Persze,érthető,meg lehet van is benne valami,bár az is igaz,az angolokat csak a saját bajnokságuk érdekli,nem hiszem hogy kapkodnák a Bale-es Real mezeket.bizonyos tekintetben szerintem Bale jobb választás ilyen téren, mert jobban beleillik a klub imagebe. Ahhoz meg, hogy marketing szempontból mennyi az értéke valakinek közrejátszik az is, hogy honnan jön az illető, mekkora vásárlói rétegre tud hatni, mennyi terméket tud ezáltal eladni. Minden bizonnyal szigetországban többet ki lehet hozni Baleből, de pl Dél Amerikában már nem. Pl. a cégek is eszeint választanak sokszor arcot, hogy az adott piacon ahol gyengébbek a riválisnál, kivel tudnának előnyhöz jutni stb... Remélem érthetően ki tudtam magam fejezni :D elég fáradt vagyok és nehézkesen megy... :D
Az megint más kérdés hogy brit cégek reklámoznának e az arcával,mint pl Beckham a vodafone-nal,vagy a gilette-vel.Nem tudom.Azt se hogy a két nagy óriás sportszergyártóból melyik termékét használja.Mert ott esetleg lehetne keresnivalója,bár ugye ott is megvannak a húzóemberek mnd2 oldalon.
De én Bale-nél nem látom azt a marketingcsászárt,mint Becknél,Ronaldonal,vagy akár Neymarnal..