Vertonghent nagyon sajnálom. A nyár elején nálam ő volt az első számú jelölt, minden szempontból beleillett volna a Barçába, szinte tökéletes igazolás lett volna... De az érdekes az, hogy komolyabban nem is jött szóba a neve a nyáron, ha jól emlékszem, pedig szinte minden értékelhető középhátvéddel összehozott minket valamelyik sportlap. Vertonghen nevét háromszor-négyszer ha megemlítették, de ennyi. Talán Levy közismert makacssága és ellentmondást nem tűrése miatt nem akartunk ringbe szállni a belgáért, nem tudom.CS0ki írta:De Vertonghent csodálom, hogy nem vitték el a spursből, több poszton bevethető, a bemutatkozó szezonja nagyon jó volt, azóta talán kicsit visszaesett, de gyors, jó védő. Inigo Martinez ha nem is olcsón, de kivásárlási áron vihető, vagy a Villarrealból Musacchio. Na mindegy, nyilván ti is tudtatok volna jobb igazolásokat elképzelni.
És persze Vermalen bejöhet még, meg bejöhetett volna, de aki kapitányként kiszorul az Arsenalból, meg akinek ilyen szar a sérülési statisztikája...a barcának pont nem ilyesmivel kellett volna kísérleteznie. Vagy 30-40-ért biztosabb megoldás, vagy több, fiatal védő a franciáktól, portugáloktól.
Martínez jó példa, ahogy Musacchio, vagy előtte Mangala is. Egyikük érkezését támogattam volna. Vermaelent én is elég kockázatosnak érzem, évekkel ezelőtt volt utoljára csúcsformában, azóta gyengén játszik - ha játszik egyáltalán. Egyelőre megvagyunk nélküle is, mert Mascherano tud a védelemben is játszani, csak mondjuk nem a legfontosabb meccseken kellene az argentint ezen a poszton szerepeltetni.
Amúgy ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy 2016-ban jön majd legalább egy középhátvéd, Vermaelen sérülékenysége és/vagy Piqué eladása és/vagy Bartra távozása és/vagy Mathieu kora miatt. A B-ben mondjuk van most három tehetséges afrikai középhátvéd, nem is teljesítenek rosszul, de egyelőre elég nehéz megjósolni, hogy mire lennének képesek magasabb szinten is. Mindenesetre azért örülnék, ha legalább az egyiküket be tudnánk építeni majd a nagycsapatba.