Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
hunmadridista
Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: hunmadridista » 2014. augusztus 31., vasárnap 21:56

Én már korábban megmondtam, hogy a 10. miatt a csapat nagy része elszállt magától ...Xabi sem véletlen lépett le...már nem érzett motivációt magában...és gyanítom többen is így vannak vele, csak ők még itt maradnak felszedni a nagy dellát....nincs mit tenni...a csapat nagy részének nincs motiváció...

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. augusztus 31., vasárnap 21:52

megmondom mi van én. a decima jóllakottá tette őket, hiába nyilatkoznak itt jobbra balra, idén nagy szerencsével meg cr féle mentalitással nyerhetünk csak valamit, mert a többi agresszív/sétáló/beleszarok barom lett.

james meg nem tényező. ne legyen igazam, de eddig az jön, amit mondtam még jóval a leigazolása előtt. portóban láttam 2 évig játszani, nem a levegőbe beszélek. ott is full átlagos volt, mégis felszopták a semmire. nyilván megvoltak az erényei, csak mi azzal lófaszt se érütnk. nem is értettem miért fizetett annyit a monaco. ott meg egy év alatt nem hittem/hiszem hogy annyira nagyon sokat fejlődött volna. perez megint szépen árnyékra ugrott. pár évig most jól igazolt, úgy ahogy kellett, de tavaly elkezdte bale-lel és idén meg folytatja. megint kezd elkattanni, és ebből megint kurva nagy szopás lesz.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. augusztus 26., kedd 17:52

Falcao berobban mint egy állat, kb Ramos érkezik hasonlóan jól szerintem.
Pontosan ez az ami miatt én elnéznék itt egy Falcaot, mivel rengeteg beadással próbálkozunk, és Balenek is a beadás az egyik erőssége. Sajnos a sok nehezen feltörhető csapat ellen (pláne, ha komoly klubról pl.: Chelsearől, Atmáról van szó) nem nagyon van stratégiánk, még a tegnapi Cordoba ellen is látványosan sok volt a 16-oson belülre beküldött labda. Ha már ez megy, akkor legalább hozzunk egy olyan centert, aki jól érkezik. Nyilván egy Llorrenténél jobb ember kell ide, kb. a legideálisabb Falcao.
Hát nemtom...ahogy tegnap ráfordult a levegőben,megnézte hova,még az sem zavarta hogy Ramos nagy igyekezetében majdnem szétfejelte,szal....nem fejel ő rosszul,hanem keveset.
Benzema a magasságához és a fizikai adottságaihoz képest meglehetősen gyámoltalanul fejel. Ha kicsit határozottabb lenne ebben is, akkor sokkal több fejes gólt szerezne.
Én mégis azt mondom,ha már itt van,legyünk vele kicsit toleránsabbak,hátha belelendül mint tavaly,(akkor az látszott hogy kezd beleszokni),tehát türelem.Bár,szerintem sose fog ráérezni a kényszerítős,kicsiben végrehajtott,sokmozgásos,folyékony focira,de abban bízom,hogy fontos meccseken elsül a lába,meg abban,hogy amit amúgy tud,(gyorsan kapuelé kerülni,szélen lefutni a védőt,aztán pontosan beadni),az nem fog akadozni mint mostanság.
Ezzel egyetértek. Ennél nem fog ő jobban játszani (legalább is nem az elkövetkező 1-2 évben), a Tottenhamben talán látványosabb volt, amit csinált, mert volt területe. Itt kevesebb van, ezért lesz flopp idén is a legtöbb meccsünkön. Tavaly is a nagy meccseken villogott igazán, amikor volt területe, idén is ezt kell elvárni tőle. Ő azért van itt, hogy CR meg tudja valakivel osztani a nagy meccsek terhét, tavaly Bale ezt tökéletesen teljesítette. Nem ő fog tiki-takázni, meg fülön labdát pörgetni. Nem is igazán idegesítem magam azon, hogy nem ment neki a játék.
az ilyen szenvedős meccseket kell megnyerni,az hozza a bajnokságot a végén általában.
Adom, amit írsz, csak az a baj, hogy kezd kicsit túl sok lenni a szenvedős meccsek száma. Összehasonlítva mondjuk a Barcával, évek óta nekik van több sima meccsük. Nyilván ez nem objektív mérőszám, de azért nagyon jól jelzi egy csapat erejét általában. Az Atma pont az üdítő kivétel, de az ő játékstílusuk eleve a küzdésre, a stabil védekezésre épül. A miénk nem.
De persze a szezon első meccsén, egy teljesen új középpályával, és alapjaiban felforgatott taktikával nem is vártam mást.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. augusztus 26., kedd 17:30

Benzema meg általában a hosszún várja a lecsorgó labdát, félit a pofiját, hogy nézne ki egy selfien, ha összefejelne valakivel? :lol: 
Akkor tegnap volt a nagy kivétel,mert a röviden állt,és a fejét sem féltette,pedig Ramos is érkezett mint a mozdony :)
szerk.Sztm még Ronaldo is kurva jól fejel a ligában,ami meg a sulypontját illeti,messze a legjobb...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 26., kedd 16:18

CS0ki írta:
Egy valami ütötte meg a szemem..."Falcao jobban fejel mint Benzema-"by Matt
Hát nemtom...ahogy tegnap ráfordult a levegőben,megnézte hova,még az sem zavarta hogy Ramos nagy igyekezetében majdnem szétfejelte,szal....nem fejel ő rosszul,hanem keveset.Sajnos.
benzemának az első fejes gólja volt szöügletet követően...Kétség kívül fejlődött ebben a francia, az előző szezonokban egész sok fejes gólja volt, Falcao viszont méretéhez képest kb a legjobban fejelő játékos, beszarás, hogy asszem 180 centi alatt van, és sorban fejeli le a védőket és jönnek a gólok.

Én összességében nem vagyok oda Falcaoért egyébként, de a fejelési képessége egyszerűen brutális.
Falcao berobban mint egy állat, kb Ramos érkezik hasonlóan jól szerintem.

Benzema meg általában a hosszún várja a lecsorgó labdát, félit a pofiját, hogy nézne ki egy selfien, ha összefejelne valakivel? :lol:
Amúgy tény, hogy tavaly önmagához képest sok fejes gólt szerzett.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. augusztus 26., kedd 16:11

Hát nemtom...ahogy tegnap ráfordult a levegőben,megnézte hova,még az sem zavarta hogy Ramos nagy igyekezetében majdnem szétfejelte,szal....nem fejel ő rosszul,hanem keveset.Sajnos.
benzemának az első fejes gólja volt szöügletet követően...Kétség kívül fejlődött ebben a francia, az előző szezonokban egész sok fejes gólja volt, Falcao viszont méretéhez képest kb a legjobban fejelő játékos, beszarás, hogy asszem 180 centi alatt van, és sorban fejeli le a védőket és jönnek a gólok.

Én összességében nem vagyok oda Falcaoért egyébként, de a fejelési képessége egyszerűen brutális.

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. augusztus 26., kedd 15:00

az ég világon nincs semmi probléma,menni fog ez.
azt várta mindenki hogy gálázni fogunk,most hogy megnyertük a bl-t 5:0 lesz minden meccsünk,ők is emberek,az ilyen szenvedős meccseket kell megnyerni,az hozza a bajnokságot a végén általában.
a nagy csapatok ellen úgyis mindenki jobb lesz,alakul ez. :)
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: mathers » 2014. augusztus 26., kedd 13:53

CR szerintem csak a sérülése miatt nem volt most a szélen, hogy ne futkorásszon annyit biztos ami biztos. El álldogált ő középen és várta a labdát. :mrgreen:

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. augusztus 26., kedd 13:34

A meccset RMCF jól elemezte,ahhoz nagyon nincs mit hozzátenni,ami engen meglep,azok a pálfordulások,akik tavaly még istenítették Balet,a pokolra kivántak engem,hogy megkérdőjeleztem annak.az igazolásnak a jogosságát,na azok elküldenék a francba,illetve csendben vannak.(Akinek nem inge ne vegye magára persze).
Én mégis azt mondom,ha már itt van,legyünk vele kicsit toleránsabbak,hátha belelendül mint tavaly,(akkor az látszott hogy kezd beleszokni),tehát türelem.Bár,szerintem sose fog ráérezni a kényszerítős,kicsiben végrehajtott,sokmozgásos,folyékony focira,de abban bízom,hogy fontos meccseken elsül a lába,meg abban,hogy amit amúgy tud,(gyorsan kapuelé kerülni,szélen lefutni a védőt,aztán pontosan beadni),az nem fog akadozni mint mostanság.
Amúgy meg,a játék szar volt ugyan,de nyertünk.Első meccsnek megjárta.Kroos meg zseni.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 26., kedd 11:17

Zsombor írta:
Kerlon írta:Bale még rosszabb, róla azt se tudom megmondani, hogy hol ácsorgott egész meccsen, mert annyira láthatatlan volt, ha meg véletlen előbújt rejtekéből, akkor meg elbaszta.
Nézd meg a heat mapen, a szögletzászlónál. :lol:
na bazmeg :lol: vettónk 91 millióért egy szöglet zászlót
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2014. augusztus 26., kedd 11:13

Baromi jó ez a heat map!!

Bale tényleg a szögletzászlónál tölti az ideje 70%-át, fantasztikus...

Abszolút a bal oldalt erőltetjük, Marcelo és James ott léptek egymásra, csak nincsenek összeszokva. Na meg aztán néha CR meg Benzema is arra bóklásztak. Meg Kroos :lol:
Benzema az mindenfelé kóválygott, mért nem hagyják ezt a lehetőséget Jamesnek, CR meg szépen maradjon a baloson, Benzema meg szállja meg a 16-os környékét?

Amugy meg elég ratyi meccs volt, ahogy mindenki leírta, egy végtelenül gyenge előszezon után (vertünk meg valakit egyáltalán az előszezonban?), de annyira nem kell jelentőséget tulajdonítani neki. Keressük az optimális felállást, az újonc csapat hajtott ahogy lehetett, Casillas hozta a formáját.
Khedira miért van még itt??

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. augusztus 26., kedd 11:06

Kerlon írta:Bale még rosszabb, róla azt se tudom megmondani, hogy hol ácsorgott egész meccsen, mert annyira láthatatlan volt, ha meg véletlen előbújt rejtekéből, akkor meg elbaszta.
Nézd meg a heat mapen, a szögletzászlónál. :lol:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. augusztus 26., kedd 11:03

wZoLee7 írta:Nem játszott jól a csapat, de vannak pozitívumok. R.M.C.F. szépen tömören :mrgreen: leírta.
Két dolog volt ami nagyon nem tetszett...CR nem próbálkozott szélről megindulásokkal, és Khedira.
CR megint tragikomédia volt. Semmit nem csinált az ember, azonkívül, hogy elől ácsorgott többnyire lesen. Aztán rúgott egy gólt a végén... Bale még rosszabb, róla azt se tudom megmondani, hogy hol ácsorgott egész meccsen, mert annyira láthatatlan volt, ha meg véletlen előbújt rejtekéből, akkor meg elbaszta. Azt meg még egyszer muszáj leírnom, hogy szerintem erőnléte (erőnléte pár játékosnak) nincs kellő.

Aztán jött Carlo és ahelyett, hogy Jamest feltolta volna Bale helyett (a kolumbiai próbálkozott egész meccsen), inkább lehozta Iscora, aki szerintem tegnap sem szállt be rosszul, de megint hihetetlen későn cserélt Ancelotti.

Aztán Arbeloa Carvajal csere az jót tett, Dani nagyon jó. Előtte én leborulok, régóta nincs ilyen klasszis saját nevelésünk.

Khedira-Benzema csere meg #facepalm.

Lényeg a három pont, ennél már csak jobb jöhet.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2014. augusztus 26., kedd 10:40

Realista24 írta:Érdemes megnézni a hivatalos oldalon a beszámoló alatti heatmap-et:
http://www.realmadrid.com/en/news/2014/ ... ga-victory
Jó kis fejlesztés.
de jó. ezt régóta várom már. elleszek vele óráig meccsek után :lol: :salute:
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. augusztus 26., kedd 10:23

Nem játszott jól a csapat, de vannak pozitívumok. R.M.C.F. szépen tömören :mrgreen: leírta.
Két dolog volt ami nagyon nem tetszett...CR nem próbálkozott szélről megindulásokkal, és Khedira.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 26., kedd 10:21

Érdemes megnézni a hivatalos oldalon a beszámoló alatti heatmap-et:
http://www.realmadrid.com/en/news/2014/ ... ga-victory
Jó kis fejlesztés.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. augusztus 26., kedd 8:08

Mivel Benzema a gyengébb napjain nem sokat ad hozzá még az összjátékhoz sem, ezért jelenleg úgy érzem, hogy egy Falcao több pluszt adna, mint amennyit Benzema padra szorulásával elvesztünk.
És mi van, ha Falcaonak is rossz napjai vannak? Télig egyébként szerintem biztos, nem fog jönni.

Carlo elmondta a meccs után, hogy keresi James helyét - most éppen hátrébb próbálta ki -, hamarosan fel lesz tolva a két vadló közé. Azt mondta az olasz, hogy tudja, hogy a három támadó nem tud minden meccset végigtolni. Jönni fog Isco és James is előre, aztán felépül Jesé. Decemberig meglátjuk működik-e vagy sem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. augusztus 25., hétfő 23:45

Piszkozat a mai meccsről......
Hegyit hagyjuk,nem is hallgattam,egy igazi focikókler,akit a média és a hozzánemértők tették oda,ahová nem való. Nem ért hozzá,ez tény. Elvakult és buta.

4-3-3 alapfelállás. CA ezt iránymutatta ugye.....de hááát...naaaa....majd ez fog még alakulni pár hónap után,ez szerintem fog változtatni..de majd meglátjuk idővel.

Iker

Arbeloa
Pepe
Ramos
Marcelo

Modric
Kroos
James

Bale
Benzema
CR

Védelem :
Ikernek több rossz kimozgása is volt,ebből már nem fog jól kijönni innen szerintem.A reflexek még faxák,jól reagál le lövéseket,ezekre jól és megfelelő ütemmel mozdul, de levegőben egyre többet és folyamatosan vét,ezzel a kv-ket plusz munkára sarkalja.
Vonalban védekeznek de ez nem újdonság csak az új szezon miatt emlitem meg,a két szélső hátvéd keveset megy fel ez marcelotól sajnos szokatlan,főleg hogy milyen adottságai vannak,nagyon le van épülve,erőnléte gyenge,túlsúlya lehet szemre és sebességre,voltak felfelé irányuló mozgásai és beadásai de azok sem voltak túlzottan jók. Hogy az első félidőben James poziciója miatt nem lépett fel rendre ezt majd a második félidő megnézése után tudom megmondani.
Ramos és Pepe, nem ez volt életük meccse,így adott hogy a hozzánemértők és divatbérencek most köpködhessék őket megint,Pepe 3-4 alkalommal is rossz megoldást választott,ami tőle szokatlan,hiszen a legkevesebb tévedéssel bíró védőnk,Ramos is pár helyezkedési hibát vétett,viszont volt pár remek blokkja és kisegítése oldalra, a fejjátéka kiemelkedett az ellenfél felíveléseit jól reagálta le.
Arbeloa mint szokta,tette a dolgát,kemény,ellentmondást nem tűrő de szürke játékkal,bale előre játékban lezárja minden lehetőségét,igy lehet hogy egy karosszék sem lenne feltűnő ha ott lenne a pályán,és arbi ott ülne rajta amikor támadunk. Teszem hozzá,emberileg a valaha általam megismert legnagyobb madridista.

A kp-a:
Nem játszunk már mélységi játékot,ezt írtam korábban nyáron,mint újdonságot hogy CA ezt is számitásba veheti.....mert logikailag igy láttam ezt ,ez felborítja a megszokott rendet,több mély felívelés van,mivel alonso fel és oldalpasszait váltják ki ezekkel,sajnos ezek többsége nem jó. Ezek idővel váltzohatnak majd,hiszen sok bennük a tévedés,a rizikó,és ezt nem fogják engedni. Ezen felül a 4-3-3 továbbra is szűk vonalakra lett felépítve,mi meg 4-3-3 egy újitását vezettük be,a védelem és kp-a szűken,a támadók messzebb pozicionáltak,igy szükséges és kell a hosszú átadás,viszont igy a 4-3-3 valódi előnye,valós jellege nem dominál,vagyis a pálya olyan elosztása,ahol a visszatámadás esetén minden játékos a lehető leghomogénebben van pozicionálva. Túl nagy a táv a kp-a és a támadók között,de ez JM nál is megvolt mint hiba(szerintem). A védelem,pepe vezetésével(mint általában utolsó ember) feljebb KELLENE hogy tolja a csapat hátsó vonalát ha mi támadunk,nem kell fosni,fel kell tolni a félpályára a hátsó vonalat,ezzel tolja a kp-t és szűkebbre veszi a pályát,nem kell félni hogy támadásnál növelni kell a teret mi toljuk fel a védelmet. A mi játékosaink játékügyesebbek úgy is.
Modric több védekező feladatot lát el alonso hiányával,nem mozog ki jobbra és előre annyit,sőt párszor kroossal is cserélt,a játéka gyors és hatékony,csapatszinten kell még csiszolódni,mert mint kp-s ő sem tud sokszor megfelelő ütemben passzolni az elülső rossz mozgások miatt.
Kroos,kiforrott játékos,okos és higgadt,pár meccse volt itt,egyre jobban játszik,egyre többet vállal.....remek vétel,kihagyhatatlan játékos,és a valódi ereje nem is ez a kk poszt,hanem előrébb van,de ezt is kitűnően oldja meg,direkt,gyors,jól néz fel az átadásai pontosak.
James,a fórum idei fekete báránya(2 éve dm,tavaly bale,idén ő....aztán majd ő is betömi idővel ezen tagok száját), a posztját nem értettem,marcelot zavarta,ez taktika nem lehetett,mert marcelo adottságait fedte el a túl szélre mozgó játékával,mintha klasszikus 4-4-2 őt toltunk volna és ő a balos szélső kp.....viszont előre meg nem mozgott fel eleget. A kölyök rendkivüli adottságú,a jövő nagy játékosa lehet,amikor zidanehoz hasonlittam,akkor kinevettek sokan,talán félig jogosan,a francia is itt tartott ennyi idősen,és ezt adta,brilliáns technika és jobb láb,remek térképészet......majd amikor felfedezték ennyi idősen(későn érő volt ő is) rá két évre már topjátékos lett 26 évesen,és ünnepelt sztár. Benne is van ez a potenciál,de mint tudjuk,ez nem mindig jön ki.........
4-3-3 ban neki beljebb kellett volna helyezkednie,nem értem miért engedte CA hogy a vonal felé mozogjon ennyit,ezzel kroosra több munkát téve ha kell védekeznie,hacsak nem az oka,hogy james nem tud védekezni jól,ő támadni tud,és ez a poszt neki nem fekszik. Sokan mondták hogy minek vették meg ha nincsen posztja,igen.......nincsen még....de ő a jövő embere,majd lesz posztja. Neymit akarta mindenki, mert minden idők legjobban lesz**pott játékosa,holott a posztja CR posztja.......WTF? Akkor?
Sok hibával játszik a kölyök,hosszan szöktet és belebonyolódik,topog mint az edényes szamár....szoknia kell....és az erőnléte az valami skandallum......édesistenem,a francia liga kb ennyit ér,ez a fazon a 30.percben a tökén veszi a levegőt. Emlékszem a bundásból vett nem német játékosok erőnlétére,VDV,vagy özil....hát a száraz futás messze nem labdás futás.....ezt tudja aki sokat pörgött iramjátékot. Szóval a zselésnek kell kb 3 hónap hogy ezt felvegye,ha nem több....mert itt nem kondi kisesés van,hanem alap kondi probléma,amihez nem elég 4-5 hét. Viszont ezt felvenni nem elég az edzés,hanem meccs kell,ha james rendre játszik,akkor decemberre bírnia kell ez iramot,és ennek meg kell látszania a játékán is.

Támadók:

Ronaldo tőle szokatlan módon sokat és azonnal egyből passzolt,a passzai erősek és pontosak voltak,jó kombinációkat végzett. Sokat mozogott befelé,ahol szintén kitűnő kombinációkat végzett,ez meglepett,érett és okos focit játszott,sok visszjátékkal....nem is értem most mi ez? Ezen még kell agyalnom..mert ezt nem értem,hogy miért hagytuk a bal szélt szabadon(okos lett volna ott betörni a zárt védekezés mögé),Cr bent benzema helyén rendkivül jól mozgott és gyors,önzetlen megoldásokat alkalmazott.
Benzema ......nehéz ez. Mert alapvetően ő egy támadható felület,mivel a külsős nem érti ezt a szerkezetet,nem érti mit kell benznek mozogni,megoldani....ennek ellenére félig jogos a kritika,mert pl a ezek a fejesek miért nem szerepelnek többet,vagy miért nem próbálkozik több támadással.....lehetne. Én kipróbálnám még méllyebben....vagy oda tennák iscot vagy jamest.......vagyis afféle 4-3-1-2.......mint kapocs. Aki fel is ér persze.
Bale,most kicsit újra ünnepelt gyökér lett,nem is játszik jól,viszont most inkább pár pozitiv dologról irok,a mozgása látványosan változott,valami embertelen mennyire harmónikusabb mint tavaly.....volt pár szép továbbitása és egyre többet vállal,de még igy is keveset...ez lesz az idei év legfőbb feladata nála,a több szerepvállalás,ez az amivel az ellenfél védelmét egyre jobban tudja fárasztani....
Cr -t egy ember fogja általában....őt viszont rendre két ember fogja,egy aki a sarkán áll,és egy aki mindig ott biztosit középről.....Egyelőre kevés a játéka,de ő egy különleges focista,olyan akiben annyi van ami a legkevesebbekben,igy ez majd ki fog jönni.

Másodikban csak pár rövid gondolat:

változott pár ember szerepe kissé,james beljebb lépett,marcelo kissé felfelé ahogy az első félidőben is írtam mint problémát,CA meghallgattatott engem.:)
védekezésben bale visszazárt 4-4-2 re,többet lépett vissza.

Iker továbbra is bizonytalan volt.
James szerepe teljesen más mint a vbn,ott kötetlen volt,feljebb volt és bátrabb is,itt sok olyan feladata van,amit nem tud jól ellátni,és az erőnléte gyenge egyelőre ehhez. Kiforratlan még....majd egy év múlva mehet a kölyök. Közel volt a gólhoz a lövésénél,azt a löketet még gábor áron is megirigyelte volna....de nem ment fel a léc alá,ezek majd idővel változnak és sok gólt fog szerezni.
Nem idegeskedem,a csapat nagyon erős,de az áttállás nem jött még megfelelően létre..keresik a játékot,egymást,vannak jó periódusok,és rosszak....sok pontrúgást harcolunk ki,ez nagyon fontos.
Bale passzai direktebbek,gyorsabbak és pontosabbak mint tavaly. Az alkata....mint a predátornak ííííííjjjjj.

A csapat átalakult,ez most a probléma,nem elég gördülékeny a játék,de tavaly is ez volt szeptemberben,most nem bale hanem james és kroos lesz beépitve.....ennyi a sztori.
Kroossnak volt egy rossz átadása a második félidőben, de tegyük hozzá hogy közben lökték szabálytalanul. Ha brazil lenne,mindenki beszarna tőle.....
Ronaldo mezőnyjátéka új dimenzió nekem továbbra is,kevesebb hosszu kifutás,több gyors és pontos kombináció,jó ütemű csapatnak jó lemozgások és helyezkedések.
Az ellenfél gólja a szabályok értelmében les volt.
Isco beáll......és carvajal is. Majd jön khedira.......mi nem vesszük a világsztárokat....mi neveljük....higu,dm,khedira,özil vagyis a KHÖD.....eszem faxom megáll.

Ez a 4-3-3 majd idővel lehet megfog változni,tudom hogy bejött tavaly,sőt már két éve erőltettem mint vakhangya,de a keret szerkezete akkor erre volt talán jó....most más lesz majd szerintem.

Isco direkt és kombinatív játéka jó,sajnos kevés egy vs egyet vállal fel,mivel sebességben,indulósebességben kevés. Neki is feljebb lenne a helye,malagán majdnem támadó volt,nem kp.ás akinek védekeznie kellett.
CR gólja....úúúúúúú bitang volt.

Ez a 4-3-3 amihez CA ragaszkodik még ma....ez idővel változni fog...merthogy a keret sajátossága nekem ezt mutatja.(4 védő,2 kp aki védekezhet és labdát tarthat,a bantu négeres vkp foci vége már látszik még jó hogy ezt már kb 2 éve elmondtam .......,1 középső elülsőbb elem aki inkább csak támad és két szélről bemozgó)...de ezt majd idővel megtudjuk. Nálam ez lenne idővel....CA az edző,őt fizetik,ő jobban tudja.

Megérdemelt győzelem.Nem túl jó focival.
Kiemelem: Kroos és Cr-t.
Tudása alatt: pepe,ramos,marcelo,modric,james,bale,benzema,
Stagnált: Iker,arbi,modric.

További jóccakát. Danomics voltam.:)
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. augusztus 25., hétfő 23:02

Csak pár gondolat a meccsről:

Furcsa lesz ezt leírni, összességében meg voltam elégedve a meccsen látottakkal, noha nem játszottunk jól, és rengeteg gyengeség felütötte a fejét. Van a csapatban potenciál, és ha kicsit csiszol Carlo a dolgokon, és James/Isco megtalálja a helyét a kezdőben, akkor netto potenciálban nem leszünk sokkal rosszabbak, mint tavaly, sőt egyes aspektusokban jobbak is leszünk.

Mi az, ami hátrányosan változott:

- Hiányzik, DM proaktivitása. Az a védelem megbontó képesség, amivel kicselez 2-3 embert, és az egész ellenfél védelem elcsúszik, nagyon kellene. Ha ma lett volna, akkor sokkal látványosabb, jobb focit látunk, talán nagyobb arányú sikert is.

-Szintén hiányzik DM mérgezett egér védekezése, és az a presszing, amit a folyamatos loholással az ellenfélre rak. Az ő játéka nem elsősorban a labdaszerzések számában csúcsosodott ki, hanem az ellenfél lassabban, nehezebben, körülményesebben tudott akciót építeni. DM munkájának a gyümölcsét (labdaszerzésben főleg) a védők aratták le, de ez kellett a sikerekhez. Talán ez fog legjobban hiányozni, mert sem James, sem Isco nem fut ennyit, nem ennyire kellemetlen stílusú. Ez egy akkora plusz, ami másodperceket vehet el az ellenféltől támadásban, és ezeket a másodperc pluszok baromi sokat jelentenek a védekezés felállásában. Többek között ezért volt Makelele, Essien, Vieira annyira jó vkp, mert ezt az irdatlan kellemetlen sok mozgásos védekező stílust játszották, és baromira megnehezíti ez a támadásépítést. Ha valahogy Carlo vissza tudja nyerni ezeket a másodperceket, akkor jók lehetünk. Ezt elsősorban a stabilabb kp-s játékban, és a kevesebb labdavesztésben lehet visszanyerni.

- Szintén probléma még Kroos. Illetve Xabi hiánya. Xabi sosem ment a labda vonala elé, Kroos viszont elé szokott lépni, és noha ez új dimenziókat nyit a játékunkban, könnyebb is lesz minket leindítani. Tavaly Xabival, a két kh-val, és az egyik szélső védővel, azért 4 ember biztosított hátul, idén ez inkább csak 3 lesz, ami könnyen végzetesnek bizonyulhat bizonyos szitukban, pláne ha egy élcsapat bunketfocit fog ellenünk tolni. Kis túlzással Kroosszal elhoztuk a BM tavalyi gyengeségét is.

Xabi játszatásával vagy Pogba leigazolásával az utóbbi két ponton sokat javulhatna a csapat, szilárdabbak lehetünk, és ha nekünk kell védekeznünk, akkor nincs szükség proaktivitásra, mert helyünk kontrázni úgyis lesz, úgyhogy a tiki-takázó csapatok ellen nem érzem rossznak az esélyeinket. Egy kontrázó, bekkelő csapat ellen nagy kérdés, hogy Isco vagy James hozzá tud-e tenni annyit, ami a védelem feltöréséhez kell. Egyikük sincs csúcsformában jelenleg, de azt nem tudom elképzelni, hogy 2 ekkora tehetségből mindkettő egyszerre bukta legyen. Ha csak az egyikük megközelíti idén azt a szintet, amire predesztináltatva vannak, akkor bizony fel fogjuk törni ezeket a beton védelmeket. Kroosszal meg pláne.

Kroos: Ez az ember aranyat ér. Korai még ezt leírni, de amit eddig láttam tőle, kezdi érvényteleníteni Perez kedvenc szlogenjét, miszerint Zidane volt a legolcsóbb játékos, akit valaha igazolt... Kroos úgy osztogatja a 40 méteres keresztlabdákat, mint csóró egyetemista a szórólapot. A labdáinak szeme van, mindenhol ott van, baromi jól helyezkedik, a játékintelligenciája pedig talán benne van a 10 legmagasabb játékintelligenciában, amit valaha is láttam, pedig nézek úgy 15 éve futballt, és láttam már egy Zidanet meg egy Riquelmét meg Gutit, hogy csak az első pár nevet írjam le, akik eszembe jutnak ezen a téren. A védekezése is meglepően érett, noha Xabi még jobban védekezik nála, Kroos támadásban annyi plusz dimenziót nyit meg, amit nem lehet nélkülözni.

James: Alakulgat, de még nagyon kevés. Nem érzi a társakat, folyamatosan rosszul helyezkedett, rosszak voltak a beindulásai, sokszor megbújik, mint az elmúlt 40 legjobb labda nélküli irányítója. DM sokkal agilisabb volt, többször volt megjátszható. Jamesnek elsősorban ezen kell javítania. Talán csak az önbizalomhiány, és Carlo utasításai miatt túlságosan próbálta tartani, az előzetesen neki meghatározott pozíciót, de tőle az kellene, hogy a pálya minden részén feltűnjön. Isco például sokkal jobban helyezkedett, sokkal megjátszhatóbb volt, mint James. Nagyon bízom abban, hogy az egyikük legalább felnő a feladathoz, és akkor itt csodafocit láthatunk.

Még egy utolsó gondolat. Nagyon reménykedem Falcao érkezésében. Nem azért, mert Benzema ma rossz volt. Hanem mert (talán az ötlethiány miatt) rengeteg beadással, kapu elé ívelt/lőtt labdával próbálkoztunk, amihez kellene egy targetman, és Falcao a legjobb targetman az elit csatárok közül. Jobban fejel Benzemánál, agresszívebben, jobban érkezik a kapu elé, és a védőkkel is többet birkózik, ami talán több teret adna Balenek és CR-nek. Mivel Benzema a gyengébb napjain nem sokat ad hozzá még az összjátékhoz sem, ezért jelenleg úgy érzem, hogy egy Falcao több pluszt adna, mint amennyit Benzema padra szorulásával elvesztünk. Kp-s nem fog jönni (ugye Kroos jött Casemiro, és James jött DM helyett), oda létszámban megvagyunk, center viszont kellene. Falcao nagyot szólna a végére.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. augusztus 25., hétfő 22:20

Boky írta:bale akkora fos volt (eddig az összes tétmeccsen), mint khedira a legrosszabb napjain, modric sem volt sehol a tavalyihoz képest,[/quote]

Bale tényleg ultrafos eddig, de Modricnál sokkal szembetűnőbb, hogy elfelejtett focizni... rengeteg pontatlan passza volt az elmúlt 3 meccsen, ő is olyan dolgokat művelt az elmúlt meccseken, hogy nem ismertem rá... De Bale is vicc, azzal is mi lett vajon.
Boky írta:ilyen szintű összeszokatlanság, még ha csak az első bajnoki is volt, közel van az elfogadhatatlanhoz. az edző ugyanaz, a koncepció ugyanaz, az új játékosok nem hátráltatnak semmit.
Ennyi a lényeg. Nem lett kicserélve a fél csapat, az edző is ugyanaz, valami nagyon nem stimmel, feltűnően sokat romlott az a csapat, amelyik BL-t nyert 3 hónapja. És ne jöjjön senki a VB-vel, mert annak is már másfél hónapja vége, a fél csapat alig játszott 3 meccset (Casillas, Pepe, Coentrao, Cé, Modric, Alonso), és Krooson meg Marcelon kívül a többiek se jutottak el túl sokáig. Ráadásul alig volt felkészülési meccsünk is. Akármennyire szezonkezdés, számomra csalódás volt az elmúlt 3 meccs.

Vissza: