Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: füst » 2014. október 7., kedd 14:05

Továbbra is csak elméleti sikon, saját gondolatok:
Én úgy gondolom, ha ligát vált a Barca, akkor komoly leépitésekkel kellene számolniuk, hiszen sok pénztől buknak el. A jelenlegi infrasktruktúrát nem tudnák ebben a formában megtartani mintha mi sem történt volna. Egyáltalán nem biztos hogy egyből bajnokesélyesként kerülnének a franciákhoz, viszont visznek magukkal szurkolóbázist, nivót és presztizst. Szerintem nem feltétlenül lenne rossz a fogadtatás.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. október 7., kedd 13:57

Kerlon írta: pedig legalább annyival emelné a francia nívót, mint amennyivel a spanyol csökkenne. Abban meg szinte biztos vagyok, hogyha kilépnének a spanyol szövetségből, akkor a tv-s jogdíjak is sokat esnének. Nem tenne ez jót se nekik, se a spanyol focinak.
Biztos növelné, de most gondolj bele. Nézzük a magyar bajnokságot. Hogy nézne már ki, ha a Salzburg jövőre csatlakozna a Mennyeihez és kb minden évben behúzná a bajnokságot. És most ne azt nézd, hogy legalább kint lenne egy csapat a MB1-ből az EL-ben vagy a BL-ben, hanem azt, hogy magyarként azt kell nézned, hogy egy osztrák csapat diadalmaskodik a hazai ligában. Akármilyen szar az MB1, ezt biztos nem akarnám.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. október 7., kedd 13:52

Remy írta:
füst írta:Ha pedig nem jön össze és nem mehetnek a francia ligába , akkor meg... nos egy katalán bajnokság eléggé csibefoci feeling lenne.
Vajon hány csapat menne bele abba, hogy a barca tagja legyen a francia bajnokságnak? Mert gondolom valamilyen beleszólásuk csak lenne. + a vezetőknek se érdekük (legalábbis ép ésszel nem), hogy egy "spanyol" csapat nyerje folyamatosan a francia ligát. Elég hülyén nézne ki. Ez az út szerintem nem járható nekik.
pedig legalább annyival emelné a francia nívót, mint amennyivel a spanyol csökkenne. Abban meg szinte biztos vagyok, hogyha kilépnének a spanyol szövetségből, akkor a tv-s jogdíjak is sokat esnének. Nem tenne ez jót se nekik, se a spanyol focinak.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. október 7., kedd 13:50

füst írta:Ha pedig nem jön össze és nem mehetnek a francia ligába , akkor meg... nos egy katalán bajnokság eléggé csibefoci feeling lenne.
Vajon hány csapat menne bele abba, hogy a barca tagja legyen a francia bajnokságnak? Mert gondolom valamilyen beleszólásuk csak lenne. + a vezetőknek se érdekük (legalábbis ép ésszel nem), hogy egy "spanyol" csapat nyerje folyamatosan a francia ligát. Elég hülyén nézne ki. Ez az út szerintem nem járható nekik.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2014. október 7., kedd 13:43

Úgy olvastam régebben, hogy az ott a terv, hogy kérvényezik a francia liga tagságot. Nem hiszem hogy lenne professzionális katalán bajnokság.
Szimplán csak elméleti sikon; én nem sirnék utánuk, az Atletico maradna a közvetlen rivális, és több alternativa is áll a többi csapat részére, egyfelől a tv-s jogdijakból is nagyobb szelet lehetne az övék a mi kárunkra, valamint noha a Malaga esetében nem vált be, de járható út a tulajdonosváltás is. Nem állna meg a világ, egy korszak lezáródna, de nem félteném a ligát. Annál inkább Spanyolországot, mert ha Katalónia lelécel, akkor lesznek bajok.

A spanyol foci megsinylené, a Real, a liga szintúgy, de a legnagyobbat szerintem a Barca bukná. Még ha csatlakozhatnak is a francia bajnoksághoz, elég keményen be kellene állniuk a sorba, komoly pénzektől buknának el, ott nem lenne kivételezés amikor a tv-s jogdijakról van szó. Ha pedig nem jön össze és nem mehetnek a francia ligába , akkor meg... nos egy katalán bajnokság eléggé csibefoci feeling lenne.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. október 7., kedd 13:41

Az lehet nem volt a legjobb példa, de igazából a csapat sorsát próbáltam vázolni. Otthon természetesen minden évben húznák az összes kupát/bajnokságot, de nemzetközileg egy idő után egy Celtic/Salzburg szintre jutnának vagy még lehet annál is lejjebb, mert az igazán jó játékosok top bajnokságokban akarnak majd játszani és lépnek (akár a szomszéd országba :mrgreen: ).

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. október 7., kedd 13:40

ziro4vr írta:
amúgy szerintem benne van, hogy mondjuk elmegy a BM-be vagy a PSG-be
Vagy hozzánk :lol: CR tényleg assist királyt csinálna belőle ha már úgyis profilt váltott :mrgreen:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. október 7., kedd 13:35

Santi írta:Sztem akkor a Barca szépen lassan leépülne. Senki nem akarna egy olyan színvonaltalan bajnokságban játszani, mint amilyen a katalán liga lenne. Messi első évében lőne 120 gólt, aztán tovább is állna a PL-be vagy mittomén hova pl haza, még az argentín bajnokság is sokkal jobb annál, mint amilyen a katalán lenne.
angol bajnokságba azért Messi.. :mrgreen:

amúgy szerintem benne van, hogy mondjuk elmegy a BM-be vagy a PSG-be
Nem illik.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. október 7., kedd 13:33

Sztem akkor a Barca szépen lassan leépülne. Senki nem akarna egy olyan színvonaltalan bajnokságban játszani, mint amilyen a katalán liga lenne. Messi első évében lőne 120 gólt, aztán tovább is állna a PL-be vagy mittomén hova pl haza, még az argentín bajnokság is sokkal jobb annál, mint amilyen a katalán lenne.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. október 7., kedd 13:30

Nekem különösebben nem hiányoznának, nyilván lenne egy pár év amikor 10-20-30pontal lennénk bajnokok, de biztos vagyok benne ,hogy valami befektető felkarolna egy Atma-Valencia féle csapatot, láthatjuk nem olyan nehéz pénzzel hirtelen az elitben találni magad (City-PSG)...

De úgyis marad minden a régiben és is ez így.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. október 7., kedd 13:25

Viszont, hogy nézne ki a katalán bajnokság? A barca ilyen 150-180 rúgott góllal nyerné a bajnokságot? Bár gondolom nem lenne 20 csapat, hanem csak 12-14, de így is olyan csapatok lennének a barcán és az espanyolon kívül, mint a Sabadell FC és a Gimnàstic de Tarragona + a L'Hospitalet. :lol:

+a a BL indulás? Első is selejtezzen csak, nincs egyből főtábla. :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 7., kedd 13:19

Ez már nagyon off, de: "Catalonia is Spain's richest and most highly industrialised region"
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. október 7., kedd 13:12

Kerlon írta: mutatja a fukkot
Aztán nagyjából ki is röhögik őt. Ha Katalónia függetlenedik, akkor a spanyolok jelenthetik is az államcsődöt.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. október 7., kedd 13:11

Santi írta:Egyébként jobban tartok Alvestől. Lehet akkora flop, mint a ház, de a Real ellen mindig olyan, mint aki vért ivott, bennevan, hogy akaszt megint egy dugót vagy bebőrözi CR-t, aztán 1 évig megint nulla lesz, de ellenünk felszántja a pályát. :roll:
remélem kimegy hatalmas arccal a pályára, aztán hátul akkora lyuk lesz a helyén, hogy CR/Bale odajár fagyizni

túl lassú már ahhoz, hogy bejátssza a teljes oldalát, így vagy előre nem ér fel, vagy hátul marad le
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 7., kedd 13:09

Illetve a nagy kérdés az az lenne, hogy a tv-s pénzek maradnának vagy sem.
Ha igen, akkor az ő részüket felmarkolnák a kisebbek, akkor akár még jól is elsülhetne.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. október 7., kedd 13:07

dannen írta:, bohóc bajnokság.
A PL-esek szerint így is bohóc bajnokság a spanyol, mi lenne, ha még a barcát is kivennék a versenyből :lol:
Realista24 írta:Rövidtávon örülnék. Hosszútávon káros lenne.
Valahogy így...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 7., kedd 13:05

Cesc azt mondta, hogy ő katalán, az útlevelében spanyol állampolgárság van pecsételve. Ő igazából mindkettő.
gondolom ez úgysem valósul meg, de elég szar lenne. nekem pl nem sok örömöm lenne benne, hogy így nyerjük a bajnokságot. mint a bundesliga most, bayern folyamatosan nyer, nincs egy normális ellenfele, bohóc bajnokság.
Rövidtávon örülnék. Hosszútávon káros lenne.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. október 7., kedd 13:03

Realista24 írta:
"A Barcelona és az Espanyol sem játszhat a Ligában ha Katalónia függetlenedik. Egyetlen más állam csapata(i) szerepelhetnek, ami pedig Andorra." - Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke
mutatja a fukkot
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 7., kedd 13:00

"A Barcelona és az Espanyol sem játszhat a Ligában ha Katalónia függetlenedik. Egyetlen más állam csapata(i) szerepelhetnek, ami pedig Andorra." - Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

adamzz
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, CR, Benzema, Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: adamzz » 2014. október 7., kedd 10:45

Santi írta:Egyébként jobban tartok Alvestől.
Tavaszi klasszikuson azt csinált vele DM amit akart, persze ő már nincs itt.

Vissza: