Pár film, rég írtam ide
Lopják a koporsómat
Jugoszláv vígjáték, ha jól emlékszem GT ajánlotta még valamikor. Az első 15 perc jó, utána viszont rémunalmas sajnos.
22 Jump Street
Az első rész sokkal jobban tetszett. Sajnos Ice Cubet rettentő módon idegesített. Kevesebb poén volt benne mint az első részben, sok helyen erőltetett volt. A stáblista és a következő filmek trailerei viszont nagyon jól meg voltak oldva.
Dracula
Még nem láttam Coppola klasszikusát. Nagy filmélmény, nagyon nagy audiovizuális teljesítmény, és tényleg egyedi filmélmény, nem győzöm hangsúlyozni. Vannak hibái, és Keanu Reeves fiatalkori énje is elég esetlen, kb. mint most Shia Löböf
Kelly hősei
Sajnos nem jött be, tipikusan olyan film, amelynek ha megfog a hangulata, beszippant teljesen. Nálam ez nem következett be, így felejthető alkotás nálam.
Az utolsó erőd
Csöpög az amerikai hazafias republikánus maszlagtól, de ez a film nagyon jó! Robert Redford nagyon nagy alakítást hoz le, Gadolfini (R.I.P.) is hozza a kötelezőt. Kedvelem a börtönfilmeket, főleg ha a feszültséget fenn tudja tartani, volt lüktetése a filmnek, nem áll le egy percre sem. Örülök, hogy megnézhettem.
Moszkva tér
Érdekes magyar film, a felnőttkor küszöbén levő tanulók a rendszerváltás idején tapasztalják meg a változás szelét. A budapestiek jobban átérezhetik a hangulatát, de így is kellemes film mindenki számára, tükrözi a társadalmi problémákat, bemutatja a korszakalkotó/váltó politikai eseményeket, sok részletre figyel, egy szóval.
A bűn éjszakája
Van egy jó koncepció, aztán rémunalmas, ki nem dolgozott forgatókönyv. Nem kellett volna rá pénzt költeniük. Készült második rész is, az remélem jobb lesz.
Hidegvérrel
A könyv adaptációja, a film felejthető sajnos. Sok kulcsrészlet hiányzik belőle, bár az dicsérendő, hogy eredeti helyszíneken forgatták, már egy évvel a regény bemutatása után.
Sráckor
Remek alkotás, nagyon egyedi módon készült. Sajnos valamivel többet vártam az előzetesen olvasott kritikák miatt, de így sem volt egyáltalán rossz. Érdemes megnézni
Capote és
A hírhedt
Gyakorlatilag ugyanarról szól a két film: A Clutter-gyilkosságot követő események, valamint a Hidegvérrel című regény megírása. Előbbi film inkább dokumentalista jeleket hordoz, míg a másik a kapcsolatokra épít. A színészválasztás szempontjából a hírhedt jobban választott szvsz, mivel P.S. Hoffman (R.I.P.) nem volt szerintem teljesen jó választás Capote szerepére. Az elítéltek kiválasztása a Capote c. filmben jobban sikerült (Daniel Craig - Perry Smith a cherokee félvér, na ne...). Külön tetszett, hogy Harper Lee karaktere mindkettőben jól van bemutatva, sok dolgot megtudtam róluk. Capote egy nagyon tenyérbemászó alak lehetett...