Most? 15 éve itt vannak.Most az arabok is terjeszkednek
Nem fogom.Akire gondolsz a nevét leírhatod nyugodtan,
Okés.Balkánt biztos nem hálózza be
Hagyjuk.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. szeptember 17., szerda 22:15
Most? 15 éve itt vannak.Most az arabok is terjeszkednek
Nem fogom.Akire gondolsz a nevét leírhatod nyugodtan,
Okés.Balkánt biztos nem hálózza be
HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. szeptember 17., szerda 22:12
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. szeptember 17., szerda 20:37
Egyrészt, mondjuk hülyének nem szeretem ha néznek, de mivel nem ismersz, eltekintek ettől a ténytől.Nincs rendesen működő bűnszervezet??? Viccelsz gondolom.
Nincs, ha az állami réteget kiveszed a képből, bár azt sosem lehet annak venni, mert más csoportnak sorolják a szociológusok is. Ezenkívül most más országok képviseletei sem számítanak hazainak.
A diszkókirályok nem azok, ők is csak por a gépezetben. Nálunk mindenki a saját hasznára dolgozik, termeszt, elad, kereskedik, csal, futtat stb, lehet van egy kisebb hálózata, de ez nem maffia, mert azok úgy működnek, mint egy nagy vállalt, ezenkívül mindent felügyelnek, nem csak részlegeket. Vagy tudsz olyan magyar szervezetről, ami akár több száz, vagy ezer embernek "ad munkát", és mindegyikük, ha nem is tud róla, de egy embernek, vagy csoportnak dolgozik? Maffia azt jelenti, hogy orosz, albán, szerb, olasz, izraeli, triád, vagy a yakuzák. Ezek akár több ezer, de százezer taggal is rendelkeznek. Ahogy a sorozatban is benne volt, egy egész országot/világot átfogó szervezet, minden városban ott vannak, és mindent irányítanak, kezdve az illegálistól, a legális dolgokon át, akár még a politikát is. Nálunk csak ezeknek az alkalmazottai vannak, így ők nem alkotnak külön szervezetet. Ezért nem létezik olyan, hogy Magyar Maffia.
Persze a jó magyar törvény szerint az is bűnszervezet, ha 3 vagy több ember haszonszerzés céljából követ el valamit, szóval, ha pisti, laci, józsi elmennek lopni, majd azt eladják, akkor ők hírhedt nagy gengszterek lesznek, és nem ócska tolvajok. De maffiának az sem számít, ha valaki kimegy mondjuk Hollandiába drogot vásárolni, hogy itthon eladja, vagy eladják neki az emberei, mivel ő ezzel csak kábítószer-kereskedő lesz. Persze ebből keletkezne a valódi bűnszervezet, de ez nem lesz hosszú életű, mivel a már meglévő kiépült hálózat, vagy hálózatok nem engedik nagyra nőni a kívülállókat.
Ettől függetlenül, hogy a törvény mit tekint bűnszervezetnek, már más kérdés. Ha megkérdezel egy bírót, vagy ügyészt, ők sem tudják, csak benyögik az amerikaiktól átvett btk. törvényt, ami nálunk abszolút nem életképes.
Ugyanígy van a drogokkal kapcsolatos törvény is, azt is átvettük, csak éppen a harmincas évekből... Azóta senkinek nem tűnt fel, ha enyhébb egy kábítószer fogyasztással kapcsolatos törvény, és nem bűncselekménynek számítana, hanem szabálysértésnek, akkor a nagykereskedők lehúzhatnák a rolót, mivel elértéktelenedne a "cucc". Nem véletlen alakította ki annak idején Al Capone sem a hírnevét. Jött a szesztilalom, ő szeszcsempész lett, és eladta tízszeres áron.
Az, hogy ki mit tart bűnszervezetnek meg felesleges vitatéma, mivel még a jogászok sem tudták megállapítani, mint ahogy írtam is. Ha azt vennénk, akkor a törvény szerint, lehet már oviban is valaki bűnszervezet tagja volt minden második ember, akár itt a fórumon is, ha háromnál többen vették el a játékot, egy szegény gyerektől, vagy betiltott dragonball részeket adtak el vhs-n.
HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2014. szeptember 17., szerda 20:03
Köszi!Na, ennyit tudtam tenni, hogy ne vesszen el a hszek között. A nemre értelemszerűen nem kell szavazni.
De optimista vagy
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. szeptember 17., szerda 19:52
HozzászólásSzerző: BLaZE » 2014. szeptember 17., szerda 19:49
De optimista vagyreeed_ati írta:Na csináltam én is egy győri FB. csoportot, szóval ha valaki szeretne focizni Győrben, az dobjon egy üzit és felveszem a csoportba, amint leszünk annyian, megbeszéljük az időpontot, meg a foglalást...
HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2014. szeptember 17., szerda 19:26
HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. szeptember 17., szerda 16:50
Milyen e-mail címre kellene e-mailt küldeni? Jó lesz PÜ-be is.Realista24 írta:Azok kapják meg, akik emailt küldenek. Trollok kíméljenek alapon. Ment neked is.dannen írta:az előbb nem volt itt egy fb csoport ahova lehetett csatlakozni?
HozzászólásSzerző: Géci » 2014. szeptember 17., szerda 16:30
HozzászólásSzerző: Santi » 2014. szeptember 17., szerda 16:21
Na igen, engem pl Debrecenben érdekelne. Nyíregyházán tanultam, minden haver ott van, de mióta végeztem munka reményében felköltöztem ide albérletbe és nem ismerek itt szinte senkit, jó lenne egy kis testmozgás, még akkoris, ha nemtudok focizni, de legalább szeretek (vagyis szeretnék).Géci írta:Kicsit közelebb nem tudnátok csinálni az ilyen programokat? Nem tudom, hogy tudjátok-e, de ha átjöttök a Tiszán, ott még élnek emberek...
Szomat már, hogy minden tőlem minimum 250km-re történik
HozzászólásSzerző: Géci » 2014. szeptember 17., szerda 15:35
HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. szeptember 17., szerda 15:06
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. szeptember 16., kedd 20:31
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!isKerlon írta:Tangásat? :Đ
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 16., kedd 20:31
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. szeptember 16., kedd 20:24
HozzászólásSzerző: Remy » 2014. szeptember 16., kedd 20:16
Pécsin rajta lennék, de nem hiszem, hogy sok pécsi van a fórumon.kelemen.istvan írta:pécsi ?
Mehetne egy madridom kupa tényleg.. a városok és vonzáskörzetük összecsapnának a többivel
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. szeptember 16., kedd 20:15
csak rájött a tutiraKerlon írta:'Ticos becsicskultál?ziro4vr a király!
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. szeptember 16., kedd 20:11
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. szeptember 16., kedd 20:08
Majd ha szépen kéred :ĐTakesz írta:Előbb vegyél be a Pesti csoportba.Realista24 írta:Ha sok a győri, akkor csinálhattok nyugodtan oda is
HozzászólásSzerző: Takesz » 2014. szeptember 16., kedd 20:08
Előbb vegyél be a Pesti csoportba.Realista24 írta:Ha sok a győri, akkor csinálhattok nyugodtan oda is
Jelenlévő fórumozók: 0 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem