Nem hiszem, hogy az lenne az általános vélemény, hogy Rakitic jobb játékos lenne, mint Kroos. Nem tudom ti, hogy hoztátok ezt ki, nem kell mindent elferdíteni.
Mindössze arról van szó, hogy nekünk nagy szükségünk volt egy ilyen játékosra, mint a horvát. Kezdetben én is a németet favorizáltam és nagyon csalódott voltam, hogy végül Rakitic jött, de nagyon kellemeset csalódtam. Annyi itt a lényeg, hogy a horvát nagyon jól beilleszkedett és vele lett egy olyan poszt, ami elengedhetetlen volt. Tavaly is nyilvánvaló volt, hogy a középpályás védekezésünk katasztrófa, nem hiába futottak át rajtunk a kisebb csapatok is. Főleg, hogy Alves folyamatosan fent ragadt. Rakitic rengeteg labdát szerez, csúszik, mászik ha kell, emellett nagyon jól osztogat is, kreatív játékos. Nem tudom ki látta a felkészülési meccseket, gondolom nagyon kevesen, de már ott kiderült, hogy kulcsszerepe van a csapatban és hatalmas erősítés.
Kroos nem tudom mennyire tudta ezt ellátni, azt hiszem nem ennyire hatékonyan. Emiatt lehet, hogy jobban jártunk Rakitic-el és ez itt a lényeg. Nem azt állítjuk, hogy Kroos rosszabb játékos lenne, de a mi játékrendszerünkbe jobban passzol. Nem tudom szándékosan vagy szándéktalanul ferdítettek az elhangzottakon, de én az előbbire tippelek.
Ti szoktatok erre panaszkodni, akkor nem értem ti miért csináljátok.
Toti írta:Enrique írta:Nem egy kategória a két játékos, ha a Barcának lett volna esélye elvinni, megtette volna.
azt visznek akit akarnak.
ennyi.
lásd: marquinhos
beszarok.
Ez szintén nem korrekt. Azért mert ezt lehozza egy médium, nem kell azt állítani, hogy mindenkinek ez a véleménye. Ettől függetlenül lehet valóságtartalma, de nem sok esély van rá. Ugyanígy igaz ez a ti esetetekben. Ha a Marca lehoz egy cikket, ami számotokra kedvező, és nem tudni mennyi igaz belőle, azt is fenntartásokkal kellene kezelni.
Pláne nem azt kell egyből kihozni, hogy a Barca azt szerez meg akit akar röhögő ikonokkal.
Nem téríteni akarok, de ti panaszkodtok folyamatosan hasonlókra.
Az igazolásokról.
Kroos megszerzése egyértelműen hatalmas erősítés, viszont nem tudom mennyire lenne/lett volna képes Xabi pozícióját ellátni. Azt nem tudom, miért dobbanthatott, de nem hiszem, hogy az utolsó pillanatban közölte volna. Az egy dolog, hogy későn jelentették be a hivatalos transzfert, de előtte tudhatták már. 6-7 napja lehetett a vezetőségnek, annyi idő alatt pedig lehetett esély valakit találni (még ha nem is Pogba kalibert), főleg úgy, hogy a pénz nem lett volna akadály. Legalábbis ideiglenesen. Persze nem biztos, de kötve hiszem, hogy 2-3 napjuk volt rá. Illetve azt is tudták, hogy nem 20 éves már, nem bír sok meccset, és a sérülés faktor is bőven benne van. Én két variációt tudok elképzelni. Perez nem volt hajlandó ilyen igazolást eszközölni vagy Ancelotti nagyon bízik Khedirában/Illarramendiben. A távozása pedig szerintem nem csak a pályán hagy űrt, hanem az öltözőben is. Biztosan volt szava, hallgattak rá, ez még hiányozhat.
DM szintén zenész. Én speciel a Klasszikuson sokkal jobban tartottam tőle, mint Cr-től vagy Bale-től. Rettegtem amikor megindult. Ha tényleg a fizuemelés volt az oka, talán meg lehetett volna adni. Ha Benzema megkapta azt az összeget, Dm-nek simán kijárt volna.
James érkezése elég sok kérdést vet fel. Lehet, hogy beválik, de nagy benne a rizikó. Marketing szempontból biztos megérte, bár szerintem ezek után, vették volna a DM-es cuccokat is.
Ancelottinak nagyon nehéz dolga lesz. Egy Isco-t, Kroost, Modricot, Jamest két posztra nehéz lesz, mert az látszik hogy hármuk egyszerre való játszatása nagy rizikó. Hiába lehet szélre is kipakolni, a walesinek és Cr-nek játszani kell, James-nek szintúgy. Az utóbbinak nagyon nehéz lesz, mert elég hirtelen lett a középpontban és hatalmas összegbe került, ez pedig irtó nagy nyomás lehet.
Nem irigylem Ancelottit. Viszont, ha sikerül megtalálni az egyensúlyt és a megfelelő taktikát nagyon bivaly csapatot lehet felépíteni.
Egyelőre nem hiszem, hogy komoly következtetéseket lehetne levonni akár a mi, akár a ti esetetekben. Megeshet, hogy az igazolásaitok nagyon beválnak és nagyon megerősödik a csapat, de az ellenkezője is, főleg a keret szűkösségét figyelembe véve. Egy rosszkor jött sérüléshullám a Bl-t és a bajnokságot is elviheti.
Mindkét csapat elég nagy változáson megy keresztül, talán az őszi szezon után lehet majd tisztábban látni, de én inkább a tavaszra tippelek.