Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Fuentealbilla

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Fuentealbilla » 2014. augusztus 4., hétfő 2:04

Galacticos írta: nem igazán érdekel engem speciel hogy nem sikerült. az a meccs így volt tökéletes ahogy volt, kivéve ikert. :mrgreen:
de kellett hozzá ő is hogy végül ilyen drámai legyen és csodálatos.
viszont annál a mozdulatnál csak lestem hogy hol a labda, látom hogy carvajal beadja, és a labda eltűnt a levegőből, mert így leszedte. és képes ilyenekre, nem pattan el tőle a labda, ha hagynánk neki időt a kezdőbe és összeszoknak azzal a modriccal akitől 3an se tudják elvenni úgy forgolódik, és azzal a kroosszal aki majd megadja a stabilitást és nem lesz rossz passza, akkor itt nincs kérdés hogy dominálni fogunk. előtte lenne egy benzema vagy egy james akik szintén labdabiztosak a két szélről meg jön cr meg bale aztán megbassza az ellenfeleket.
Én azért mondom, h mégis szép lett volna, mert az ilyen mozdulatok ráadásul ilyen fontos meccsen égnek bele az ember retinájába. Persze szuper volt a végén az a Ramos fejes és drámai, de magára a mozdulatra már nem is emlékszem csak arra az örömre mikor akkor éreztem. Ez a mozdulat viszont legendás maradhatott volna. Így maximum a fanatikus isco szurkereknek marad majd meg több év után is.
Szerintem az a mozdulat maga már gólt érdemelt volna.
A hármas középpálya meg amit írtál... ki kell próbálni. A busi-xavi-iniesta sor sem tudott jobban védekezni mint isco-modric-kroos. Ha működni fog a csapat szintű letámadás valamilyen szinten akkor elég lehet ez a 3-as "védekezni" is

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. augusztus 4., hétfő 1:55

Fuentealbilla írta:
Galacticos írta:
és az a labdaátvétel a bl döntőjébe, ha godin nem ekkora hero üzzemódba játssza le a klubszezon utolsó hetét simán gól. :)
.
Ha azt sikerült volna azután a labdaátvétel után bekotorni a kapuba, akkor 2002-es BL finálés Zizu gólhoz lehetett volna csak hasonlítani...
Mindenesetre klasszis mozdulat volt.
nem igazán érdekel engem speciel hogy nem sikerült. az a meccs így volt tökéletes ahogy volt, kivéve ikert. :mrgreen:
de kellett hozzá ő is hogy végül ilyen drámai legyen és csodálatos.
viszont annál a mozdulatnál csak lestem hogy hol a labda, látom hogy carvajal beadja, és a labda eltűnt a levegőből, mert így leszedte. és képes ilyenekre, nem pattan el tőle a labda, ha hagynánk neki időt a kezdőbe és összeszoknak azzal a modriccal akitől 3an se tudják elvenni úgy forgolódik, és azzal a kroosszal aki majd megadja a stabilitást és nem lesz rossz passza, akkor itt nincs kérdés hogy dominálni fogunk. előtte lenne egy benzema vagy egy james akik szintén labdabiztosak a két szélről meg jön cr meg bale aztán megbassza az ellenfeleket.

Fuentealbilla

HozzászólásSzerző: Fuentealbilla » 2014. augusztus 4., hétfő 1:38

Galacticos írta:
és az a labdaátvétel a bl döntőjébe, ha godin nem ekkora hero üzzemódba játssza le a klubszezon utolsó hetét simán gól. :)
.
Ha azt sikerült volna azután a labdaátvétel után bekotorni a kapuba, akkor 2002-es BL finálés Zizu gólhoz lehetett volna csak hasonlítani...
Mindenesetre klasszis mozdulat volt.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 3., vasárnap 23:11

Galacticos írta:dm-nél szerintem védekezésbe okosabb.
nem azt mondtam hogy hasznosabb csak hogy okosabb. :D
az biztos hogy okosabb, de ez a hasznosabbat is jelenti e nem tudom :D
Kerlon írta:Szerintem lehet helye Isconak is, tavasszal már teljesen máshogy, de jól játszott, mint év elején, mikor remekelt és gólokat szerzett. Nincs vele baj, ha van benne annyi alázat, hogy elfogadja a harci helyzetet a kezdőért.
voltak nagyon bíztató momentumai, amikor már eléggé érett játékot mutatott, de ezt nem tudta hosszú távon megmutatni, részben pl azért mert mehetett padozni. idén talán/remélhetőleg kiderül mi a valós helyzet vele. (ahogy Illarraval is)
Nem illik.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 3., vasárnap 22:49

Szerintem lehet helye Isconak is, tavasszal már teljesen máshogy, de jól játszott, mint év elején, mikor remekelt és gólokat szerzett. Nincs vele baj, ha van benne annyi alázat, hogy elfogadja a harci helyzetet a kezdőért.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. augusztus 3., vasárnap 22:37

dm-nél szerintem védekezésbe okosabb.
nem azt mondtam hogy hasznosabb csak hogy okosabb. :D

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 3., vasárnap 21:55

korábban, sőt kicsit még most is úgy gondoltam, hogy előre fele kell vinni, de lehet a hátra lesz a megoldás. az biztos, hogy látni kéne majd az isco-kroos-modric sort, igazából a szezonban kb 8-10 meccset leszámítva ez elég lehet védekezésben. játékban nem kérdés, hogy jól megértenék egymást. ugyanakkor több kell tőle védekezésben, ha csak a lelkesedésével/futómunkájával tűnik fel, mint DM már az is jó.
Nem illik.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. augusztus 3., vasárnap 21:40

ziro4vr írta:Isco becses helyet foglal el szívedben, úgyhogy nem is kötnék bele.
alapvetően úgy voltam vele hogy a kapuhoz közel kell rakni, de amit a király kupa fináléjában művelt (a barca ellen..) az nem volt semmi, meggyőzött ott is.
melózott rengeteget, hasznos volt, a labdakihozatalokból kivette a részét.
2:15nél, no question.
csak neki társak is kellenek, modric és kroosszal ááá.

úgyhogy 433ba a középső hármasba is megállja a helyét.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 3., vasárnap 20:32

Isco becses helyet foglal el szívedben, úgyhogy nem is kötnék bele. :mrgreen:

Valamikor amúgy én is megnéznék ilyesmit, csak Iscotól több komolyságot és melót várnék el. Ja meg a bajnokságban az egyik gyengébb ellen olyat még, hogy a kezdőd, csak CR pihen, a helyére James és előre Karim. Ott azért lehetne fostos bugit nyomatni.
Nem illik.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. augusztus 3., vasárnap 20:18

khedira és dm nálam elment.
---------------------keylornavas---------------------
carvajal-----ramos--------varane-------marcelo
-----------modric-----kroos----isco-----------------
----bale--------------james--------------ronaldo---
ezt nagyon eltudnám viselni.

navas: egyértelmű, jobb mint casillas.
carvajal: remélem nem pörög túl majd tétmeccseken mint a felkészülési meccseinken. egyértelmű ő is.
ramos: kapitány.tavaly bizonyította -nekem már előtte is- hogy nincs kérdés hogy neki a kezdőbe a helye, és varanenal kurva jó párost alkotnak.
varane: jövőre a kezdőbe kell számolni.
marcelo: remélem a régi marcelot láthatjuk mert az abszolút csúcs, támadásaink alappilére.
modric: nem kell xabi poszt, modric is sokat visszajár a két középső védő vonalába labdáért, ő is jól indít.
kroos: ár/érték arányba nála jobb igazolást a kp-ra elképzelni se tudtam volna. biztos pont, megadja majd a stabilitást.
isco: sziimpátia, magyarázhatnék, sokan úgyis eladnátok. leszarom.
james: 80 millióért nem a padra jött, várva hogy cr vagy bale helyére beállhasson vagy benzemáéra.
cr és bale meg egyértelmű. vagyis balehez annyit hogy vágassa le a haját.
nyilván nem ez lesz és benzema lesz elöl és james isco helyén, de ígyis úgyis címvédés. :mrgreen:

csatárba meg ha hozunk valakit aki nem falcao akkor én adebayort hoznám, más típusú, tűrné szerintem a padot. ha jön falcao akkor :lol: úristen mi csapat lenne. :lol: de az isco végét jelentené.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 2., szombat 14:13

4-3-3
----------------------------------------kapus-----------------------------------------
--Carvajal/Arbeola----Varane/Pepe----Ramos/Nacho----Marcelo/Coentrao--
-------------------------------------Xabi/Illara---------------------------------------
----------------Modric/Kroos---------------------------Kroos/Isco-----------------
---Bale/James/Jesé-------------------------------------------CR/James/Jesé---
-------------------------------Benzema/Jesé/James-------------------------------

4-4-2
----------------------------------------kapus-----------------------------------------
------Isco/CR---------Modric/Kroos-------Xabi/Illarra---------CR/Jesé------
-------------------------------------Bale/James/Jesé-------------------------------
-------------------------------Benzema/Jesé/James-------------------------------

5-3-1-1
-------------Pepe/Nacho---------Varane/Nacho---------Ramos/Nacho----------
--Carvajal/Arbeloa---------------------------------------------------Marcelo/Coentra/BALE!!!
-------------------------------------Xabi/Illara---------------------------------------
----------------Modric/Kroos---------------------------Kroos/Isco-----------------
-------------------------------CR/Bale/James/Isco/Jesé---------------------------

Na nálam ezek lennének jelenleg a variációk...Tudom a nagyja teljesen agyatlanság, de ellenféltől, sérüléstől függöen ezek jöhetnének szóba, ha DM és Khedira tiplizik és nem érkezik helyettük senki

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. július 25., péntek 15:20

Mythos90 írta: ----------------------------------------kapus-----------------------------------------
-----------Kroos/Isco-------------------------------------------Modric/DM---------
-----------------------------------Benzema/Hámesz--------------------------------
---Bale/Jesé--------------------------------------------------------CR/Jesé--------
Na ezzel azért lennének problémáink bőven. CR, Bale, James és Isco is olyan játékosok, akiknek szükségük egy emberre, valakire aki előttük van a pályán és lefoglalja a védőket, teret nyit.
Ebben a felállásban ez nincs.
Szerintem tartani kell az eddigi taktikát, és Isconak kell beletanulnia a védekezésbe

Mythos90
Kedvenc játékosaid: Zidane, Casillas, RC, Rooney
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Manchester United

HozzászólásSzerző: Mythos90 » 2014. július 25., péntek 14:09

Szerintem sem marad Khedira, túl nagy már a konkurenciája, ugyanakkor ingyen csak nem adjuk oda senkinek, ha most 20-25 milliós ajánlatok repkednek érte. Mindenkinek jót fog tenni a váltás (főleg nekünk :Đ). Én amúgy valami ilyesmit képzeltem el a következő szezonban, már ha Khedira megy és DM marad:

-----------Kroos/Isco-------------------------------------------Modric/DM---------
-----------------------------------Benzema/Hámesz--------------------------------
---Bale/Jesé--------------------------------------------------------CR/Jesé--------

Ebben a lényeg, hogy Benzema feladata még inkább a labda megtartása és a két vadló kiszolgálása lenne, hiszen a képességei megvannak hozzá. Hámesznek úgyszintén. Emellett Jesé sérült lesz, szóval akár néha Benzema, vagy Hámesz is játszhat valamelyik szélen, ha Bale és/vagy CR nem lenne. Olyankor akár Isco is lehetne középen és Benzema, Hámesz a két szélső. Xabi már szerintem nem nagyon fog játszani, Illara meg lutri, még egy esélyt megérdemel persze, de nem biztos, hogy beválik. Ez esetben Kroos vagy Modric átveheti a helyét és így Isco-nak és DM-nek is megvannak a játékpercek a középpályán, sőt gyengébb csapatok ellen DM is mehetne szélre. Szóval a 4-3-3 helyett amolyan 4-1-2-1-2 lenne. Mondjuk ebben benne van, hogy 1-2 ember kevesebbet fog játszani, mint amennyit megérdemel (Isco, DM), viszont az is lutri, hogy Kroos-nak mennyi időre van szüksége a beilleszkedésre. Emellett most van lehetőség történelmet írni (6 kupáért küzdeni, BL címet megvédeni), ha Carlo jól forgatja a csapatot, akkor nem kerülünk még egyszer abba a hibába, hogy a bajnokságot be kell áldozni a BL-ért (már ha eljutunk a végéig). Maximum az szólhat még bele, hogy ha DM tényleg menni akar, akkor tőle is meg kell válni. Ez pénzügyileg sem lenne utolsó. A pótlására viszont én nem hoznék (most még) Pogbát, vagy Vidalt, mert akkor ugyanott lennénk, hogy túl sok az A osztályú játékos a padon. Szerintem ebben az esetben elég, ha felhoznak valakit az ifiből, maximum ha nem válik be, akkor az MU-tól igazolunk télen egy középpályást (ő legalább játszhatna nálunk a BL-ben tavasszal is :mrgreen: ).

Caye
Kedvenc játékosaid: Raúl González

HozzászólásSzerző: Caye » 2014. július 24., csütörtök 16:24

Csabi írta:khedira szerintem maradni fog. nem is bánnám amúgy. casemiro féle peremembernek jó lesz. :mrgreen:
Ezzel annyi baj lenne, hogy most hogy fel van kapva el tudjuk adni 25-30 millioert, ha viszont padozna fel vagy egy szezont akkor meg megveszik telen vagy kesobb 10-15-ert mert nem alapember.
VIDEOTON FC
REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN y UD LAS PALMAS DE GRAN CANARIA¡

volt
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: volt » 2014. július 24., csütörtök 16:15

Csabi írta:khedira szerintem maradni fog. nem is bánnám amúgy. casemiro féle peremembernek jó lesz. :mrgreen:
Remélem nem fog maradni, mert akkor tuti valahogy kezdő lesz. :-@
Meg jövőre elmenne ingyen.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 24., csütörtök 16:15

casemiro féle peremembernek akkor már inkább casemiro lett volna jó, khedira meg húzhatott volna el. :lol: a németet is tudnánk használni, taktikai okokból nem lenne rossz, ha maradna. de mindig úgy vagyok vele, hogy oké taktikailag így meg úgy, aztán mikor látom játszani, mehetek a fürdőbe sírni.
Nem illik.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. július 24., csütörtök 16:12

khedira szerintem maradni fog. nem is bánnám amúgy. casemiro féle peremembernek jó lesz. :mrgreen:

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 24., csütörtök 16:11

Géci írta:Ha Khedira és DM is lép akkor hozni kell Pogbát is, ha 80 milla akkor annyi. Lenne egy olyan fiatal, és egyben profi keretünk, hogy sokáig a fejünk se fájna.
Itt a kellen, a muszájon van a hangsúly. Ha a két jómadár elmenne, vagy kellene kettő töltelékember, kb az is kerülne 40-be, vagy hozunk egy fiatal, taktikailag rengeteg módon használható kumma jó pléjert. Az meg Pogba.
Nem illik.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. július 24., csütörtök 15:50

Ha Khedira és DM is lép akkor hozni kell Pogbát is, ha 80 milla akkor annyi. Lenne egy olyan fiatal, és egyben profi keretünk, hogy sokáig a fejünk se fájna.

kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2014. július 24., csütörtök 15:47

MyStiQ: végre valaki! :salute: Ezt adom egy az egyben :agree: , kb nekem is hasonló kavarog a fejemben.

Zárójelben megjegyzem, ha Falcaonak bírja a lába és jó formát tud hozni, akkor nem lennék meglepve egy téli igazoláson, amolyan James biznisz hozadékaként...

Vissza: