OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

Re: OFF

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. augusztus 15., péntek 21:32

Én is szívesen olvastam a véleményeket, kár érte. Érdekel a dolog, sokat szoktunk erről beszélni haverokkal is piázás közben.
Személy szerint én elfogadom a hívő emberek álláspontját is és hajlandó vagyok velük beszélni a témáról egészen addig amíg a bizonyos illető elkezdi rámerőltetni az egészet, és elkezd megbélyegezni azért mert másképp gondolkodom.

Na de mindegy, a szabály az szabály. :)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 15., péntek 20:52

A témával (lélekvándorlás, stb) nincs gond.
Vallás és politika és az ezzel kapcsolatos - kezdetben még szolid - vita nem erre az oldalra való.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Becksy23
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2014. augusztus 15., péntek 20:43

Realista24 írta:
RealMiki írta:@Realista24:

Őszintén megmondom, sokszor zavart korábban a szigorú moderátori tevékenységed.

A mainak viszont k.rvára örülök.
Igyekszik az ember. :mrgreen:

Egyébként nem is vagyok szigorú :-(
Csak kérdezném hogy az off topikban miért nem lehet a vallásról beszélgetni? Én személy szerint nem szólok/szolnék hozzá a témához (mint ahogy alapjáraton inkább csak olvasom a fórumot), viszont érdekes dolgokat hoztak fel a témában, amiben szívesen olvasom mások véleményét, ez pedig a célnak megfelelő topik. Ez milyen szabályba ütközik?
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 15., péntek 20:37

RealMiki írta:@Realista24:

Igyekszik az ember. :mrgreen:

Egyébként nem is vagyok szigorú :-(
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealMiki
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: RealMiki » 2014. augusztus 15., péntek 19:38

@Realista24:

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. augusztus 15., péntek 18:53

Nem a driverrel van baj szerintem, se nem a win 8-al. Ugyanez a verzió másnál jól megy, akkor nálam is jól kéne nem?
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 15., péntek 15:20

azok a gyakorikérdésen okoskodók sokszor jókat tudnak írni, matek háziaimat is megoldották :lol:
amúgy hangkártya driver frissítése? vagy inkább win8 rohadt gyors lecserélése :D

szilamer

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. augusztus 15., péntek 14:50

ekem van egy olyan bajom a win 8.-el, hogy laptopon ha a laptop hangfalát akarom használni az integráltat, akkor az csak pár percig működik, utána elnémúl, de a hangkezelőben továbbra is látszik hogy megy a hang. De ha hangfalat kötök rá akkor emg mindne probléma nélkül megy. Mitől lehet ez? Mi a megoldás rá? googlebe semmit nem találok csak a gyakorikredesen okoskodókat.
In vino veritas.

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 15., péntek 14:46

Jó, akkor a vallás témát be lehet fejezni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

9RoNaLdO9
Kedvenc játékosaid: Raúl, Morientes, Iker, Ramos, Khedira

HozzászólásSzerző: 9RoNaLdO9 » 2014. augusztus 15., péntek 14:44

Nem vagyok ateista, viszont az egyházat úgy ahogy van elítélem. Oké már nincsen egyházi tized, de nem megy be ember úgy templomba, hogy nem "adakozik" valamennyit.
Ebben a vallásban a legidegesítőbb dolog számomra, hogy a tudósokba belekötnek, hogy miért is volt mondjuk az ősrobbanás, meg miért itt vagyunk? Könyörgöm, nem tök mindegy?
Az a gond a mai világban, hogy az emberek nem képesek azt beismerni, hogy ha nem lennénk, akkor is simán meglenne a világegyetem, mi egy kis porszemek vagyunk ebben a térben, semmi jelentőségünk sincsen.
Az egyházakat én is úgy gondolom, hogy a valaha kigondolt legjobb marketingfogás, mert ennyi pénz elcseszni arra, hogy emberek imádkozzanak valakihez, számomra ez felháborító.
Barátnőmmel és családjával MUSZÁJ vasárnapi misére menni amikor ott vagyok náluk, mert ha nem mennék a szülők úgy néznének rám, mint egy véres rongyra. Na és mi történik utána? Hazamegyünk és elkezdik: Julika nem volt templomban, láttad Margó nem hozta az unokáját, jujj milyen koszos ruhában jött Irénke. Nagyon nem jó ez, beteges dolog, kiirtani úgysem lehet, de remélem, hogy a sokadik generáció már nem fog így hajlani egy olyan dolog után, aminek semmilyen logikus magyarázata sincsen.

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. augusztus 15., péntek 14:19

P. Krisz írta: Én ateistának vallom magam részben , egyrészt amit meg lehet magyarázni , és megdönthetetlenül lehet bizonyítani tudományosan akkor miért keressek rá magyarázatot a hitben vagy vallásban .
Másrészt a teremtés oldaláról vizsgálva elhiszem hogy lehetett Teremtő , de az nem egy szakállas öreg volt hanem egy több millió évvel fejlettebb idegen civilizáció aki beleavatkozott a fejlődésünk menetébe vagy más irányba terelte hogy most itt lehetünk .
/Ha szabályokba ütközött töröljétek/
dettó
én is amolyan "összeesküvés elmélet" hívő vagyok
Kép

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 15., péntek 14:05

van olyan mondat ahol a vallás helyett egyházat kellene írni, de vallás és vallás között is van különbség
a tibeti vallás nekem nagyon szimpatikus, ők úgy elvannak maguknak

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2014. augusztus 15., péntek 13:41

a vallásokat én egyben áldott és átkozott "dolgoknak" tartom,
wZoLee7 írta:részemről a vallás egy üzlet
hiszen lényegében a különböző vallások miatt van rengeteg háború, pusztítás.. az emberek egyszerűen képtelenek elfogadni azt , hogy egyesek ebben, mások abban hisznek..
joabulicsak

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. augusztus 15., péntek 13:40

wZoLee7 írta:áh ez egy olyan téma amin hetekig lehetne elmélkedni, de akkor se jutnánk semmire
én teljesen evolúció és tudomány párti vagyok...ha valaki azt mondja idegen civilizáció akkor arra is a tudomány, a fejlettem technológia a válasz
részemről a vallás egy üzlet, egy cég ha úgy tetszik, akik anyagilag remekül állnak, és kihasználják az emberek hiszékenységét...viszont ez nem baj, vannak dolgok amiket könnyebb így elviselni
első részhez +1

a vallás helyére viszont inkább az egyházat tenném a a második részbe
Nem illik.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 15., péntek 13:35

áh ez egy olyan téma amin hetekig lehetne elmélkedni, de akkor se jutnánk semmire
én teljesen evolúció és tudomány párti vagyok...ha valaki azt mondja idegen civilizáció akkor arra is a tudomány, a fejlettem technológia a válasz
részemről a vallás egy üzlet, egy cég ha úgy tetszik, akik anyagilag remekül állnak, és kihasználják az emberek hiszékenységét...viszont ez nem baj, vannak dolgok amiket könnyebb így elviselni

szilamer

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. augusztus 15., péntek 13:27

Senki nem beszélt Szakállas emberről. Ezt csak az emberek találták ki, hogy akkor ő biztosan szakállas, de azt nem veszik figyelembe, hogy nincs teste, csak lelke.

Persze a középkorban sok gusztustalan dolog volt, de ez most ugyanolyan mintha a németeket utálnánk, hiszen mennyi embert megöltek. Ugy-e hogy ezek az emberek már nem azok akik azt tették?

Ugyanakkor a katolikus vallás sokat fejlődött.

És nem mindne dolgot lehet megmagyarázni tudománnyal. A teremtést sem. tudják a tudósok, hogy mi volt az első néhány mp-ben, de előtte? Azt nem tudják. Mellesleg a katolikusok is elismerik az ősrobbanást. És a tudomány és a vallás nem egymás ellensége. Szerintme együtt tudnáak elérni hihetetlen dolgokat.

És igen a buddhizmusban az állatokból is emberek lehetnek. És minél több élete van egy embernek, annál magasabb szellemi síkon vannak. A keleti spiritualizmussal amit az emberek kinevetnek (meditáció, fény evés, reiki, chakrák stb) azok mind valós dolgok. Viszont a legtöbben kinevetik ezeket. És most mindenféle utalás és személyeskedés nélkül mondom, hogy szerintem aik kinevetik azok nincsenek olyan magasabb szinten, mint a többiek, vagyis kevesebb életük volt.

De ebben érdekes téma a karma is, meg az agy teremtő ereje is, amit a katolikusok is kinevetik, pedig a bibliában is benen van: "Kéretik és megadatik."

Ja meg a reinkarnációban a buddhizmus szerint nem úgy van, hogy felmész, pihensz, visszajössz, hanem addig éled az életeidet, ameddig nem érsz el egy olyan szellemi szintet, hogy bejuthass a Nirvánába. Onnan többet nem jön le senki.
In vino veritas.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2014. augusztus 15., péntek 12:44

szilamer írta:Visszatérve az álmodós halál utáni vallásos dologhoz.
Meglepő, hogy magyarországon ennyi sok ateista van, és egyre több. Én ezt a magyar nép általános pesszimitásával kötöm össze, még aki optimistának is vallja magát szerintem azokban is benne van egy általános pesszimitás ami elhiteti velük, hogy nincs semmi a halál után. Persze ezeken kívűl vannak a személyes okokból ateistává váló emberek de ez más.
Na most nem téritgetni akartam, csak szeretem ezt a témát és ha már felhozódott, gondoltam leírom a véleményem. Ha valaki szeretne még erről beszélni az írjon rám :mrgreen:
Én ateistának vallom magam részben , egyrészt amit meg lehet magyarázni , és megdönthetetlenül lehet bizonyítani tudományosan akkor miért keressek rá magyarázatot a hitben vagy vallásban .
Másrészt a teremtés oldaláról vizsgálva elhiszem hogy lehetett Teremtő , de az nem egy szakállas öreg volt hanem egy több millió évvel fejlettebb idegen civilizáció aki beleavatkozott a fejlődésünk menetébe vagy más irányba terelte hogy most itt lehetünk .
/Ha szabályokba ütközött töröljétek/
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2014. augusztus 15., péntek 12:41

kelemen.istvan írta:Ne felejtsük el,hogy ez ugyan az a vallás, ahol búcsúcédulát lehetett vásárolni ..
Ő a kereszténységről beszélt, amire te gondolsz az pedig csak a katolikus egyház.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. augusztus 15., péntek 12:39

Palesz: tippre.. emberből nem csak ember lehet.. szóval az élőlények számának kellene állandónak lennie.
De ez tényleg csak tipp. Nem vagyok teológus :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. augusztus 15., péntek 12:23

szilamer írta:...
Érdekes kis hsz volt szerintem, nekem legalábbis tetszett. Viszont a reinkarnálódással nekem egy "bajom" van.. Most tegyük fel, hogy meghalunk, utána megyünk "pihenni" kicsit a Nirvanába, Mennybe, Valhallába, édes mindegy hova, aztán egy idő után pedig visszatérünk a földre. Na most akkor van egy adott számú lélek gondolom, akik "keringenek". De akkor hogy lehet, hogy már 7 milliórdan élnek a földön, és folyamatosan nő a lakosság száma, régebben pedig tizede/százada ennyien voltak?

Erről valaki nem tud valamit, hogy a Buddhisták pl ezt hogy magyarázzák?
(Remélem ez a téma nem feszeget bizonyos határokat fórumon belül, ha igen akkor bocsi, és töröljétek nyugodtan..)

Vissza: