Szerintem is megérdemelték a németek. Az ő keretüket tartottam a legerősebbnek, és az elmúlt években a játékuk is nekik volt a legösszecsiszoltabb. Löw régóta az edzőjük, tudja a dörgést. Több alkalommal is a siker küszöbén voltak, nem sokon múlott egy nagy győzelem, de a keret most érett meg a sikerre. Most jutottak el odáig, hogy nem volt erősebb csapat náluk papíron. Schweini baromi nagyot játszott tegnap, nálam ő volt a MOM a döntőben, és talán a tornán is őt láttam legjobbnak. Az egyenes kieséses szakaszban mindenképp.hunmadridista írta:Nem volt rossz VB amúgy ez...a Németek meg szerintem teljesen megérdemelték...viszont ezt a Messi aranylabdát nem értem, akkor inkább adták volna Mascheranonak, mert hatalmasat küzdött az ember, akárcsak Schweinsteiger...
Ennek a német generációnak kijárt azért egy arany, akárcsak a spanyoloknak legutóbb...a 2000-es évek elején elkezdett utánpótlás reform meghozta a gyümölcsét náluk...
Az argentinokról annyit, hogy Sabella remekül összerakta ezt a csapatot, nem az ő hibája, hogy ilyen töketlen csatárai vannak, és az sem, hogy Messzisége nem tudta felszívni magát rendesen egy lazára vett szezon után. Ez nagyon ritkán sikerül, nem ment a törpének sem. Mindenesetre Di Maria játéka változtathatott volna a végkimenetelen, nagyon gyenge volt a bal oldali védekezése a németeknek az első félidőben, ott meg lehetett volna az argentinoknak a meccs. Ez Di Mariaval sokkal könnyebben ment volna, de így is Higun és Messin múlott a dolog. Mindezt leszámítva, én nem tartottam a végső győzelemre esélyesnek az argentinokat, az elődöntőig nem is igazán volt komoly ellenfelük, a másik ágon nem jutnak döntőbe, ebben biztos vagyok. Egy világbajnoknak többet kell nyújtania annál, mint amit az argentinok lehoztak ezen a VB-n.