Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Galacticos

Re: Taktikai háború (Legyél Mourinho)

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. május 30., csütörtök 18:59

cart írta:
Galacticos írta:modric, gündogan, thiagoalcantara, isco, céer, suarez
És ki lenne, aki védekezik? Ki az, aki labdát szerez? Ezek közül egyiküknek sem az a fő erőssége.
nem az erősségük.
de ha legelöl mindenki letámad -igen még cr is- akkor szerintem meg lehetne oldani a védekezést.
ebben koppintanám a barcát mert amikor nagyon sikeresek voltak akkor letámadtak mint az atom.
letámadnak a legelöl lévők, rengetegszer labdát szereztek már legelöl is de ha ott nem sikerült akkor az elöl lévő hármas meg az egész csapat egy picit hátrébb tolódott és kezdődött a letámadás elölről, utána ha még előrébb került az ellenfél akkor megint hátrébb zártak és megint aktívan letámadtak.
ha meg már meg van a labda akkor egy ilyen kp-val nem sűrűn veszítenénk el hátul.
szerintem eddig sem a védekezésünkkel volt baj hanem azzal hogyha nálunk volt a labda akkor azon kívül hogy tedd céer elé valahogy ezenkívül semmit nem tudtunk. ja meg ívelgetni benzemára meg higuainra mert amúgy is mindkettő olyan jól fejel...
egy ilyen hármas: modric, thiago, gündogan szerintem jobban védekezne mint a xabi-khedira kettős. de nem csak nekik kéne, mindenkinek ki kéne vennie a részét a védekezésből. mindenkinek le kéne támadni.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2013. május 30., csütörtök 18:53

Galacticos írta:modric, gündogan, thiagoalcantara, isco, céer, suarez
És ki lenne, aki védekezik? Ki az, aki labdát szerez? Ezek közül egyiküknek sem az a fő erőssége.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. május 30., csütörtök 18:35

egyébként nem sokan gondolkodnak benne de én 4-4-2-t is eltudnék képzelni vagy egy fajta 4-2-2-2t:
------------------------iker-----------------------
carvajal-----ramos------varane-----marcelo
------------xabi*--------gündogan-----------
------isco/özil----------modric-------
----------suarez/benzema--<->cr----------
viszonylag kötetlen posztok főleg legelöl, letámadás labdavesztés után..
ja igen xabit becsillagoztam, szerintem úgyis kezdő lesz jövőre is, de ha nem akkor a helyén eltudnék képzelni egy thiago alcantarat, de abban az esetben modricot picit hátrébb húznám és a 3kps gündogan,modric és thiago egy vonalban mozognának, isco meg feljebb lépne cé és suarez mögé.

iscohoz: tudom sokan nem hoznátok, tudom sokan sokalljátok az árát. de én hoznám. és el is tudnám képzelni a csapatban. van esze a játékhoz, technikás, jól cselez, kapura veszélyesebb mint özil, jól lát a pályán és még spanyol is. ugyanez thiagora is igaz.
azért egy modric, gündogan, thiagoalcantara, isco, céer, suarez pfúú főleg egy jó formában lévő balszélről besegítő marcelóval.. nagyon adná.

jgR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: jgR » 2013. május 30., csütörtök 13:46

Na én ilyet nézznék igaz attol függ ki lesz az edző ha

Carlo:
-------------------Casillas
Carvajal---Ramos-----Varane---Marcelo
-----Gündogan--------------Modric
---------------------Bale
-----Benzema----Suarez-----C.Ronaldo
Ugye Carlo annyira nem használ szélsőket ő két védővel oldotta meg anno is szóval benzema és CR beljebb lenne nem szélen .

Ha Heynckes:
-------------------Casillas
Carvajal---Ramos-----Varane---Marcelo
-----Gündogan--------------Xabi
---------------------Modric
Bale--------------Benzo/Suarez---------C.Ronaldo

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. május 29., szerda 22:39

R.M.C.F írta:Tényleg háááát mi a baxom van M'vilával, Itt annyira sztárolva volt......hol van most? Él még?
Telen 11 millaert elment a Rubin Kazanba.
Bajnoksagban a lehetseges 11 alkalombol 5-szor jatszott osszesen 330 percet. (valoszinuleg serult lehetett, mert a 20-24 forduloban nem volt benne a keretben, a 25-ben a padon ult, a 26-ban 67 percet jatszott, 27,28,29-et pedig vegig jatszotta. az utolso meccsen adott is egy golpasszt)
EL-be az Atletico, a Levante es a Chelsea (elodonto) ellen nem jatszott, a kispra se ult le.

kozbe most leltem wikipedian: "On 8 November 2012, M'Vila was banned from national team matches until June 2014 after an unauthorised night out while on under-21 duty"
ezek szerint 2014 juniusaig a valogatottban se fogjuk latni eltiltas miatt..

Casso

HozzászólásSzerző: Casso » 2013. május 29., szerda 22:22

R.M.C.F írta:Tényleg háááát mi a baxom van M'vilával, Itt annyira sztárolva volt......hol van most? Él még?
Ruszkik felajánlottak neki egy valag pénzt és karrier építés helyett elment 22 évesen levezetni a Rubin Kazanyba. :roll:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. május 29., szerda 22:20

Tényleg háááát mi a baxom van M'vilával, Itt annyira sztárolva volt......hol van most? Él még?
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

EnzoZidane89
Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo,C.Ronaldo,X.Alonso
Kedvenc csapatod: Hala Madrid!

HozzászólásSzerző: EnzoZidane89 » 2013. május 28., kedd 21:19

Akkor azthiszem ellőtem minden puskaporom,nézzétek el amugy,nagyon sokat dolgozok mostanában és nem vagyok jól tájékozott,félig meddig követem csak az igazolási szezont is.(Igen tudom,hogy dátumilag még nem vagyunk benne)
Egyébként Carvajal most kölcsönben van,vagy fizetni kell érte? :) Nem tudom milyen szezont futott megmondom őszintén. De ha ennyien mondjátok csak van benne valami,Arbeloánál jobb lehet mindenki :mrgreen:
Bale helyett szóba került ugye Jesús Navas, de neki nem valamilyen fóbiája van? Régen olvastam róla,hogy nem tudja elhagyni a Sevillát a betegsége miatt.
Iker-Carvajal-Ramos-Varane-Marcelo-Casemiro-Modric-Isco-Bale-Ronaldo-Benzema

Hala Madrid & Go Ferrari
Kép

IkerCasillas
Kedvenc játékosaid: IC
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: IkerCasillas » 2013. május 28., kedd 20:52

EnzoZidane89 írta:Ha esetleg Pepét megveszi valamelyik olajklub,akkor legyen egy klasszis védő hátul(Varane akármilyen jól játszik,még korántsem klasszis). M'Vila helyett akkor megtarthatnánk Essient,Esetleg még Ramires jöhetne szóba. VKP mindenképpen kell.
-----------------Casillas----------------
--Rafael-Ramos-Hummels(Kompany)-Marcelo--
---------Xabi Alonso-------Ramires(Essien,Modric)---
----Bale------------Özil--------------C.Ronaldo--
--------------------Agüero--------------------------
Akármilyen jól hangzik, 3 védőből egyszerre csak 2 tud játszani. Varane meg úgy lesz klasszis, hogyha játszik, nem a padon való ücsörgéssel. Jó ez a Pepe-Ramos-Varane hármas, még kell valaki 4. számúnak és teljesen rendben van.
Jobbhátvédnek vissza kell hozni Carvajalt, ez nem lehet vita tárgya, nem véletlenül nem merültek fel más nevek.
Essien remélem nem marad, fölösleges lenne, az ideinél nem valószínű, hogy tud jobb formát hozni, ami valljuk be, nem kecsegtet túl sok jóval.
Agüero meg kb. 1 hete hosszabbított szerződést a Cityvel.

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. május 28., kedd 20:49

EnzoZidane89 írta: M'Vila helyett akkor megtarthatnánk Essient,Esetleg még Ramires jöhetne szóba.
úgy emlékszem essien nem akar maradni.
mi se számolunk vele. ő megy vissza a kékekhez.
ramirest én is régóta mondom, de még egy jóféle sun-os pletyka sem volt róla. :(

kezdődhöz meg:
carvajal fog visszajönni. rafael amúgy se kéne. főleg ha egy ilyen kp "védekezik" előtte.
agüero meg most hosszabbított a citynél.

EnzoZidane89

HozzászólásSzerző: EnzoZidane89 » 2013. május 28., kedd 20:43

Galacticos írta:
EnzoZidane89 írta:Hummels
ő minek?
EnzoZidane89 írta:M,Vila
ő meg már felejtős.
elment a ruszkikhoz levezetni.
Ha esetleg Pepét megveszi valamelyik olajklub,akkor legyen egy klasszis védő hátul(Varane akármilyen jól játszik,még korántsem klasszis). M'Vila helyett akkor megtarthatnánk Essient,Esetleg még Ramires jöhetne szóba. VKP mindenképpen kell.
-----------------Casillas----------------
--Rafael-Ramos-Hummels(Kompany)-Marcelo--
---------Xabi Alonso-------Ramires(Essien,Modric)---
----Bale------------Özil--------------C.Ronaldo--
--------------------Agüero--------------------------

Ez persze személyes vélemény,de elnézegetném ezt a csapatot.

Hala Madrid & Go Ferrari
Kép

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. május 28., kedd 19:21

EnzoZidane89 írta:Hummels
ő minek?
EnzoZidane89 írta:M,Vila
ő meg már felejtős.
elment a ruszkikhoz levezetni.

EnzoZidane89

HozzászólásSzerző: EnzoZidane89 » 2013. május 28., kedd 19:03

Lehet nagyon elvakult vagyok,de isten igazából ebben az átigazolási szezonban kéne olyan mélyen a zsebbe nyúlni,amilyet eddig még nem láttunk. Akik mehetnek: Di Mária,Higuaín,Khedira,Pepe,Arbeloa.
Akiket hoznék: Bale,Agüero,M,Vila,Hummels(Kompany)és Rafael Da Silva.

Tudom,tudom hogy ez nagyon sok euró milliót jelentene,meg nem az FM-ben,Fifában vagyunk..de én szeretnék újra egy olyan Madridot látni,mint annó a Zidane,Ronaldo,Figo,Raúl fémjelezte csapat. Nagyon jól tudjuk,hogy az Elnök Úr szeret a zsebébe nyúlni és irreális összegeket kifizetni,hát akkor lássunk valamit belőle.

Hala Madrid & Go Ferrari
Kép

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. május 25., szombat 22:37

mert egy ilyen csúcson lévő csapatot nyilván 1 év alatt meg kell vernünk 3 fronton..

....és milyen kevesen látják be ezt,pedig törvényszerű.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. május 25., szombat 18:57

most tökmindegy, hogy eredményes volt-e ez a 3 év vagy sem, arra alakította ki josé a keretet, hogy 4-2-3-1-ben kontrázzunk ellenük? igen
de mondom most az egy dolog, hogy ez nem teljesen vált be, akkor is az volt a cél, hogy ők ellenük legyünk a legjobbak
az első év után, meg pont hogy nem igazán lehetett panasz az általad felsorolt nevekre, a gyengeségek a tavalyi szezon vége felé jöttek elő
de mégis, a kupadöntőt milyen nívócsökkenéssel magyarázod? ott is a világlegjobb barca volt az ellenfél, mégis partiban voltunk velük végig, és még meg is vertük őket
húzott egy variációt josé, bevált, kész

de igazából felesleges is veled ez a vita, úgy csavarod pl ezt is, hogy szarul jöjjön ki belőle az edző
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. május 25., szombat 18:02

matt és az nem lehet hogy a keretünk a második évben kezdett összeállni, és már együtt csapatban normálisan dolgozni? első évében főleg az 5-0-nál rengeteg új játékosunk volt.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. május 25., szombat 17:59

___Samy___ írta:és akkor a kupadöntő mi volt, csak egy véletlenül bemakkolt meccs? mikor az első félidőben a kapunkig sem jöttek el
de egyébként meg elbeszélünk egymás mellett, én nem azt mondom, hogy ez a taktika volt a leghatásosabb a barca ellen, de az biztos, hogy ellenük lett felépítve a keret, mert minden fronton a győzelemhez rajtuk keresztül vezetett az út
Ismét a nívócsökkenést tudom írni. Az alapjátékunk nem volt elég egy csúcson lévő Barca elveréséhez, de egy kicsit gyengébb Barcát már meg tudtunk verni. Ha a játékunk a Barca ellen lett volna kitalálva, akkor a csúcson lévő Barcát is el kellett volna tudnunk verni. De nem ez történt.
mert egy ilyen csúcson lévő csapatot nyilván 1 év alatt meg kell vernünk 3 fronton....lehet itt puffogtatni, hogy kurva sok meccset játszottunk ellenük, és ebből már illett vmennyit nyerni, de ebben nagy szerepe van a mi játékosainknak is, jobban ráéreztek arra a fajta taktikára és egymásra, céer elővette a csapat orientált énjét, és javult a helyzetkihasználásunk is ellenük, és ugye akkor a sporikat had ne említsem már

de ugye mindenért josé a hibás :salute:
1: Én nem mondtam azt, hogy José a hibás.
2: Nem beszélünk el egymás mellett. A keret nem a Barca ellen lett felépítve. Ha így lett volna, akkor az első Mou-s év után az általam felsorolt játékosok (vagy egy részük) le lett volna cserélve. Nem ez történt. Pedig ez a keret az első évben megbukott a Barca ellen.
3: A kupadöntő egy kurva nagy érv, csak ott egy olyan felállásban vertük meg a Barcát, ami a később szintén megbukott, és az idei Barca-verő csapat nem azt a játékot tolta.
4: nem kellet őket megverni 3 fronton, de hogy évi 6-7 meccsből mi nyerjünk évente 1-et, ők meg 3-at a többi x, az nem jelenti azt, hogy meg van a taktika. Ha ugyanannyi vereség és győzelem lett volna, akkor oké.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. május 25., szombat 17:28

és akkor a kupadöntő mi volt, csak egy véletlenül bemakkolt meccs? mikor az első félidőben a kapunkig sem jöttek el
de egyébként meg elbeszélünk egymás mellett, én nem azt mondom, hogy ez a taktika volt a leghatásosabb a barca ellen, de az biztos, hogy ellenük lett felépítve a keret, mert minden fronton a győzelemhez rajtuk keresztül vezetett az út
Ismét a nívócsökkenést tudom írni. Az alapjátékunk nem volt elég egy csúcson lévő Barca elveréséhez, de egy kicsit gyengébb Barcát már meg tudtunk verni. Ha a játékunk a Barca ellen lett volna kitalálva, akkor a csúcson lévő Barcát is el kellett volna tudnunk verni. De nem ez történt.
mert egy ilyen csúcson lévő csapatot nyilván 1 év alatt meg kell vernünk 3 fronton....lehet itt puffogtatni, hogy kurva sok meccset játszottunk ellenük, és ebből már illett vmennyit nyerni, de ebben nagy szerepe van a mi játékosainknak is, jobban ráéreztek arra a fajta taktikára és egymásra, céer elővette a csapat orientált énjét, és javult a helyzetkihasználásunk is ellenük, és ugye akkor a sporikat had ne említsem már

de ugye mindenért josé a hibás :salute:
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. május 25., szombat 17:00

attól, hogy még eleinte nem úgy működött a dolog, ahogy kellett volna, attól még a barca ellen lett felépítve az egész csapat, nincs ebben semmi kifogás
Aha. Mert a 0-5 után még úgy nézett, hogy Khedirákkal, Di Mariákkal, Higuáinokkal, Xabi Alonsokkal, Özilekkel meg 2 db középpályással ezt a Barcát meg lehet verni. Hát baromira nem. Pepe feltolása a kp-ra is azt mutatta, hogy nem működik a dolog. De aztán mi történt? Nem, véletlenül sem álltunk át 4-3-3ra. Meccsről-mecsre belestünk ugyanazokba/hasonló hibákba, mígnem egyszer csak működni kezdett a dolog. Lehet, hogy Mou zseniális elképzelése végre működni kezdett?
Nem. Egyszerűen csak a Barca leszállóágba került. És egy apró nívócsökkenés elég volt a győzelmünkhöz, mert soha nem voltunk sokkal gyengébbek náluk.
és az is hülyeség, hogy nem próbált semmit sem változtatni ezen a taktikán
Azt nem mondtam, hogy nem próbált meg változtatni, csak a változások sem hoztak nagyobb sikert. Pont ezért lett az, hogy végül a saját alapjátékunkkal vertük meg őket, mert abba a csapat a többi meccsen (nem a Barca elleniekre gondolok) beletanult. Ismét a nívócsökkenést tudom írni. Az alapjátékunk nem volt elég egy csúcson lévő Barca elveréséhez, de egy kicsit gyengébb Barcát már meg tudtunk verni. Ha a játékunk a Barca ellen lett volna kitalálva, akkor a csúcson lévő Barcát is el kellett volna tudnunk verni. De nem ez történt.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. május 25., szombat 16:19

attól, hogy még eleinte nem úgy működött a dolog, ahogy kellett volna, attól még a barca ellen lett felépítve az egész csapat, nincs ebben semmi kifogás
és az is hülyeség, hogy nem próbált semmit sem változtatni ezen a taktikán
emlékszem még mikor csatár nélkül játszottunk, játszottunk úgy, hogy az egyik hátvéd középről folyamatosan fellépett a kpr-a a létszámfölényt egalizálni, meg tudom is én már mik voltak

szóval ez részedről/részetekről legalább akkora kifogás, mint a barcaellenelettfelépítveataktika

Vissza: