OFF
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Palesz: tippre.. emberből nem csak ember lehet.. szóval az élőlények számának kellene állandónak lennie.
De ez tényleg csak tipp. Nem vagyok teológus
De ez tényleg csak tipp. Nem vagyok teológus
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Érdekes kis hsz volt szerintem, nekem legalábbis tetszett. Viszont a reinkarnálódással nekem egy "bajom" van.. Most tegyük fel, hogy meghalunk, utána megyünk "pihenni" kicsit a Nirvanába, Mennybe, Valhallába, édes mindegy hova, aztán egy idő után pedig visszatérünk a földre. Na most akkor van egy adott számú lélek gondolom, akik "keringenek". De akkor hogy lehet, hogy már 7 milliórdan élnek a földön, és folyamatosan nő a lakosság száma, régebben pedig tizede/százada ennyien voltak?szilamer írta:...
Erről valaki nem tud valamit, hogy a Buddhisták pl ezt hogy magyarázzák?
(Remélem ez a téma nem feszeget bizonyos határokat fórumon belül, ha igen akkor bocsi, és töröljétek nyugodtan..)
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Szerintem (nyílván) pont, hogy a gyenge embereknek segít, nyújt támaszt a vallás. Példálul könnyebb elfogadniuk egy közeli ismerősünk elvesztését,hogy igen..majd egyszer egy helyen újra együtt leszünk. Könnyebb feldolgozni..szilamer írta:Meglepő, hogy magyarországon ennyi sok ateista van, és egyre több. Én ezt a magyar nép általános pesszimitásával kötöm össze, még aki optimistának is vallja magát szerintem azokban is benne van egy általános pesszimitás ami elhiteti velük, hogy nincs semmi a halál után. Persze ezeken kívűl vannak a személyes okokból ateistává váló emberek de ez más.
Ne felejtsük el,hogy ez ugyan az a vallás, ahol búcsúcédulát lehetett vásárolni .. a mostani embereknek ez is blődségnek tűnik, pár évszázad és az egész (keresztény) Isten mizéria annak fog tűnni, ahogy a számunkra Rómaiak Mars istene is.. De ez még csak nem is nevelés kérdése van aki átlátja, van aki nem Nem azon van a hangsúly, hogy ki optimista ki pesszimista..
Mindenesetre nagyobb üzletet még nem találtak ki
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- szilamer
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal
Visszatérve az álmodós halál utáni vallásos dologhoz.
Meglepő, hogy magyarországon ennyi sok ateista van, és egyre több. Én ezt a magyar nép általános pesszimitásával kötöm össze, még aki optimistának is vallja magát szerintem azokban is benne van egy általános pesszimitás ami elhiteti velük, hogy nincs semmi a halál után. Persze ezeken kívűl vannak a személyes okokból ateistává váló emberek de ez más.
Ez annyira összetett dolog hogy azt nem hiszitek el. Ha jól megfigyelitek, az összes vallás, vele együtt a kihalt vallások is (ősmagyar vallás, politeista vallások mint a vikingeké, vagy római görög stb) kisértetiesen hasonlítanak egymásra.
De főleg a politeista vallások mennyire hasonlítanak egymásra, mikor a népek az ókorban nem nagyon találkozhattak.
Vegyük csak a Skandináv és Görög mitológiát.
A skandináv teremtés történet ezt írja:
De ha a kereszténységet vesszük (ami ősibb, mint hinnék, hiszen már az ókori mezopotámiában levolt a teremtéstörténet írva) is találhatunk ezekkel hasonlóságot. Ott is semmi volt kezdetben (káosz) majd megteremtődött a föld és az ég (Erbosz és Nüx) majd a föld (Gaia) majd az ég (Uránosz)
És ez még csak a mitológiák alapja, a teremtés történet. De az "istensg rendszer" is hasonló az egészben. Van egy fő isten aki a kereszténységben Isten, görögöknél Zeusz, skandinvoknál Odin, és a többi és a többi.
Ugyanez van a túlvilággal is, azaz mindenhol van túlvilág. Persze a külsőségek változnak de a lényeg az marad. Még a buddhizmusban is van egy hely, a Nirvana, ahová a sok reinkarnálódás után juthat az ember. Illetve minden "túlvilágban" az ember megnyugvást talál és megszabadul a földi élet gyötrelmeitől.
Viszont nem szabad figyelmen kívűl hagyni a sok "előzőélet jelenségeket", amikor gyerekek mondták meg pontosan kivolt az apjuk, hogyan haltak meg stb.
Lényegében én a reinkarnálódásban hiszek, de túlvilág is van. Egyik nagy vallásban sem hiszek (bár ha jobban beleásnám magam lehet a buddhizmus llna hozzám legközelebb) csak abban, hogy van egy felsőbbrendű lény aki minket megteremtett és akár irányit, akit mi nem érthetünk meg (olvass fel a kutyádnak egy Ady verset, ugy-e, hogy ő sem érti meg?).
Na most nem téritgetni akartam, csak szeretem ezt a témát és ha már felhozódott, gondoltam leírom a véleményem. Ha valaki szeretne még erről beszélni az írjon rám
Meglepő, hogy magyarországon ennyi sok ateista van, és egyre több. Én ezt a magyar nép általános pesszimitásával kötöm össze, még aki optimistának is vallja magát szerintem azokban is benne van egy általános pesszimitás ami elhiteti velük, hogy nincs semmi a halál után. Persze ezeken kívűl vannak a személyes okokból ateistává váló emberek de ez más.
Ez annyira összetett dolog hogy azt nem hiszitek el. Ha jól megfigyelitek, az összes vallás, vele együtt a kihalt vallások is (ősmagyar vallás, politeista vallások mint a vikingeké, vagy római görög stb) kisértetiesen hasonlítanak egymásra.
De főleg a politeista vallások mennyire hasonlítanak egymásra, mikor a népek az ókorban nem nagyon találkozhattak.
Vegyük csak a Skandináv és Görög mitológiát.
A skandináv teremtés történet ezt írja:
GörögKezdetben volt a káosz, amelyből szétvált két ország, az északi jégország, a Niflheim, és a déli tűzország, a Muspellheim. Jég és tűz érintkezéséből keletkezett az első déróriás, Ymir, aki hímnős volt, és képes utódok létrehozására. Így keletkeztek az óriások.
Jól látható a hasonlóság, szerintem nem kell magyarázni.Kezdetben csak Khaosz, a tátongó üresség létezett, belőle vált ki Erbosz, az alvilági Sötétség, és Nüx, a fekete Éjszaka. Aztán megszületett Gaia, a széles mellű Föld, a világmindenség megingathatatlan alapja, s önmagából hívta létre Uranoszt, az Eget.
De ha a kereszténységet vesszük (ami ősibb, mint hinnék, hiszen már az ókori mezopotámiában levolt a teremtéstörténet írva) is találhatunk ezekkel hasonlóságot. Ott is semmi volt kezdetben (káosz) majd megteremtődött a föld és az ég (Erbosz és Nüx) majd a föld (Gaia) majd az ég (Uránosz)
És ez még csak a mitológiák alapja, a teremtés történet. De az "istensg rendszer" is hasonló az egészben. Van egy fő isten aki a kereszténységben Isten, görögöknél Zeusz, skandinvoknál Odin, és a többi és a többi.
Ugyanez van a túlvilággal is, azaz mindenhol van túlvilág. Persze a külsőségek változnak de a lényeg az marad. Még a buddhizmusban is van egy hely, a Nirvana, ahová a sok reinkarnálódás után juthat az ember. Illetve minden "túlvilágban" az ember megnyugvást talál és megszabadul a földi élet gyötrelmeitől.
Viszont nem szabad figyelmen kívűl hagyni a sok "előzőélet jelenségeket", amikor gyerekek mondták meg pontosan kivolt az apjuk, hogyan haltak meg stb.
Lényegében én a reinkarnálódásban hiszek, de túlvilág is van. Egyik nagy vallásban sem hiszek (bár ha jobban beleásnám magam lehet a buddhizmus llna hozzám legközelebb) csak abban, hogy van egy felsőbbrendű lény aki minket megteremtett és akár irányit, akit mi nem érthetünk meg (olvass fel a kutyádnak egy Ady verset, ugy-e, hogy ő sem érti meg?).
Na most nem téritgetni akartam, csak szeretem ezt a témát és ha már felhozódott, gondoltam leírom a véleményem. Ha valaki szeretne még erről beszélni az írjon rám
In vino veritas.
"Varane, boss of Real defence"
Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale
"Varane, boss of Real defence"
Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale
- Ladislao Suarez
- Kedvenc játékosaid: CR7, Ronaldo, Zidane, Raúl, Varane
Nem tudom,hogy volt-e már szó arról ebben a topicban, hogy ki mióta Real fan? Vagy első Realos élménye? Én konkrétan 18 éve vagyok az (10 éves korom óta). Emlékszem az első meccs amit láttam az a Real- Fradi volt még '96-ban a bajnokok ligájában . Az a szép emlékű 6-1 kint, Raúl mesterhármasával . Ott szerettem bele a csapatba. Persze kár volt, hogy kikapott a fradi de hát egyértelműen jobb volt a Madrid akkor is. Itthon mondjuk nagy bravúr volt az x velük. Micsoda csapat volt már akkor is, Zamorano,Raúl,Hierro...
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
áááá twitter az jó...a zene is jó....komolyra fordítva a szót, hírek (leginkább sport) miatt a twitter a legalkalmasabb, engem meg nem éri meg követni...fél évente ha kiteszek valamit már sokat mondtam
más...szeretek kutyával futni, az érdekelne hogy mi az a táv amihez nekem is, de leginkább neki kellene vizet inni...szerencsémre egy nagy testű malamutról van szó ami elég erős, viszont vastag a bundája, és nem szeretnék ártani az egészségének...
más...szeretek kutyával futni, az érdekelne hogy mi az a táv amihez nekem is, de leginkább neki kellene vizet inni...szerencsémre egy nagy testű malamutról van szó ami elég erős, viszont vastag a bundája, és nem szeretnék ártani az egészségének...
- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Nyilván kicsit túloztam, de a lényeg az, hogy baszott meleg van a betononVanillaSky írta:1-2 nap összefüggően, de egy hónap közel 30-40 fok sehol nem volt az országban.Hát az idén nyáron is volt azért olyan amikor 30-32 fok volt, az már betonon, tűző napon felmegy 40 fölé.
- Aroninho
- Kedvenc játékosaid: Rafael Van der Vaart, Bastian Schweinsteiger
- Kedvenc csapatod: Real Madrid >> MU, ETO, Roma
Sziasztok!
Más is járt már úgy, hogy a külső vinyó egyik mappáját nem nyitja meg? Az összes többit megnyitja, ennél az egynél viszont szinte lefagy a windows intéző (total commander sem nyitja meg), majd kiírja, hogy a meghajtó nem formázott, szeretném-e leformázni. Továbbá a tulajdonságok alapján 0 fájl van benne...
Utána olvastam neten, valószínűleg meghibásodott ott egy részt a merevlemeznek, talán valami visszanyerő programokkal menthető, de konkrét sikerre nem találtam példát, és nem túlzottan értek hozzá.
Szerintetek (aki járt már esetleg így) van némi esélye, hogy valahogy visszanyerjem a filmjeimet? Vagy formázzam totál le az egészet, és tegyek fel rá mindent újra? Magának a merevlemeznek ugye ezen kívül nem lehet más baja?
Köszi előre is
Más is járt már úgy, hogy a külső vinyó egyik mappáját nem nyitja meg? Az összes többit megnyitja, ennél az egynél viszont szinte lefagy a windows intéző (total commander sem nyitja meg), majd kiírja, hogy a meghajtó nem formázott, szeretném-e leformázni. Továbbá a tulajdonságok alapján 0 fájl van benne...
Utána olvastam neten, valószínűleg meghibásodott ott egy részt a merevlemeznek, talán valami visszanyerő programokkal menthető, de konkrét sikerre nem találtam példát, és nem túlzottan értek hozzá.
Szerintetek (aki járt már esetleg így) van némi esélye, hogy valahogy visszanyerjem a filmjeimet? Vagy formázzam totál le az egészet, és tegyek fel rá mindent újra? Magának a merevlemeznek ugye ezen kívül nem lehet más baja?
Köszi előre is
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Vannak ilyenek, legalább nem unatkozunk. Az első három-négy hozzászólása még mókás volt, de aztán zokon vette, hogy még a legnagyobb Karim utálok sem értettek vele egyet.R.M.C.F írta:Próbálkozik újra regisztrálni ez a nímand? Hiszen elmondta a magáét nem? Úgy beszélt itt rólunk mint egy csöves hordáról.....ha én egy csöves mellett elmegyek az utcán,és kikerülöm,nem megyek újra...és újra oda,elmondani neki,hogy pajti csak egy csöves vagy,nemzeti melléktermék....stb....ha már ekkora paraszt vagyok,és előadom magam mint ez a fo*stalicska kis sztk szemüveges ,magárahokizó csíra.....akkor nem jövök újra és újra...hanem hagyom őket a fenébe,ez meg jönne és erőlködne.
Mekkora egy szánalmas egy veréb ez Te jó ég.
Csak tudnám kinek volt a második regisztrációja. :Đ
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- @Sonny
- Kedvenc játékosaid: CR7, Zidane, Redondo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Engem is pár napja vettek be az egyik ilyen szellemi pöcegödörbe. Ki is léptem azzal a lendülettel.csabi* írta:engem is felvettek oda meg még 2 hasonlóba is az elmúlt másfél héten.. három csoportban összesen ha lehettem 3 percet sok pulya még mindig azt hiszi, hogy a fészbuk ismerkedésre való
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
engem is felvettek oda meg még 2 hasonlóba is az elmúlt másfél héten.. három csoportban összesen ha lehettem 3 percet sok pulya még mindig azt hiszi, hogy a fészbuk ismerkedésre való
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Hát ilyen a világon nincs Meghívtak (beraktak) egy csoportba: Jelölj, Bökj, Like, Party Facebook nevű csoportba... Kb. 250 ezer tagja van. Ilyen értelmes dolgokat posztolnak: Irj kommiba egy -et aki be like-olja járna veled ! Én kezdem! vagy Hány éves vagy?? Komiba a korod és aki lájkolja jelöld/kövesd!! vagy KÉP...
Ki is léptem azonnal, az a 3 perc, amit ott eltöltöttem bőven elég volt arra, hogy hányingert kapjak a facebooktól... Max. már chatre használom, illetve a hírek olvasására (bár arra a twitter alkalmasabb).
Hamár twitter: valakinek van, megadjátok követés céljára az elérhetőségeteket? Esetleg tumblr valakinek?
Ki is léptem azonnal, az a 3 perc, amit ott eltöltöttem bőven elég volt arra, hogy hányingert kapjak a facebooktól... Max. már chatre használom, illetve a hírek olvasására (bár arra a twitter alkalmasabb).
Hamár twitter: valakinek van, megadjátok követés céljára az elérhetőségeteket? Esetleg tumblr valakinek?
"And my heart will leave you never."
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Próbálkozik újra regisztrálni ez a nímand? Hiszen elmondta a magáét nem? Úgy beszélt itt rólunk mint egy csöves hordáról.....ha én egy csöves mellett elmegyek az utcán,és kikerülöm,nem megyek újra...és újra oda,elmondani neki,hogy pajti csak egy csöves vagy,nemzeti melléktermék....stb....ha már ekkora paraszt vagyok,és előadom magam mint ez a fo*stalicska kis sztk szemüveges ,magárahokizó csíra.....akkor nem jövök újra és újra...hanem hagyom őket a fenébe,ez meg jönne és erőlködne.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
Ez de érdekes, kösz szépen.BlancoMark írta:Ehhez kapcsolódóan:
http://neon.hu/bulvar_rovat/a-kisfiu-ak ... ere-281288
nekem nem kell ehhez pia, szeretek ilyenekről beszélgetni.ziro4vr írta:viccet félretéve, szoktunk pár kör pia után ilyenekről filozofálgatni,
joabulicsak
- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
Pablo Escobar....a focista?csabi* írta: ne sértsd meg a legfiatalabb escobart pls
mert nem jársz jól
Erdekesek ezek a tortenetek,en nem nagyon tudom hogy mit higgyek.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
ziro4vr írta:csak még kiegészítette a pénz, drog, fegyverek, kurvák felsorolássalcsabi* írta: leírtad egy átlagos napom
ne sértsd meg a legfiatalabb escobart pls
mert nem jársz jól