről van szó, csak sokan ezt nem értik/nem akarják megérteni.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2013. május 29., szerda 15:28

Modriccal karöltve vagy 4-3-3-ban tud ő hasznos ember lenni, csak ne kelljen felfutnia a támadóharmadba.

És itt bukik meg a hasznossága.
3 középpályás mellett dominanciát várok a csapattól, ami valamilyen szinten magában hordozza azt, hogy az ellenfél legveszélyesebb fegyvere a kontrák vezetése lehet, minél gyorsabban.
Khedira az általad felsorolt erényeit egy védekező felfogású csapatban tudja csillogtatni, mint ahogy írták is, ezért volt jó a Barca ellen.
Abban az esetben azonban, ha gyorsan kell lereagálni valamit, irányt változtatni, felvenni az embert, akkor lehet, hogy más játékos is bajban van, de Ő meg reménytelen.
Ilyen szerepre is egy mozgékonyabb, atletikusabb ember kellene.

Szóval továbbra sem látom a helyét egy olyan Realban, amilyet sokan (köztük én is) szeretnének látni. Nem is fogom, úgyhogy részemről a téma lezárva.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Ryel
Kedvenc játékosaid: Raul, Morientes, Figo, Higuain, Cristiano Ronaldo, Varane, Modric

HozzászólásSzerző: Ryel » 2013. május 29., szerda 15:15

Khedirát tényleg nem kellene szapulni, mert a posztján kifejezetten minőségi játékos.
Ő nem labdaszerző középpályás, hanem védekező pivot. Az a dolga hogy a jelenlétével és a pozicionálásával kiszorítsa az ellenfél támadásait a szélre, tehermentesítse a középhátvédeket illetve mivel a mi szélsőink basznak visszakisérni az ellenfél wingbackjeit ezért a szélre kihúzódva a szélső és a középsőhátvéd mellett harmadik emberként semlegesítse az ellenfél szélsőjét és wingbackjét úgy hogy közben zárja a középpálya felé a passzsávot.

Elsődleges mutatóként nála nem a labdaszerzést kell nézni hanem az interceptionöket. Hozott ő is annyi labdaszerzést ezen a poszton mint Pepe vagy Lass csak mellette harmadannyit szabálytalankodik, mert ha belemegy egy ütközésbe, akkor szerezhet labdát, de ha nem sikerül, akkor szabadrúgás 30 méterre a kaputól, vagy 1-1 ben mehetnek a középső védőinkre.

Az viszont más kérdés hogy mivel Xabi fizikálisan már nem elég gyors és strapabíró hogy második hullámba ő nyomja 20-30-ról a bombájat ezért Mou őt küldte fel kisegíteni lesz, ami lesz alapon, ezt pl. az MU brilliánsan használta ki, ki se zártak Khedirára így védekezésben emberelőnyük lett, amit csak a kiállítás és Modric beállítása kompenzált a visszavágón.

Az más kérdés hogy pl. a Bayernnél is az volt az áttörés hogy két olyan pivottal játszanak, akik a védekező és a szervezői feladatokat is eltudják látni (Martinez, Sweini), így nincs az a problémájuk mint nekünk vagy a juvénak hogy ha Xabit illetve Pirlot komolyabban pressingelik akkor kinyírják a játékukat.

Ami pedig a helyzetkihasználás kapcsán visszatérő anyázás. Mutasson már nekem valaki olyan védekező középpályást aki a 10 helyzetből egynél többet tud értékesíteni, még csatárból is klasszisnak számít aki 4-ből egyet berúg, a drága robotunk se hoz 7-ből egynél jobbat.

Úszómester
Kedvenc játékosaid: Ramos, Marcelo, Beckham, CR

HozzászólásSzerző: Úszómester » 2013. május 29., szerda 15:12

Realista24 írta:
amúgy mikor lesz hivatalos az új mezünk? már szinte az összes nagycsapatnak megvan.
-1,5 óra nagyjából :-)
lehet én vagy a hülye de ott nem 51 órát ír?

accel

HozzászólásSzerző: accel » 2013. május 29., szerda 15:02

Realista24 írta:-1,5 óra nagyjából :-)
köszi. :-) hát akkor reménykedjünk, hogy a narancssárga, amit a marca lehozott, csak kapus mez lesz. :mrgreen:

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. május 29., szerda 15:01

nmate írta:Rég rosszak ezek az érvek Matt,egy Real Madrid középpályásának inkább labdabiztosnak kéne lennie, mint taktikailag fegyelmezettnek. Nem védekezni kell, labda nálunk legyen és mi támadjunk. Nem érdekel, hogy milyen jól helyezkedik, ha egyszerűen balfasz, nem tud labdát kezelni se.

Innentől kezdve pedig Gustavo előrébb van, hülyeség azt mondani, hogy nem.

szerk: az unszimpatikus lehet, hogy nincs a magyar nyelvben, de totál elterjedt és használják.
Szóról szóra.Nekünk kellene dominálni a játékot,erre hercegünk ott középen képtelen.

Az az ava meg nmate :lol: :lol: :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. május 29., szerda 15:00

amúgy mikor lesz hivatalos az új mezünk? már szinte az összes nagycsapatnak megvan.
-1,5 óra nagyjából :-)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

accel

HozzászólásSzerző: accel » 2013. május 29., szerda 14:59

én valamiért bizakodó vagyok. nem hiszem el, hogy ancelotti, vagy heynckes samit erőltetné a kp-ra. sztem fogunk oda hozni egy vagy két arcot legalább.

amúgy mikor lesz hivatalos az új mezünk? már szinte az összes nagycsapatnak megvan. :-)

schranzer
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo (R9)

HozzászólásSzerző: schranzer » 2013. május 29., szerda 14:49

Felesleges vitatkozni azon, ki milyen kepessegu jatekos. Az egy dolog, es en is latom, hogy Khedira nem egy labdazsonglor, de eloszor is azon kene elgondolkozni, ki is hozta ide. Ez nem mas volt, mint Mourinho. Na most masodik lepes, azon kell elgondolkozni, hogy Mourinho mennyire rakta tele az eddigi csapatait kreativ technikas jatekosokkal, legalabbis ami ezt a posztot illeti. A lényege az egésznek: Jose Mourinho hozta ide, a koncepcio, amit o elkepzelt, abba Khedirat látta legalkalmasabbnak. Ennyi az egész. Ezt a csapatot Mourinho formalta ilyenre, es ez a csapat azért jatszott ilyen focit, mert Mourinho utasitasait kovettek. Na most, egyetlen dolog ami ezen valtoztat, az egy uj edzo es egy teljesen mas koncepcio. Tehat lehet, hogy az osszes itt ekézett játékos egy másik koncepcioban kb. 2x jobban teljesítene. Eloszor is ezen kell elgondolkozni, nem azon, ki mennyire szar. Addig, amíg a jatekosok mas koncepcioba es taktikaba nem jatszottak, addig ezek csak felesleges találgatások. Ettol fuggetlenul Khediratol tenyleg pattognak a labdak. De Mourinho hozta ot ide, sztem Joset szidjatok es a hulye taktikáját, ne a fél csapatot :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. május 29., szerda 14:44

Rég rosszak ezek az érvek Matt,egy Real Madrid középpályásának inkább labdabiztosnak kéne lennie, mint taktikailag fegyelmezettnek. Nem védekezni kell, labda nálunk legyen és mi támadjunk. Nem érdekel, hogy milyen jól helyezkedik, ha egyszerűen balfasz, nem tud labdát kezelni se.

Innentől kezdve pedig Gustavo előrébb van, hülyeség azt mondani, hogy nem.

szerk: az unszimpatikus lehet, hogy nincs a magyar nyelvben, de totál elterjedt és használják.

legendary

HozzászólásSzerző: legendary » 2013. május 29., szerda 14:42

Gaborone1 írta:
Nem érted.....
Amíg más csapatok vicc összegekért veszik a játékosokat, addig minket madárnak néznek és 2x drágábban adják a játékosokat. ugye nem kell példákat mondanom.:)
Hát ez valóban egészen fantasztikus... fantasztikusan nagy baromság úgy ahogy van :lol:

Egyrészt a Spurs mindig nagyon jó áron adta el a játékosait, Carrick és Berbatov is áron felül került a MU-ba, Robbie Keane visszavásárlásán fél év alatt talán 5 millát nyertek stb...

És ezen tényleg fel vagy háborodva, hogy egy klub nagyobb áron ad el valakit egy olyan csapatnak, akiről tudja, hogy van pénze, lehet velük alkudni? Hát tényleg, a pofám leszakad. :lol: Teljesen normálisan csinálják, minden nagyobb csapat áron felül vesz játékosokat többnyire. Pláne a túlhájpoltabb emberkéket, a Real ugyanis képtelen fű alatt vásárolni nem befutott játékosokat, mindig az aktuális kirakatemberre repülnek rá.

Mondom, én tényleg nem tudom, milyen pocsék megfigyelőhálózata van a Realnak, de ez kívülről úgy néz ki, mintha egy másik csapat kinéz magának valakit, a Real meg akkor szintén elkezd rálicitálni az adott játékosra... így tényleg rohadt nehéz jó áron megszerezni, ha még licitálásba is belemennek. De hát aki hülye...
unszimpatikus
Ilyen szó pedig sajnos még mindig nem létezik a magyar nyelvtanban... :roll:

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. május 29., szerda 14:40

Lassos hasonlat pedig elég rossz, ő is kevés volt alapembernek
Ezt hétfőn írtam, elmentettem azért, hogy aki azt nem olvasta, olvassa el, és értse meg:
Emlékszünk még Lassana Diarrára? A fejjátékot, a taktikai érzéket és a helyezkedést leszámítva mindenben jobb volt Khediránál. Gyorsabb, nagyobb munkabírású, technikásabb, több labdát szerez... lehetne folytatni a sort. De jobb volt vele a Real, mint Khedirával? Marhára nem. Sokszor inkább volt instabilabb a védelem Lass-szal, mint Khedirával, de jobb sosem volt. Max, amikor olyan balfallosz volt az ellenfél, hogy Lass egyedül meg tudta nyerni a kp-t. De komoly meccsen Lass egyedül sosem nyert kp-t. Ráadásul Lass technikailag zseni volt Khedirához képest, mégsem volt jobb a támadójátékunk.
Lehetne azt mondani, hogy kőbuta volt Lass, ami igaz is, de a feladata is egyszerű volt támadásban, mint a bot. Passzolja le Xabinak, vagy ha előrébb jár, akkor folyjon át rajta a bogyó, s közben ne lassuljon le az akció. Akárhogy is nézzük, ez nem bonyolult feladat, és technikailag alkalmasabb rá Lass. De jobb, volt a támadójátékunk? Nem. És ezt nem lehet Lass butaságával magyarázni...
Luis Gustavo ugyanez. Az, hogy okosabb, mint Lass, az lehet, én ezt nem vitatom, de azok az erényei, mint Lassnak, és mivel Lass támadó és védőfeladatai is a képességeihez mérten egyszerűek voltak, és megoldotta a dolgát, amennyire tudta, mégsem voltunk jobbak vele, mint a hercegünkkel. És pont erre mondom azt, hogy LG nem jobb Khediránál mint, ahogy sok más jelenleg sztárolt vkp sem.
Vannak a Lass típusú és vannak a Khedira típusú vkp-k, ha a dolgot le akarom egyszerűsíteni. Csapata válogatja, hogy melyik rendszerbe, melyikük illik bele jobban. Ide Khedira illik. Az ideális ember persze a 2 ötvözete, de jelenleg Vidal, Schweinsteiger a 2 olyan, aki ezt ötvözi, meg mondjuk még Yaya. És ennyi az össz. Az, aki nem tud többet nyújtani, mint Lass, vagy Khedira, az nem előrelépés Khedirához képest. És ilyen Gündogantól elkezdve, Kondogbián, Pogbán át, LG-ig mindenki.
Tehát a lényeg: a Lass típusú kp-sok egyénileg jobbak Khediránál, ez sosem volt kérdés, de nálunk nem nyújtanának jobb teljesítményt sem támadásban, sem védekezésben Khediránál olyan mértékben, ami meglátszana a csapat hpsszútávú eredményességén. Az meg, hogy látványosabban lohol a csatárok után, és emlékezetes becsúszásokkal szerel, azt én leszarom, ha a csapat nem lesz tőle jobb.

Így már remélem mindenki megérti, hogy mire gondolok, amikor Khedirát védem. Nem Khedira a top vkp, egyénileg vannak nála jobbak, de a jobb játékos nem feltétlenül nyújt többet. Nem Khedirától kell elvárni a szervezést, ő nem képes rá, és a Lass féle vkp-k sem. Pedig a csapat ebben a rendszerben akkor lenne király, ha olyan rohangáló kp-s jönne, aki szervezni is tud.
Lehet vele nem egyetérteni, csak tessék mellé érvelni.
Nézd meg Modricot, öröm nézni ahogy labdába ér, ha szarul kapja azt is úgy veszi át sokszor, hogy már az ellenfelet megveri és tisztára játssza magát.
Modric nagyon rossz példa, mert egyrészt ő inkább támadóbb felfogású játékos, tőle ez a minimum. Hasonlítsd össze Khedira és Modric védekezését (illetve a meccseket, amikor egymás helyén játszottak, nekem ne labdaszerzési statokat linkeljetek be) és látható, hogy gyenge volt a védekezésünk nagyon, az előrejátékban pedig Modric rendszerint nem villogott. Nem tudta azt a pluszt adni a csapatnak, amiért megérte volna berakni Khedira helyett. Lehet, hogy szép átvételeket meg passzokat nyomatott, de a csapat játékát nem reformálta meg.
Másrészt meg azért rossz példa, mert Modric jelenleg az egyik, ha nem a legtechnikásabb játékosunk. Technikailag kenterbe veri Öziltől kezdve Di Marián át Xabi Alonsoig a csapat nagy részét. Nehogy már Khediránál Modric technikai tudása legyen a szint.
Padra jó, kezdőbe finoman fogalmazva nem elég
Ha a padon maradna, azzal ki is egyeznék.
És erre nem képes.
3 szezonon át volt stabil kezdő, és lehet hogy Gündogan nem fog 600x jobb lenni de én már rohadtul meguntam azt a viccet hogy neki kéne ezt a szerepet betöltenie, itt az ideje másnak megadni az esélyt.
Hasonlítsátok már össze a tavalyi és az idei játékunkat. Zongorázni lehet a különbséget. Pedig papíron a kp-nk még erősödött is, Lass helyett Essien, Sahin helyett Modric. Mégis a bajnokcsapatunk játéka szignifikánsan jobb volt, mint az idei. És a standard kezdőcsapatban nem történt változás. Mindez személycsere nélküli különbség. Az akkori jó játék sem azért volt, mert nem Khedira játszott. A BM ellen sem Khedira miatt estünk, hanem mert visszaálltunk védekezni, és mert a csapat fizikálisan hulla volt.
Ezzel amúgy egyetértek, de megint oda jutok, hogy más rendszerben sem lenne helye Khedirának, mert a képességei kevesek. Én pl. 3 középpályással állnék fel, legyen a példa kedvéért:

--------------Xabi----------------
--Gündogan---------Modric-----
Volt idén ugyanez csak Khedira volt Gündogan helyén. Semmi változás nem volt a játékunkban. Modric kicsit előrébb játszott, de Mourinho nem tiltotta meg neki, hogy visszalépjen labdákért. Nem működött. És nem (csak) Khedira miatt.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2013. május 29., szerda 14:27

Ilyenről szó nem volt. Lewandowski és az ügynöke eddig semmi lényegeset nem nyilatkoztak
Tessék:

http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... ne-2248467

Persze lehet, hogy ez sem lényeges...
Személy szerint úgy gondolom, hogy sem Pogba, sem Gündogan nem jelentene előrelépést Khedira helyén (vagy csak olyan kis mértékűt, ami nem fog megjelenni a csapat teljesítményén.) Méghozzá azért nem, mert ezek a játékosok nem karmesterek. Nem tudják a Real játékát szervezni. Ahogy Khedira sem, de őt itt a fórumon ezért csesztetik. A kp-nk ugyanúgy gyenge lenne, mert Xabi apót a komoly csapatok elnyomnák, és nincs, aki középpályán szervezzen. De ez ugyanúgy fennállna Gundogan, Kondogbia, Pogba esetében is.
Látod, egyszerűen másképp ítéljük meg ezeket a játékosokat, elsősorban Khedirát. De a többieket is. Gündogán és Pogba esetében is a kreatívitásuk, a passzolási képeségük fogott meg. Labdabiztosak, technikásak. Lényegesen jobbak ezekben, mint a hercegünk.
Az meg egy alap dolog lenne nálam, hogy bizonyos technikai szint alatt nem engednék be játékost a Bernabeuba, mert árt a szemnek.

Vissza: