KAG írta:lordgabi írta:Ma volt egy interjú a Kossuth rádióban Tim Howarddal és az édesanyjával, roppant szimpatikus volt, ahogyan a magyarságról beszéltek, és felelevenítették a múltat, nem is gondoltam volna, hogy ennyire tiszteli az "örökségét", ahogyan fogalmazott, jó volt hallgatni.
Linket tudsz hozzá adni? Én csak szövegest találtam, de ott sem a konkrét interjú volt.
Még nem találtam, Liverpool városában találkoztak vele, mondott pár szót magyarul (csirkepaprikás pl.), megemlítette a nagyszüleit, hogy milyen büszkén vállalták a magyarságukat, az édesanyja rengeteget dolgozott, így nem sikerült megtanulnia magyarul sajna, a testvérének sem. Az édesanyja nagyon szépen megfogalmazva válaszolt néhány kérdésre, őt telefonon érték el, 44 év után látogatott talán először az országba, az USA-ban is rengeteg magyarral van kapcsolatban.
Wiki írta:Tim a New Jersey állambeli North Brunswickból való, édesanyja Fekete Eszter. Nagyszülei, a 2009-ben elhunyt Fekete Pál és felesége Éva, alapító tagjai voltak a Magyar Öregdiák Szövetségnek és az Amerikai Magyar Koalíciónak. Az 1956-ban emigrált Fekete Pál vezető kutatóként dolgozott a Johnson & Johnson vállalatnál.
Az egyik tetoválásán a nagyapja látható, magyar katonai formát visel, ha jól emlékszem ezt mondta (épp a határon várakoztunk, picit bezavart egyszer-egyszer).
Nagyon sok mindent mesélt még, jó lenne, ha lenne róla link, értékes beszélgetés volt mindkettő!