HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. augusztus 4., hétfő 15:03
véleményekre lennék kíváncsi.
két, számomra potenciális munkalehetőségről lenne szó.
hátha valaki tud nekem látatlanban is hasznos, fontos dolgokat hozzáfűzni, mert esetleg van tapasztalata bármelyik téren, stb.
1.
hely : németország
munkavégzés helye : változó, különböző cégek, áruházak
munkakör : leltározási feladatok
munkaidő : hetente kb. 30 óra munka, plusz utazgatás
időtartam : 3 és fél hónapos szezonális munka.
fizetés : pótlékoktól és a munka mennyiségétől, adózástól függően 1000-1200 euró, amelyből 200 eurót levonnak a szállásra.
2.
hely : a lakóhelyemhez közel
munkavégzés helye : őrzött szállás
munkakör : fegyveres biztonsági őr
munkaidő : két műszakban 12 órás munkaidőben, azt hiszem 12-24-12-48-as rendszerben.
időtartam : (később kifejtem, ezzel van a gond.)
fizetés : pótlékoktól, ünnepektől, stb. is függ, havi nettó 95-100 ezer, azon felül 12 ezer értékben utalványok, szép kártya, illetőleg az igazolvány okán ingyenes tömegközlekedés a megyén belül, ez nagyjából 20 ezer forint megtakarítás pluszban.
igazság szerint a probléma "csak" az, hogy a kettő üti egymást.
a fegyveres biztonsági őr tanfolyam (melyet a rendőrség biztosít egyébként) pont akkoriban ér majd véget, mikor már valószínűleg kinn kellene lenni.
a képzés már elkezdődött, az egészségügyi és pszichológiai szűrőn túl vagyok, most jön majd 5 modul (3 elméleti, 1 lövészet és 1 önvédelem) aztán a vizsgák meg minden.
a probléma azzal van, hogy nem kaptam/kaptunk egyértelmű ígéretet arra, hogy a sikeres vizsgát követően munkába is állhatunk.
habár folyosópletykák és ott dolgozó ismerősök szerint kelleni fognak az emberek, mert egyrészt bővítés lesz, másrészt pedig mindig ebből a csoportból töltik fel a távozókat, viszont ugye erre garancia nincsen.
lehet, hogy kapásból felvesznek, lehet, hogy 1 hónap múlva, lehet, hogy 3 hónap után, ezt nem lehet tudni.
konkrétan szinte biztosan nem tudom azt megtenni, hogy ha végzem a tanfolyammal, és egyértelműsítenék, hogy mostanában még nem tudnak felvenni, akkor legalább lesz egy szakmám és tudok lécelni németbe addig is.
én hajlok az egyik felé, de azért minden véleményt, tapasztalatot meghallgatnék, kíváncsi vagyok más szemszögből, kívülállóként hogyan lehet megítélni egy ilyen szitut.