A Clippersnek nagyonn a füstje, mint a lángja. Az erős ellenfelektől rendszeresen kikapnak, PO teljesítményük gyenge, eddig az előszezonban is bűnrosszak. Egyáltalán nem érzem bajnoki esélyesnek őket.
A Thunder mindig ott van a tűz körül, de ők is képtelenek nyerni. Meglátjuk mennyit tudnak idén segíteni az erősítések, de valami náluk is minden évben hiányzik.
A Cavs erősebbnek tűnik, mint gondoltam: ha valakinek nem megy, ott vannak a többiek. És a festékben is jobbak lesznek, mint a Miami volt.
Mindegy, jelenleg nem kell bajnoki erősorrendben gondolkozni szerintem. Én most még inkább azt nézem, hogy melyik csapatokat, játékosokat érdemes figyelni, mert jó a játékuk, vagy sokat fejlődtek, jól igazoltak, stb.
Nálam ezek:
a Bulls és a Cavs: jó játékosok, látványos játék
a Pistons egész masszívnak tűnik
a Bucks a sok jó fiatal miatt
Keleten PO esélyes a Raptors, Hawks, Hornets, Heat, Wizards is. Ezek mind érdekes csapatok szerintem (na jó, a Hawks nem
)
Nyugaton:
a Mavs egész pofásnak tűnik, bár nem tudom milyen a padjuk, de biztosan erősebbek, mint tavaly
a Rockets, Grizzlies, Spurs ugyanaz, mint tavaly (bajnoki címre szerintem kevesek, a macik kicsit jobban kellene teljesítsenek, a bajnok az bajnok)
a Pelicansnak nagyon szurkolok, de ebben a brutális divizióban nem lesz könnyű dolguk
a Portland is masszív lesz, a Jazz is fejlődik rendesen, a Minnesota gyenge lesz, a Denver: fogalmam sincs
a Lakers kicsivel jobb lesz, mint tavaly, de az sem lesz elég semmire
Kb. ez a véleményem jelenleg a csapatokról. Összességében szerintem nagyjából a legtöbb csapat erősödött, talán nem lesznek olyan hótgyenge csapatok, mint tavaly, vagy legalábbis kevesebb lesz belőlük. Nyugat továbbra is sokkal erősebb, mint Kelet.