Úgy érzem túl sok a megmondóember. Én Bpen csak 3-4 nap közlekedtem, de Győrben mindennap télen is.
Közvetlenül egyértelműen a buszsofőr a hibás és azt is nehezen hiszem el hogy nem vette észre a biciklist. Ráadásul a buszsofőrök 99%ban rohadt rutinos sofőrök, akik lazán kicentiznek bármit. Számomra egyértelműen elgurult valami a sofőrnél, és ez szándékos volt. Ez nem véletlen, hogy kijön valaki a kereszteződésből és nem néz el balra és nem adja meg az elsőbbséget, vagy nem veszi észre a biciklist, mert nincs kivilágítva. Ez k_rva egyértelmű.
Én legalább 10 esetet felhozhatnék, ami kb 2 év alatt velem történt, és azért úsztam meg mind, mert rohadtul figyelek a forgalomra és számítok minden veszélyre.
Srácnak esélye se volt ezt a problémát kikerülni, teljesen leszorította az útról.
Így van! Közvetve pedig az a városvezetés a felelős, az aki megengedte, hogy ha valóban olyan szűk az út akkor oda engedett kerékpáros forgalmat.revolver írta:a videón végig látszik, hogy a buszsávba torkollik a kerékpársáv, innentől kezdve a városvezetés/BKK/közútkezelő a felelős.
Egyet meg be kell látni. Magyarországon szánalmasan sz_r a biciklis közlekedés. Persze sokat fejlődött Bp. Ráadásul minimális tisztelet sincs a bringások felé. Akárcsak a motorosok felé. Khöcsög biciklisek, meg a khöcsög motorosok, ez megy. Pedig mindig figyelni kéne a "puhábtestűre". Szerintem aki a buszsofőrt védi, az egyértelműen elfogult. Üljön kerékpárra aztán közlekedjen kicsit, hogy átélje erről az oldalról is a forgalmat. És ne csak évente 10km-t tekerjen.