Na haladjunk szépen sorban:
Védelem: Iker nem tehetett a gólról, volt egy reflexmozdulata az egyik kapufa után, ami nélkül nem 1:0 lett volna (kupa szempontjából tökmindegy volt mondjuk). Carvajal aktív volt, jól játszott. Coentrao is aktív volt, viszont egy rögzített szitunál csúnyán otthagyta az embere és ajtó-ablak lett belőle...szerencsére fölélőtte. Varane saras volt a gólban, ezenkívül volt még megingása, kifejezetten gyenge volt. Ramos sem hozta a formáját, és a második félidőre kezdett elgurulni a gyógyszere is. Marcit szinte észre sem lehetett venni. Összességében Ikert, Carvajalt és Coentraot leszámítva nagyon gyenge volt a védelmünk, pár gólt beverhettek volna könnyen emiatt, nemcsak 1-et. Az meg, hogy évek óta szinte kivétel nélkül üresen marad 1-1 támadó szögleteknél, arra már nem is mondok semmit.
Középpálya: Kroos jól játszott, bár a korábbi meccseihez képest picit szürke volt. Xabi...imádom az embert, hatalmas arc, óriási játékintelligenciával, de ő már nem kupadöntőre való...legalábbis nem egy Atletico ellen. Lassú, körülményes, és teljesen statikussá teszi a játékot. Az nem az ő hibája, hogy Carlo végig fennt hagyta. Modric jól játszott, ő volt az egyik legaktívabb támadásokban is. A piros lapja meglepett, leginkább a vicc szócskával tudnám jellemezni, hogy az Atletico meg teljes létszámmal fejezte be a meccset, annak ellenére, hogy ha 2-3 méteres körzetbe Real játékos ért, labdával, akkor már repültek is...és lerítt majdnem minden szerelésről, hogy ha a labdát kapja el, az inkább szerencse mint skill. Isco picit halványabb volt, de ő legalább egy kicsit akart, meg próbálkozott.
Támadók: Jön a feketeleves. Balenek nem volt túlzottan értékelhető megmozdulása, Benz meg....összejátékban tett-vett, de kicsit az az érzésem, hogyha ő gyengén muzsikál, mindig előkerül valami ürügy, kifogás, akármi. Mou utolsó évében ez ugye az állandó bizalom hiánya volt Higu mellett, Carlo első évében az, hogy nem ő az elsőszámú gólfelelős, hanem CR és az, hogy nincs versenyeztetve. Ez mind szép és jó, csak éppen most nem volt CR az egyik félidőben, és a másodikban sem dominált, hogy finoman fogalmazzak. Most kellett volna villognia...némileg mentesíti az a tény, hogy a középpályát úgy rakta fel Carlo, ahogy. CR szintén, 1-2x rápörkölte, jóval többször dobta magát, de ennyi és nem több. Ez bizony baromi kevés lesz. Persze lehet, hogy sérült (csatlakozok azokhoz, akik már semmit nem hisznek el, amit lenyilatkoznak CR sérülésével kapcsolatban), de akkor meg minek játszatták. James volt egyértelműen a legjobbunk ebben a harmadban, voltak egészen pofás megmozdulásai.
Carlo: hát na. Ez a kupa érzésem szerint elsősorban rajta múlt. Felrakta az első meccsre a Kroos-Xabi-Modric kp-t, amiről lerítt, hogy az Atletico ellen egyszerűen nem működik. Erre nemcsak, hogy ugyanígy rakja fel a visszavágóra, hanem még a cseréi is...hát hogy is mondjam finoman azt, hogy
....szóval vitathatóak voltak. Lekapta a Coentrao, Kroos, James triót, akik felfelé lógtak ki a tegnapi gárdából, nem is akartam hinni a szememnek egyik cserénél sem. DM keretből kihagyása nem tudom, hogy Carlo vagy Perez döntése volt - tippre utóbbi - de nagyon nagy hibának bizonyult. Tetszik vagy sem, utáljátok vagy sem, senki nem képes a jelenlegi gárdából arra, mint ő, nevezetesen, hogy egy ilyen csapat védelmét áttörje, és állandó veszélyként lebegjen az ellen védőinek feje felett, hogy vajon mikor húzza meg a váratlant. Nála ez nem szokott elmaradni újabban.
Bírók: rühellek bírózni, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Szóval első meccs: meg nem adott 11-es egy kristálytiszta kezezésért, valamint az, hogy az ilyen töketlen bíráskodás (bocs, jobb szót nem találtam rá) támogatja az Atletico harcmodorát (játékstílust akartam írni először, de ennek semmi köze a játékhoz). Félpercenként felrúgtak valakit tőlünk - és rengeteg szabálytalanságot el is engedett az Atleti javára, percenként állt a játék, és ennek ellenére nagyon sokáig 1 ember volt tőlük sárga lapos, az is reklamálásért. Ameddig ez a gyakorlat a spanyol bíróknál, addig ne is számítsunk nagy változásra. Egy dolgot kéne csinálniuk a bíróknak, hogy ezt a törés - zúzást megállítsák: megmarkolni a töküket, 2-3 sárgát villámgyorsan kiosztani, ha valaki agy nélkül rombol. 2-3 meccs és piros után rájönne Simeone gárdája, hogy nem érdemes ezzel szórakozni. De hát sajnos nem igazán van erre mutató jel sem.
Összességében természetesen csalódott vagyok, bár DM mellőzése nekem eleve baljóslatú volt.Ennek ellenére nincs veszve semmi, a szezon el sem kezdődött, a végleges keret sincs meg jó eséllyel. Jamessel kapcsolatban vannak némi aggályaim (nevezetesen, hogy CR helyén klasszisokkal jobb, mint a kp-n, viszont CR-t ismerve ez nem túl sok játékpercet jelentene - plusz akár CR, akár James a padra enyhe túlzás lenne). Véleményem szerint a hátramadó időszakban a legnagyobb igazolásunk az lenne, ha DM-t sikerülne meggyőzni a maradás mellett, de ebben lassan már én sem bízok sajnos.