Suarez mindhárom pozícióban jó, játszott is mindegyikben magas szinten. elsősorban centerként játszott, pont arra lett volna nálunk a legnagyobb szükség. James ellenben soha nem szokott centert játszani. Ez itt a probléma. És itt nem az a kérdés, hogy be lehet-e tenni, mert persze, bárkit be lehet. Csak nincs sok értelme...
Suarezért a hírek szerint versenyben voltunk, aztán kiszálltunk. Harapás miatt, James hype miatt, lényegtelen. Suarez kiesett, aminek én személy szerint örülök is, mert bár kiváló támadó, de aki ekkora paraszt, az kerülje el Madridot.
Elöl van egy BBC és egy Jesé. Isco középpályán lesz nálunk Madridban, amíg Carlo az edző, ez szerintem biztosra vehető. Hatalmas sérüléshullám meg problémák esetén előrekerülhet, de azt hiszem ő a középső hármas egyik helyéért fog harcolni.
Szóval BBC és Jesé. Utóbbi kiesett, ki tudja, hogy pontosan mikor és milyen állapotban, formában térhet vissza. Benzema kipukkadt, Cé térdében két különböző sérülésről is írtak, Bale pedig minden évben sérülésekkel küzd (09/10: 42 nap; 10/11: 28+60 nap; 11/12: 7 nap; 12/13: 17+21 nap; 13/14: 23+5+5+16 nap).
Megoldások:
-hozunk Benzema mögé/mellé egy nagyobb nevű támadót, mint Cavani (sokak szerint kevés lenne ide), Falcao (sérülése után necces kifizetni 60 milliót érte) vagy Rooney (brit játékos, még ha nem is a favágó fajtából, de akkor is...). A Cé-Bale duó gyakorlatilag tehermentesítés nélkül marad (egyik sem tudja azt hozni, amit mondjuk Suarez), DM vagy Isco féle félmegoldásokkal, Karim meg lehet, hogy megint összeomlik és befordul. Persze, nem kell vele törődni, meg akkor el kell adni, de akkor ugyanott vagyunk. Két vadállat meg támadó, használható alternatíva meg nincs.
-hozunk Benzema mögé egy olcsóbb támadót, mint Mandzukic, Santa Cruz, Drogba, tudom is én kik vannak... Egy posztot tehermentesítünk, esetleg hozunk egy idősebb emberkét, aki egyértelműen Cé és Bale cseréje, aztán megoldottuk olcsón.
Illetve van ez a mostani megoldás, amivel a jövőre is gondolunk. Jamesben minden megvan ahhoz, hogy akár pár év múlva átvegye Cé szerepét. Na nem az évi 50-60 gólra gondolok, hanem arra, hogy ő legyen a Real arca és vezére. Latinos focit nyom, gyors, ügyes, higgadt, ugyanakkor önbizalomtól duzzad, szimpatikus, jóvágású gyerek. Ezzel a megoldással választotta a vezetőség úgymond a legnagyobb rizikót, de ebből a megoldásból jöhetünk ki a legjobban is.
Az én véleményem az, hogy Khedirát még el kell passzolni, illetve az egyik kapusunkat, és bármennyire is jobban kedvelem Ikert, tőle kéne megválnunk véleményem szerint. Tartok attól, hogy idejön egy Keylor Navas, padon Ikerrel, aztán megbolondul a média, Ramos, Carbonero meg még sokan mások, Keylor pedig összeomlik. Diego Lopez nem kap ekkora védelmet a sajtótól és a szurkolóktól sem. Nyilván lenne pár hétig felháborodás, hogy San Iker elmegy, de utána megnyugodnának a kedélyek, és mondjuk megmenekülnénk attól is, hogy egy klubikon elkezdi döntögetni a saját szobrát.
Valami ilyesmi:
Keylor Navas/Diego Lopez - Marcelo/Coentrao - Ramos/Nacho - Varane/Pepe - Carvajal/Arbeloa; Di María/Illarra* - Kroos/Xabi* - Modric/Isco*; Cé/James** - Benzema/James** - Bale/James**
* - az alternatívákat ne vegyétek komolyan, de nálam Isco lenne a 4. emberünk a kp-n.
** - ők meg megoldják okosba, ameddig Jesé vissza nem tér. Hogy aztán mi lesz, az jó kérdés...
Ui.: Így elnézegetve ezt a keretet még akkor sem dőlnék a kardomba, ha DM-et is eladnánk, aztán nem hoznánk helyette senkit. Isco megkapná a sanszot, mint a leginkább támadó szellemű középpályás, aztán ha nem megy neki, jöhet a Xabi/Illarra duó valamelyike, ezáltal megteremtve az esélyt Kroosnak, hogy ő foglalkozzon a legtöbbet a szervezéssel és a támadások segítésével.