HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. július 10., csütörtök 10:31
Németek, egyértelmű, és nem a brazilok elleni fölényes siker mondatja ezt velem.
Évek óta egyben van a csapat. Nincsenek klasszisok, (gondolok itt CR, Messi, Neymar, Robben féle játékosra) aki húzná a csapatot, hanem ez nagybetűs CSAPAT. Ha nincs Kroos, ott van Schweini, ha nincs Müller, ott van Klose, ha nincs Özil, ott van Götze. Stabil védelem, a világ egyik, ha nem a legjobb kapusával, aki ezen a VB-n élete formájában van. Tele vannak vezérekkel, (Lahm, Schweini, Neuer), és nagyon jó a mentalitásuk (Müller, Klose, Schürrle). Egyszerűen megérdemlik, és ezért tesznek is. Beérett ez a generáció. Normális focit játszanak, nem bekkelnek, nem rugdosódnak, és végre láttam a VB-n egy olyan csapatot, akik 2-3 gól után nem álltak meg, hanem annyit rúgtak, amennyit csak tudtak. Ez a Futball!
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy a padon is olyan játékosok vannak, mint Götze, Draxler, Großkreutz, akik európai szinten bizony nem rosszak, és valószínűleg égnek a bizonyításvágytól. Aztán látjuk, hogy Khedira is so-so a VB-n, egyedül Özil lóg ki a kezdőből.
Ezzel szemben Argentínával mi a helyzet? Nyögvenyelősen jutnak túl mindenkin. Messi lehet, hogy fejben ott van, de fizikálisan teljesen nulla, már hosszú hónapok óta. Tegnap pedig az is bebizonyosodott, hogy lassan Di Maria nélkül nehezebben megy nekik, mint Messi nélkül. Se Higuain, se Gago, se Biglia, se Agüero nem az a játékos, aki ki tud magának dolgozni egy helyzetet. Erre csak DM, és Messi képes. Márpedig Messit a németek is le fogják radírozni, efelől kétség se legyen. Viszont a védelem meglepően jól teljesít, de még mindig nem kerültek szembe egy normális támadószekcióval. Mascherano nagyon jó VB-t hoz. Ha Messit kiveszik a fritzek, akkor nincs kérdés. Egy-két gólt úgyis begyötörnek, ha kell Müller heréjéről fog bepattanni, de minimum egyel nyernek, de én 2-3 gólon sem lepődnék meg.
Egyszerűen ki kell jönnie a különbségnek.
A jó focinak szurkolok, azt pedig a németek mutatják leginkább. Szervezettség, pontosság, összhang, akarat. Ennyi különbség van a két csapat között.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Ferencváros 2014. július 10., csütörtök 10:32-kor.