Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Fuentealbilla

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Fuentealbilla » 2014. augusztus 4., hétfő 1:38

Galacticos írta:
és az a labdaátvétel a bl döntőjébe, ha godin nem ekkora hero üzzemódba játssza le a klubszezon utolsó hetét simán gól. :)
.
Ha azt sikerült volna azután a labdaátvétel után bekotorni a kapuba, akkor 2002-es BL finálés Zizu gólhoz lehetett volna csak hasonlítani...
Mindenesetre klasszis mozdulat volt.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 3., vasárnap 23:11

Galacticos írta:dm-nél szerintem védekezésbe okosabb.
nem azt mondtam hogy hasznosabb csak hogy okosabb. :D
az biztos hogy okosabb, de ez a hasznosabbat is jelenti e nem tudom :D
Kerlon írta:Szerintem lehet helye Isconak is, tavasszal már teljesen máshogy, de jól játszott, mint év elején, mikor remekelt és gólokat szerzett. Nincs vele baj, ha van benne annyi alázat, hogy elfogadja a harci helyzetet a kezdőért.
voltak nagyon bíztató momentumai, amikor már eléggé érett játékot mutatott, de ezt nem tudta hosszú távon megmutatni, részben pl azért mert mehetett padozni. idén talán/remélhetőleg kiderül mi a valós helyzet vele. (ahogy Illarraval is)
Nem illik.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 3., vasárnap 22:49

Szerintem lehet helye Isconak is, tavasszal már teljesen máshogy, de jól játszott, mint év elején, mikor remekelt és gólokat szerzett. Nincs vele baj, ha van benne annyi alázat, hogy elfogadja a harci helyzetet a kezdőért.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. augusztus 3., vasárnap 22:37

dm-nél szerintem védekezésbe okosabb.
nem azt mondtam hogy hasznosabb csak hogy okosabb. :D

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 3., vasárnap 21:55

korábban, sőt kicsit még most is úgy gondoltam, hogy előre fele kell vinni, de lehet a hátra lesz a megoldás. az biztos, hogy látni kéne majd az isco-kroos-modric sort, igazából a szezonban kb 8-10 meccset leszámítva ez elég lehet védekezésben. játékban nem kérdés, hogy jól megértenék egymást. ugyanakkor több kell tőle védekezésben, ha csak a lelkesedésével/futómunkájával tűnik fel, mint DM már az is jó.
Nem illik.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. augusztus 3., vasárnap 21:40

ziro4vr írta:Isco becses helyet foglal el szívedben, úgyhogy nem is kötnék bele.
alapvetően úgy voltam vele hogy a kapuhoz közel kell rakni, de amit a király kupa fináléjában művelt (a barca ellen..) az nem volt semmi, meggyőzött ott is.
melózott rengeteget, hasznos volt, a labdakihozatalokból kivette a részét.
2:15nél, no question.
és az a labdaátvétel a bl döntőjébe, ha godin nem ekkora hero üzzemódba játssza le a klubszezon utolsó hetét simán gól. :)
csak neki társak is kellenek, modric és kroosszal ááá.

úgyhogy 433ba a középső hármasba is megállja a helyét.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 3., vasárnap 20:32

Isco becses helyet foglal el szívedben, úgyhogy nem is kötnék bele. :mrgreen:

Valamikor amúgy én is megnéznék ilyesmit, csak Iscotól több komolyságot és melót várnék el. Ja meg a bajnokságban az egyik gyengébb ellen olyat még, hogy a kezdőd, csak CR pihen, a helyére James és előre Karim. Ott azért lehetne fostos bugit nyomatni.
Nem illik.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2014. augusztus 3., vasárnap 20:18

khedira és dm nálam elment.
---------------------keylornavas---------------------
carvajal-----ramos--------varane-------marcelo
-----------modric-----kroos----isco-----------------
----bale--------------james--------------ronaldo---
ezt nagyon eltudnám viselni.

navas: egyértelmű, jobb mint casillas.
carvajal: remélem nem pörög túl majd tétmeccseken mint a felkészülési meccseinken. egyértelmű ő is.
ramos: kapitány.tavaly bizonyította -nekem már előtte is- hogy nincs kérdés hogy neki a kezdőbe a helye, és varanenal kurva jó párost alkotnak.
varane: jövőre a kezdőbe kell számolni.
marcelo: remélem a régi marcelot láthatjuk mert az abszolút csúcs, támadásaink alappilére.
modric: nem kell xabi poszt, modric is sokat visszajár a két középső védő vonalába labdáért, ő is jól indít.
kroos: ár/érték arányba nála jobb igazolást a kp-ra elképzelni se tudtam volna. biztos pont, megadja majd a stabilitást.
isco: sziimpátia, magyarázhatnék, sokan úgyis eladnátok. leszarom.
james: 80 millióért nem a padra jött, várva hogy cr vagy bale helyére beállhasson vagy benzemáéra.
cr és bale meg egyértelmű. vagyis balehez annyit hogy vágassa le a haját.
nyilván nem ez lesz és benzema lesz elöl és james isco helyén, de ígyis úgyis címvédés. :mrgreen:

csatárba meg ha hozunk valakit aki nem falcao akkor én adebayort hoznám, más típusú, tűrné szerintem a padot. ha jön falcao akkor :lol: úristen mi csapat lenne. :lol: de az isco végét jelentené.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 2., szombat 14:13

4-3-3
----------------------------------------kapus-----------------------------------------
--Carvajal/Arbeola----Varane/Pepe----Ramos/Nacho----Marcelo/Coentrao--
-------------------------------------Xabi/Illara---------------------------------------
----------------Modric/Kroos---------------------------Kroos/Isco-----------------
---Bale/James/Jesé-------------------------------------------CR/James/Jesé---
-------------------------------Benzema/Jesé/James-------------------------------

4-4-2
----------------------------------------kapus-----------------------------------------
------Isco/CR---------Modric/Kroos-------Xabi/Illarra---------CR/Jesé------
-------------------------------------Bale/James/Jesé-------------------------------
-------------------------------Benzema/Jesé/James-------------------------------

5-3-1-1
-------------Pepe/Nacho---------Varane/Nacho---------Ramos/Nacho----------
--Carvajal/Arbeloa---------------------------------------------------Marcelo/Coentra/BALE!!!
-------------------------------------Xabi/Illara---------------------------------------
----------------Modric/Kroos---------------------------Kroos/Isco-----------------
-------------------------------CR/Bale/James/Isco/Jesé---------------------------

Na nálam ezek lennének jelenleg a variációk...Tudom a nagyja teljesen agyatlanság, de ellenféltől, sérüléstől függöen ezek jöhetnének szóba, ha DM és Khedira tiplizik és nem érkezik helyettük senki

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. július 25., péntek 15:20

Mythos90 írta: ----------------------------------------kapus-----------------------------------------
-----------Kroos/Isco-------------------------------------------Modric/DM---------
-----------------------------------Benzema/Hámesz--------------------------------
---Bale/Jesé--------------------------------------------------------CR/Jesé--------
Na ezzel azért lennének problémáink bőven. CR, Bale, James és Isco is olyan játékosok, akiknek szükségük egy emberre, valakire aki előttük van a pályán és lefoglalja a védőket, teret nyit.
Ebben a felállásban ez nincs.
Szerintem tartani kell az eddigi taktikát, és Isconak kell beletanulnia a védekezésbe

Mythos90
Kedvenc játékosaid: Zidane, Casillas, RC, Rooney
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Manchester United

HozzászólásSzerző: Mythos90 » 2014. július 25., péntek 14:09

Szerintem sem marad Khedira, túl nagy már a konkurenciája, ugyanakkor ingyen csak nem adjuk oda senkinek, ha most 20-25 milliós ajánlatok repkednek érte. Mindenkinek jót fog tenni a váltás (főleg nekünk :Đ). Én amúgy valami ilyesmit képzeltem el a következő szezonban, már ha Khedira megy és DM marad:

-----------Kroos/Isco-------------------------------------------Modric/DM---------
-----------------------------------Benzema/Hámesz--------------------------------
---Bale/Jesé--------------------------------------------------------CR/Jesé--------

Ebben a lényeg, hogy Benzema feladata még inkább a labda megtartása és a két vadló kiszolgálása lenne, hiszen a képességei megvannak hozzá. Hámesznek úgyszintén. Emellett Jesé sérült lesz, szóval akár néha Benzema, vagy Hámesz is játszhat valamelyik szélen, ha Bale és/vagy CR nem lenne. Olyankor akár Isco is lehetne középen és Benzema, Hámesz a két szélső. Xabi már szerintem nem nagyon fog játszani, Illara meg lutri, még egy esélyt megérdemel persze, de nem biztos, hogy beválik. Ez esetben Kroos vagy Modric átveheti a helyét és így Isco-nak és DM-nek is megvannak a játékpercek a középpályán, sőt gyengébb csapatok ellen DM is mehetne szélre. Szóval a 4-3-3 helyett amolyan 4-1-2-1-2 lenne. Mondjuk ebben benne van, hogy 1-2 ember kevesebbet fog játszani, mint amennyit megérdemel (Isco, DM), viszont az is lutri, hogy Kroos-nak mennyi időre van szüksége a beilleszkedésre. Emellett most van lehetőség történelmet írni (6 kupáért küzdeni, BL címet megvédeni), ha Carlo jól forgatja a csapatot, akkor nem kerülünk még egyszer abba a hibába, hogy a bajnokságot be kell áldozni a BL-ért (már ha eljutunk a végéig). Maximum az szólhat még bele, hogy ha DM tényleg menni akar, akkor tőle is meg kell válni. Ez pénzügyileg sem lenne utolsó. A pótlására viszont én nem hoznék (most még) Pogbát, vagy Vidalt, mert akkor ugyanott lennénk, hogy túl sok az A osztályú játékos a padon. Szerintem ebben az esetben elég, ha felhoznak valakit az ifiből, maximum ha nem válik be, akkor az MU-tól igazolunk télen egy középpályást (ő legalább játszhatna nálunk a BL-ben tavasszal is :mrgreen: ).

Caye
Kedvenc játékosaid: Raúl González

HozzászólásSzerző: Caye » 2014. július 24., csütörtök 16:24

Csabi írta:khedira szerintem maradni fog. nem is bánnám amúgy. casemiro féle peremembernek jó lesz. :mrgreen:
Ezzel annyi baj lenne, hogy most hogy fel van kapva el tudjuk adni 25-30 millioert, ha viszont padozna fel vagy egy szezont akkor meg megveszik telen vagy kesobb 10-15-ert mert nem alapember.
VIDEOTON FC
REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN y UD LAS PALMAS DE GRAN CANARIA¡

volt
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: volt » 2014. július 24., csütörtök 16:15

Csabi írta:khedira szerintem maradni fog. nem is bánnám amúgy. casemiro féle peremembernek jó lesz. :mrgreen:
Remélem nem fog maradni, mert akkor tuti valahogy kezdő lesz. :-@
Meg jövőre elmenne ingyen.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 24., csütörtök 16:15

casemiro féle peremembernek akkor már inkább casemiro lett volna jó, khedira meg húzhatott volna el. :lol: a németet is tudnánk használni, taktikai okokból nem lenne rossz, ha maradna. de mindig úgy vagyok vele, hogy oké taktikailag így meg úgy, aztán mikor látom játszani, mehetek a fürdőbe sírni.
Nem illik.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. július 24., csütörtök 16:12

khedira szerintem maradni fog. nem is bánnám amúgy. casemiro féle peremembernek jó lesz. :mrgreen:

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. július 24., csütörtök 16:11

Géci írta:Ha Khedira és DM is lép akkor hozni kell Pogbát is, ha 80 milla akkor annyi. Lenne egy olyan fiatal, és egyben profi keretünk, hogy sokáig a fejünk se fájna.
Itt a kellen, a muszájon van a hangsúly. Ha a két jómadár elmenne, vagy kellene kettő töltelékember, kb az is kerülne 40-be, vagy hozunk egy fiatal, taktikailag rengeteg módon használható kumma jó pléjert. Az meg Pogba.
Nem illik.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. július 24., csütörtök 15:50

Ha Khedira és DM is lép akkor hozni kell Pogbát is, ha 80 milla akkor annyi. Lenne egy olyan fiatal, és egyben profi keretünk, hogy sokáig a fejünk se fájna.

kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2014. július 24., csütörtök 15:47

MyStiQ: végre valaki! :salute: Ezt adom egy az egyben :agree: , kb nekem is hasonló kavarog a fejemben.

Zárójelben megjegyzem, ha Falcaonak bírja a lába és jó formát tud hozni, akkor nem lennék meglepve egy téli igazoláson, amolyan James biznisz hozadékaként...

MyStiQ

HozzászólásSzerző: MyStiQ » 2014. július 24., csütörtök 15:31

Suarez mindhárom pozícióban jó, játszott is mindegyikben magas szinten. elsősorban centerként játszott, pont arra lett volna nálunk a legnagyobb szükség. James ellenben soha nem szokott centert játszani. Ez itt a probléma. És itt nem az a kérdés, hogy be lehet-e tenni, mert persze, bárkit be lehet. Csak nincs sok értelme...
Suarezért a hírek szerint versenyben voltunk, aztán kiszálltunk. Harapás miatt, James hype miatt, lényegtelen. Suarez kiesett, aminek én személy szerint örülök is, mert bár kiváló támadó, de aki ekkora paraszt, az kerülje el Madridot.

Elöl van egy BBC és egy Jesé. Isco középpályán lesz nálunk Madridban, amíg Carlo az edző, ez szerintem biztosra vehető. Hatalmas sérüléshullám meg problémák esetén előrekerülhet, de azt hiszem ő a középső hármas egyik helyéért fog harcolni.

Szóval BBC és Jesé. Utóbbi kiesett, ki tudja, hogy pontosan mikor és milyen állapotban, formában térhet vissza. Benzema kipukkadt, Cé térdében két különböző sérülésről is írtak, Bale pedig minden évben sérülésekkel küzd (09/10: 42 nap; 10/11: 28+60 nap; 11/12: 7 nap; 12/13: 17+21 nap; 13/14: 23+5+5+16 nap).

Megoldások:
-hozunk Benzema mögé/mellé egy nagyobb nevű támadót, mint Cavani (sokak szerint kevés lenne ide), Falcao (sérülése után necces kifizetni 60 milliót érte) vagy Rooney (brit játékos, még ha nem is a favágó fajtából, de akkor is...). A Cé-Bale duó gyakorlatilag tehermentesítés nélkül marad (egyik sem tudja azt hozni, amit mondjuk Suarez), DM vagy Isco féle félmegoldásokkal, Karim meg lehet, hogy megint összeomlik és befordul. Persze, nem kell vele törődni, meg akkor el kell adni, de akkor ugyanott vagyunk. Két vadállat meg támadó, használható alternatíva meg nincs.
-hozunk Benzema mögé egy olcsóbb támadót, mint Mandzukic, Santa Cruz, Drogba, tudom is én kik vannak... Egy posztot tehermentesítünk, esetleg hozunk egy idősebb emberkét, aki egyértelműen Cé és Bale cseréje, aztán megoldottuk olcsón.

Illetve van ez a mostani megoldás, amivel a jövőre is gondolunk. Jamesben minden megvan ahhoz, hogy akár pár év múlva átvegye Cé szerepét. Na nem az évi 50-60 gólra gondolok, hanem arra, hogy ő legyen a Real arca és vezére. Latinos focit nyom, gyors, ügyes, higgadt, ugyanakkor önbizalomtól duzzad, szimpatikus, jóvágású gyerek. Ezzel a megoldással választotta a vezetőség úgymond a legnagyobb rizikót, de ebből a megoldásból jöhetünk ki a legjobban is.

Az én véleményem az, hogy Khedirát még el kell passzolni, illetve az egyik kapusunkat, és bármennyire is jobban kedvelem Ikert, tőle kéne megválnunk véleményem szerint. Tartok attól, hogy idejön egy Keylor Navas, padon Ikerrel, aztán megbolondul a média, Ramos, Carbonero meg még sokan mások, Keylor pedig összeomlik. Diego Lopez nem kap ekkora védelmet a sajtótól és a szurkolóktól sem. Nyilván lenne pár hétig felháborodás, hogy San Iker elmegy, de utána megnyugodnának a kedélyek, és mondjuk megmenekülnénk attól is, hogy egy klubikon elkezdi döntögetni a saját szobrát.

Valami ilyesmi:
Keylor Navas/Diego Lopez - Marcelo/Coentrao - Ramos/Nacho - Varane/Pepe - Carvajal/Arbeloa; Di María/Illarra* - Kroos/Xabi* - Modric/Isco*; Cé/James** - Benzema/James** - Bale/James**

* - az alternatívákat ne vegyétek komolyan, de nálam Isco lenne a 4. emberünk a kp-n.
** - ők meg megoldják okosba, ameddig Jesé vissza nem tér. Hogy aztán mi lesz, az jó kérdés...

Ui.: Így elnézegetve ezt a keretet még akkor sem dőlnék a kardomba, ha DM-et is eladnánk, aztán nem hoznánk helyette senkit. Isco megkapná a sanszot, mint a leginkább támadó szellemű középpályás, aztán ha nem megy neki, jöhet a Xabi/Illarra duó valamelyike, ezáltal megteremtve az esélyt Kroosnak, hogy ő foglalkozzon a legtöbbet a szervezéssel és a támadások segítésével.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. július 24., csütörtök 15:01

Szerintem is zárjátok le, a többit privátban csapassátok.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: