Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. augusztus 20., szerda 10:44

Bocsi, nem úgy alakult, ahogy számítottam, de az egyik film már megvan, majd pótlom a többit is.

Apám sufnija

Nehézkesen indult. Különösebben nem volt szimpatikus szereplő számomra és kissé a történet (mármint a bevezetés) is unalmas, elnyújtott volt.
Aztán szépen bele is lendült.
Elkezdtem megkedvelni Pault is és Celiat is, felpörgött a sztori is, izgalmas lett. A vége pedig hatalmasat szólt.
Tetszett a hangulat, a feszültség, meg a múltba visszanyúló sztorik is. A párhuzam vonás a múlt és jelen közt. Ahogy szépen folyamatosan kibontakozott az egész, jól volt felépítve (annak ellenére, hogy az eleje kicsit el volt nyújtva). A titokzatosság, homályosság is jól meg volt komponálva.
A drámaiság is célba ért, ehhez ugye az kellett, hogy megkedveljük, akit meg kell. Az különösen tetszett, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!eleinte Paul drámája volt, aztán Celiaé is - ehhez nagyon kellett, hogy őket megkedveljük (megkedveljem), valamint az is, hogy a Celia anyját megutáljuk). A legvégén pedig egy minimális szinten, de kibontakozott Andrew drámája is.
A jellemfejlődések is gyönyörűen kirajzolódtak. Celia először egy pökhendi, beképzelt pöcsnek tűnt, aztán szépen kibontakozott. Jackie az elején még szimpatikus volt szerintem, aztán eléggé megutáltam. Amit Paullal művelt folyamatosan, meg amit a lányával is.. teee. undorító. Az ilyen alakoktól hányni tudnék.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ő van megsértve, meg ő kéri számon Paulon a dolgokat, persze ő ami faszságot leművelt, az nem számít. Meg ahogy a lányával is bánik, főleg közvetve a kedves élettársa által..... És közben azt hiszi magáról, hogy ő a tökéletes, és a jó. Egyáltalán nem sajnáltam, amikor folyt mindene a legvégén.. Paul kicsit érdekes volt számomra. Titokzatos jellem, és bár ha nem is válik kimondottan nyitott könyvvé a végén, de azért meg lehet kedvelni és kellő információt kapunk róla. Penny groteszk mód, de bejött nekem.. Vagyis úgy értve, hogy feldobta a filmet. Nem volt szimpatikus, de sok mindent adott a karaktere. Nem tudom pontosan megfogni, de egy hasonló misztikus filmet nagyon feldob egy ilyen jellem. Mintha egy csomópont lenne a filmen belül. Összekapcsolja a két idősíkot. Rendkívül sok esemény szál nála egyesül. Na meg a személyisége is csak dobott a dolgokon.
A végén néhány dolgot viszont nem értek.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mi volt, és miért volt ez a Paul és Jackie nagy közös jelenete a végén a gyümölcsösben?
Valamint a legvége, ahol ott volt Celia és megkapta Paultól a jegyeket, az valami alternatív befejezés volt? Mert gondoltam arra, hogy flashback arról, hogy kapta meg a jegyeket, de logikailag nem illeszthető oda, hisz tudta, hogy testvérek és azt csak a halála előtt közvetlen tudta meg.. szóval, mi is volt az?

Az egy kicsit bánom, hogy az eleje egy gyenge film volt. A közepe fele lett jó, de igazán kiemelkedő csak a legvége volt. Az összkép végül is jónak mondható és sok apró plusz dolog még feljebb viszi.

8/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. augusztus 20., szerda 4:41

nmate írta:Ellopták Jupiter fenekét

Kellemes, pozitív hangulatú, bugyuta/bárgyú humorú film...tehát tipikus korabeli francia vígjáték, a szememben ez sajnos csak egy marad a sok közül. Anyaka is írta, megvan benne ez a 70-es 80-as évekbeli atmoszféra amit megdob a szinkron, de valóban nem tudok több pozitívumot felvonultatni. Ez meg önmagában sajnos csak arra volt jó, hogy nem 10 perces részletekben néztem végig :-(
Ajánlásnak jó volt azért.

5/10
Egy az egyben egyetértek a véleményeddel, nincs mit szépíteni rajta, nem kell róla regényt írni: egy full közepes, 34 éves vígjáték, nem olyan rossz azért a hangulata, az elején elkapott picit, kíváncsi voltam a történetre, de kezdett unalmassá, és erőltetetté válni, így sehogy sem lehet jobb, mint 5/10.
Mostanában elég sok vígjátékot néztem, így van mihez mérnem, ajánlásnak tényleg jó volt, de ez sem egy emlékezetes darab, sajna. :sly:

Holnap én jövök, nagyon kíváncsi vagyok már régen a véleményetekre ezzel a filmmel kapcsolatban (van rengeteg ilyen film a tarsolyomban, de ez nem egy túl ismert/sokat látott darab lesz), remélem, hogy a többségnek azért tetszeni fog, valamilyen hatást kivált majd a legtöbb nézőből, mert ez a legfontosabb: a filmélmény. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. augusztus 19., kedd 21:58

Bound by Honor

5.5|10

Jó volt a film, meg a latin-amerikai hangulat, és világ, de nekem a főszereplő Miklo lehúzta a filmet. Láttam már más filmjét is, és ott is ugyanaz volt a probléma. Túl erőltetett volt, és itt is.
Paco, és Cruz viszont egész jók voltak. Ez a film is egy kokain Amerikai megjelenése körül játszódik, mint rengeteg másik, itt a börtönben való terjedését mutatja be, nem igazán mutatott újat nekem, de akinek ez az első a témában, lehet jobban bejön.
Kisebb zseninek próbálták meg beállítani Miklo-t a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!fésűs dologgal, meg a többi szervezkedéssel, de túl átlátható volt. Az ő szerepe megkívánt volna mindenképp egy komolyabb karaktert. Akkor a pontszámom is magasabb lenne. Ettől függetlenül jó film volt, és ajánlásnak is jó. A három óra se tűnt soknak.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. augusztus 19., kedd 15:51

Dr. Halál (You Don't Know Jack) - 2010

Nekem filmként nem annyira, viszont a témája miatt mindenképpen egy értékes alkotás. Meg is tartom, mert érdekes lehet az is, ha 5 vagy 10 év múlva megnézem, hogy fogok állni a dologhoz. Elgondolkodtató és megosztó az eutanázia kérdése, viszont nem mennék most bele, mert sajnos nem fórumtéma ráadásul könnyen el lehet vele menni isten és a vallás felé, ami meg szabályzat szerint is tiltott.
Egyébként Al Pacino jó volt, mint mindig. Érdekes volt így őszre maszkírozva (mert én a 2007-as 88 percet láttam tőle legutoljára ott még nem volt megőszülve így, gondolom a valóságbeli doktorhoz hasonlóra próbálták őt átalakítani, azért lett ilyen), és egyébként így ebben a formában a szinkronja sem zavart, hiába már nem Végvári.

7/10

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. augusztus 18., hétfő 19:28

nmate írta:Az meg oké, hogy már nem baszunk ki senkit, de az In My Father's Den-t könyörgöm nézzük már meg lassan, akinek hiányzik.
Jajaja nem olyan rossz az, hogy tologatni kelljen magunk előtt. Ne hallgassatok Woody Al... izé messidecora, nincs ízlése. (de tudod md, hogy ez nem személyes) :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 18., hétfő 19:13

Ellopták Jupiter fenekét

Kellemes, pozitív hangulatú, bugyuta/bárgyú humorú film...tehát tipikus korabeli francia vígjáték, a szememben ez sajnos csak egy marad a sok közül. Anyaka is írta, megvan benne ez a 70-es 80-as évekbeli atmoszféra amit megdob a szinkron, de valóban nem tudok több pozitívumot felvonultatni. Ez meg önmagában sajnos csak arra volt jó, hogy nem 10 perces részletekben néztem végig :-(
Ajánlásnak jó volt azért.

5/10

Az meg oké, hogy már nem baszunk ki senkit, de az In My Father's Den-t könyörgöm nézzük már meg lassan, akinek hiányzik.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 18., hétfő 18:45

Elnézést, hogy csak most hozom, pár napja már megnéztem.

Apám sufnija

Jó ajánlás, pacsi érte, de mint film nem jött be sajnos, de tudod Santi, hogy ez nem személyes :)

Nem is tudom mit írjak róla, vontatottan néztem, és csak azért néztem végig, mert kötelező. Nem fogott meg a hangulata sajnos, és bár értettem, hogy miről akar szólni, de nem jött át.

5/10 (műfaján belül)
"And my heart will leave you never."

Milanito
Kedvenc játékosaid: Gera, Morientes
Kedvenc csapatod: Real Madrid és FTC

HozzászólásSzerző: Milanito » 2014. augusztus 18., hétfő 3:00

Santi írta:Amúgy király, hogy visszatértél, goregrindről tudsz valamit esetleg, ő is visszafog?
Még nem beszéltünk róla, de tudtommal Ő is kapható lenne egy comebackre.
lordgabi írta:Pingvin esetleg? :hmmm:

Gyere-gyere, majd nézz be a Filmes topikba is, ha megnézel valami jófélét, és írni akarsz róla valahová. :)
Pingvin meg messze költözött, de szerintem neki is írok, hogy hiányoljátok.

Amúgymeg, másis, off is, de elmondom:

Leginkább blockbustereket nézegettem mostanság, meg sorozatokat (Breaking Bad pl)... Nem nagyon jutott időm a meccsre járás (FTC), meg az esküvő szervezés miatt, de ha van valami, ami üt és ül, akkor azt megtekintem.
Santi írta:A profilképem alatt van mindig az oldal (földgömb ikonra kattintva), ha valakinek kell. Amúgy meg érdemes könyvjelzőzni.
Köszi, így már fain! :salute: :agree:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. augusztus 16., szombat 18:55

On a volé la cuisse de Jupiter

4.5|10

Inkább szatíra volt, bár az részben benne van a vígjáték kategóriában is. A filmről röviden:
Nem fogott meg túlságosan, vígjátéknak gyenge, de kellemes hangulata volt, annak ellenére, hogy borzasztó volt a megvalósítása, sok helyen már zavaróan, ami nem magyarázható a költségvetéssel. A magyar szinkron egyébként kifejezetten jó, de nem véletlen, néha még Bud Spencer filmek hangulatát is elérte ez utóbbi miatt.
A karakterek sem voltak igazából túl erősek külön-külön. Ezért nagyon nem is tudok mit kiemelni, emiatt fogtam most rövidre. Az ajánlás jó volt, köszönöm!

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. augusztus 16., szombat 13:42

Pingvin esetleg? :hmmm:

Gyere-gyere, majd nézz be a Filmes topikba is, ha megnézel valami jófélét, és írni akarsz róla valahová. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. augusztus 16., szombat 11:55

Milanito írta:Régi filmklubbos vagyok, de a domain váltásnál lemorzsolódtam... Nem mostanság volt srácok...

Azóta volt valami világmegváltó film, amit mindenképpen meg kellene tekintenem?

Bocsi az offért, de ahogy látom egyébként is elég lapos lett a színvonal. Sajnos. :'( :'( :'(

(ill. ha van még Santi féle excell vagy egyéb táblázat a lezajlott körökről, a jelenlegiről, vagy url, az is jöhet.)

Köszi puszi és I'M BACK! :Đ
A profilképem alatt van mindig az oldal (földgömb ikonra kattintva), ha valakinek kell. Amúgy meg érdemes könyvjelzőzni. :)

Hogy mit érdemes megnézni? Talán a legkönnyebb hogyha az átlagpontszámozást veszed alapul és a legjobbakat megnézed, esetleg ha van olyan tag a csoportban, akinek az ízlése nagyon hasonlít a tiedre, akkor azokat a filmeket, amikre ő jobb pontokat adott. Ami az én filmeimet illeti a mostanit tudom neked ajánlani (In My Father's Den), valamint az előző körös filmem is jó fogadtatásra lelt sztem, de az western, annak tudtommal nem vagy túl nagy rajongója.

Amúgy király, hogy visszatértél, goregrindről tudsz valamit esetleg, ő is visszafog?

Milanito
Kedvenc játékosaid: Gera, Morientes
Kedvenc csapatod: Real Madrid és FTC

HozzászólásSzerző: Milanito » 2014. augusztus 16., szombat 4:12

Régi filmklubbos vagyok, de a domain váltásnál lemorzsolódtam... Nem mostanság volt srácok...

Azóta volt valami világmegváltó film, amit mindenképpen meg kellene tekintenem?

Bocsi az offért, de ahogy látom egyébként is elég lapos lett a színvonal. Sajnos. :'( :'( :'(

(ill. ha van még Santi féle excell vagy egyéb táblázat a lezajlott körökről, a jelenlegiről, vagy url, az is jöhet.)

Köszi puszi és I'M BACK! :Đ

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 15., péntek 11:45

Aki esetleg végignézte, annak íme pár érdekesség a filmről.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 14., csütörtök 14:38

Sok apró vágás hosszabb csak ilyen 15-20 másodpercekkel a rendezőiben, néhol szöveg sincs pluszba. Nem oszt, nem szoroz elvileg.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 14., csütörtök 14:31

Rendezői vagy sima változat? :mrgreen: Utóbbit töltöm :)

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 14., csütörtök 12:56

Ja, csak mobilról nem volt kedvem linkelni. Van 40 címe szerencsétlen filmnek, átírom, mert úgy látom IMDB-n a Bound by Honor szerepel.

Szóval az ajánlásom:

Bound by Honor

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. augusztus 14., csütörtök 12:29

nmate írta:Ja. Csak a címe maradt le.
Blood in, Blood out
ez lenne az?

http://www.imdb.com/title/tt0106469/
Kép
Kép
Kép

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 14., csütörtök 6:37

Nos, akkor:

The master
Ezt már értékeltem, de szó szerint csak értékeltem, pontszámban.

A téma érdekelt, voltak jó jelenetek benne, de túl nagy volt az elvárás. A két színészóriás hozta a kötelezőt, nem is csoda a díjeső, és az Oscar-jelölések sem.

Ez a film, olyan semmi volt, mentek a képkockák, és semmi, ilyenkor írják a kritikusok, hogy a rendező önmagát élvezi a filmben. Az a sokak által átérzett katarzis, megdöbbenés sem jelent meg nálam.

Paul Thomas Anderson - egy újabb rendező, akinek nem kell követnem a filmjeit :D

Dr. Halál
Maga, mint a film közepes, de nem felejthető, és nem is egyszer nézhető. A téma az, ami kiemeli a középszerű alkotások közül.

Annak idején rengeteget tárgyaltuk filozófia órán az eutanázia kérdéskörét,etikáját. Nem igazán tudok állást foglalni ebben, talán ha -remélem nem következik be- döntéskényszerbe kerülök, akkor másképp vélekedem majd. Viszont abban is biztos vagyok, hogy ha engem kellene gépeken életben tartani,hát az már nem az igazi :(

Ugye Al Pacino egészen furcsa karaktert kellett hozzon. Érdekesek voltak a jogi procedúra bemutatása is, hiszen kevés ilyen eset van/volt, és gyakorlatilag lehetetlen jól kijönni belőle.

A fő kérdés, hogy az embernek ugye alkotmányos joga van az élethez, de viszont akkor a haldoklónak miért nincs joga méltósággal meghalni?

Nyomasztó hangulatú, érdekes film.

7/10

Ellopták Jupiter fenekét
Huh, hát ilyen filmet hol lehet találni, illetve megszeretni? :mrgreen:

Egy esti filmnek elment, nem is volt rossz, szerencsére nem irritált. De ennyi, kb. a szőke bige elmegy, nem marad emlékezetes nagyon. Írni sem tudok most róla, vígjáték, kevés poénnal.

5/10

Az Apám sufniját most nézem.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 14., csütörtök 0:20

Sajnos ez a kör elég satnya, nagy lemaradások, hamar kihulló torzstagok... Gondolkodtam is, biztosan kell-e ide ez a közel 3 órás film, mert fele banda végig sem nézi. De igazából arra jutottam, hogy legtöbb tagot azért csak értékeli, mert ez egy kurva jo film. Szerintem nagyjából minden tökéletes benne, talan a főszereplő színészi játékában találni kivetnivalót. De fátylat rá, én minden percét élveztem.

Vivan los Vatos Locos! 9,5/10.

Ja. Csak a címe maradt le.

Blood in, Blood out

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. augusztus 13., szerda 0:12

A téma tényleg nagyon komoly, olvasgattam is róla a film megnézése utána, a pontszámmal most picit szőrösszívű leszek, egy erős 7/10-et tudok érte adni, beszéltem róla napközben többször is, ez tény, de az alkotás/film nem egy világmegváltó darab, legalábbis nálam, így többet nem tudok rá adni. :hmmm:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Vissza: